8 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τετάρτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει οκτώ ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Marmaduke» (2010) σκηνοθεσία Τομ Ντεϊ

Κωμωδία – Ο αγαπημένος σκύλος Marmaduke, γνωστός από το ομώνυμο κόμικ του Μπραντ Άντερσον, το οποίο διαβάζουν φανατικά μικροί και μεγάλοι στην εφημερίδα όπου συμπεριλαμβάνεται από το 1954 μέχρι σήμερα, έρχεται επιτέλους και στην μεγάλη οθόνη.

Ο μεγαλόσωμος σκύλος Μάρμαντιουκ περνά τον χρόνο του στο OrangeCounty της Καλιφόρνια μαζί με την οικογένεια που τον φροντίζει. Θα διαπιστώσει όμως ότι το να συνυπάρχει με τους τετράποδους φίλους του δεν είναι και ό,τι πιο εύκολο για έναν σκύλο τέτοιων διαστάσεων!

Με τις φωνές των: Όουεν Ουίλσον, Κίφερ Σάδερλαντ, Φέργκι, Έμα Στόουν, Τζορτζ Λόπεζ, Στιβ Κούγκαν.

*Open, Τετάρτη 05/04 στις 21:00

«Mamma mia» (2008) σκηνοθεσία Φιλίντα Λόιντ 

Κωμωδία Ρομαντική – Μια μητέρα. Μια κόρη. Τρεις πιθανοί μπαμπάδες. Ποιος θα τη συνοδεύσει τελικά στα σκαλιά της εκκλησίας; Με φόντο ένα ελληνικό νησί, παρακολουθούμε την ιστορία μίας μητέρας και της κόρης της, αλλά και την πορεία μιας ολόκληρης ζωής…

Την παραμονή του γάμου της, η Σόφι, αποφασίζει να μάθει με οποιονδήποτε τρόπο ποιος είναι ο πατέρας της για να βρει επιτέλους την αλήθεια για την ταυτότητά της…

Όταν πέφτει στα χέρια της το ημερολόγιο της μητέρας της, Ντόνα, ο μίτος αρχίζει να ξετυλίγεται και να διαγράφεται στον ορίζοντα η ταυτότητα του πατέρα της, καθώς την εποχή εκείνη υπήρχαν τρεις άντρες στη ζωή της μητέρας της, άρα ισάριθμοι πιθανοί μπαμπάδες…

Έτσι, τρεις άγνωστοι μεταξύ τους άντρες, φτάνουν στο ειδυλλιακό ελληνικό νησί, καλεσμένοι στο γάμο και το ερωτικό παρελθόν της μητέρας της νύφης, αναβιώνει… Ποιος θα συνοδεύσει τελικά τη Σόφι στην εκκλησία;

Παίζουν: Μέριλ Στριπ, Πιρς Μπρόσναν, Κόλιν Φερθ, Τζούλι Γουόλτερς, Στέλαν Σκάργκαρντ.

*Ant1, Τετάρτη 05/04 στις 21:00

«Οικογενειακοί Δεσμοί» (2020) σκηνοθεσία Τόμας Μπεζούκα

Δραματική Τρόμου – Ένας σερίφης που έχει πλέον βγει στη σύνταξη, ο Τζορτζ Μπλάκλετζ (τον υποδύεται ο Κέβιν Κοστνερ) και η σύζυγός του Μάργκαρετ (την υποδύεται η Νταϊάν Λέιν), θρηνούν ακόμη τον αδικοχαμένο τους γιο, ο οποίος βρήκε τραγικό θάνατο ύστερα από ένα ατύχημα με άλογο.

Λίγα χρόνια μετά το τραγικό συμβάν, το βάρος που κουβαλάνε οι κεντρικοί ήρωες θα γίνει ακόμη μεγαλύτερο, καθώς η χήρα (Κάιλι Κάρτερ) που άφησε πίσω ο γιος τους αποφασίζει ξαφνικά μέσα στη νύχτα να φύγει, ακολουθώντας τον νέο της σύζυγο χωρίς να δώσει εξηγήσεις, παίρνοντας μάλιστα μαζί της και το μικρό της παιδί.

