12 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Πέμπτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει δώδεκα ταινίες να απολαύσεις στην οθόνη της τηλεόρασης σου.

«Τα Στρουμφάκια: Το Χαμένο Χωριό» (2017) σκηνοθεσία Κέλι Άσμπερι

Animation –  Στο μαγικό κόσμο των μπλε αξιολάτρευτων πλασμάτων, ένα νέο σχέδιο «ταράζει» την καθημερινότητά τους. Η Στρουμφίτα με τους καλύτερούς της φίλους πρωταγωνιστούν σε έναν αγώνα μέσα στο απαγορευμένο δάσος με σκοπό να βρουν ένα μυστηριώδες χαμένο χωριό. Και όλα αυτά χωρίς να τους προλάβει ο μάγος Δρακουμέλ. Θα καταφέρουν να είναι …αθόρυβοι για να μη βρεθούν στα ίδια μονοπάτια με το μοχθηρό μάγο;

*Mega, Πέμπτη 13/04, στις 21:00

«Όλγα Αγάπη μου» (1968) σκηνοθεσία Γιάννης Δαλιανίδης

Δραματική  Ελληνική Ταινία  Ρομαντική – Η Όλγα, μια νεαρή κοπέλα που προέρχεται από ευκατάστατη οικογένεια, γνωρίζει και ερωτεύεται τον Πέτρο, έναν φτωχό αλλά αριστούχο πολιτικό μηχανικό.

Το μέλλον του νεαρού δεν φαντάζει λαμπρό, καθώς χρειάζονται κεφάλαια και γνωριμίες για να ανέβει τα σκαλιά της επιτυχίας. Το κοινωνικό χάσμα που τους χωρίζει είναι τεράστιο και οι αντιδράσεις της μητέρας της Όλγας δημιουργούν ένα ακόμα μεγάλο εμπόδιο στη σχέση τους.

Παρά τις δυσκολίες, οι δύο νέοι αποφασίζουν να ενώσουν τη ζωή τους και να προσπαθήσουν να χτίσουν την κοινή τους πορεία με μοναδική βοήθεια τον έρωτα και τα όνειρά τους για μια ευτυχισμένη οικογένεια.

Η ανικανότητα, όμως, του Πέτρου να σταθεροποιηθεί σε μια δουλειά λόγω του οξύθυμου χαρακτήρα του και το οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν, θα φέρει πολύ γρήγορα τα πρώτα σκοτεινά σύννεφα στη σχέση τους.

Παίζουν: Ζωή Λάσκαρη, Φαίδων Γεωργίτσης, Ανδρέας Μπάρκουλης, Μέλπω Ζαρόκωστα, Καίτη Παπανίκα, Τασσώ Καββαδία

*Skai, Πέμπτη 13/04, στις 21:00

«Αλίμονο στους Νέους» (1961) σκηνοθεσία Αλέκος Σακελλάριος

Ελληνική Ταινία Κομεντί Ρομαντική – Η υπόθεση αποτελεί παραλλαγή του μύθου του Φάουστ και αφορά έναν ηλικιωμένο, τον Ανδρέα (Δημήτρης Χορν), που είναι διατεθειμένος να πουλήσει την ψυχή του στο διάβολο, προκειμένου να ξαναπάρει πίσω τη νιότη του.

Δύο αρκετά πλούσιοι και ηλικιωμένοι φίλοι, πολλά χρόνια γείτονες, περνούν την ώρα τους παίζοντας σκάκι και συζητώντας τα της ηλικίας και της υγείας τους. Ταυτόχρονα, νοστιμεύονται μια φτωχή νέα, την όμορφη Ρίτα, που έχει έρθει να περάσει το Πάσχα με τους δικούς της.

