14 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Παρασκευή σήμερα και ήρθε η στιγμή να χαλαρώσεις έπειτα από μία κουραστική εβδομάδα! Εμείς έχουμε επιλέξει και σου προτείνουμε δεκατέσσερις ξεχωριστές ταινίες που μπορείς να απολαύσεις σήμερα στη μικρή σου οθόνη.

«Μετα-Μορφωμένοι Πράκτορες » (2019) σκηνοθεσία Νικ Μπρούνο, Τρόι Κουέιν

Animation – Ο υπερκατάσκοπος Λανς Στέρλινγκ (Γουίλ Σμιθ) και ο επιστήμονας Γουόλτερ Μπέκετ (Τομ Χόλλαντ) είναι σχεδόν αντίθετοι χαρακτήρες.

Ο Γουόλτερ είναι χαρακτήρας ήπιων τόνων, γλυκός και ευγενής. Ο Λανς… δεν είναι. Αλλά αυτό που λείπει από τον Γουόλτερ στις κοινωνικές δεξιότητες το κερδίζει χάρη στην ευφυία και την εφευρετικότητά του, κατασκευάζοντας μοναδικά gadgets τα οποία χρησιμοποιεί ο Λανς στις επικές του αποστολές.

Όταν όμως, τα γεγονότα παίρνουν μια αναπάντεχη τροπή, ο Γουόλτερ και ο Λανς ξαφνικά πρέπει να στηριχτούν μεταξύ τους για μια ακόμα φορά.

Και αν αυτό το παράξενο ζευγάρι αδυνατεί να μάθει να δουλεύει σαν ομάδα, θα κινδυνέψει ολόκληρος ο κόσμος. Το «ΜΕΤΑ-ΜΟΡΦΩΜΕΝΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ» αποτελεί μια animation κωμωδία τοποθετημένη στον ταχύρρυθμο και παγκοσμιοποιημένο κόσμο της διεθνούς κατασκοπείας.

Παίζουν: Γουίλ Σμιθ, Τομ Χόλαντ, Ρέιτσελ Μπροσνάχαν.

*Open, Παρασκευή 31/03, στις 21:00

«Ρίο» (2011) σκηνοθεσία Κάρλος Σαλντάνια

Κινούμενα Σχέδια – Ο Μπλου, ένας παπαγάλος, που ανήκει σε σπάνιο είδος, ζει μια προστατευμένη ζωή στη Μινεσότα, αφού όταν ήταν μωρό, τον είχαν αρπάξει λαθρέμποροι από το τροπικό δάσος της Βραζιλίας.

Ο Μπλου, που δεν έμαθε ποτέ να πετάει, πιστεύει ότι είναι ο τελευταίος του είδους του αλλά ανακαλύπτει ότι υπάρχει κι άλλος σαν κι αυτόν- και μάλιστα θηλυκού γένους, η Τζούελ.

Αποδεικνύεται όμως πως ο οικόσιτος Μπλου και η εντελώς ανεξάρτητη παπαγαλίνα Τζούελ, δεν είναι φτιαγμένοι ο ένας για τον άλλον. Απροσδόκητα θα βρεθούν μαζί για να ζήσουν μια περιπέτεια – εμπειρία ζωής στο Ρίο, κατά τη διάρκεια της οποίας μαθαίνουν πολλά για τη φιλία, την αγάπη, το θάρρος και τις προκλήσεις της ζωής…

*Η ταινία Ρίο προβάλλεται μεταγλωττισμένη

Στην ελληνική εκδοχή με τις φωνές των: Μαρίνα Τσιγονάκη, Ηλίας Ζερβός, Αντίνοος Αλμπάνης, Δημήτρης Παπαδάτος, Νίκος Νίκας, Μαρία Παπαδοπούλου Ζερβού

*Alpha, Παρασκευή 31/03, στις 21:40

«Ο Επιφανής Πολίτης» (2016) σκηνοθεσία Γκαστόν Ντουπρά, Μαριάνο Κον

Κωμωδία – Ο Αργεντίνος συγγραφέας Ντανιέλ Μαντοβάνι που ζει στην Ευρώπη εδώ και τριάντα χρόνια αγγίζει το αποκορύφωμα της καριέρας του κερδίζοντας το Νόμπελ Λογοτεχνίας αλλά περνά τη δική του κρίση, έμπνευσης και …ηλικίας.

