13 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Ελληνικές και ξένες παραγωγές για να περάσεις το βράδυ της Παρασκευής

«Ο Άλβιν και η Παρέα του: Σκίουροι στο Δρόμο» (2015) σκηνοθεσία Γουόλτ Μπέκερ

Κινούμενα Σχέδια – Μετά από μια σειρά παρεξηγήσεων, ο Άλβιν, ο Σάιμον και ο Θίοντορ υποψιάζονται ότι ο Ντέιβ ετοιμάζεται να κάνει πρόταση γάμου στην κοπέλα του και να εγκαταλείψει το γκρουπ. Τώρα, έχουν μόλις τρεις μέρες περιθώριο να τον πείσουν να αλλάξει τα σχέδιά του, προκειμένου να κρατήσουν την ομάδα ενωμένη. Για να το καταφέρουν, όιμως, θα πρέπει να επιστρατεύσουν όλα τους τα… μουσικά όπλα!

Με τις φωνές των: Τζέισον Λι, Ντέιβιντ Κρος, Τζέσι ΜακΚάρτνεϊ, Τζάστιν Λονγκ, Μάθιου Γκρέι Γκάμπλερ

*Open, Παρασκευή 21/04, στις 21:00

«Μια Ιταλίδα από την Κυψέλη» (1968) σκηνοθεσία Ντίνου Δημόπουλου

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Ο Αντώνης (Αλέκος Αλεξανδράκης) επιστρέφει από τις σπουδές του (ηλεκτρολόγος-μηχανολόγος) στην Ιταλία μαζί με την Ελληνίδα σπουδάστρια Καλών Τεχνών και γυναίκα του Μπιάνκα (Μάρω Κοντού) που την παρουσιάζει ως Ιταλίδα μνηστή στην οικογένειά του.

Ο κύριος λόγος αυτού του ψέματος είναι η αδερφή του Τούλα (Κατερίνα Γιουλάκη), κύρια κληρονόμος της οικογενειακής περιουσίας με χαρακτηριστική ξενομανία και καταπιεστική συμπεριφορά απέναντι στον άντρα της Πολυκράτη (Γιάννης Βογιατζής). Το ζευγάρι στρώνει σχέδιο να της αλλάξει άποψη σε συνεργασία με τον Πολυκράτη, χρησιμοποιώντας υπερβολές (πολλά μπάνια, τολμηροί χοροί, πολλά έξοδα κλπ) με την δικαιολογία ότι έτσι ζουν οι άνθρωποι όχι μόνο στην Ιταλία, αλλά σε όλη την Ευρώπη.

Παίζουν: Μάρω Κοντού, Αλέκος Αλεξανδράκης, Κατερίνα Γιουλάκη, Αθηνόδωρος Προύσαλης, Καίτη Παπανίκα, Δημήτρης Νικολαίδης.

Ant1, Παρασκευή 21/04, στις 21:00

«Ο πλανήτης των πιθήκων: Η εξέγερση» (2011) σε σκηνοθεσία Ρούπερτ Ουάιατ

Επιστημονικής φαντασίας  – Ένας χιμπατζής που μεγαλώνει ανάμεσα σε ανθρώπους βρίσκει πρόσβαση σε ένα πειραματικό φάρμακο που του δίνει ανθρώπινη ευφυΐα και συναισθήματα. Αναζητώντας εκδίκηση για τα άλλα ζώα του είδους του που βρίσκονται φυλακισμένα σε ένα καταφύγιο για πρωτεύοντα θηλαστικά, δίνει και σε άλλους χιμπατζήδες το ίδιο φάρμακο. Σύντομα, θα δημιουργήσει ένα στρατό από ευφυείς πιθήκους, έτοιμους για επανάσταση ενάντια στο ανθρώπινο είδος.