Ο Αγησίλαος, αναλογιζόμενος την ανέχειά της, σκέφτεται παρά την ηλικία του να της κάνει πρόταση γάμου αλλά ο Ανδρέας, παρ’ όλο που κι αυτός κάνει ανάλογες σκέψεις, δεν τολμά να το ομολογήσει. Σ’ ένα ενύπνιο εμφανίζεται – όπως στον Φάουστ – ο διάβολος και του προτείνει να ανταλλάξει την ψυχή του με τη νιότη. Ο Ανδρέας δέχεται μεν, αλλά γρήγορα συνειδητοποιεί ότι τα νιάτα δεν αρκούν από μόνα τους για να κάνουν κάποιον ευτυχισμένο.

Όμως, η ανταλλαγή (στο όνειρό του) έχει ήδη γίνει. Ξύπνιος και με ωριμότερη σκέψη, αντί να παιδιαρίζει, προτιμά να προικίσει τη Ρίτα, ώστε εκείνη να μπορέσει να ευτυχήσει και να ζήσει μια άνετη ζωή με τον αγαπημένο της.

Παίζουν: Δημήτρης Χορν, Μάρω Κοντού, Σπύρος Μουσούρης, Σμάρω Στεφανίδου, Ανδρέας Ντούζος, Νίκος Φέρμας, Γιώργος Βελέντζας.

*Star, Πέμπτη 13/04, στις 21:00

«O Πράσινος Ιππότης» (2020) σκηνοθεσία Ντέιβιντ Λόουερι

Τρόμου  Φαντασίας – Μια φανταστική περιπέτεια βασισμένη στο μεσαιωνικό θρύλο της εποχής του Αρθούρου, ο Πράσινος Ιππότης εξιστορεί τις περιπέτειες του Σερ Γκάγουεν (Ντεβ Πατέλ), του ριψοκίνδυνου και πεισματάρη ανιψιού του Βασιλιά Αρθούρου, ο οποίος αρχίζει μία θαρραλέα αναζήτηση για να αντιμετωπίσει τον μυθικό Πράσινο Ιππότη, έναν γιγάντιο πλάσμα με σμαραγδένιο δέρμα που δοκιμάζει την ανθρωπότητα.

Ο Γκάγουεν τα βάζει με φαντάσματα, γίγαντες, ληστές και δολοπλόκους σε κάτι που τελικά αποτελεί ένα βαθύτερο ταξίδι που ορίζει τον χαρακτήρα του και αποδεικνύει την τιμή του στα μάτια της οικογένειας και του βασιλείου, αντιμετωπίζοντας την υπέρτατη πρόκληση.

Παίζουν: Ντεβ Πατέλ, Αλίσια Βικάντερ, Τζοελ Ετζερτον, Μπάρι Κέογκαν

*Alpha, Πέμπτη 13/04, στις 22:00

«Μπαρμπα Γιάννης Κανατάς» (1957) σκηνοθεσία Φρίξος Ηλιάδης, Κώστας Στράντζαλης

Ελληνική Ταινία  Ρομαντική – Ο μπαρμπα-Γιάννης ο κανατάς, προξενεύει έναν πλούσιο νέο σε μια επίσης πλούσια κοπέλα. Όμως εκείνη αγαπάει έναν φτωχό φοιτητή, ενώ ο πλούσιος νέος τη θέλει μόνο για τα χρήματά της.

Όταν ο μπαρμπα-Γιάννης βοηθάει την κοπέλα να παντρευτεί τον αγαπημένο της, δέχεται την επίθεση του κακόβουλου πλούσιου άντρα, ο οποίος όμως θα συλληφθεί για κλοπή, και το ερωτευμένο ζευγάρι θα ενωθεί και θα ζήσει ευτυχισμένο.