Τα πολυδιαβασμένα βιβλία του περιστρέφονται πάντα γύρω από τη ζωή στο Σάλας, το χωριό όπου γεννήθηκε και δεν έχει επισκεφθεί από τότε που ήταν νέος.

Όλα θα αλλάξουν όταν δέχεται την πρόσκληση του δήμαρχου του Σάλας να επισκεφτεί τη γενέτειρά του προκειμένου να του απονεμηθεί μετάλλιο και να ανακηρυχτεί Επίτιμος Πολίτης.

Ο Ντανιέλ αποφασίζει να κάνει το ταξίδι και οραματίζεται μια θριαμβευτική επιστροφή στον τόπο που γεννήθηκε, ένα ταξίδι για να ξαναβρεθεί με παλιούς φίλους και τοπία της νιότης του.

Αλλά περισσότερο από όλα μια επιστροφή στην καρδιά της λογοτεχνίας του, στην πηγή της έμπνευσης του.

Όταν φτάνει εκεί, ο Ντανιέλ θα διαπιστώσει σταδιακά ότι η σχέση του με τη γενέθλια γη και τους κατοίκους της δεν είναι ακριβώς αυτή που φαντάζεται. Η αρχική ζεστή υποδοχή της μικρής πόλης στον Επιφανή Πολίτη της θα εξαφανιστεί και παλιές αντιπαραθέσεις και μυστικά θα έρθουν στην επιφάνεια.

Παίζουν: Οσκαρ Μαρτίνεζ, Ντάντι Μπριέβα, Αντρέα Φριγκέριο, Μπελέν Σαβάν, Μαρσέλο ντ΄αντρέα, Μανουέλ Βιθέντε

*ΕΡΤ2, Παρασκευή 31/03, στις 22:00

«Detective Knight: Redemption» (2022) σκηνοθεσία Έντουαρντ Ντρέικ

Δράσης – Ο Τζέιμς Νάιτ βρίσκεται τώρα φυλακισμένος στη Νέα Υόρκη, περιμένοντας να δικαστεί για τη δολοφονία των δύο βασικών υπόπτων στο φόνο του συνεργάτη του. Ξαφνικά, ο Νάιτ γίνεται μάρτυρας μιας εξέγερσης φυλακισμένων, την οποία οργάνωσε ο Βομβιστής των Χριστουγέννων, ο αδυσώπητος αρχηγός μιας συμμορίας κακοποιών. Αν καταφέρει να εξουδετερώσει την επικίνδυνη συμμορία, θα μπορέσει να «καθαρίσει» το όνομά του και να επιστρέψει στη δουλειά. Όμως αυτή η αποστολή δε θα είναι καθόλου εύκολη.

Παίζουν: Μπρους Γουίλις, Κόρι Λαρτζ, Μίστελ Μπέικερ, Τζεν Μπερντ, Άλις Κόμερ, Χάντερ Ντέιλι, Μιράντα Έντουαρντς

*Skai, Παρασκευή 31/03, στις 23:00

«Revolver» (2005) σκηνοθεσία Γκάι Ρίτσι

Δράσης  – Ο Τζέικ Γκριν είναι ένας παράτολμος τζογαδόρος με πολλά κότσια, αλλά χωρίς καθόλου μυαλό.  Μόλις αποφυλακίστηκε αφού εξέτισε 7 χρόνια στη φυλακή για κάτι που δεν έκανε.

Όταν αποφυλακίζεται βρίσκει το υπεύθυνο που τον έστειλε φυλακή, τον Μάτσα και τον ταπεινώνει μπροστά σε όλο το συνάφι του.

