9 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τετάρτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει εννιά ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Η Μάχη της Επικράτησης» (2017) σκηνοθεσία Αλφόνζο Γκόμεζ-Ρεχόν

Δραματική – 1880. Ο εφευρέτης Τόμας Έντισον (Μπένεντικτ Κάμπερμπατς) και ο επιχειρηματίας Τζορτζ Γουέστινγκχαουζ (Μάικλ Σάνον) βρέθηκαν στο επίκεντρο μιας θρυλικής διαμάχης για την ηλεκτροδότηση του κόσμου που θα σηματοδοτούσε την έναρξη μιας νέας εποχής.

Ο Έντισον υποστήριζε την παροχή του συνεχούς ρεύματος, ενώ ο Γουέστινγκχαουζ το εναλλασσόμενο, με την υποστήριξη πολλών Ευρωπαίων βιομηχάνων και, φυσικά, με την ανεκτίμητη βοήθεια του Νίκολα Τέσλα (Νίκολας Χουλτ).

Παίζουν: Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, Μάικλ Σάνον, Νίκολας Χουλτ.

*Open, Τετάρτη 22/03 στις 21:00

«Destroyer» (2018) σκηνοθεσία Καρίν Κουσάμα

Δραματική Δράσης – Πριν από 16 χρόνια, η ντετέκτιβ του αστυνομικού τμήματος του Λος Άντζελες Έριν Μπελ πήγε σε μυστική αποστολή στην Καλιφόρνια με σκοπό να εισχωρήσει σε μια συμμορία με αρχηγό τον τρομακτικό Σίλας.

Όταν μια από τις βίαιες ληστείες τους αποτυγχάνει, η κάλυψη της Έριν χάνεται και ο Σίλας διαφεύγει. Αρκετά χρόνια αργότερα, ο Σίλας επιστρέφει πιο δυνατός και πιο επικίνδυνος από ποτέ, έχοντας καταστρώσει το σχέδιο της μεγαλύτερης τραπεζικής ληστείας στην ιστορία των ληστειών. Αυτή τη φορά όμως η Έριν θα τον σταματήσει.

Παίζουν: Νικόλ Κίντμαν, Σεμπάστιαν Σταν, Τατιάνα Μασλάνι.

*Star, Τετάρτη 22/03 στις 21:00

«Ένα Αξέχαστο Καλοκαίρι» (2017) σκηνοθεσία Κάρλα Σιμόν

Δραματική Οικογενειακή – Η εξάχρονη Φρίντα κοιτάζει σιωπηλά τα τελευταία αντικείμενα που μπαίνουν σε κουτιά στο διαμέρισμα της μητέρας της που έχει πεθάνει.
Αποχαιρετώντας την, οι φίλοι της ακολουθούν το αυτοκίνητο κουνώντας τα χέρια τους.
Αν και η οικογένεια του αγαπημένου θείου της την υποδέχεται με ανοιχτή αγκαλιά, η Φρίντα χρειάζεται πολύ καιρό να συνηθίσει το νέο της σπίτι στην εξοχή, μακριά από τη Βαρκελώνη.

Οι στιγμές παιδικού ενθουσιασμού και ξεγνοιασιάς, εναλλάσσονται με μοναχικές σκέψεις. Το βράδυ, η Φρίντα προσεύχεται για τη μητέρα της, που της λείπει τόσο πολύ, ενώ την ημέρα προσπαθεί να βρει τη θέση της σε αυτή τη νέα ζωή.

Παίζουν: Λάια Αρτίγιας, Πάουλα Ρόμπλες, Μπρούνα Κουζί, Μπέρτα Πίπο, Έτνα Καμπιγιό, Νταβίντ Βερνταγκουέρ.

