10 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Η Παρασκευή επιτέλους έφτασε. Διάλεξε την αγαπημένη σου για το σημερινό βράδυ!

«Ο Σνούπι και ο Τσάρλι Μπράουν» (2015) σκηνοθεσία Στιβ Μαρτίνο

Animation – Ο Τσάρλι Μπράουν, ο Σνούπι και όλη η παρέα επιστρέφουν σε μια συγκινητική ιστορία.

Ένα νέο κορίτσι με κόκκινα μαλλιά μετακομίζει στο απέναντι σπίτι και ο Τσάρλι Μπράουν ερωτεύεται. Τώρα προσπαθεί να εντυπωσιάσει το Κοριτσάκι με τα κόκκινα μαλλιά για να δείξει ότι είναι σημαντικός, αλλά ο Τσάρλι Μπράουν μπροστά της είναι συνεχώς αδέξιος.

Την ίδια στιγμή, ο Σνούπι γράφει μια ρομαντική ιστορία για τις συνεχείς μάχες του με τον Κόκκινο Βαρόνο.

Τότε ο Τσάρλι Μπράουν κατορθώνει κάτι που δεν έχει ξανασυμβεί ποτέ πριν.

Παίρνει τέλεια βαθμολογία στο τεστ του σχολείου, αλλά έχει γίνει ένα λάθος. Θα πρέπει να πει την αλήθεια και να ρισκάρει να χάσει όλη τη νεοαποκτηθείσα δημοτικότητά του;

Μπορεί ο Τσάρλι Μπράουν να κάνει το κορίτσι να τον αγαπήσει ή θα ξαναγίνει ένα τίποτα;

Φωνές ελληνικής μεταγλώττισης: Κωνσταντής Μαυριάς, Έλλη Πικροδημήτρη, Ντίνος Πικροδημήτρης, Τηλέμαχος Πάττας, Γιάννης Ζακχαίος, Μελίνα Χατζηγεωργίου

*Open, Παρασκευή 24/03, στις 21:00

«Δύση Ηλίου» (2018) σκηνοθεσία Λάζλο Νέμες

Δραματική – 1913: Βουδαπέστη, στην καρδιά της Ευρώπης. Η νεαρή ίρις Λέιτερ (Τζούλι Τζάκαμπ ) φτάνει στην Βουδαπέστη, ελπίζοντας να εργαστεί ως καπελού στο θρυλικό κατάστημα που κάποτε ανήκε στους γονείς της.

Παρόλα αυτά, ο νέος ιδιοκτήτης Όσκαρ Μπρίλλ (Βλαντ Ιβάνοφ) δεν δέχεται να την προσλάβει.

Τη στιγμή της άφιξής της στο κατάστημα, γίνονται προετοιμασίες για την υποδοχή σημαντικών καλεσμένων κι ένας άνδρας την προσεγγίζει, αναζητώντας κάποιον Κάλμαν Λάιτερ, για τον οποίο -και παρόλο που φέρει το ίδιο επώνυμο με εκείνην- η Ίρις δεν έχει ακούσει ποτέ τίποτε.

Αρνούμενη να φύγει από την πόλη, η Ίρις αρχίζει να αναζητά τον Κάλμαν Λέιτερ, τον μοναδικό συνδετικό κρίκο με το χαμένο της παρελθόν.

Αυτή η αναζήτηση την οδηγεί μακριά από τα λαμπερά φώτα του καταστήματος Λέιτερ, στους σκοτεινούς δρόμους μιας Βουδαπέστης που αρχίζει να αντανακλά την αναστάτωση ενός πολιτισμού που ετοιμάζεται να βυθιστεί στο χάος.

Παίζουν: Τζούλι Τζάκαμπ, Σούζαν Γουέστ, Βλαντ Ιβάνοφ, Ουρς Ρεχν.

*ΕΡΤ2, Παρασκευή 24/03, στις 22:00

«Σκοτεινός Άνεμος» (1991) σκηνοθεσία Έρολ Μόρις

Μυστηρίου Περιπέτεια – Ο Τζιμ Τσι, ένας νεαρός αστυνομικός από τη φυλή των Νάβαχο στην αστυνομία του Νέου Μεξικού ερευνά μια σειρά από εγκλήματα και περιστατικά συμπεριλαμβανομένης της πτώσης ενός τουριστικού αεροσκάφους που μετέφερε ναρκωτικά.

