11 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Σάββατο ιδανική βραδιά για να απολαύσεις σινεμά από τον καναπέ σου, μετά από μία κουραστική εβδομάδα.

«Η Εποχή των Παγετώνων» (2002) σκηνοθεσία Κρις Γουέτζ, Κάρλος Σαλντάνα 

Animation – 20.000 χρόνια πριν, η Γη δεν ήταν, όπως τη γνωρίζουμε.

Μόλις έχει αρχίσει η Εποχή των Παγετώνων. Ακολουθώντας το ένστικτο της επιβίωσης, τα ζώα μεταναστεύουν προς το νότο. Όλα εκτός από ένα μαλλιαρό μαμούθ, τον Μάνι, που του αρέσει να κάνει τα πράγματα με τον δικό του τρόπο και ένα βραδύποδα, τον Σιντ, ο οποίος είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα τεμπέλη.

Οι δύο ήρωες θα συναντήσουν ένα εγκαταλελειμμένο ανθρώπινο μωράκι και θα αποφασίσουν να το πάνε στην οικογένειά του. Βλέποντας το μωρό σαν λαχταριστό έδεσμα, στην παρέα τους προστίθεται ο Ντιέγκο, ένας κουτοπόνηρος τίγρης.

Παράλληλα με όλα αυτά, ο γκαφατζής σκίουρος Σκρατ, προσπαθεί απεγνωσμένα να ολοκληρώσει το σκοπό της ζωής του – να θάψει ένα βελανίδι – δημιουργώντας όμως απίστευτες καταστροφές.

Η παρέα θα ξεκινήσει ένα μακρύ ταξίδι για να βρει τους γονείς του μωρού αντιμετωπίζοντας εμπόδια και φοβερές περιπέτειες…

*Star, Σάββατο 25/03 στις 20:50

«Παπαφλέσσας» (1971) σκηνοθεσία Ερρίκου Ανδρέου

Δραματική Ελληνική Ταινία – Η ταινία σκιαγραφεί τη ζωή και τη φλογερή δράση μιας από τις επιφανέστερες προσωπικότητες της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, του Γρηγορίου Δικαίου Φλέσσα, του γνωστού μας Παπαφλέσσα.

Ο ρασοφόρος ήρωας, ο «μπουρλοτιέρης των ψυχών», όπως χαρακτηρίστηκε, «οργώνει» τις περιοχές όπου υπήρχε «ελληνικό αίμα» όπως, τον Μωριά, τη Μολδαβία, τη Βλαχία, ξεσηκώνοντας τους πατριώτες εναντίον των Τούρκων. Η κήρυξη της Επανάστασης στο Μοριά είχε αποκορύφωμα τη νίκη του κατά του Δράμαλη στα Δερβενάκια αλλά και τον ηρωικό του θάνατο στο Μανιάκι, όπου πολέμησε με τα παλικάρια του, κατά του Αιγύπτιου Ιμπραήμ, σε μια εποχή που οι έριδες των οπλαρχηγών έβαζαν σε κίνδυνο τον αγώνα της ανεξαρτησίας της Ελλάδας…

Παίζουν: Δημήτρης Παπαμιχαήλ, Αλέκος Αλεξανδράκης, Άγγελος Αντωνόπουλος, Κάτια Δανδουλάκη, Λαυρέντης Διανέλλος, Στέφανος Στρατηγός, Χρήστος Πολίτης, Φερνάντο Σάντσο, Γιάννης Κατράνης, Ηλίας Λογοθέτης, Θόδωρος Μορίδης, Σταύρος Ξενίδης, Έλενα Τσαλδάρη, Δημήτρης Μπισλάνης, Δημήτρης Ιωακειμίδης, Γιώργος Μοσχίδης, Γρηγόρης Βαφιάς, Βασίλης Μητσάκης, Χρήστος Καλαβρούζος, Σταύρος Φαρμάκης, Μάκης Ρευματάς, Δημήτρης Τσούτσης, Γιάννης Κοντούλης, Λάζος Τέρζας, Γρηγόρης Μασαλάς, Γιώργος Κυρίτσης Σκηνοθεσία: Ερρίκος Ανδρέου.

