11 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τρίτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει έντεκα ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Όλα Θα Πάνε Στραβά» (2015) σκηνοθεσία Νικολά Μπεναμού, Φιλίπ Λασό

Κωμωδία – Οι φρεσκο-ερωτευμένοι Σόνια και Φρανκ έχουν καλέσει τους φίλους τους σε ένα πολυτελές ξενοδοχείου στη Βραζιλία, που ανήκει στον πλούσιο πατέρα της Σόνια, τον Ζαν-Πιέρ. Ο Φρανκ σκοπεύει μυστικά να κάνει πρόταση γάμου στην αγαπημένη του, αλλά οι προσπάθειες του να κερδίσει τη συμπάθια του πατέρα αποβαίνουν καταστροφικές. Με τον Σαμ που κυνηγάει συνεχώς φουστάνια, τον σπασίκλα Έρνεστ, τον κουλτουριάρη βιντεοσκόπο Άλεξ και τη μάτσο κοπέλα του, Εστέλ, το μόνο που πετυχαίνει ο Φρανκ είναι να μπλέκει σε μπελάδες.

Παίζουν: Φιλίπ Λασό, Αλίς Νταβίντ, Κριστιάν Κλαβιέ, Βενσάν Ντεσανιά, Ταρέκ Μπουνταλί, Ζουλιάν Αρουτί, Σαρλότ Γκαμπρί.

*Open, Τρίτη 18/04 στις 21:00

«Οι αναλώσιμοι» (2010) σκηνοθεσία Σιλβέστερ Σταλόνε

Δράσης Περιπέτεια – Ο Μπάρνει Ρος (Σταλονε) και Τρεντ Μάουζερ (Σβαρτσενέγκερ) ηγούνται ο καθένας από μία ομάδα “Αναλώσιμων” πρώην μυστικών πρακτόρων, που ειδικεύονται σε αποστολές υψηλού κινδύνου ως μισθοφόροι. Την συγκεκριμένη αποστολή που τους αναθέτει ο “Mr. Church”( Μπρους Γουίλις) την αναλαμβάνει τελικά η ομάδα του Ρος και κατευθύνονται σε ένα νησί για να σκοτώσουν τον στρατηγό Γκάρζα (Ντέιβιντ Ζαιας).
Ο σύνδεσμος τους όμως, τους αποκαλύπτει ότι ο στρατηγός και ο συνεργάτης του Μονρόε (Έρικ Ρόμπερτς) κρατάνε φυλακισμένο τον πατέρα της Σάντρας (Ζιζέλ Ιτιέ).
Το κακοποιό στοιχείο είναι ο Τζέιμς Μονρόε, απειλεί να τους σκοτώσει όλους, τη Σάντρα, τον πατέρα της και τους Αμερικάνους που ήρθαν στο νησί.

Στο κατόπι τους όμως των Αναλώσιμων βρίσκονται ακόμη, ένας πράκτορας της CIA, ο ψυχωτικός σωματοφύλακάς του και ένα πρώην μέλος της ομάδας, που αναζητά εκδίκηση…

Παίζουν: Μπρους Γουίλις, Έρικ Ρόμπερτς, Σιλβέστερ Σταλόνε, Ντολφ Λούντγκρεν, Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ, Τζετ Λι, Τζέισον Στέιθαμ, Μίκι Ρουρκ.

*Star, Τρίτη 18/04 στις 21:00

«Τζάνγκο, ο βασιλιάς του Σουίνγκ» (2017) σκηνοθεσία Ετιέν Κομάρ

Βιογραφική – Ένα συγκλονιστικό ταξίδι στη μουσική του Τζάνγκο Ράινχαρντ, ενός από τους μεγαλύτερους κιθαρίστες όλων των εποχών.

Παρίσι, 1943. Κατά τη διάρκεια της Γερμανικής Κατοχής, ο τσιγγάνος Τζάνγκο Ράινχαρτ, μια μοναδική προσωπικότητα της εποχής και βιρτουόζος της κιθάρας, βρίσκεται στο απόγειο της καριέρας του.