Μυείται στα τελετουργικά των προγόνων του προκειμένου να διεισδύσει καλύτερα στο πνεύμα των Νάβαχο. Στην πορεία του συναντά τον Τζέικ που φαινομενικά είναι ένας ειρηνιστής έμπορος σουβενίρ και εξοντώνει έναν διεφθαρμένο δικηγόρο που είναι διακινητής ναρκωτικών.

Παίζουν: Λου Νταιαμοντ Φίλιπς, Φρεντ Γουάρντ, Γκάρι Φάρμερ, Λανς Μπέικερ, Τζέιν Λοράνγκερ, Τζον Κάρλεν

*ΕΡΤ3, Παρασκευή 24/03, στις 22:15

«Αντίο Κρίστοφερ Ρόμπιν» (2017) σκηνοθεσία Σάιμον Κέρτις

Δραματική – Ήταν χειμώνας του 1924, όταν μετά από πολλές απορρίψεις και ακυρώσεις, οι ιστορίες ενός μικρού αγοριού και του αγαπημένου του αρκούδου κατάφεραν να βρουν εκδότη, αρχικά μέσω ενός περιοδικού, του Punch, μιας βρετανικής έκδοσης που αφιέρωνε τις σελίδες του σε νέες ιστορίες (σε συνέχειες) καρτούν.

Το μικρό αγόρι και ο αρκούδος του, γνωστοί και ως Κρίστοφερ Ρόμπιν και Γουίνι θα ενθουσιάσουν το αναγνωστικό κοινό και τέσσερα χρόνια μετά θα ξεκινήσει μια μεγάλη εκδοτική εγκυκλοπαίδεια με τις περιπέτειες των δυο τους και των φίλων τους.

Μία σπάνια ματιά στη σχέση ανάμεσα στον αγαπημένο συγγραφέα παιδικών βιβλίων Α.Α.Μιλν (Ντόναλ Γκλίσον) και τον Κρίστοφερ Ρόμπιν (Ουίλ Τίλστον), τον γιο του. Στα τέλη του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, ο Μιλν εμπνέεται από τα παιχνίδια του γιού του και δημιουργεί τον μαγικό κόσμο του χαρακτήρα Γουίνι το Αρκουδάκι- που τον κάνει αμέσως διάσημο.Όμως, η διεθνής επιτυχία του βιβλίου έχει ένα κόστος για τον συγγραφέα, τον μικρό του γιο και τη γυναίκα του Δάφνη (Μάργκο Ρόμπι).

Παίζουν: Ντόναλ Γκλίσον, Μπαργκοτ Ρόμπι, Γουιλ Τιλστον, Α.Α. Μιλν, Κέλι Μακντόναλντ, Άλεξ Λόθερ.

*Open, Παρασκευή 24/03, στις 23:00

«Το Σινικό τοίχος» (2016) σκηνοθεσία Γίμου Ζανγκ

Περιπέτεια φαντασίας – Στον 10ο αιώνα μ.Χ. στην Κίνα, δύο μισθοφόροι πολεμιστές, κατά τη διάρκεια της αναζήτησής τους για πυρίτιδα, φυλακίζονται στο Σινικό Τείχος. Εκεί διαπιστώνουν τον πραγματικό λόγο για τον οποίο κατασκευάστηκε ένα από τα μεγαλύτερα θαύματα του κόσμου. Υπερφυσικά τέρατα που, σύμφωνα με τον θρύλο, «ξυπνούν» κάθε 60 χρόνια, πολιορκούν το Σινικό Τείχος και από τη μια στιγμή στην άλλη, η αναζήτησή της μοίρας μετατρέπεται σε ένα ταξίδι ηρωισμού. Οι δύο μισθοφόροι ενώνονται με έναν τεράστιο στρατό επανδρωμένο με τους καλύτερους πολεμιστές της Κίνας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν αυτή τη φαινομενικά ασταμάτητη δύναμη.

Παίζουν: Ματ Ντέιμον, Πέδρο Πασκάλ, Γουίλεμ Νταφόε, Τιάν Τζινγκ, Άντι Λάου, Λου Χαν.

*Ant1, Παρασκευή 24/03, στις 23:15

«Άτακτος Παππούς» (2016) σκηνοθεσία Νταν Μέιζερ

Κωμωδία Λίγο πριν από τον γάμο του, ο Τζέισον πείθεται από τον πρόσφατα χήρο παππού του να τον συνοδεύσει σε ένα ταξίδι αναψυχής που ξεφεύγει πέρα από κάθε μέτρο.