*Ant1, Σάββατο 25/03 στις 21:00

«Η Σωφερίνα» (1964) σκηνοθεσία Αλέκος Σακελλάριος

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Η Μαίρη ζει ευτυχισμένη με τον άνδρα της Νίκο, ως την ημέρα που μια στενή της φίλη, η Λιλή, της ζητάει να της δανείσει το νέο της αυτοκίνητο, για να πάει να δει δήθεν την άρρωστη γιαγιά της. Στην πραγματικότητα, η Λιλή, που είναι παντρεμένη με τον ζηλιάρη Μιχαλάκη, θέλει να συναντήσει το καινούριο της φλερτ, τον Πάκη. Η Λιλή, όμως, τρακάρει με δύο άλλα αυτοκίνητα και επιστρέφει το αυτοκίνητο στη φίλη της σε κακά χάλια. Η Μαίρη, για να περιφρουρήσει την υπόληψη της φίλης της, λέει διάφορα ψέματα στον Νίκο. Το ένα ψέμα, όμως, φέρνει το άλλο και οι συνέπειες είναι απρόβλεπτες.

Παίζουν: Αλίκη Βουγιουκλάκη, Αλέκος Αλεξανδράκης, Μάρω Κοντού, Γιώργος Πάντζας, Γιώργος Κωνσταντίνου, Βασίλης Αυλωνίτης, Καίτη Λαμπροπούλου, Διονύσης Παπαγιανόπουλος, Άλκης Γιαννακάς, Κώστας Χατζηχρήστος, Τζόλυ Γαρμπή, Τάσος Γιαννόπουλος, Κλεό Σκουλούδη, Θόδωρος Κατσαδράμης.

*Skai, Σάββατο 25/03 στις 21:00

«Μαδαγασκάρη» (2005) σε σκηνοθεσία Τομ Μακ Γκραθ Έρικ Ντάρνελ

Animation – Στον ζωολογικό κήπο του Σέντραλ Πάρκ στη Νέα Υόρκη τέσσερα ζώα που δεν αντέχουν την καταπίεση να ζουν φυλακισμένα, πήραν την απόφαση να αποδράσουν από τον ζωολογικό κήπο και να πάνε να ζήσουν αλλού. Πού; Στη Μαδαγασκάρη, εκεί που θα καταλήξουν οι αλλοπρόσαλλες πράξεις τους.

Ένα λιοντάρι αρχηγός με πολλά όνειρα, μία ζέβρα με απίστευτο χιούμορ, μία δυναμική ιπποπόταμος και μια κατά φαντασίαν ασθενής καμηλοπάρδαλη θα ξεπεράσουν κάθε φόβο και πάθος και θα ξεφύγουν από την τροχιά της καθημερινότητάς τους, ψάχνοντας για κάτι καλύτερο. Συναντούν και 3 λαιμούριους, με πιο βασικό τον Μορτ, ένα αθώο πλασματάκι που βρωμάει και του αρέσουν τα πόδια.

Με τις φωνές των Μπεν Στίλερ, Κρις Ροκ, Ντέιβιντ Σουίμερ, Τζάντα Πίνκετ Σμιθ, Σάσα Μπάρον Κοέν, Τομ Μακ Γκραθ, Κρις Μίλερ, Τζέφρι Κάτζενμπεργκ Στη μεταγλωττισμένη εκδοχή ακούγονται οι: Σπύρος Ζουπάνος, Γεράσιμος Γεννατάς, Κατερίνα Γκίργκις, Διαμαντής Καραναστάσης, Θανάσης Κουρλαμπάς, Γρηγόρης Γαλάτης, Ορέστης Ανδρεαδάκης, Λεωνίδας Κακούρης, Θάνος Καλλίρης, Φώτης Πετρίδης, Φώτης Πετρίδης.

*Star, Σάββατο 25/03 στις 23:00

«Αγεφύρωτες Σχέσεις» (2003) σκηνοθεσία Λάσε Χάλμστρομ

Κοινωνική δραματική – Ο Έιναρ είναι ένας μεσήλικας πρώην αγρότης που έχει από καιρό γυρίσει την πλάτη του στις αναμνήσεις. Σοκαρισμένος ακόμα από το θάνατο του γιου του πριν από μια δεκαετία, έχει αφήσει τη φάρμα του να καταστραφεί μαζί με το γάμο του.

Έχει αποφασίσει να ζήσει την υπόλοιπη ζωή του πληγωμένος και σε απόλυτη μοναξιά, ώσπου μια μέρα εμφανίζεται το πρόσωπο που θεωρεί υπεύθυνο για το θάνατο του γιου του: η νύφη του, η Τζιν. Η Τζιν έρχεται άφραγκη και κυνηγημένη, συνοδευόμενη από την κόρη της, την Γκρίφ, για την οποία ορκίζεται ότι είναι η εγγονή του.

Ξαφνικά η ήσυχη ζωή του Έιναρ διαταράσσεται και ο θυμός, η οργή και οι κατηγορίες έρχονται στην επιφάνεια. Σιγά σιγά, όμως, η περιέργεια της 11χρονης Γκριφ για τη ζωή στη Δύση, αλλά και η επιθυμία της για οικογένεια και μια πατρική φιγούρα, θα μαλακώσουν την πέτρινη καρδιά του Έιναρ και θα ανοίξουν το δρόμο για έναν απροσδόκητο δεσμό, περιπέτεια, και αληθινή επανασύνδεση.