Παίζουν: Βασίλης Αυλωνίτης, Αλέκος Αλεξανδράκης, Νίκος Κούρκουλος, Κατερίνα Χέλμη, Νίκος Σταυρίδης, Ανδρέας Ντούζος

*Open, Πέμπτη 13/04, στις 22:30

«Ο Υιός του Θεού» (2014) σκηνοθεσία Κρίστοφερ Σπένσερ

Δραματική – Η ιστορία της ζωής του Ιησού από την ταπεινή γέννησή του μέσα μέχρι τις διδασκαλίες του, την σταύρωση και την τελική ανάσταση.

Παίζουν: Ντιόγκο Μοργκάντο,Ρόμα Ντάουνι, Άμπερ Ρόουζ Ρίβα, Γκρεγκ Χικς.

*ΕΡΤ1, Πέμπτη 13/04, στις 23:00

«Τα Πάθη του Χριστού» (2004) σκηνοθεσία Μελ Γκίμπσον

Δραματική – Οι τελευταίες δώδεκα ώρες του Ιησού Χριστού, βασισμένη στα 4 Ευαγγέλια, σε θρησκευτικά κείμενα και από ευρύτερες χριστιανικές αφηγήσεις.

Η προσευχή στον κήπο της Γεσθημανή, η αγρυπνία της Παναγίας, η σύλληψη, η περιφορά του από το ιερατείο στον Πόντιο Πιλάτο, τα βασανιστήρια, η πορεία προς τον Γολγοθά, η σταύρωση και μία σύντομη αναφορά στην Ανάσταση. Παράλληλα βλέπουμε μικρές αναδρομές σε στιγμές από την ζωή του Ιησού ως παιδί, σε καθημερινές στιγμές με την μητέρα του, από την Διδασκαλία του στους Δώδεκα μαθητές, την επί του όρους Ομιλία και τον Μυστικό Δείπνο.

Παίζουν: Τζιμ Καβίζελ, Μάια Μόργκενστερν, Μόνικα Μπελούτσι, Τόνι Μπερτορέλι, Κλόντια Τζερίνι, Χρίστο Σόποφ.

*Skai, Πέμπτη 13/04, στις 23:00

«Το Πράσινο Μίλι» (1999) σκηνοθεσία Φρανκ Ντάραμποντ

Δραματική – Τη δεκαετία του 30, οι δεσμοφύλακες της πτέρυγας μελλοθανάτων ενός σωφρονιστικού ιδρύματος θα βρεθούν σε πραγματικό ηθικό δίλημμα καθώς θα διαπιστώσουν ότι το επόμενο «θύμα» τους, που έχει καταδικαστεί σε θάνατο για τη δολοφονία δύο κοριτσιών, είναι ένα καλοκάγαθο άτομο, που διαθέτει το χάρισμα να θεραπεύει με τα χέρια του

Παίζουν: Τομ Χανκς, Ντέιβιντ Μορς, Χάρι Ντιν Στάντον, Μπόνι Χαντ, Μάικλ Κλαρκ Ντάνκαν, Τζέιμς Κρόμγουελ.

*Star, Πέμπτη 13/04, στις 23:15

«Ντάνιελ ‘16» (2020) σκηνοθεσία Δημήτρης Κουτσιαμπασάκος

Δραματική – Ο Ντάνιελ, ένας Γερμανός έφηβος, στέλνεται στην Ελλάδα, σε μια κοινότητα αγωγής ανηλίκων, για να εκτίσει την ποινή του.

Εκεί, σ’ ένα εγκαταλελειμμένο χωριό του Έβρου, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, βιώνει πρωτόγνωρα συναισθήματα και καλείται να δώσει λύση σε δύσκολα διλήμματα… Η τελική του απόφαση θα ξαφνιάσει τους πάντες.

Παίζουν: Νικόλας Κίσκερ, Αλέξανδρος Λιακόπουλος Μπούχχολτς, Φιλοπατίρ Αντέλ Μογράς, Βασίλης Κουκαλάνι, Μαρλένε Καμίνσκι, Κωστής Καλλιβρετάκης, Κωστής Σειραδάκης.