Παίζουν: Τζέιμς Φράνκο, Άντι Σέρκις, Φρέιντα Πίντο

*Skai, Παρασκευή 21/04, στις 21:00

«Τζούντι» (2019) σκηνοθεσία Ρούπερτ Γκουλντ

Δραματική – Χειμώνας 1968: Ο θρύλος της Showbiz Τζούντι Γκάρλαντ φθάνει στο Λονδίνο για μία σειρά sold out εμφανίσεων στο διάσημο κέντρο διασκέδασης “The Talk of the Town”.

Έχουν περάσει 30 χρόνια από την ταινία «Ο Μάγος του Οζ» που της χάρισε παγκόσμια καταξίωση, και ενώ η φωνή της έχει αποδυναμωθεί, το ερμηνευτικό της ταλέντο έχει ωριμάσει και εξελιχθεί.

Καθώς ετοιμάζεται για την παράσταση, συνδιαλέγεται με την διεύθυνσή του κέντρου, κάνει πρόβες με τους μουσικούς, έρχεται σε επαφή με φίλους και θαυμαστές , το σπινθηροβόλο πνεύμα και η λάμψη της εκπέμπουν αβίαστα.

Ακόμα και τα όνειρά της για έρωτα και συντροφικότητα παραμένουν ζωντανά καθώς ετοιμάζεται να προχωρήσει σε γάμο με τον Μίκι Ντιν, τον πέμπτο σύζυγο της ζωής της.

Κι όμως η Τζούντι είναι εύθραυστη. Δουλεύοντας 45 από τα 47 χρόνια της ζωής της νιώθει πια εξαντλημένη. Καταδιώκεται από τις παιδικές της αναμνήσεις στο Χόλιγουντ και θέλει απεγνωσμένα να γυρίσει πίσω σπίτι, στα παιδιά της. Έχει την δύναμη να προχωρήσει;

Παίζουν: Ρενέ Ζελβέγκερ, Τζέσι Μπάκλεϊ, Φιν Γουίτροκ.

*ΕΡΤ2, Παρασκευή 21/04, στις 22:00

«Έκρηξη» (1994) σκηνοθεσία Στήβεν Χοπκινς

Αστυνομική Δράσης – Ο Τζίμι Ντόουβ (Τζεφ Μπριτζες), ένα σκληροτράχηλο μέλος της ομάδας πυροτεχνουργών της Βοστώνης, εριστικός, σίγουρος για τον εαυτό του και επιμένει να αγνοεί τις εντολές των ανωτέρων του.

Ένας ζωντανός θρύλος, είναι γνωστός για τις, πολλές αριθμητικά αλλά και εντυπωσιακές σε βαθμό δυσκολίας, αποστολές, που έχει φέρει εις πέρας. Το έντονο στρες και η συσσωρευμένη κούραση θα οδηγήσουν τον Τζίμι στην απόφαση να απομακρυνθεί από την ενεργό δράση και να συνεχίσει την καριέρα του ως καθηγητής των νεοσύλλεκτων.

Όμως η είδηση θανάτου τριών πρώην συνεργατών του θα τον αναγκάσει να επανέλθει, με σκοπό να ξεγελάσει και να παγιδέψει έναν παρανοϊκό βομβιστή (Τόμι Λη Τζόουνς) με τον οποίο έχει ανοιχτούς λογαριασμούς από το παρελθόν και θεωρεί «άνθρωπο – κλειδί» για τις στυγερές δολοφονίες.

Παίζουν: Τζεφ Μπριτζες, Τομι Λη Τζόουνς, Λόιντ Μπριτζες, Φόρεστ Γουιτακερ, Σούζι Έιμις, Στέφι Λινεμπεργκ, Καιτλιν Κλαρκ.