*ΕΡΤ2, Τετάρτη 22/03 στις 22:00

«Μαντώ Μαυρογένους» (1971) σε σκηνοθεσία Κώστα Καραγιάννη

Δραματική Ελληνική Ταινία Πολεμική – Στη Βιέννη του 1820, η Μαντώ Μαυρογένους (Τζένη Καρέζη) συνάντα μια ομάδα ελλήνων φοιτητών και μιλάνε για την επανάσταση που πρόκειται να γίνει. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, ο θείος της τη μυεί στη Φιλική Εταιρεία. Η Μαντώ πουλά την προίκα της και εξοπλίζει δικό της καράβι και στρατό με σκοπό να βοηθήσει την επανάσταση. Γνωρίζει τον ηγέτη της Φιλικής Εταιρείας, Δημήτριο Υψηλάντη (Πέτρος Φυσούν), και δημιουργεί σχέση μαζί του, αλλά συναντά τις αντιρρήσεις των πολιτικών αρχηγών του αγώνα, και κυρίως του Ιωάννη Κωλέττη (Σταύρος Ξενίδης) που φοβάται μήπως οι δυο νέοι θελήσουν να γίνουν οι πρώτοι βασιλείς του νέου έθνους. Για να διαλύσει τη σχέση τους, χρησιμοποιεί την όμορφη ζωγράφο Νίκη Καλογερά (Ελένη Ερήμου), που μόλις ήρθε από το Παρίσι.

Παίζουν: Τζένη Καρέζη, Πέτρος Φυσούν, Ελένη Ερήμου, Άλκης Γιαννακάς, Λαυρέντης Διανέλλος, Σταύρος Ξενίδης

*Alpha, Τετάρτη 22/03 στις 22:40

«Εκδικητής» (2017) σκηνοθεσία Μάρτιν Κάμπελ

Δράσης – Ο Κουάν, ένας κινεζικής καταγωγής, ταπεινός ιδιοκτήτης εστιατορίου στην Chinatown του Λονδίνου, βλέπει το καλά κρυμμένο –για πολλά χρόνια- παρελθόν του να βγαίνει στην επιφάνεια, μέσω μίας εκδικητικής βεντέτας, όταν το μόνο πρόσωπο, που του έχει μείνει να αγαπά, η έφηβη κόρη του, δολοφονείται σε ένα «τυφλό» τρομοκρατικό χτύπημα με πολιτικά κίνητρα. Ψάχνοντας ασταμάτητα για την ταυτότητα των τρομοκρατών, ο Κουάν εξαναγκάζεται να έρθει σε σύγκρουση με έναν Βρετανό κυβερνητικό αξιωματούχο, το παρελθόν του οποίου ίσως κρύβει στοιχεία για τους πραγματικούς δολοφόνους.

Παίζουν: Τζάκι Τσαν, Πιρς Μπρόσναν, Κέιτι Λέουνγκ, Ρούφους Τζόουνς, Μαρκ Τάντι, Τσάρλι Μέρφι.

*Star, Τετάρτη 22/03 στις 23:30

«Ρόμποκοπ 3» (1993) σκηνοθεσία Φρεντ Ντέκερ

Αστυνομική Δράσης – Ο μοναδικός αστυνόμος -ρομπότ παίρνει το μέρος των αδικημένων πολιτών σε μια διεφθαρμένη κοινωνία του μέλλοντος επιβάλλοντας την τάξη με τον δικό του μοναδικό τρόπο όταν μια εταιρεία σχεδιάζει να εκκενώσει μία από τις καλύτερες περιοχές της πόλης και να κτίσει έναν γυάλινο πύργο. Για να πετύχουν τον σκοπό τους τα αφεντικά της εταιρείας δε διστάζουν να δολοφονήσουν τους κατοίκους που αντιστέκονται στα σχέδια τους. Μοναδική ελπίδα, ο Ρόμποκοπ…Ο Ρομποκόπ θα είναι ο μόνος που θα βοηθήσει τους κατοίκους στον αγώνα τους εναντίον της κτηματομεσιτικής εταιρίας που θέλει να τους διώξει από τα σπίτια τους.

Παίζουν: ΡόΡόμπερτ Τζον Μπούρκ, Νάνσι Άλεν, Μάριο Μασάντο.