Παίζουν: Ρόμπερτ Ρέντφορντ, Τζένιφερ Λόπεζ, Τζος Λούκας, Μόργκαν Φρίμαν.

*Skai, Σάββατο 25/03 στις 23:10

«Πέτα τη Μαμά από το Τρένο» (1987) σκηνοθεσία Ντάνι ντε Βίτο

Αστυνομική Κωμωδία Μυστηρίου – Ο Λάρι Ντόνερ (Μπίλι Κρίσταλ) είναι μυθιστοριογράφος, καθηγητής και δεν αντέχει την ύπαρξη της πρώην συζύγου του. Ειδικά γιατί αυτή τον εξαπάτησε και πήρε τα εύσημα για το βιβλίο του που το παρουσίασε ως δικό της.

Ο Όουεν Λιφτ (Ντάνι ντε Βίτο), είναι ένας συνεσταλμένος μεσήλικας που ζει ακόμη με τη μητέρα του (Άν Ράμσεϊ), η οποία τον καταδυναστεύει. Πολλές φορές ονειρεύεται να τη σκοτώσει, αλλά δεν βρίσκει το κουράγιο.

Ο Όουεν έχει ακούσει το Λάρι να εύχεται δημόσια το θάνατο της γυναίκας του και αφού παρακολουθεί την ταινία Ο Άγνωστος του Εξπρές του Χίτσκοκ, συλλαμβάνει το τέλειο έγκλημα.
Να ανταλλάξουν δολοφονίες με τον Λάρι, ώστε να έχουν και οι δύο ακλόνητο άλλοθι…

Παίζουν: Ντάνι ντε Βίτο, Μπίλι Κρίσταλ, Αν Ράμσεϊ, Ρομπ Ράινερ, Μπράντφορντ Μαρσάλις, Κιμ Γκράιστ.

*ΕΡΤ1, Σάββατο 25/03 στις 23:40

«Το Ακρωτήρι του Φόβου» (1991) σκηνοθεσία Μάρτιν Σκορσέζε

Μυστηρίου, περιπέτεια, τρόμου – Μετά από 14 χρόνια φυλάκισης ο βιαστής Μαξ Κέιντι βγαίνει αποφασισμένος να εκδικηθεί τον δικηγόρο που είχε αναλάβει την υπόθεσή του Σαμ Μποντίν, γιατί είναι πεπεισμένος ότι δεν τον υπερασπίστηκε όπως όφειλε και ότι καταδικάστηκε άδικα.

Η υπεράσπιση του Μποντίν ήταν όντως ανεπαρκής και ενώ μέχρι τώρα ζούσε ήσυχα με την οικογένειά του, στο Φορτ Λόρελντεϊλ της Φλόριντα, όταν ο Κέιντι τους επισκέπτεται, η ζωή της οικογένειας Μποντίν μετατρέπεται σταδιακά σε εφιάλτη.

Παίζουν: Νικ Νόλτε, Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Τζέσικα Λανγκ, Τζουλιέτ Λιούις, Ρόμπερτ Μίτσαμ, Γκρέγκορι Πεκ.

*Ant1, Σάββατο 25/03 στις 23:45

«Φονικό Όπλο Νο 3» (1992) σκηνοθεσία Ρίτσαρντ Ντόνερ

Αστυνομική περιπέτεια – Ο Ρότζερ χρειάζεται μόνο εφτά μέρες για να “βγει” στη σύνταξη και θέλει να περάσει αυτές τις μέρες όσο γίνεται πιο ήρεμα.

Ο παρτενέρ του, ο Μάρτιν, όμως έχει αντίθετη γνώμη. Έτσι, αποφασίζει να του κάνει τη ζωή δύσκολη μήπως και παραιτηθεί από την απόφασή του να εγκαταλείψει το Σώμα.

Παράλληλα οι δυο τους ερευνούν μία υπόθεση κλοπής πυρομαχικών απ’ τις αποθήκες του Αστυνομικού Τμήματος και όλες οι ενδείξεις τούς οδηγούν στον  Τζακ Τράβις, πρώην αστυνομικό

Παίζουν: Μελ Γκίμπσον, Ντάνι Γκλόβερ, Τζο Πέσι, Ρενέ Ρούσο.

