Ανησυχία για το λευκό τιγράκι – Kινδυνεύει με θανατηφόρες επιπλοκές

Εξαιρετικά σοβαρή και ανησυχητική παραμένει η κατάσταση της μικρής λευκής τίγρης που εντοπίστηκε έξω από το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση.

Το λευκό τιγράκι κινδυνεύει με επιπλοκές που μπορεί να αποδειχθούν θανατηφόρες.

Τα πράγματα μέχρι στιγμής δεν είναι ενθαρρυντικά, ενώ μεταφέρθηκε σε ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο, ώστε να πραγματοποιηθούν και εξετάσεις στα οστά. Τα αποτελέσματα θα εξεταστούν από 12 ειδικούς κτηνιάτρους που ορίστηκαν από το ΥΠΕΝ.

Η ανακοίνωση του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου αναφέρει:

«Την Τετάρτη 29 Μαρτίου συνεδρίασε η δωδεκαμελής επιτροπή κτηνιάτρων που ορίστηκε από το υπουργείο. Εκτιμήθηκαν όλα τα δεδομένα από τις ως τώρα εξετάσεις και την κλινική εικόνα του ζώου και διαπιστώθηκε η σοβαρότητα της κατάστασής του η οποία δεν αποκλείει το γεγονός εμφάνισης σοβαρών επιπλοκών, απειλητικών για τη ζωή του.

Θεωρήθηκε αναγκαία, η άμεση διενέργεια περαιτέρω διαγνωστικών εξετάσεων, οι οποίες θα συμβάλουν καθοριστικά στην ασφαλέστερη τελική διάγνωση και πρόγνωση.

Για το λόγο αυτό, χθες Πέμπτη 30 Μαρτίου, το ζώο μεταφέρθηκε σε ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο εντός Αττικής, όπου λήφθηκαν δείγματα βιοψίας οστών.

Το ληφθέν βιολογικό υλικό στάλθηκε για ιστοπαθολογικές εξετάσεις στο Εργαστήριο Παθολογικής Ανατομικής, του τμήματος Κτηνιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στην Καρδίτσα.

Άμεσα, μετά την έκδοση των αποτελεσμάτων, η επιτροπή θα συνέλθει εκ νέου για να παρθούν οι τελικές αποφάσεις για την περαιτέρω διαχείριση του».