Ευχαριστήριο του Μουσικού Σχολείου Καστοριάς

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ
«Μουσική Άνοιξη»
Καστοριά,  17-19 Μαρτίου 2023

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το 2ο φεστιβάλ «Μουσική Άνοιξη» με τίτλο: «Δοξάτος»: Μουσικά σύνολα στα Αρχοντικά της Καστοριάς

που συνδιοργάνωσε το  Μουσικό Σχολείο Καστοριάς, με την Ιερά Μητρόπολη Καστοριάς, την Π.Ε. Καστοριάς, το Δήμο Καστοριάς, το Δήμο Άργους Ορεστικού, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Καστοριάς και το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων της Δ.Δ.Ε. Καστοριάς.

Ο «Δοξάτος», ο επίσημος χώρος υποδοχής  των καστοριανών αρχοντικών, ο οποίος ήταν πάντοτε ανοιχτός για τους επισκέπτες και τους φιλοξενούμενους του οικοδεσπότη, σε γιορτές και κοινωνικές εκδηλώσεις ζωντάνεψε και πάλι από τις μελωδίες και τους ήχους  των μουσικών συνόλων των Μουσικών Σχολείων Άρτας, Δράμας, Τρικάλων, Καστοριάς. Λόγοι ανωτέρας βίας δεν επέτρεψαν τη συμμετοχή του Μουσικού Σχολείου Πτολεμαΐδας, παρά την αρχική δήλωση συμμετοχής.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν ως εξής:

Την Παρασκευή, 17-03-2023, στις 13:00 έγινε η επίσημη έναρξη των εκδηλώσεων στο Αρχοντικό Τσιατσιαπά με τη συμμετοχή του Μουσικού Σχολείου Καστοριάς.

Το Σάββατο, 18-3-2023,  στις 12:00 – 14:00 μαθητές όλων των Μουσικών Σχολείων συμμετείχαν σε εργαστήρια-πρόβες προκαθορισμένων μουσικών συνθέσεων για την τελική συναυλία της Κυριακής.

 Το απόγευμα του Σαββάτου  και ώρες 17:00 – 20:30 τα  συμμετέχοντα Μουσικά Σχολεία παρουσίασαν μουσικές συνθέσεις δικής τους επιλογής στα Αρχοντικά Βέργουλα και  Μπασάρα. 

 Την Κυριακή, 19-3-2023,  ώρα 13:00,  όλα τα Μουσικά Σχολεία πραγματοποίησαν σε σύμπραξη  ανοιχτή εκδήλωση – συναυλία στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Άργους Ορεστικού.

Το παρόν  στις εκδηλώσεις έδωσαν   ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Καστοριάς κ.κ. Καλλίνικος, η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Καστοριάς Δέσποινα Κοζατσάνη, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού – Τουρισμού Δήμου Καστοριάς κ. Σάκης Ρήμος, η υπεύθυνη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Καστοριάς κ. Ανδρομάχη Σκρέκα, ο υπεύθυνος του Γραφείου Σχολικών Δραστηριοτήτων Καστοριάς κ. Χαράλαμπος Σαββίδης, εκπρόσωποι του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας και πλήθος κόσμου, μαθητές/τριες, γονείς, εκπαιδευτικοί και φίλοι του Μουσικού Σχολείου Καστοριάς.

Ευχαριστούμε θερμά τα Μουσικά Σχολεία Άρτας, Δράμας και Τρικάλων που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και πλαισίωσαν τις εκδηλώσεις του φεστιβάλ με τα μουσικά τους σύνολα, τα οποία ανέδειξαν τη σημασία της μουσικής παιδείας, τη δημιουργικότητα των Μουσικών Σχολείων, την έμπνευση των εκπαιδευτικών και τα ταλέντα των μαθητών τους!

  Ευχαριστούμε τους χορηγούς του φεστιβάλ  για την ουσιαστική στήριξή τους και ολόκληρη την εκπαιδευτική και τοπική κοινωνία της Καστοριάς για τη συμμετοχή  και το θερμό χειροκρότημά τους!

Ανανεώνουμε το ραντεβού με τα Μουσικά Σχολεία για τη «Μουσική Άνοιξη» 2024. 

Εκ μέρους της Ομάδας υποστήριξης
του φεστιβάλ «Μουσική Άνοιξη»

Η Διευθύντρια
του Μουσικού Σχολείου Καστοριάς
Βαρβάρα Μπελερή