*Open, Παρασκευή 21/04, στις 23:00

«Η Μέρα της Βαστίλης» (2016) σκηνοθεσία Τζέιμς Γουότκινς

Περιπέτεια – Ο Μάικλ Μέισον(Ρίτσαρντ Μέιντεν) είναι μετρ σε μικροκλοπές και ξαφρίζει τους πάντες χωρίς να αντιληφθούν τίποτα, παρά μόνο όταν είναι πλέον πολύ αργά. Μια μέρα όμως θα κάνει το μεγάλο λάθος!
Κλέβει μια τσάντα, που δεν έπρεπε, μια τσάντα που έχει μέσα ένα αρκουδάκι και μπαίνει αυτόματα στο στόχαστρο τρομοκρατών αλλά και της Interpol. Το παιχνίδι περιέχει μια βόμβα, η οποία λίγο αργότερα εκρήγνυται σκοτώνοντας 4 ανθρώπους.

Από τις κάμερες ασφαλείας αποκαλύπτεται στη γαλλική αστυνομία το πρόσωπο του Μέισον, ο οποίος θεωρείται πλέον τρομοκράτης. Την αληθινή ιστορία πίσω από τη βόμβα θα προσπαθήσει να ανακαλύψει ένας πράκτορας της CIA ο Σον Μπράιαρ (Ίντρις Έλμπα), η οποία φαίνεται να φτάνει μέχρι τα ανώτερα κυβερνητικά στρώματα.

Για να απεμπλακεί από όλο αυτό το απίστευτο μπέρδεμα, ο πρώην πράκτορας της CIA και ο νεαρός μικροεγκληματίας ηγούνται μιας αντιτρομοκρατικής επιχείρησης στο κέντρο του Παρισιού, μετά από ένα μπαράζ βομβιστικών ενεργειών. Η ταινία μάλιστα ξεκινά με βομβαρδισμό του Παρισιού την ημέρα της εθνικής γιορτής της Γαλλίας!

Παίζουν: Ιντρις Ελμπα, Ρίτσαρντ Μάντεν, Κέλι Ράιλι, Σαρλότ Λε Μπον, Χοσέ Γκαρσία, Τιερί Γκοντάρ.

*Skai, Παρασκευή 21/04, στις 23:00

«Η Ώρα της Σκιάς» (2021) σκηνοθεσία Μπέντζαμιν Μάρτιν

Δραματική – Ο χριστιανός συγγραφέας και ποιητής Γιόχεν Κλέπερ ζει με την Εβραία γυναίκα του και θετή του κόρη στη Ναζιστική Γερμανία. Αφού απορρίπτεται η αίτησή τους για μετανάστευση, ξαφνικά απομένουν μόλις λίγες ώρες για να σώσει τις αγαπημένες του από την απέλαση.

Δεν πολεμάει όμως, μόνο ενάντια στον χρόνο. Πολεμάει και μια σκοτεινή σκιά που αναδύεται από μέσα του.

Παίζουν: Σάρα Πάλαρτσικ, Μπεάτε Κριστ, Ντερκ Βάαντερς, Κρίστοφ Κάιζερ, Κλάους Ρόντεβαλντ, Μπόρις Μπέκερ.

*ΕΡΤ1, Παρασκευή 21/04, στις 23:30

«Γάμος αλά Ελληνικά 2» (2016) σε σκηνοθεσία Κερκ Τζόουνς

Κωμωδία – Η Τούλα και ο Ίαν έχουν αποκτήσει μια κόρη, την Πάρις, η οποία έχει φτάσει στην ηλικία να πρέπει να αποφασίσει για το μέλλον της και τις σπουδές της. Το ζευγάρι φαίνεται να περνάει πλέον τον περισσότερο χρόνο τους επικεντρωμένοι στα προβλήματα της νεαρής κόρης του και όχι στα προβλήματα του γάμου τους. Αλλά ένα μεγάλο μυστικό της οικογένειας Πορτοκάλος αποκαλύπτεται και τους συγκλονίζει όλους. Οι γονείς της Τούλας ανακαλύπτουν τυχαία ότι ποτέ δεν ήταν παντρευμένοι επίσημα! Έτσι όλοι μαζί ετοιμάζουν έναν αναπάντεχο, μεγαλύτερο και ακόμα πιο ελληνικό γάμο! Μπορεί ένας ακόμα γάμος αλά ελληνικά να φέρει πάλι κοντά την οικογένεια;

Παίζουν: Νία Βαρντάλος, Τζον Κορμπέτ, Μάικλ Κόνστανταϊν, Λέινι Καζάν, Αντρέα Μάρτιν.