Κάθε βράδυ το Παρίσι χορεύει με τη σουίνγκ μουσική του, ενώ την ίδια στιγμή οι τσιγγάνοι της Ευρώπης καταδιώκονται από τους Ναζί.

Όταν η Γερμανική προπαγάνδα του ζητάει να πάει στο Βερολίνο για συναυλίες, συναισθάνεται τον κίνδυνο και αποφασίζει να διαφύγει στην Ελβετία μαζί με τη σύζυγο και τη μητέρα του, με τη βοήθεια της Γαλλίδας φίλης του, Λουίζ ντε Κλερκ. Αλλά η απόδρασή τους είναι πιο πολύπλοκη απ’ ότι περίμενε.

Παίζουν: Ρεντά Κατέμπ, Σεσίλ ντε Φρανς, Μπεά Παλιά, Γκαμπριέλ Μιρέτε, Τζόνυ Μοντρέιλ.

*ΕΡΤ2, Τρίτη 18/04 στις 22:00

«Peppermint» (1999) σε σκηνοθεσία Κώστας Καπάκας

Ελληνική ταινία Κομεντί – Ο Στέφανος, ένας 45άχρονος μηχανικός αεροσκαφών θυμάται την παιδική του ηλικία, όταν έπειτα από χρόνια πάει στη γιορτή ενός παλιού του συμμαθητή. Θυμάται πώς αγάπησε τα αεροπλάνα, καθώς και την πρώτη του αγάπη, τη Μαρίνα, με την οποία χάθηκε λίγο μετά την είσοδό του στην εφηβεία. Η γιορτή αυτή και οι αναμνήσεις που ξαναζωντάνεψαν μέσα του, θα τον οδηγήσουν στην αναζήτηση της αγαπημένης του 30 χρόνια μετά. Τελικά, ο Στέφανος συναντά, στο θάνατο της μητέρας του, τη Μαρίνα. Σίγουρα έχουν πάρα πολλά να πουν.

Παίζουν: Γιώργος Χωραφάς, Άννυ Λούλου, Αλέξανδρος Μυλωνάς, Νικολέτα Βλαβιανού, Γιώργος Γεροντιδάκης-Σεμπεταδέλης, Τάσος Παλαντζίδης, Σοφία Φιλιππίδου, Νατάσα Μανίσαλη, Μαρία Κανελλοπούλου.

*ΕΡΤ1, Τρίτη 18/04 στις 22:00

«Αίσθημα Μετ’ Εμποδίων» (1998) σκηνοθεσία Νικολας Χίτνερ

Κομεντί Ρομαντική – Ο Τζορτζ και η Νίνα είναι το χρόνια φίλοι.
Εκείνη είναι κοινωνική λειτουργός και όταν χωρίζει με τον επί χρόνια εραστή της, προτείνει στον Τζορτζ να συγκατοικήσουν.

Μοιράζονται ένα διαμέρισμα στο Μπρούκλιν, τρώνε μαζί καθημερινά και απολαμβάνουν το χορό. Αγαπιούνται πολύ, και όλο αυτό θα μπορούσε να εξελιχθεί σε κάτι, μόνο που ο Τζορτζ είναι γκέι.

Στο μεταξύ η Νίνα ανακαλύπτει ότι είναι έγκυος και παρόλο που ο φίλος της ο Βινς (Τζον Πάνκοου), της ζητά να παντρευτούν εκείνη αποφασίζει να κρατήσει μόνη της το παιδί.

Ο Τζωρτζ συμμετέχει στην ανατροφή του παιδιού και οι δύο τους έρχονται πολύ κοντά.
Κάποια στιγμή η Νίνα αντιλαμβάνεται ότι έχει ερωτευτεί τον Τζωρτζ, αλλά αυτό δεν μπορεί να είναι τίποτε περισσότερο από ένα ακόμη αδιέξοδο..

Παίζουν: Τζένιφερ Άνιστον, Πολ Ραντ, Κάλι Ρότσα, Λένα Γκάρντγουελ.