Οι ενδείξεις γύρω από την αναπάντεχη φυγή του νεότερου ζευγαριού κάνουν την κατάσταση να φαίνεται εξαιρετικά ύποπτη και να μη μοιάζει καθόλου με αυθόρμητη πράξη ρομαντισμού.

Ο πατριός του εγγονού τους, είναι ύποπτα προσκολλημένος με τη μυστηριώδη οικογένειά του, η οποία κατοικεί στη Βόρεια Ντακότα και ζει υπό άγνωστες συνθήκες.

Αυτή η ανεξήγητη μυστικότητα γύρω από την άγνωστη οικογένεια και μερικές υποψίες ενδοοικογενειακής βίας, θα αναγκάσουν το πρεσβύτερο ζευγάρι να αφήσει την ασφάλεια του σπιτιού του στα βουνά της Μοντάνα και να ξεκινήσει την αναζήτηση του εγγονού του.

Ως χρέος απέναντι στον εκλιπόντα, αλλά και σαν ύστατη πράξη αγάπης μεταξύ τους.

Ενώ το πένθος της απώλειας δεν έχει ακόμη καταλαγιάσει, αυτή η αναζήτηση θα τους φέρει αντιμέτωπους με ένα μεγάλο μυστικό και θα τους οδηγήσει στο κατώφλι της επικίνδυνης οικογένειας που ζει μακριά από τον πολιτισμό και υπακούει στη μητριαρχική φιγούρα της Μπλανς Γουίμποϊ (την υποδύεται η Λέσλι Μάνβιλ), η οποία θα τους αναγκάσει να δώσουν μάχη για τη ζωή τους.

Παίζουν: Κέβιν Κόστνερ, Ντάιαν Λέιν, Λέσλι Μάνβιλ, Κάιλι Κάρτερ, Ράιαν Μπρους, Τζεφρι Ντόνοβαν

*Star, Τετάρτη 05/04 στις 21:00

«Υπόθεση: Αγνωστο DNA» (2014) σκηνοθεσία Φρεντερίκ Τελιέ

Αστυνομική Δραματική – Το 1991, ο επιθεωρητής στη δίωξη εγκλήματος Φρανκ Μανιέ είναι επικεφαλής στην εξιχνίαση της δολοφονίας ενός κοριτσιού. Καθώς θα συμβούν κι άλλα παρόμοια περιστατικά, ο Μανιέ δεν θα αργήσει να καταλάβει ότι οι φόνοι είναι έργο του ίδιου ατόμου.

Ο Μπουγκόν, ο προϊστάμενός του, τον συμβουλεύει να μην εμπλακεί πάρα πολύ. Είναι ήδη αργά: Ο Μανιέ καταδιώκει ασταμάτητα τον δολοφόνο μέχρι το σημείο να θέσει σε κίνδυνο τη ζωή της οικογένειάς του.

Παίζουν: Ραφαέλ Περσονάζ , Ολιβιέ Γκουρμέ, Μισέλ Βιγιερμόζ, Ναταλί Μπαγιέ.

*ΕΡΤ2, Τετάρτη 05/04 στις 22:00

«Jackie» (2016) σκηνοθεσία Πάμπλο Λαρέν

Βιογραφική Δραματική – Στις 22 Νοεμβρίου του 1963, κατά τη διάρκεια μιας περιοδείας στο Ντάλας, ο John F. Kennedy δολοφονείται και το ροζ ταγέρ της Jackie ποτίζεται από το αίμα του συζύγου της.

Ο κόσμος της και η πίστη της θρυμματίζονται. Παρά το τραύμα της, μια εβδομάδα μετά καλείται να αντιμετωπίσει το αδιανόητο: να παρηγορήσει τα δυο μικρά παιδιά της, να αδειάσει το σπίτι που ανακαίνισε με πολύ κόπο και να οργανώσει την κηδεία του άντρα της.

Η Jackie συνειδητοποιεί γρήγορα ότι οι επόμενες εφτά μέρες θα καθορίσουν πώς η ιστορία θα καταχωρίσει την κληρονομιά του συζύγου της, αλλά και το πώς θα μείνει η ίδια στην ιστορία.