Ένα βράδυ, θα λάβει μια πρόσκληση για να καθίσει στο τραπέζι για μια παρτίδα τζόγου με υψηλό ρίσκο.

Ο Μάτσα, όμως. δεν έχει χάσει ποτέ παρτίδα. Όχι τόσο γιατί είναι καλός παίκτης, αλλά επειδή οι αντίπαλοί του τον φοβούνται τόσο,  που δεν τολμούν να κερδίσουν.

Ο Τζέικ, από την άλλη, δεν καταλαβαίνει από τέτοια, και κερδίζει τον Μάτσα, και μάλιστα τον υποχρεώνει σε εξευτελιστική ήττα.

Ο Μάτσα δεν συγχωρεί τέτοιου είδους προσβολές, και βάζει ένα συμβόλαιο θανάτου στο κεφάλι του Τζέικ.

Παίζουν: Τζέισον Στέιθαμ, Ρέι Λιότα, Βίνσεντ Παστόρε. Αντρέ 3000, Μαρκ Στρογκ, Φραντσέσκα Άνις, Άντζελα Λόρεν Σμιθ

*Ant1, Παρασκευή 31/03, στις 23:15

«Κλέφτες και Απατεώνες» (2019) σκηνοθεσία Ματ Άσελτον

Αστυνομική Δραματική – Ο Ιβάν (Τεό Τζέιμς) είναι ένας όμορφος, νεαρός κλέφτης. Η ειδικότητά του: να κλέβει έργα υψηλής τέχνης. Είναι μία βρώμικη επιχείρηση, ιδιαίτερα κερδοφόρα όμως. Παρόλα αυτά, ο Ιβάν θέλει να τα παρατήσει. Η Ελίζ (Έμιλι Ρατακόφσκι) είναι μια όμορφη ηθοποιός με πολλά άπλυτα στην πλάτη της και ακόμα περισσότερα χρέη.

Οι δύο αυτοί έξυπνοι και σέξι κακοποιοί βάζουν μπροστά μία τελευταία, μεγάλη και τολμηρή ληστεία. Τα όσα θα ζήσουν σ’ αυτό το παιχνιδιάρικο αισθηματικό θρίλερ, ρισκάροντας τη ζωή και την ελευθερία τους, θα δοκιμάσει την εμπιστοσύνη και την αγάπη τους

Παίζουν: Φερνάντα Αντράντε, Φρεντ Μέλαμεντ, Τιμ Μπαντέρ, Έμιλι Ραταζκόβσκι, Τεό Τζέιμς

*Open, Παρασκευή 31/03, στις 23:15

«Κατάχρηση Εξουσίας» (1971) σκηνοθεσία Σταύρος Τσιώλης

Δραματική  Ελληνική Ταινία – Ο Νίκος Κούρκουλος είναι ο Χαρίδημος Σιώντης, ένας νεαρός αστυνομικός ταγμένος στο καθήκον, που ελπίζει ότι θα αποκαλύψει ένα καλά δικτυωμένο κύκλωμα ναρκωτικών, το οποίο μάλιστα πιστεύει ότι είναι υπεύθυνο για τη δολοφονία του αδερφού του.
Ως νεοσύλλεκτος της Δίωξης Ναρκωτικών της Αθήνας, θα διεισδύσει μυστικά στον εγκληματικό υπόκοσμο.

Οι ανώτεροι του αν και θεωρούν πού ανορθόδοξες τις μεθόδους του και δεν συμφωνούν πάντα, του το επιτρέπουν αφού οι έμποροι ναρκωτικών δεν γνωρίζουν το πρόσωπό του.

Με την ανάμνηση του πρόωρου θανάτου του εθισμένου αδελφού του, χαραγμένη στο μυαλό του, ο Σιόντης θα έρθει σύντομα αντιμέτωπος με μια καλοστημένη συνωμοσία και καλοστημένες δολοφονίες, που δεν του αφήνει άλλη επιλογή από το να πάει κόντρα στο υποτονικό και διεφθαρμένο σύστημα για να συλλάβει τους ενόχους.