Ο θρυλικός Robert De Niro υποδύεται τον πιο αντισυμβατικό παππού, ειδικά σε σχέση με τον ίδιο του τον εγγονό τον οποίο ενσαρκώνει ο ανερχόμενος Zac Efron (That Awkward Moment) .

Ο μετρημένος Τζέισον Κέλι δέχεται να κάνει το ταξίδι με τον παππού του, Ντικ, τον ακόλαστο πρώην αξιωματικό του στρατού με κρυφή ατζέντα. Προορισμός τους η Φλόριντα. Για την κατάληξη, κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος.

Παίζουν: Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Ζακ Έφρον, Τζούλιαν Χιου, Όμπρι Πλάζα, Ντέρμοτ Μαλρόνι, Άνταμ Πέιλι, Τζέισον Μαντζούκας, Μο Κόλινς, Ζόι Ντόιτς.

*Alpha, Παρασκευή 24/03, στις 00:15

Ο Επίμονος Κηπουρός» (2005) σκηνοθεσία Φερνάντο Μεϊρέλες

Κοινωνική – Ο Τζάστιν Κουέιλ (Ραλφ Φάινς) είναι ένας Βρετανός διπλωμάτης που είναι παντρεμένος με την Τέσα (Ρέιτσελ Βάις). Η Τέσα, ακτιβίστρια για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Αφρική, ανακαλύπτει ότι μία φαρμακευτική εταιρεία που προμηθεύει φάρμακα για το HIV/AIDS, παράλληλα δίνει δωρεάν φάρμακα για τη φυματίωση, χρησιμοποιώντας τους παραλήπτες ως πειραματόζωα.

Όταν εκείνη πηγαίνει με τον συνεργάτη της Άρνολντ (Ουμπερ Κουντέ) στην Κένυα και βρίσκεται δολοφονημένη μετά από λίγες μέρες, ο Τζάστιν αρχίζει να ερευνά την υπόθεση.
Μετά από πολλές προσπάθειες να βρει τα αίτια της δολοφονίας της, αλλά και πολλές απειλές για τη ζωή του, ο Τζάστιν μαθαίνει ότι η Τέσα δολοφονήθηκε λόγω μίας αναφοράς που είχε και έγραφε ότι τα φάρμακα αυτά ήταν επικίνδυνα.

Σύντομα οι έρευνές του θα τον φέρουν σε σύγκρουση με τα συμφέροντα μιας μεγάλης φαρμακευτικής εταιρείας..

Παίζουν: Ραλφ Φάινς, Ρέιτσελ Βάις, Ντάνι Χιούστον, Ντανιελ Χαρφορντ, Κηθ Πίρσον, Αρτσι Παντζιαμπι, Τζουλιετ Ομπρεϊ, Ντόναλντ Σάμπτερ.

*Ant1, Παρασκευή 24/03, στις 01:15

«Αιχμάλωτη» (2015) σκηνοθεσία Τζέρι Τζέιμσον

Αστυνομική, βιογραφική, δράσης – Τον Μάρτιο του 2005, ο Μπράιαν Νίκολς δικαζόταν για βιασμό στην κομητεία Φούλτον της Ατλάντα.
Καταφέρνει να δραπετεύσει από τις αστυνομικές αρχές και δολοφονεί επί τόπου τον δικαστή που προήδρευε στη δίκη του, τη δημοσιογράφο Τζούλι Μπραντάου. Δραπετεύοντας από το δικαστήριο πυροβολεί τον λοχία Τίσλεϊ και στη συνέχεια σκοτώνει τον πράκτορα Ντέιβιντ Γουίλχελμ, ο οποίος ήταν εκτός υπηρεσίας.

Στη συνέχεια κράτησε όμηρο στο διαμέρισμά της, μια νεαρή γυναίκα που μεγαλώνει μόνη το παιδί της, την Άσλεϊ Σμιθ. Η Σμιθ ήταν εθισμένη στη μεθαμφεταμίνη και είχε ποσότητα της ουσίας στο σπίτι της. Ο Νίκολς έκανε χρήση και αυτό έδωσε τη δυνατότητα στην κοπέλα να τον προσεγγίσει και να παλέψει για την ελευθερία της.