*ΕΡΤ2, Πέμπτη 13/04, στις 23:30

«Sleepers» (1996) σκηνοθεσία Μπάρι Λέβινσον

Αστυνομική Δραματική Μυστηρίου – Το πρώτο μέρος της ταινίας αφηγείται τη ζωή τεσσάρων φίλων που μεγαλώνουν στις φτωχογειτονιές του Μανχάταν τη δεκαετία του ΄60.
Οι οικογένειές τους είναι σκληρά εργαζόμενοι μετανάστες από τη Νότια Ευρώπη, το Πουέρτο Ρίκο και την Ιταλία.

Μια ημέρα διαπράττουν ακούσια ένα έγκλημα και η ποινή τους είναι φυλάκιση ενός έτους σε αναμορφωτήριο.
Αυτός ο χρόνος θα αλλάξει για πάντα τις ζωές τους, αφού πέφτουν κατ’ εξακολούθηση θύματα σεξουαλικής κακοποίησης από τους υπαλλήλους του αναμορφωτηρίου.

Στο δεύτερο μέρος παρακολουθούμε την εξέλιξή τους δεκατέσσερα χρόνια μετά.
Τότε, για κάποιους έρχεται η εκδίκηση και η εξιλέωση και για κάποιους άλλους όχι…

Παίζουν: Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Μπράντ Πιτ, Ντάστιν Χόφμαν, Κέβιν Μπέικον, Βιτόριο Γκάσμαν, Τζέισον Πάτρικ, Μπραντ Ρενφρο.

*Alpha, Πέμπτη 13/04, στις 00:045

«Risen» (2016) σκηνοθεσία Κέβιν Ρέινολντς 

Δραματική Περιπέτεια – Ο Τζόζεφ Φάινς είναι ο Κλάβιος, ενός πανίσχυρος Ρωμαίος στρατιωτικός και ο Τομ Φέλτον είναι ο Λούκιος ο υπασπιστής του.

Η αποστολή που τους έχει ανατεθεί από τον Πόντιο Πιλάτο είναι να ανακαλύψουν τι απέγινε το σώμα του Χριστού, που εδώ υποδύεται ο Κλιφ Κέρτις, μετά τη σταύρωση και ταφή του. Το σώμα πρέπει να βρεθεί επειγόντως, ώστε να σταματήσουν οι φήμες περί Ανάστασης και επικείμενου ερχομού του Μεσσία που θα μπορούσαν να αποτελέσουν αιτία για αιματηρές εξεγέρσεις στην Ιερουσαλήμ.

Παίζουν: Τομ Φέλτον, Τζόζεφ Φάινς, Κλιφ Κέρτις, Πίτερ Φερθ, Στίβεν Χάγκαν, Μαρία Μπότο.

*Mega, Πέμπτη 13/04, στις 01:00

«Tully: Τα Παιδιά Είναι Ευτυχία;» (2018) σκηνοθεσία Τζέισον Ράιτμαν

Δραματική Μυστηρίου – Η Μαρλώ είναι μια παντρεμένη γυναίκα με δυο παιδιά, και έγκυος στο τρίτο, που με μισή καρδιά δέχεται το καλοπροαίρετο δώρο του αδελφού της για «νυχτερινή νταντά», με την ελπίδα να ελαττώσει λίγο το στρες της καθημερινότητας της.

Η Τάλλυ, η «νυχτερινή νταντά», φτάνει με την μορφή μιας όμορφης, ανεξάρτητης φοιτήτριας πανεπιστημίου που θα την βοηθήσει όχι μόνο να βρει περισσότερο χρόνο να ξεκουραστεί, αλλά αλλάζοντας εντελώς τη ζωή της με τον πιο απρόσμενο τρόπο.

Παίζουν: Σαρλίζ Θερόν, Μακένζι Ντέιβις, Μαρκ Ντάπλας, Ρον Λίβινγκστον.

*Skai, Πέμπτη 13/04, στις 01:30