Τώρα, όχι μόνο η φήμη του αλλά και η ζωή του βρίσκονται σε σοβαρό κίνδυνο. Μπορεί ο άφθαρτος αξιωματικός να βρει τον εγκέφαλο της σπείρας και να βάλει τέλος στην κατάχρηση εξουσίας;

Παίζουν: Νίκος Κούρκουλος, Μπέτυ Λιβανού, Μάνος Κατράκης, Γιάννης Αργύρης, Ανδρέας Φιλιππίδης, Σπύρος

*ΕΡΤ1, Παρασκευή 31/03, στις 23:20

«Ψηλός, Λιγνός και Ψεύταρος» (1985) σκηνοθεσία Γιάννης Χαρτοματζίδης

Ελληνική κωμωδία – Ο Πίπης Παρλαπίπας, ένας ψηλός και λιγνός γεροντάκος με μεγάλη οικονομική άνεση, έχει περάσει τη ζωή του λέγοντας μεγάλα αλλά χαριτωμένα ψέματα. Αυτά τα ψέματα αποφασίζει μια μέρα να τα αφήσει κληρονομιά στους συγγενείς του. Τους καλεί και τους δηλώνει πως αν καταφέρουν να γράψουν τις τερατολογίες του και να τις προσαρμόσουν για την τηλεόραση, τα κέρδη του θα είναι μεγάλα γιατί όλες οι ιστορίες παρουσιάζουν διασκεδαστικό ενδιαφέρον.

Παίζουν: Στάθης Ψάλτης, Καίτη Φίνου, Γιάννης Ρώτας, Τέτα Ντούζου, Ανδρέας Ντούζος, Αρτέμης Μάτσας, Σπύρος Καλογήρου, Μαρία Ψάλτη.

*Alpha, Παρασκευή 31/03, στις 23:40

«Κωδικός: Τζερόνιμο» (2012) σκηνοθεσία Τζων Στόκγουελ, Πολέτ Βίκτορ Λίφτον

Αστυνομική Δραματική Δράσης – Ένας κρατούμενος από το Γκουαντανάμο παρέχει στη CIA πολύτιμες πληροφορίες σχετικά με την πιθανή τοποθεσία του μυστικού κρησφύγετου του Οσάμα Μπιν Λάντεν. Με την πεποίθηση ότι έχουν βρει το στόχο τους, οι αμερικανικές αρχές δημιουργούν μια εξαιρετική ομάδα πεζοναυτών χωρίς να τους πουν από την αρχή ότι ο στόχος τους είναι ο πιο καταζητούμενος άνθρωπος στον κόσμο. Τα μέλη της ομάδας ξεκινούν για τη αποστολή τους, που θα καταλήξει σε μια τολμηρή νυχτερινή επιδρομή για να βρουν τον Μπιν Λάντεν. Αυτή είναι η ιστορία του πιο συναρπαστικού και μεγαλύτερου ανθρωποκυνηγητού που έγινε ποτέ.

Παίζουν: Καμ Γκιγκάντετ, Άνσον Μαουτ, Φρέντι Ροντρίγκεζ, Γουίλιαμ Φίχτνερ, Κάθλιν Ρόμπερτσον, Κένεθ Μίλερ, Xzibit.

*Skai, Παρασκευή 31/03, στις 01:00

«I.T. – Προσωπικά μυστικά» (2016) σκηνοθεσία Τζον Μουρ

Μυστηρίου  – Ο Μάικ Ράιαν τα έχει όλα: μία πανέμορφη γυναίκα, μια υπέροχη κόρη, ένα «έξυπνο» αυτοματοποιημένο σπίτι προηγμένης τεχνολογίας και μία επιτυχημένη εταιρεία. Όλα όμως ανατρέπονται όταν μετά από μια έντονη σύγκρουση με τον νεαρό Εντ, υπεύθυνο τεχνικής υποστήριξης της εταιρίας του, ο Μάικ αποφασίζει να τον απολύσει. Από τη μια στιγμή στην άλλη, ο Μάικ παρακολουθεί τη ζωή του να καταρρέει.

