“Τα δέντρα ήταν επικίνδυνα για τους πολίτες” λέει το 15ο Σύνταγμα ΠΖ

Μετά τον σάλο που προέκυψε στα social media με σχόλια αγανακτισμένων πολιτών, από τις φωτογραφίες με τα κομμένα δέντρα στο στο άλσος του ΞΕΝΙΑ που δημοσίευσε το mpetskas.com, επικοινώνησε μαζί μας ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου, Διονύσης Λίτσκας και μας ενημέρωσε οτι τα δέντρα τα έκοψε ο στρατός, καθώς βρίσκονται στο οικόπεδο της Λέσχης Αξιωματικών Καστοριάς.

Σε επικοινωνία που είχαμε με το 15ο Σύνταγμα ΠΖ μας ενημέρωσαν ότι τα δέντρα ήταν επικίνδυνα για τους πολίτες και όλα έγιναν νόμιμα, με άδεια μικρής κλίμακας από το Δασαρχείο.

Όπως μας εξήγησαν, όλα ξεκίνησαν πριν λίγο καιρό, όταν ένα μεγάλο κλαδί δέντρου έπεσε πάνω σε δύο αυτοκίνητα προκαλώντας μεγάλες ζημιές, με αποτέλεσμα το Δημόσιο να υποχρεωθεί να πληρώσει αποζημίωση μερικών χιλιάδων ευρώ.

Όταν κατάλαβαν ότι υπήρχε περίπτωση να πέσουν και άλλα κλαδιά, κάλεσαν την υπηρεσία δασών για να εκτιμήσει την κατάσταση των δέντρων. Το κλιμάκιο της υπηρεσίας έκανε αυτοψία στον χώρο και εκτίμησε ότι εννέα δέντρα ήταν επικίνδυνα για πεζούς και αυτοκίνητα, λόγω μεγάλης ηλικίας και αποφασίστηκε να κοπούν.