*Ant1, Παρασκευή 21/04, στις 00:30

«Anon» (2018) σκηνοθεσία Αντριου Νίκολ

Μυστηρίου – Στο προσεχές μέλλον δεν υπάρχει ιδιωτική ζωή ή ανωνυμία. Oλες οι προσωπικές στιγμές καταγράφονται και το έγκλημα φθίνει. Στην απόπειρα του να ρίξει φως σε μια σειρά από φόνους, ο αστυνομικός Σαλ Φρίλαντ πέφτει πάνω σε μια νεαρή γυναίκα, η οποία δεν έχει κανένα ψηφιακό αποτύπωμα και άρα είναι αόρατη στο σύστημα.

Η μυστηριώδης γυναίκα γνωστή ως The Girl, δεν έχει ταυτότητα, ιστορία ή οποιοδήποτε αρχείο. Ο Σαλ πρέπει να την εντοπίσει πριν γίνει ο ίδιος το επόμενο θύμα.

Παίζουν: Κλάιβ Οουεν, Αμάντα Σέιφριντ, Κολμ Φιόρε, Μαρκ Ο’ Μπράιαν, Σόνια Γουάλγκερ και Ιντο Γκόλντμπεργκ.

*Skai, Παρασκευή 21/04, στις 00:45

«Τα Κόκκινα Φανάρια» (1963) σε σκηνοθεσία Βασίλης Γεωργιάδης

Δραματική  Ελληνική Ταινία  – Στο μπαρ της «Φρύνης» στην Τρούμπα -που το διεθύνει η πατρώνα Μαντάμ Παρί- ζουν και εργάζονται πέντε γυναίκες, η καθεμιά με τη δική της προσωπική ιστορία.

Η Ελένη, μια κοπέλα που μεγάλωσε στις όχθες του Δούναβη και σπούδασε γλυπτική στο Βουκουρέστι, αλλά ο πόλεμος την έφερε στην Ελλάδα. Η «πριγκιπέσσα», όπως την αποκαλούν, που συναντά κρυφά έναν νεαρό φοιτητή και είναι έρμαιο στα χέρια του Μιχαλήου, του αδυσώπητου πατρώνου της.

Η Μαίρη, που ερωτεύεται παράφορα ένα αγόρι, το οποίο μαζί της γνώρισε για πρώτη φορά τον έρωτα. Η Μαρίνα, που είναι παράφορα ερωτευμένη μ έναν σωματέμπορο, τον Ντόρη και εξαρτά όλη της την ύπαρξη απ αυτόν.

Η Άννα, που κρατάει καλά φυλαγμένο το μεγάλο μυστικό της, την ύπαρξη ενός παιδιού, το οποίο εκείνη σπουδάζει κρυφά.

Τέλος, η Μυρσίνη, μια νεόκοπη ιερόδουλη, η μόνη που βλέπει τις αλλαγές που έρχονται. Σε λίγο ο νόμος θα επιβάλλει το κλείσιμο των «σπιτιών» και ο δρόμος με τα κόκκινα φανάρια και τα καμπαρέ θ αδειάσει.

Παίζουν: Τζένη Καρέζη, Γιώργος Φούντας, Δημήτρης Παπαμιχαήλ, Μάνος Κατράκης, Μαίρη Χρονοπούλου, Φαίδων Γεωργίτσης, Αλεξάνδρα Λαδικού, Ελένη Ανουσάκη, Δέσπω Διαμαντίδου, Κατερίνα Χέλμη, Νότης Περγιάλης, Ηρώ Κυριακάκη, Κώστας Κούρτης, Θόδωρος Κεφαλόπουλος, Σούλα Νικηφορίδου, Γιώργος Ξύδης, Λιάκος Νεοφώτιστος, Ξένη Δράμαλη.