Παίζουν: Κέιτ Μάρα, Μίμι Ρότζερς, Ντέιβιντ Ογιελόβο, Μάικλ Κένεθ Γουιλιαμς, Κλόντια Τσερτς.

*Skai, Παρασκευή 24/03, στις 01:15

«Υπερσιβηρικός» (2008) σκηνοθεσία Μπραντ Άντερσον

Αστυνομική Δραματική Μυστηρίου – Δεν μπορείς να ξεφύγεις από τα ψέματά σου…
Ο υπερσιβηρικός είναι το τρένο, που διανύει την τεράστια διαδρομή από τη Μόσχα έως και την Κίνα.

Ένα ζευγάρι, ο Ρόι (Γούντι Χάρλεσον) και η Τζέσι (Έμιλι Μόρτιμερ), επιλέγει να ταξιδέψει από το Πεκίνο στη Μόσχα με τον Υπερσιβηρικό, σε μια προσπάθεια να δώσει μια δεύτερη ευκαιρία στην προβληματική σχέση του.

Στη διάρκεια του ταξιδιού, γνωρίζουν άλλο ένα ζευγάρι, τον Κάρλος (Εντουάρντο Νοριέγκα) και την Άμπυ (Κέιτ Μάρα), που ταξιδεύει για εμπορικούς λόγους σε όλο τον κόσμο. Όλα πηγαίνουν καλά, ώσπου σε έναν σταθμό τα δύο ζευγάρια αποφασίζουν να κατέβουν από το τρένο για λίγο. Ο Ρόι εξαφανίζεται και η Τζέσι αποφασίζει να κατέβει στον επόμενο σταθμό για να τον περιμένει.

Ο Κάρλος και η Άμπι κατεβαίνουν μαζί της. Ενώ ο Κάρλος προσπαθεί να παρενοχλήσει την Τζέσι, εκείνη τον σκοτώνει, και από τον πανικό της, θάβει το πτώμα του κι επιστρέφει στο τρένο. Εκεί βρίσκει πάλι τον Ρόι και προσπαθούν να ξεχάσουν αυτό που συνέβη. Αλλά ο εφιάλτης τους μόλις έχει αρχίσει…

Παίζουν: Μπεν Κίνγκσλεϊ , Γούντι Χάρελσον , Έμιλι Μόρτιμερ, Εντουάρντο Νοριέγκα, Κέιτ Μάρα.

*Star, Παρασκευή 24/03, στις 01:45

«Φόνος Εν Ώρα Υπηρεσίας» (2019) σκηνοθεσία  Μάικλ Ρόμπινσον

Αστυνομική, δράμα, μυστηρίου – Η Χέιλι Ντιν, πρώην εισαγγελέας και ψυχολόγος βοηθά τον καλύτερο της φίλο ντετέκτιβ Γκάρλαντ Φίντσερ στην εξιχνίαση της απροσδόκητης δολοφονίας ενός συναδέλφου του, με τον οποίο υπηρετούσαν στο Σώμα Πεζοναυτών.

Παρότι ο φόνος έγινε εκτός ναυτικής βάσης, την υπόθεση αναλαμβάνει η στρατιωτική αστυνομία, αποκλείοντας την περιοχή.

Έχοντας στη διάθεση της μια ολοένα αυξανόμενη λίστα υπόπτων, που ο καθένας τους φαίνεται να έχει ισχυρά κίνητρα, η Χέιλι χρησιμοποιεί τις ερευνητικές της ικανότητες, καθώς και το χάρισμα της να «διαβάζει ανθρώπους» και να ακολουθεί τις ενδείξεις για να βρει τον δολοφόνο.

Όταν το άψυχο σώμα μιας γυναίκας εμφανίζεται στο ίδιο πάρκο όπου βρέθηκε ο φίλος του Φίντσερ, η υπόθεση παίρνει μια εντελώς νέα τροπή, καθώς η Χέιλι ανακαλύπτει μια συνωμοσία που θέτει τη ζωή της σε κίνδυνο, καθώς επιδιώκει δικαιοσύνη για τα θύματα.

Παίζουν: Κέλι Μάρτιν, Βιβ Λίκοκ, Νάνσυ Γκρέις, Λόρεν Χόλι, Μάθιου Μάκκολ.

*Mega, Παρασκευή 24/03, στις 02:20