Το viral θέμα των ημερών είναι η σελίδα στο Facebook όπου κοπέλες ποστάρουν τα στοιχεία του συντρόφου της, προκειμένου να δουν αν έχουν παράλληλη σχέση. Η Βολιώτισσα influencer Ναταλί Γερογλή Γρηγορίου δημιούργησε το ελληνικό παράρτημα του Facebook Group «Are we dating the same man?»
Στην Ελλάδα έχουμε την τάση να αντιγράφουμε διάφορες πρακτικές από το εξωτερικό, ανεξαρτήτως αν αυτές είναι θεμιτές ή όχι, ακόμα και αν ακροβατούν στα όρια της… παρανομίας. Ένα τέτοιο παράδειγμα λοιπόν είναι και μία σελίδα που έχει δημιουργηθεί στο Facebook το τελευταίο διάστημα, με τίτλο «Μήπως έχουμε τον ίδιο γκόμενο; Ελλάδα Edition».
Αυτή μετράει περίπου 18.000 μέλη και ο στόχος της είναι ξεκάθαρος από το όνομά της και μόνο. Τα μέλη της λοιπόν, ποστάρουν φωτογραφίες και στοιχεία των συντρόφων τους, προκειμένου να διαπιστώσουν αν έχουν παράλληλη σχέση. Κάτι που όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς, δεν αποτελεί και τον καλύτερο δυνατό τρόπο, προκειμένου να διαπιστώσει κάποια αν ο αγαπημένος της είναι πιστός…
Μόλις άρχισε να γίνεται γνωστή η δημιουργία της συγκεκριμένης ιδιωτικής ομάδας, υπήρξαν πολλές αντιδράσεις. Άλλες πιο σοβαρές που στέκονταν στο πόσο νόμιμο είναι όλο αυτό και άλλες πιο χαλαρές που τρόλαραν την όλη κατάσταση…
Όπως αναφέρει η η Ναταλί Γερογλή Γρηγορίου στο protothema, ως εφαλτήριο λειτούργησε για εκείνη το γεγονός ότι δεχόταν δεκάδες μηνύματα από γυναίκες followers της, οι οποίες την προέτρεπαν να ανταλλάξει μηνύματα με τους συντρόφους τους, ώστε να διαπιστώσουν αν εκείνοι είναι ευεπίφοροι στους διαδικτυακούς πειρασμούς, το sexting και το τσιλιμπούρδισμα. Παρά τη βραχύτατη ιστορία της ελληνικής σελίδας, η social media manager επισημαίνει ότι ήδη 43 γυναίκες έχουν έρθει στην -προφανώς δυσάρεστη- θέση να ανακαλύψουν ότι οι σύντροφοι ή ακόμα και οι σύζυγοί τους διατηρούν παράλληλες σχέσεις με άλλες γυναίκες. Η απότομη γιγάντωση της σελίδας και το buzz που έχει προκαλέσει έχει και μία ακόμα όψη, όπως λέει η κυρία Γρηγορίου.
Κάποιες από τις γυναίκες που είναι μέλη του γκρουπ έχουν πέσει θύματα revenge porn από πρώην συντρόφους τους, οι οποίοι αποφάσισαν να τις εκδικηθούν για τη συμμετοχή τους στη σελίδα. Για το συγκεκριμένο ζήτημα λέει πως έχει ήδη απευθυνθεί στις αρμόδιες Αρχές. Οσο για το εάν αναγνωρίζει ότι μια τέτοια σελίδα θυματοποιεί εκ προοιμίου τις γυναίκες, θεωρώντας τες πιο πιθανά θύματα εξαπάτησης απ’ ό,τι τους άνδρες, η κυρία Γρηγορίου απαντά πως η απάτη δεν έχει φύλο. Απλώς η ίδια θέλει να βοηθήσει τις γυναίκες, οι οποίες μπορούν μέσω του γκρουπ να δημοσιεύσουν είτε φωτογραφίες από το Instagram του άνδρα που τις ενδιαφέρει, είτε το όνομά του.