*Star, Σάββατο 25/03 στις 01:00

«Η Μάχη της Επικράτησης» (2017) σκηνοθεσία Αλφόνζο Γκόμεζ-Ρεχόν

Δραματική – 1880. Ο εφευρέτης Τόμας Έντισον (Μπένεντικτ Κάμπερμπατς) και ο επιχειρηματίας Τζορτζ Γουέστινγκχαουζ (Μάικλ Σάνον) βρέθηκαν στο επίκεντρο μιας θρυλικής διαμάχης για την ηλεκτροδότηση του κόσμου που θα σηματοδοτούσε την έναρξη μιας νέας εποχής.

Ο Έντισον υποστήριζε την παροχή του συνεχούς ρεύματος, ενώ ο Γουέστινγκχαουζ το εναλλασσόμενο, με την υποστήριξη πολλών Ευρωπαίων βιομηχάνων και, φυσικά, με την ανεκτίμητη βοήθεια του Νίκολα Τέσλα (Νίκολας Χουλτ).

Παίζουν: Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, Μάικλ Σάνον, Νίκολας Χουλτ.

*Open, Σάββατο 25/03 στις 01:00

«Το 24ωρο μιας Ξανθιάς» (2014) σκηνοθεσία Στήβεν Μπρηλ

Κωμωδία – Η Ελίζαμπεθ Μπανκς είναι η η Μέγκαν Μάιλς, μια ξανθιά παρουσιάστρια του απογευματινού δελτίου ειδήσεων σε τοπικό κανάλι του Λος Άντζελες. Όμορφη, χαμογελαστή και ικανή διατηρεί το προφίλ του καλού κοριτσιού εντός και εκτός εργασίας.

Τη μέρα που την χωρίζει ο αρραβωνιαστικός της και μαθαίνει ότι δεν θα πάρει τελικά τη δουλειά σε κανάλι εθνικής εμβέλειας, αποφασίζει να βγει έξω με τις φίλες της για να ξεδώσει.
Την επόμενη μέρα θα ξυπνήσει στο σπίτι του όμορφου, συμπαθητικού μπάρμαν από το χθεσινοβραδινό μπαρ, και λαμβάνει ένα τηλεφωνικό μήνυμα από τον ατζέντη της ότι η δουλειά της εκφωνήτριας ειδήσεων στο εθνικό κανάλι ακόμη παίζεται, αρκεί να είναι στη συνέντευξη με τους νέους εργοδότες της, μέχρι τις 5 το ίδιο απόγευμα.

Αυτό δεν θα ήταν πρόβλημα, αν η Μέγκαν δεν βρισκόταν στην πιο κακόφημη γειτονιά του Los Angeles χωρίς τηλέφωνο, αυτοκίνητο, ταυτότητα και λεφτά, φορώντας ένα φωτεινό κατακίτρινο στενό φόρεμα….

Κάπως έτσι ξεκινά μια σειρά από απίστευτες, ξεκαρδιστικές περιπέτειες όπου εμπλέκονται ταξιτζήδες, έμποροι ναρκωτικών, αστυνομικοί, θρησκόληπτοι περαστικοί και ξεροκέφαλοι υπάλληλοι καταστημάτων.

Παίζουν: Ελίζαμπεθ Μπανκς, Όλιβερ Χάντσον, Τζέιμς Μάρσντεν, Σάρα Ράιτ.

*Skai, Σάββατο 25/03 στις 01:10

«Οι Φόνοι της Οικογένειας Μπόρντεν» (2018) σκηνοθεσία Κρεγκ Μακνίλ Γουίλιαμ

Δραματική Μυστηρίου – Η Λίζι Μπόρντεν (Κλοέ Σεβινί) υπήρξε το κεντρικό πρόσωπο σε ένα από τα πιο μακροχρόνια μυστήρια της αμερικανικής ιστορίας.

Η Λίζι, ανύπαντρη στα 32 της και απομονωμένη, ύστερα από μια ολόκληρη ζωή γεμάτη μοναξιά και μέσα σε μια οικογένεια που την πιέζει ψυχολογικά και ενώ ζει υπό τον απόλυτο έλεγχο του πατέρα της, βρίσκει την αδελφή ψυχή της στο πρόσωπο της υπηρέτριας Μπρίτζετ Σάλιβαν (Κρίστεν Στιούαρτ).

Όταν η Μπρίτζετ έρχεται να εργαστεί στο σπίτι τους ως οικονόμος, μια στενή σχέση θα δημιουργηθεί ανάμεσα στις δύο γυναίκες, οι οποίες θα καταλήξουν σε ένα σατανικό σχέδιο με τραγική κατάληξη.

Παίζουν: Τζεφ Πέρι, Τζέιμι Σέρινταν, Κλοέ Σεβινί, Κρίστεν Στιούαρτ, Φιόνα Σόου.

*Alpha, Σάββατο 25/03 στις 01:30