Το “Σπασμένο Ρόδι” παρουσιάζει τη μαύρη κωμωδία “Είμαι καλά”

Το «Σπασμένο Ρόδι» παρουσιάζει τη μαύρη κωμωδία

«Είμαι καλά»

Στο ΟΛΥΜΠΙΟΝ
Μόνο για 4 παραστάσεις

Πέμπτη 30 και Παρασκευή 31 Μαρτίου
&
Σάββατο 1 και Κυριακή 2 Απριλίου
Ώρα έναρξης : 9:30μμ

Μια διασκευή του έργου
«Γελώντας Άγρια» του Κρίστοφερ Ντουράνγκ
σε σκηνοθεσία Αστερόπης Χαριτίδου

Σκηνοθετικό σημείωμα

Η μοναξιά. Πόση μοναξιά κρύβεται στις ταράτσες και στα μπαλκόνια των πολυκατοικιών μιας μεγαλούπολης; Πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι δύο άνθρωποι να συναντηθούν, να επικοινωνήσουν, να συνυπάρξουν σε ένα σύγχρονο αστικό περιβάλλον; Εσείς; Μπορείτε να πλησιάσετε τον διπλανό σας; Αφήνετε να σας πλησιάσει; Ερωτήσεις που θα προκύψουν από το έργο μας «Είμαι καλά», που είναι βασισμένο στο  «Γελώντας Άγρια» του Κρίστοφερ Ντουρανγκ. Πόσο καλά είμαστε τελικά, σε μια φαινομενικά συνηθισμένη πραγματικότητα;

Οι ήρωες μας, ένας άντρας και μια γυναίκα πασχίζουν να επιβιώσουν σε μια απλή, συνηθισμένη, καθημερινότητα, ενώ αναζητούν – απελπισμένα σχεδόν – μια ανάσα στους φρενήρεις ρυθμούς της πόλης. Είναι σαν να φωνάζουν “θέλω κάποιος να με ακούσει και να με καταλάβει και να με αποδεχτεί όπως είμαι.”

Μια γυναίκα στα όρια της ψυχικής της ισορροπίας και ένας άντρας που αναζητά την χαμένη του πίστη, συναντιούνται σε ένα σούπερ μαρκετ. Εκεί, “εν τω μέσω μιας αδυσώπητης θλίψης” και μπροστά από μια κονσέρβα τόνο, οι δύο αυτοί άνθρωποι αδυνατούν να συνεννοηθούν, να επικοινωνήσουν, να συνυπάρξουν – έστω – αρμονικά. Η συνάντηση φανερώνει την δική τους – αλλά και δική μας ίσως – αδυναμία επικοινωνίας και οδηγεί σε μια παράλογη σύγκρουση, δίνοντας το έναυσμα μιας βαθύτερης συνειδητοποίησης, για τον τρόπο που καλούμαστε σήμερα να ζήσουμε σε ένα απρόσωπο και πλήρως αστικοποιημένο πλαίσιο, σε έναν “κόσμο παλαβό”, καθώς και για το πόσο επιδρά το στοιχείο αυτό στις σχέσεις, που δημιουργούμε – αν δημιουργούμε. Πως συνεχίζεις, όταν κανείς δεν σε γνωρίζει επί της ουσίας; Ακροβατώντας ανάμεσα στην κωμική και τραγική πλευρά των πράγματων, μέσα από αφηγήσεις, εξομολογήσεις, συμπεράσματα και μικρούς απολογισμούς, οι ήρωες αναρωτιούνται μαζί με τους θεατές. Αλήθεια είμαστε καλά;

                                                                                 Αστερόπη  Χαριτίδου

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Σκηνοθεσία –  διασκευή: Αστερόπη Χαριτίδου

Μετάφραση: Δέσποινα Αντωνιάδου

Σκηνικά: Μάρκος Ντέμκας, Χρήστος Ούσλης
Ενδυματολογία: Μάρκος Ντέμκας, ο θίασος

Μουσική επιμέλεια: Αστερόπη Χαριτίδου

Πρωτότυπη μουσική : Βαγγέλης Αναστασίου

Σχεδιασμός φωτισμού: Αστερόπη Χαριτίδου
Χειρισμός κονσόλας(φώτα & ήχος): Κική Χρυσομαλλίδου, Άρτεμις Φραδέλου

Φροντιστήριο: ο θίασος

Σχεδιασμός αφίσας: Κώστας Λάκης

Οπτική επικοινωνία:  Άρτεμις Φραδέλου

Συντονισμός παράστασης: Μένη Κόκκινου

Οργάνωση παραγωγής : «Σπασμένο Ρόδι» 

Παίζουν με αλφαβητική σειρά :

Βαγγέλης Αναστασίου, Μάγδα Δούκα, Βάσω Ζαρογιάννη, Νίκος Καπλανίδης, Τίμος Καραγιάννης,Θάλια Κολιοπούλου,Νικόλας Μερτζανίδης, Έλενα Μπέκου, Ελισάβετ Μπλαχάβα, Ελένη Τεφτίκη, Γεωργία Τούφα.

Ημερομηνίες: 30-31/Μαρτίου  και 1-2/Απριλίου

Ώρα έναρξης: 9:30μμ

Χώρος: Σινεμά ΟΛΥΜΠΙΟΝ

Τιμή εισιτηρίου: 7 Ευρώ (Γενική είσοδος) 

Προπώληση εισιτηρίων : Σινεμά ΟΛΥΜΠΙΟΝ  σε  ώρες λειτουργίας του χώρου,τηλ 2467024200. (Η προπώληση θα ξεκινήσει την Πέμπτη 23 Μαρτίου)

Η παράσταση δεν ενδείκνυται για παιδιά.

Eιδικές ευχαριστίες στον Αλέξανδρο Μιχαήλ για την παραχώρηση της μουσικής από την παράσταση Στο Φως”, σε δική του σύνθεση και μουσική επεξεργασία από τον Βαγγέλη  Αναστασίου.

Ευχαριστούμε πολύ τον Δήμο Καστοριάς για την υποστήριξη της παράστασης.