*Alpha, Τρίτη 18/04 στις 22:00

«Café Society» (2016) σκηνοθεσία Γούντι Αλεν

Δραματική Ρομαντική – Νέα Υόρκη, δεκαετία του ’30. Μην αντέχοντας τους καβγάδες των γονιών του, τον γκάνγστερ αδελφό του και την οικογενειακή επιχείρηση, ο Μπόμπι Ντόρφμαν αποφασίζει να αλλάξει δραστικά τη ζωή του.

Έτσι, αποφασίσει να δοκιμάσει την τύχη του στο Χόλιγουντ όπου ο πανίσχυρος ατζέντης θείος του τον προσλαμβάνει ως παιδί για όλες τις δουλειές.

Ο Μπόμπι γρήγορα ερωτεύεται ένα κορίτσι, το οποίο όμως είναι δεσμευμένο. Ο Μπόμπι συμβιβάζεται με την φιλία της – ώσπου μια μέρα το κορίτσι χτυπά την πόρτα του και του λέει ότι ο φίλος της μόλις την χώρισε. Ξαφνικά, η ζωή του Μπόμπι παίρνει νέα, ιδιαίτερα ρομαντική τροπή!

Παίζουν: Τζέσε Άιζενμπεργκ, Μπλέικ Λάιβλι, Κρίστεν Στιούαρτ, Στιβ Καρέλ, Κέλι Ρόρμπαχ.

*Open, Τρίτη 18/04 στις 23:00

«Κωδικό όνομα U.N.C.L.E.» (2015) σκηνοθεσία Γκάι Ρίτσι

Περιπέτεια – Με φόντο τις αρχές της δεκαετίας του ’60, στην κορύφωση του Ψυχρού Πολέμου, η ταινία «Κωδικό Όνομα: U.N.C.L.E.» παρακολουθεί τη ζωή του Σόλο, πράκτορα της CIA και του Κουριάκιν, πράκτορα της KGB.

Στο πλαίσιο μιας αποστολής, οι δύο άνδρες αφήνουν στην άκρη την επί μακρόν αντιπαλότητά τους, προκειμένου να σταματήσουν μια μυστηριώδη διεθνή εγκληματική οργάνωση, που έχει στόχο να αποσταθεροποιήσει την εύθραυστη ισορροπία μέσω των πυρηνικών όπλων και της τεχνολογίας.

Το μόνο στοιχείο που έχουν στη διάθεσή τους είναι η κόρη ενός εξαφανισμένου Γερμανού επιστήμονα, μέσω της οποίας θα μπορέσουν να διεισδύσουν στους κόλπους της οργάνωσης. Οι δύο άνδρες θα πρέπει να δώσουν μάχη με τον χρόνο προκειμένου να αποτρέψουν μια παγκόσμια καταστροφή.

Παίζουν: Χιού Γκραντ, Τζάρεντ Χάρις, Αλίσια Βικάντερ, Χένρι Καβίλ, Άρμι Χάμερ, Ελίζαμπεθ Ντεμπίκι, Λούκα Καλβάνι.

*Star, Τρίτη 18/04 στις 23:15

«O Πράσινος Ιππότης» (2020) σκηνοθεσία Ντέιβιντ Λόουερι

Τρόμου  Φαντασίας – Μια φανταστική περιπέτεια βασισμένη στο μεσαιωνικό θρύλο της εποχής του Αρθούρου, ο Πράσινος Ιππότης εξιστορεί τις περιπέτειες του Σερ Γκάγουεν (Ντεβ Πατέλ), του ριψοκίνδυνου και πεισματάρη ανιψιού του Βασιλιά Αρθούρου, ο οποίος αρχίζει μία θαρραλέα αναζήτηση για να αντιμετωπίσει τον μυθικό Πράσινο Ιππότη, έναν γιγάντιο πλάσμα με σμαραγδένιο δέρμα που δοκιμάζει την ανθρωπότητα.

Ο Γκάγουεν τα βάζει με φαντάσματα, γίγαντες, ληστές και δολοπλόκους σε κάτι που τελικά αποτελεί ένα βαθύτερο ταξίδι που ορίζει τον χαρακτήρα του και αποδεικνύει την τιμή του στα μάτια της οικογένειας και του βασιλείου, αντιμετωπίζοντας την υπέρτατη πρόκληση.