Παίζουν:  Νάταλι Πόρτμαν, Πέτερ Σάρσγκαρντ, Γκρέτα Γκέργουικ, Μπίλι Κρούνταπ, Τζον Χερτ, Ρίτσαρντ Ε. Γκραντ.

*Alpha, Τετάρτη 05/04 στις 00:45

«Αποσύνδεση» (2013) σκηνοθεσία Χένρι Άλεξ Ρούμπιν

Ένας σκληρά εργαζόμενος δικηγόρος, συνδεδεμένος μόνιμα με το κινητό του τηλέφωνο, δεν μπορεί να βρει τον χρόνο να επικοινωνήσει με την οικογένειά του. Ένα ζευγάρι έρχεται σε μια επικίνδυνη κατάσταση όταν τα μυστικά τους εκτίθενται στο διαδίκτυο. Ένας χήρος πρώην αστυνομικός, αγωνίζεται να μεγαλώσει τον ατίθασο γιο του, που τρομοκρατεί διαδικτυακά έναν συμμαθητή του. Μία φιλόδοξη δημοσιογράφος, που εκμεταλλεύεται την ιστορία ενός εφήβου για να κάνει καριέρα. Είναι ξένοι, γείτονες, συνάδελφοι και οι ιστορίες τους συγκρούονται σε αυτό το δραματικό θρίλερ, που παρουσιάζει καθημερινούς ανθρώπους, που αγωνίζονται να συνδεθούν στο σημερινό ενσύρματο κόσμο.

Παίζουν: Τζέισον Μπέιτμαν, Χόουπ Ντέιβις, Φρανκ Γκρίλο, Άντρεα Ράιζμποροου, Τζόνα Μπόμπο, Πάολα Πάτον, Μαξ Θιεριότ.

*Star, Τετάρτη 05/04 στις 00:45

«The Nice Guys» (2016) σκηνοθεσία Σέιν Μπλακ

Κωμωδία Δράσης – Στο Λος Άντζελες της δεκαετίας του 1970, ο Χόλαντ Μαρτς, ένας νεαρός ντετέκτιβ και ο Τζάκσον Χίλι, ένας μπράβος, από ένα παιχνίδι της τύχης καταλήγουν να συνεργάζονται στην υπόθεση αναζήτησης ενός κοριτσιού αλλά και στην έρευνα για τον θάνατο μιας πορνοστάρ. Οι δύο υποθέσεις δείχνουν αρχικά να μη σχετίζονται αλλά τελικά το αταίριαστο δίδυμο θα αποκαλύψει μια μεγάλη συνομωσία.

Παίζουν: Ράιαν Γκόσλινγκ, Ράσελ Κρόου, Ματ Μπόμερ, Ανγκούρι Ράις.

*Open, Τετάρτη 05/04 στις 01:00

«Ο Εισβολέας» (2019) σκηνοθεσία Ντιόν Τέιλορ

Τρόμου – Ένα ερωτευμένο νεαρό ζευγάρι αποφασίζει να κάνει πραγματικότητα το μεγάλο του όνειρο, να αγοράσει ένα πολυτελές σπίτι στην Κοιλάδα Νάπα.

Ενώ όλα μεταξύ τους μοιάζουν υπέροχα και ξεκινούν να κάνουν σχέδια για το μέλλον, εμφανίζεται μπροστά τους ο Τζάρλι, ο προηγούμενος ιδιοκτήτης του σπιτιού, ο οποίος μοιάζει να συνδέεται με έναν πολύ περίεργο τρόπο με την κατοικία αυτήν και δε φαίνεται να είναι διατεθειμένος να εγκαταλείψει το αγαπημένο του οίκημα.

Αυτό θα πυροδοτήσει σε σημείο τρέλας την ανησυχία του ζεύγους οι οποίοι βρίσκονται αντιμέτωποι με τον παραλογισμό και το βίαιο ξέσπασμα του.

Παίζουν: Ντένις Κουέιντ, Μέγκαν Γκουντ, Μάικλ Ίλι, Τζόζεφ Σικόρα.

*Mega, Τετάρτη 05/04 στις 01:20