Καταγγελία αναγνώστη για την καταστροφή που προκαλούν οι ξυλοκόποι στον Γράμμο

Δυστυχώς, κάνοντας μια βόλτα στον πανέμορφο Γράμμο το πρώτο Σαββατοκύριακο του Απρίλη, γίναμε μάρτυρες για ακόμη μια φορά της καταστροφής που συντελείται από τους ξυλοκόπους -νόμιμους ή μη- της περιοχής.

Ας σταθούμε όμως στις επιχειρήσεις που… νόμιμα κάνουν τη δουλειά τους.

Οι εν λόγω επιχειρήσεις λοιπόν, προκειμένου να “βολευτούν” κατά τη διάρκεια της εργασίας τους βγάζουν ή καταστρέφουν τα κιγκλιδώματα δεξιά και αριστερά του δρόμου, αφήνουν τα κομμένα δέντρα και τα κλαδιά στα αυλάκια που βρίσκονται εκατέρωθεν του δρόμου, με αποτέλεσμα όταν βρέχει το νερό να μην έχει διαφυγή και να καταστρέφεται ο υποτιθέμενα καινούριος δρόμος.

Είναι κρίμα και άδικο από κάποιους ανθρώπους που εκμεταλλεύονται με το αζημίωτο το δάσος, να μην διακατέχονται από λογική και κυρίως από συνέπεια, ήθος και μέριμνα ώστε να φροντίζουν κατά τη διάρκεια των εργασιών το χώρο, αλλά αντιθέτως να τον παρατάνε σε αυτά τα χάλια.

Θα αποφύγουμε να σταθούμε ποιες θα είναι οι συνέπειες εάν από αυτή την κατάσταση κινδυνέψει ανθρώπινη ζωή, από την αμέλεια ορισμένων. Άλλωστε το έχουμε ξαναζήσει το έργο…

Η κατάσταση αυτή επικρατεί σε πολλά σημεία όλου του ορεινού όγκου του Γράμμου.

Αναγνώστες

φωτογραφίες: