8 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τρίτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει οκτώ ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Το Φως Ανάμεσα στους Ωκεανούς» (2016) σκηνοθεσία Ντέρεκ Σιανφράνς

Δραματική, ρομαντική -Λίγα χρόνια μετά τον πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, ο Τομ και η Ίζαμπελ ζουν ήσυχα σε ένα μικρό νησάκι κοντά σε μια απομακρυσμένη περιοχή της Αυστραλίας, όπου ο Τομ είναι φαροφύλακας.

Ενώ προσπαθούν να ξεπεράσουν το τραύμα της τρίτης κατά σειρά αποτυχημένης κύησης της Ίζαμπελ, βρίσκουν ένα φαινομενικά εγκαταλελειμμένο μωρό σε μια βάρκα που ξεβράζεται στο νησάκι.

Μέσα στο πένθος τους, αποφασίζουν να το παρουσιάσουν σαν δικό τους μωρό και περνούν ευτυχισμένοι τα χρόνια που έρχονται. Όμως, η συντετριμμένη μητέρα του παιδιού μπαίνει ξαφνικά στη ζωή τους

Παίζουν: Μάικλ Φασμπέντερ, Αλίσια Βικάντερ, Ρέιτσελ Βάις.

*Open, Τρίτη 11/04 στις 21:00

«Η Έξοδος: Θεοί Και Βασιλιάδες» (2014) σκηνοθεσία Ρίντλεϊ Σκοτ

Δραματική  Περιπέτεια – Ένας αξιοσημείωτα θαρραλέος άνδρας, δεν θα διστάσει να τα βάλει με μια από τις πιο ισχυρές αυτοκρατορίες της Ιστορίας, οδηγώντας 400.000 σκλάβους ένα βήμα πιο κοντά στη λύτρωση τους.

Απέναντί του θα έχει να αντιμετωπίσει την ισχυρή αντίσταση του Φαραώ της Αιγύπτου, Ραμσή.

Μωυσής και Ραμσής γεννήθηκαν μαζί, μεγάλωσαν σαν αδέρφια και γαλουχήθηκαν σαν πρίγκιπες, όμως στην πορεία οι δρόμοι τους χώρισαν.

Παίζουν: Κρίστιαν Μπέιλ, Τζόελ Έγκερτον, Ααρον Πολ, Σιγκούρνι Γουίβερ

*Open, Τρίτη 11/04 στις 21:00

«300: Η Άνοδος της Αυτοκρατορίας» (2014) σκηνοθεσία Νόαμ Μουρό

Περιπέτεια – Βασισμένο στο τελευταίο graphic novel του Φράνκ Μίλερ με τίτλο “Ξέρξης” και εμπνευσμένο από την παγκόσμια επιτυχία “300”, το νέο κεφάλαιο της επικής ταινίας εκτυλίσσεται αυτή τη φορά στη θάλασσα. Ο Έλληνας στρατηγός Θεμιστοκλής επιχειρεί να ενώσει όλους τους Έλληνες σε μια επική μάχη, που καθόρισε την ιστορία του Δυτικού κόσμου.

Παίζουν: Σάλιβαν Στέιπλτον, Έυα Γκριν, Λένα Χίντλεϊ, Ροντρίγκο Σαντόρο.

*Star, Τρίτη 11/04 στις 23:50

«Η Νύχτα του Κυνηγού» (1955) σκηνοθεσία Τσαρλς Λότον

Δραματική – Η ταινία, όπως και το μυθιστόρημα βασίζονται στην αληθινή ιστορία του εγκληματία Χάρι Πάουερς, που καταδικάστηκε σε απαγχονισμό το 1932 για τη δολοφονία δυο γυναικών και τριών παιδιών.

Ένας άνδρας ο Χάρι Πάουελ , κάνει τους άλλους να πιστέψουν ότι είναι ιεροκήρυκας. Στην πραγματικότητα όμως πρόκειται για ένα ψυχοπαθή δολοφόνο, ο οποίος προσεγγίζει γυναίκες οι οποίες έχουν χηρέψει αποσκοπώντας στην περιούσια τους.

Όταν πια έχει πάρει αυτό που θέλει τις σκοτώνει. Συλλαμβάνεται για κλοπή αυτοκινήτου και βρισκόμενος στην φυλακή, προσπαθεί να αποσπάσει από τον καταδικασμένο σε θάνατο συγκρατούμενο του το πού έχει κρύψει ένα μεγάλο ποσό χρημάτων.

Το μυστικό κρύβεται στην σύζυγο του θανατοποινίτη και στα δύο του παιδιά κι ο Πάουελ τα επισκέπτεται με τους πιο δόλιους σκοπούς.

Παίζουν: Ρόμπερτ Μίτσαμ, Σέλεϊ Γουίντερς, Λίλιαν Γκις, Πίτερ Γκρέιβς.

*Open, Τρίτη 11/04 στις 00:00

«Braveheart» (1995) σκηνοθεσία Μελ Γκίμπσον

Βιογραφία Περιπέτεια – Σκωτία, τέλη του 13ου αιώνα, σε μια εποχή αιματηρών συγκρούσεων ανάμεσα στους ντόπιους και τους Άγγλους.

Μικρό παιδί ακόμα, ο Γουίλιαμ Γουάλας (Μελ Γκίμπσον) έχει δει τον πατέρα και τον αδελφό του να σκοτώνονται στον αγώνα για την απελευθέρωση της πατρίδας τους από τον αγγλικό ζυγό.

Τα χρόνια περνούν και ο Γουίλιαμ βρίσκει την αγάπη στο πρόσωπο της γλυκιάς Μάρον (Κάθριν Μακ Κόρμακ), όμως τον περιμένει ένα ακόμη σκληρό χτύπημα: Άγγλοι στρατιώτες δολοφονούν την αγαπημένη του.

Τότε ο φιλήσυχος νεαρός αγρότης μετατρέπεται σ’ έναν σκληροτράχηλο, διψασμένο για εκδίκηση άντρα, αποφασισμένο να πολεμήσει μέχρις εσχάτων για το ύψιστο ανθρώπινο ιδανικό: την ελευθερία.

Παίζουν: Μελ Γκίμπσον, Σοφί Μαρσό, Πάτρικ Μακγκούχαν, Κάθριν ΜακΚόρμακ, Άνγκους ΜακΦάντυεν, Μπρένταν Γκλίσον, Μπράιαν Κοξ.

*Alpha, Τρίτη 11/04 στις 00:15

«Στέλλα» (1995) σκηνοθεσία Μιχάλης Κακογιάννης

Δραματική  Ελληνική Ταινία – Η Στέλλα είναι τραγουδίστρια σε καμπαρέ. Είναι μια ψηλή, εκρηκτική ξανθιά, που ζει και ερωτεύεται ελεύθερα. Ο πρώτος της έρωτας είναι γόνος μιας μεγάλης και πλούσιας οικογένειας. Γρήγορα όμως τον βαριέται.

Αργότερα, γνωρίζεται με τον Μίλτο, έναν νεαρό αθλητή, δυνατό και αποφασιστικό, που την τραβάει σαν μαγνήτης! Ο έρωτάς τους είναι μια μάχη μεταξύ του θερμόαιμου αρσενικού και του γεμάτου πάθη θηλυκού. ‘Οταν ο Μίλτος δίνει στην Στέλλα τελεσίγραφο: ή παντρεύονται ή χωρίζουν, η Στέλλα αρχικά δέχεται, αλλά το μετανιώνει σχεδόν αμέσως. Δεν θέλει γάμο, ούτε οικογένεια, ούτε κανέναν άνδρα να την ορίζει.

Τη μέρα του γάμου, ενώ ο Μίλτος την περιμένει στην εκκλησία, η Στέλλα βγαίνει στο δρόμο, όπου και γνωρίζει έναν νεαρό. Μένει μαζί του όλη την νύχτα και την αυγή επιστρέφει στο σπίτι της. Στον έρημο δρόμο, ο Μίλτος, αποφασισμένος να υπερασπισθεί την τιμή του, την περιμένει μ’ ένα μαχαίρι στα χέρια.

Πλησιάζουν ο ένας τον άλλο με αργά βήματα. Η λάμα αστράφτει και η Στέλλα πρέπει να διαλέξει την φυγή ή τον θάνατο…

Παίζουν: Μελίνα Μερκούρη, Γιώργος Φούντας, Αλέκος Αλεξανδράκης, Διονύσης Παπαγιαννόπουλος, Χριστίνα Καλογερίκου, Κώστας Κακαβάς, Βούλα Ζουμπουλάκη, Τασσώ Καβαδία.

*Mega, Τρίτη 11/04 στις 01:00

«Book Club» (2018) σκηνοθεσία Μπιλ Χόλντερμαν

Κωμωδία – Η Νταϊάν (Νταϊάν Κίτον) έμεινε πρόσφατα χήρα, μετά από 40 χρόνια έγγαμου βίου. Η Βίβιαν (Τζέιν Φόντα) απολαμβάνει μια ερωτική ζωή χωρίς δεσμεύσεις. Η Σάρον (Κάντις Μπέργκεν) προσπαθεί ακόμα να ξεπεράσει ένα διαζύγιο 18 ετών.

Η Κάρολ (Μαίρη Στίνμπεργκεν) βλέπει τον γάμο της να καταρρέει, μετά από 35 χρόνια. Η ζωή τεσσάρων φίλων θα αλλάξει δια παντός μετά την ανάγνωση του περιβόητου βιβλίου «50 Αποχρώσεις του Γκρι» που θα πυροδοτήσει μια σειρά από εξωφρενικές επιλογές και καταστάσεις.

Νέοι έρωτες αλλά και αναζωπύρωση παλιών σκανδαλίζουν τις τέσσερις γυναίκες με ξεκαρδιστικά αποτελέσματα. Μια γλυκιά και ειλικρινής κωμωδία που αποδεικνύει πως ποτέ δεν είναι αργά για μια νέα αρχή.

Παίζουν: Τζέιν Φόντα, Νταϊάν Κίτον, Κάντις Μπέργκεν, Μαίρη Στίνμπεργκεν, Άντι Γκαρσία, Αλίσια Σίλβερστοουν.

*Open, Τρίτη 11/04 στις 01:45

«Ματωμένο Διαμάντι» (2006) σκηνοθεσία Έντουαρντ Ζουίκ

Περιπέτεια – Έτος 1999, Σιέρα Λεόνε. Ο εμφύλιος πόλεμος μαστίζει τη χώρα. Οι αιματηρές συμπλοκές ανάμεσα στις κυβερνητικές δυνάμεις και τους αντάρτες αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητας. Για τη χρηματοδότηση του αγώνα τους, οι αντάρτες συνηθίζουν να ανταλλάσσουν διαμάντια με όπλα! Μέσα στη φρίκη και το χάος που επικρατούν, ο Σόλομον Βάντι, ψαράς της φυλής των Μέντε, ζει με το όνειρο πως, κάποια μέρα, ο γιος του θα γίνει σπουδαίος γιατρός. Ένα όνειρο που μετατρέπεται σε εφιάλτη από τη μέρα που στο χωριό του εισβάλλουν οι αντάρτες. Ο Σόλομον συλλαμβάνεται και καταλήγει εργάτης στα αδαμαντωρυχεία ενώ ο γιος του στρατολογείται με τη βία από το Επαναστατικό Μέτωπο.

Κάτω από τον καυτό ήλιο και τις άθλιες συνθήκες εργασίας, ο Σόλομον ανακαλύπτει ένα σπάνιο και τεράστιο ροζ διαμάντι. Με την ελπίδα για μια καλύτερη ζωή, ο νεαρός ψαράς κρύβει τον πολύτιμο λίθο ενώ γίνεται αντιληπτός από τον λοχαγό Πόιζον. Την ίδια ώρα όμως οι αντάρτες δέχονται αιφνιδιαστική επίθεση από τον κυβερνητικό στρατό. Ο Σόλομον και ο λοχαγός Πόιζον συλλαμβάνονται και οδηγούνται στις φυλακές της Φριτάουν, πρωτεύουσας της Σιέρα Λεόνε. Ο Ντάνι Άρτσερ, λευκός νοτιοαφρικανός και πρώην μισθοφόρος από τη Ροδεσία, εκτίει ποινή φυλάκισης στη Φριτάουν για λαθρεμπορία διαμαντιών.

Ο Ντάνι μαθαίνει για τον πολύτιμο λίθο που βρήκε ο Σόλομον. Μετά την αποφυλάκισή τους, ο Ντάνι πείθει τον Σόλομον να κλείσουν μια συμφωνία: ο πρώην μισθοφόρος θα βοηθήσει τον ψαρά να ξαναβρεί την οικογένειά του με αντίτιμο το διαμάντι.

Παίζουν: Λεονάρντο Ντι Κάπριο, Ντζιμόν Χουνσού, Τζένιφερ Κόνελι, Άρνολντ Βόσλοου, Μάικλ Σιν.

*Star, Τρίτη 11/04 στις 02:00