Ο Εντ χρησιμοποιεί τις γνώσεις του για να παρακολουθεί την κόρη του Μάικλ, να βάλει σε κίνδυνο την επιχείρησή του, ακόμη και τη ζωή της οικογένειάς του. Σε έναν κόσμο, όπου δεν υπάρχει ιδιωτικότητα, και τα πιο προσωπικά μυστικά μας μπορούν να αποκαλυφθούν με το πάτημα ενός πλήκτρου, ο Μάικ θα πρέπει να βασιστεί στις παλιές του διασυνδέσεις για να νικήσει αυτό το νέο, on line, είδος εχθρού…

Στην αγόρευσή του, ο Λιάνας ζητά την αθώωση της Ρούσσου κι αποκαλύπτει ότι δολοφόνος είναι η γυναίκα του.

Παίζουν: Πιρς Μπρόσναν, Άννα Φρίελ, Μάικλ Νίκβιστ, Στέφανι Σκοτ, Τζέισον Μπάρι.

*Open, Παρασκευή 31/03, στις 01:15

«Van Helsing» (2004) σκηνοθεσία Στήβεν Σόμερς 

Δράσης Περιπέτεια – 19ος αιώνας.

Ο φημισμένος κυνηγός τεράτων Γκάμπριελ Βαν Χέλισνγκ (Χιού Τζακμαν) στέλνεται από το Βατικανό στην Τρανσυλβανία, ώστε να βοηθήσει την τελευταία απόγονο των Βαλέριους στο να κατανικήσει τον κόμη Δράκουλα.

Η Άννα Βαλέριους (Κέιτ Μπεκινσέιλ) θα του αποκαλύψει ότι ο κόμης έχει συνάψει μια ανίερη συμμαχία με το Τέρας του Φρανκενστάιν, και πως είναι αποφασισμένη να λύσει μια κατάρα αιώνων που έχει πέσει πάνω στην οικογένεια της.

Οι δυο τους θα ξεκινήσουν το δύσκολο έργο της καταστροφής του κοινού τους εχθρού, αλλά στην πορεία θα αποκαλυφθούν μυστικά που θα σκοτεινιάσουν ακόμα περισσότερο το αιματοβαμμένο τοπίο.

Παίζουν: Χιου Τζάκμαν, Κέιτ Μπέκινσεϊλ, Ρίτσαρντ Ρόξμπεργκ, Ντέιβιντ Γουέναμ, Έλενα Άναγια, Σάλερ Χένσλεϊ.

*Alpha, Παρασκευή 31/03, στις 01:40

«Η Βασίλισσα» (2006) σκηνοθεσία Στήβεν Φριαρς

Δραματική – Μ. Βρετανία, καλοκαίρι του 1997:
Η πριγκίπισσα Νταϊάνα μετά το διαζύγιό της με τον Κάρολο και την απομάκρυνσή της από τη βασιλική οικογένεια είναι πλέον ανεπιθύμητο πρόσωπο στο Μπάκινγκχαμ.
Τα νέα του θανάτου της όμως πέφτουν σαν κεραυνός εν αιθρία στο Λονδίνο και ολόκληρο τον πλανήτη. Η κοινή γνώμη θρηνεί την πριγκίπισσα της καρδιάς τους και ζουν ένα άνευ προηγουμένου εθνικό πένθος.
Η βασιλική οικογένεια όμως δεν έδειξε καμία προθυμία να εκφράσει δημόσια τη θλίψη της.

Η απομόνωση στο κάστρο του Μπαλμοράλ και η σιωπή της βασίλισσας Ελισσάβετ προκαλούν το κοινό αίσθημα και οι πρώτες αρνητικές αντιδράσεις φαίνονται στον ορίζοντα.
Ο νεοεκλεγείς Τόνι Μπλερ έχοντας την ψήφο από τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού, επιθυμεί να λάβει η νεκρώσιμη ακολουθία δημόσιο χαρακτήρα για να ικανοποιήσει το λαϊκό αίσθημα, ενώ η Βασίλισσα Ελισάβετ ζητά μία πιο κλειστή, οικογενειακή τελετή.

Ο Στήβεν Φρίαρς συνδυάζοντας σκηνές από την αναπαράσταση της ζωής στα ανάκτορα, με τηλεοπτικά πλάνα από τα γεγονότα της εποχής, δίνει μια ζωντανή εικόνα της εποχής, που άλλαξε αρκετά πράγματα σε ό,τι αφορά τον τρόπο που οι Βρετανοί βλέπουν τη βασιλεία, αλλά και το πώς η ίδια η βασίλισσα Ελισάβετ έκανε μια υπέρβαση σε σχέση με τις αυστηρές παραδόσεις, προκειμένου να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις του λαού της.

Παίζουν: Έλεν Μίρεν, Πριγκιπισσα Νταϊάνα, Μάικλ Σιν, Άλεξ τζενινγκς, Έλεν Μακ Κροϊ, Σίλβια Σιμς

*Ant1, Παρασκευή 31/03, στις 01:45

«10 Λεπτά Αγωνίας» (2019) σκηνοθεσία Μπράιαν Α. Μίλερ

Αστυνομική Δράσης Μυστηρίου – Ο Φρανκ Σάλιβαν (Μάικλ Τσίκλις) είναι ένας διακεκριμένος ληστής τραπεζών αφού ποτέ δεν έχει πάει κάτι στραβά, μέχρι τη στιγμή που ο αδερφός του πέφτει νεκρός κατά τη διάρκεια μίας ληστείας.
Χτυπημένος, ο Φρανκ ξυπνά σε ένα βρώμικο δρομάκι χωρίς να θυμάται πώς στράβωσε η ληστεία ή ποιος πυροβόλησε τον αδελφό του. Για το αφεντικό του Φρανκ, τον βίαιο άρχοντα του εγκλήματος Ρεξ (Μπρους Γουίλις), τίποτα από αυτά δεν έχει σημασία. θέλει απλώς τα λάφυρα που δεν έχει ο Φρανκ.

Τώρα, θα πρέπει να ανακτήσει τη μνήμη του για τα 10 αυτά κρίσιμα λεπτά της επιχείρησης, προκειμένου να ανακαλύψει ποιος τον παγίδευσε και φυσικά, να σώσει το τομάρι του και να εκδικηθεί το θάνατο του αδερφού του.

Παίζουν: Μπρους Γουίλις, Μάικλ Τσίκλις, Μίντοου Γουίλιαμς, Κάιλ Σμιντ, Λίντα Χαλ, Λάλα Κεντ, Τέξας Μπατλ.

*Star, Παρασκευή 31/03, στις 01:45

«Διάγνωση: Φόνος» (2019) σκηνοθεσία Άλαν Χάρμον

Αστυνομική, δράμα, μυστηρίου – Μια σειρά δολοφονιών στο νοσοκομείο της Ατλάντα αποτελούν το νέο μυστήριο, που αναλαμβάνουν να εξιχνιάσουν η ψυχολόγος και πρώην εισαγγελέας Χέιλι Ντιν και ο ντετέκτιβ Γκάρλαντ Φίντσερ. Καθώς ο κατάλογος των υπόπτων μεγαλώνει με το θάνατο κάθε νέου θύματος, η φίλη του Φίντσερ, γιατρός Μέγκαν Φίλιπς κρίνεται ύποπτη για την πρώτη δολοφονία.

Οι ερευνητικές ικανότητες που διαθέτει η Χέιλι, αλλά και το πάθος της για δικαιοσύνη την οδηγούν σε έναν λαβύρινθο ενδείξεων, που καταλήγουν στον δολοφόνο. Όταν όμως φτάσει ένα βήμα πριν την αλήθεια, η Χέιλι γίνεται ο επόμενος στόχος του.

Παίζουν: Κέλι Μάρτιν, Βιβ Λίκοκ, Νάνσυ Γκρέις.

*Mega, Παρασκευή 31/03, στις 02:20