*Open, Τετάρτη 22/03 στις 23:30

«Μετά την Καταστροφή» (2019) σκηνοθεσία Τζέιμς Κεντ

Δραματική Πολεμική Ρομαντική – Η Ρέιτσελ Μόργκαν φτάνει στα ερείπια του Αμβούργου, για να επανενωθεί με τον σύζυγό της Λιούις, έναν Βρετανό συνταγματάρχη που είναι επιφορτισμένος με την ανοικοδόμηση της κατεστραμμένης πόλης, που ισοπεδώθηκε κατά την διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Καθώς ξεκινούν για το νέο τους σπίτι, η Ρέιτσελ μένει έκπληκτη όταν ανακαλύπτει ότι ο Λιούις έχει πάρει μια απροσδόκητη απόφαση: να μοιραστούν το σπίτι με τους προηγούμενους ιδιοκτήτες του, έναν Γερμανό χήρο και την κόρη του. Μέσα σε αυτή τη φορτισμένη ατμόσφαιρα, η έχθρα και η θλίψη δίνουν τη θέση τους στο πάθος και την προδοσία.

Παίζουν: Κίρα Νάιτλι, Αλεξάντερ Σκάρσγκαρντ, Τζέισον Κλαρκ, Φλόρα Θίμαν, Τζάνικ Σούμαν, Κέιτ Φίλιπς, Νεντ Γουίλις.

*Alpha, Τετάρτη 22/03 στις 00:45

«Η Συγκάτοικος» (2011) σκηνοθεσία Κρίστιαν Ε. Κρίστιανσεν

Δραματική Τρόμου Φαντασίας – Η Σάρα (Μίνκα Κέλι) είναι πρωτοετής φοιτήτρια και ξεκινάει την χρονιά της με τον πιο ευοίωνο τρόπο, αφού γρήγορα κάνει σχέση με τον Στίβεν (Καμ Ζιγκαντέ) και ταυτόχρονα βρίσκει τη νέα της συγκάτοικο, την Ρεμπέκα (Λέιτoν Μέεστερ).

Ό,τι αρχίζει σαν φιλία καταλήγει σε εφιάλτη όταν η Σάρα συνειδητοποιεί ότι η καινούρια της φίλη έχει εμμονές, ψυχική αστάθεια… και φονικές τάσεις!

Παίζουν: Μπίλι Ζέιν, Μίνκα Κέλι, Ματ Λάντερ, Καμ Γκίγκαντετ, Λέιτον Μέεστερ.

*Mega, Τετάρτη 22/03 στις 01:20

«Εκτός τροχιάς» (2005) σκηνοθεσία Μίκαελ Χάφστρομ

Δραματική Τρόμου Ένας παντρεμένος διαφημιστής και μία παντρεμένη, στέλεχος χρηματιστηριακής, κάνουν καθημερινά το ίδιο δρομολόγιο με τρένο για να πάνε στη δουλειά τους.

Όταν τα βλέμματά τους διασταυρωθούν, τίποτα δεν θα είναι πια όπως πρώτα.

Ο Τσαρλς και η Λουσίντα, γοητευμένοι από τη γνωριμία τους, θα βρεθούν σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου: τη λάθος ώρα, στο λάθος σημείο. Από εκείνη την ημέρα, θα γίνουν θύματα ενός αδίστακτου εκβιαστή, που δεν θα σταματήσει παρά μόνο αν τους καταστρέψει οικονομικά και προσωπικά.

Εν τω μεταξύ, ο Τσαρλς προσπαθώντας να βγει από το αδιέξοδο, θα ανακαλύψει ότι τα πράγματα δεν ήταν από την αρχή τόσο αθώα όσο φαίνονταν και μόνος του θα φτάσει ως το τέλος…

Παίζουν: Κλάιβ Όουεν, Τζένιφερ Άνιστον, Βενσάν Κασέλ, Μελίσα Τζορτζ, Τζιανκάρλο Εσποζίτο

*Star, Τετάρτη 22/03 στις 01:45