*Alpha, Παρασκευή 21/04, στις 00:45

«Απρόσκλητος Επισκέπτης» (2013) σκηνοθεσία Γκάρι Φλέντερ

Δράσης – Ο Φιλ Μπρόκερ, πρώην αστυνομικός της δίωξης ναρκωτικών, έχει πρόσφατα χάσει τη γυναίκα του και μετακομίζει, μαζί με τη 10χρονη κόρη του, σε μια ήσυχη επαρχιακή πόλη. Έχοντας κρατήσει κρυφή την προηγούμενη ταυτότητά του από τους νέους του γείτονες, ο Φιλ είναι αποφασισμένος να κάνει εκεί μια καινούρια αρχή.

Ένα τυχαίο γεγονός όμως θα τον κάνει στόχο του Γκάτορ, ενός μεγαλέμπορου ναρκωτικών.

Παίζουν: Τζέισον Στέιθαμ, Τζέιμς Φράνκο, Γουϊνόνα Ράιντερ, Κέιτ Μπόσγουορθ, Ιζαμπέλα Βίντοβιτς.

*Open, Παρασκευή 21/04, στις 01:30

«Το Φαινόμενο της Πεταλούδας» (2004) σκηνοθεσία Έρικ Μπρες, Τζ.ΜακΓκι Γκρούμπερ

Θρίλερ – Τώρα πια οι διαλείψεις που ταλαιπωρούσαν τον Άιβαν Τρέμπορν σε αρκετά μικρή ηλικία αποτελούν παρελθόν. Τουλάχιστον έτσι αισθάνεται ο ίδιος, φοιτητής πια, που κάποια στιγμή αποφασίζει να ανατρέξει στο ημερολόγιο που κρατούσε την εποχή που βίωνε αυτά τα αινιγματικά μπλακάουτς.

Τη στιγμή της ανάγνωσής τους, ο Άιβαν ξαναβιώνει την ίδια εμπειρία.

Όμως τώρα ανακαλύπτει πως διαθέτει την ικανότητα να ταξιδεύει στο Χωροχρόνο και να επιστρέφει στο παρελθόν!

Αποφασισμένος να βοηθήσει τους φίλους του Κέιλι, Τόμι και Λένι, ο Άιβαν θα παρέμβει στη φυσιολογική ροή των γεγονότων όμως τώρα θα συνειδητοποιήσει πως οι πιο ασήμαντες αλλαγές μπορούν να αποβούν καταλυτικές για το μέλλον…

Παίζουν: Άστον Κούτσερ Έιμι Σμαρτ Μελόρα Γουόλτερς

*Star, Παρασκευή 21/04, στις 01:30

«Θανάσιμη Εμμονή» (2018) σκηνοθεσία Ντάγκ Κάμπελ

Τρόμου – Μετά από μια ερωτική απογοήτευση η φωτογράφος μόδας Τζένιφερ Χίγκινς ταξιδεύει στο Λος Άντζελες όπου ξεκινά να διδάσκει φωτογραφία σε παιδιά Λυκείου. Εκεί ανακαλύπτει έναν μαθητή, τον Ντέιβιντ, και τον μετατρέπει σε μοντέλο. Ταυτόχρονα αποκτά μια αρρωστημένη εμμονή μαζί του, που θα την μετατρέψει σε δολοφόνο…ενώ θα φτάσει στο σημείο να θελήσει να καταστρέψει το όμορφο δημιούργημα της.

Παίζουν: Λίνσεϊ Γκόντφρεϊ, Τζόσουα Χόφμαν, Έλεν Μισέλ, Έλεν Μισέλ Μόνοχαν.

*Mega, Παρασκευή 21/04, στις 02:20