Παίζουν: Ντεβ Πατέλ, Αλίσια Βικάντερ, Τζοελ Ετζερτον, Μπάρι Κέογκαν

*Alpha, Τρίτη 18/04 στις 00:15

«Μάρλεϊ, Ένας Μεγάλος Μπελάς» (2008) σκηνοθεσία Ντέιβιντ Φράνκελ

Κωμωδία – Η ταινία “Marley & Me” αποτελεί την κινηματογραφική μεταφορά, με αστεία διάθεση, των απομνημονευμάτων του Τζον Γκρόγκαν, αρθρογράφου της Philadelphia Inquirer, με ήρωα το λαμπραντόρ του, τον Μάρλεϊ, ο οποίος του έδωσε αληθινά μαθήματα ζωής.

Στην ταινία, ήρωες είναι ένα ζευγάρι, ο Τζον και η Τζένιφερ Γκρόγκαν, που ζουν με τον αξιολάτρευτο αλλά άτακτο σκύλο τους, ο οποίος με τη συμπεριφορά του, τους μαθαίνει την μοναδικότητα των οικογενειακών σχέσεων αλλά και τις μεγάλες αξίες της ζωής.

Παίζουν: Όουεν Ουίλσον, Τζένιφερ Άνιστον, Κάθριν Τέρνερ, Άλαν Άρκιν, Έρικ Ντέιν, Χάλει Μπένετ

*Open, Τρίτη 18/04 στις 01:00

«Κουνγκ Φου… Ζιο» (2004) σκηνοθεσία Στίβεν Τσόου

Κωμική περιπέτεια – Σε μια πόλη υπό τον έλεγχο της διαβόητης συμμορίας του Τσεκουριού, ο νεαρός Σινγκ θέλει απεγνωσμένα να γίνει μέλος της. Αναζητώντας την περιπέτεια, καταλήγει σε μια φτωχογειτονιά, με εκκεντρικούς σπιτονοικοκύρηδες, οι οποίοι αποδεικνύονται ότι είναι μάστορες του Κουνγκ Φου!

Τα καμώματα του Σινγκ θα οδηγήσουν την Συμμορία του Τσεκουριού να αναμετρηθεί με τους σπιτονοικοκύρηδες, σε μια εκρηκτική μονομαχία Κουνγκ Φου. Μόνο μια πλευρά θα νικήσει και ένας μόνο ήρωας θα αναδειχθεί ο απόλυτος Κουνγκ Φου αρχηγός.

Παίζουν: Στίβεν Τσόου, Κουόκ Κουέν Τσαν, Ξιαογκάνγκ Φένγκ.

*Mega, Τρίτη 18/04 στις 01:20

«Tequila Sunrise» (1988) σκηνοθεσία Ρόμπερτ Τάουνι

Αστυνομική  Ρομαντική – Ο Μακ Μακιούσικ, έμπορος ναρκωτικών, είναι αποφασισμένος να αλλάξει «επάγγελμα» και να εγκαταλείψει την παρανομία.

Παραδόξως, ο καλύτερος φίλος του είναι ο Νικ Φρέσια, που είναι… αστυνομικός! Και ενώ ο Μακ φλερτάρει την Τζο Αν, ιδιοκτήτρια ενός ρεστοράν, οι προϊστάμενοι του Νικ τον πιέζουν να «στριμώξει» τον φίλο του και να τον παραδώσει στα χέρια της Δικαιοσύνης.

Ο Νικ προσεγγίζει την Τζον Αν προσπαθώντας να μάθει περισσότερα για τις παράνομες δραστηριότητες του Μακ και τη σχέση του τελευταίου με τον Κάρλος, έναν μεξικανό μεγαλέμπορο ναρκωτικών, που πρόκειται να καταφθάσει στην πόλη.

Παρόλα αυτά, ο Νικ δεν αργεί να γοητευθεί κι αυτός από την Τζο Αν, με αποτέλεσμα οι δύο φίλοι να καταλήξουν ορκισμένοι αντίζηλοι…

Παίζουν: Μελ Γκίμπσον, Μισέλ Φάιφερ, Κερτ Ράσελ, Ραούλ Τζούλια

*Star, Τρίτη 18/04 στις 01:45