Καραϊβάζ: Σε ποιες άλλες υποθέσεις εμπλέκονται οι δύο συλληφθέντες

Δύο άτομα συνελήφθησαν για την δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ. Σήμερα στις 10:30 θα πραγματοποιηθεί η επίσημη παρουσίαση των στοιχείων στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Η ΕΛ.ΑΣ σημειώνει σε ανακοίνωσή της ότι δύο συλληφθέντες για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ είναι ηλικίας 40 και 48 ετών.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ: «Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι συνελήφθησαν σήμερα, Παρασκευή 28 Απριλίου 2023, αμέσως μετά την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης, του 30ου Ανακριτικού Τμήματος Αθηνών, δύο ημεδαποί, 40 και 48 ετών, κατηγορούμενοι για την ανθρωποκτονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ που τελέστηκε την 9 Απριλίου 2021».

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, οι δύο συλληφθέντες, που είναι αδέλφια, έχουν απασχολήσει την ΕΛΑΣ στο παρελθόν για διάφορες υποθέσεις της νύχτας.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στη δικογραφία περιλαμβάνονται άλλα δυο άτομα, τα οποία δεν έχουν ακόμη συλληφθεί.

Οι δύο συλληφθέντες πρόκειται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Το παρελθόν των δύο συλληφθέντων -Σε ποιες υποθέσεις εμπλέκονται

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 40χρονος εκτός από την υπόθεση Καραϊβάζ, φέρεται να εμπλέκεται και στη δολοφονία του πυγμάχου Χάρη Κοντογιώργη, στο Γαλάτσι, έξω από γυμναστήριο, το βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου 2021, λίγους μήνες δηλαδή μετά τη δολοφονία του δημοσιογράφου. Για τη δολοφονία Κοντογιώργη έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για τον 40χρονο.

Εκτιμάται πως η δολοφονία Κοντογιώργη ήταν πράξη αντεκδίκησης ομάδας μπράβων για την εκτέλεση του πρώην πυγμάχου, Μιχάλη Καπίρη με τον οποίο σχετιζόταν ο 40χρονος. Υπεύθυνος για τη δολοφονία, στις 15 Μαΐου 2021, θεωρείται ο Χ. Κοντογιώργης.

Μάλιστα αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι ο τρόπος δράσης και η εκτέλεση των δύο δολοφονιών (Καραϊβάζ και Κοντογιώργη) έχουν πολλά κοινά στοιχεία ενώ ακόμα και το δίκυκλο που χρησιμοποίησαν οι δράστες φέρεται να μοιάζει και στις δύο περιπτώσεις, αν δεν είναι το ίδιο.

Ο 40χρονος εμπλέκεται επίσης και σε δικογραφία για εκβιασμό το 2016, ενώ φέρεται να ήταν συνοδός ασφαλείας του Γιώργου Μήτσου, του 38χρονου πρατηριούχου που δολοφονήθηκε στον Γέρακα, τον Ιούνιο του 2022.

Όσον αφορά τον 48χρονο αδερφό του φέρεται να εμπλέκεται σε ληστεία στο παρελθόν. Ο ίδιος εντοπίστηκε και συνελήφθη στη Νίκαια εκεί όπου εδρεύει η εταιρεία καθαριότητας πολυκατοικιών που είναι στο όνομα της γυναίκας του.

Το λευκό βαν που εντόπισε η αστυνομία στη δολοφονία Καραϊβάζ και πρόσδωσε τα δύο αδέρφια ανήκει στη συγκεκριμένη εταιρεία καθαριότητας.

Ποιος φέρεται να έδωσε την εντολή δολοφονίας

Τονίζεται ότι εκτός από τα δύο αδέρφια που συνελήφθησαν έχουν ταυτοποιηθεί και άλλα δύο άτομα για την υπόθεση που τα ονόματά τους περιλαμβάνονται στη δικογραφία.

Σύμφωνα με τον Βασίλη Λαμπρόπουλο και το mega το δεύτερο άτομο που περιλαμβάνεται στη δικογραφία πρόκειται για έγκλειστο στις φυλακές για εκβιασμούς.

Το συγκεκριμένο άτομο φέρεται να έχει συντονιστικό ρόλο στη δολοφονική επίθεση κατά του δημοσιογράφου και ίσως να είναι το πρόσωπο κλειδί για την πλήρη εξιχνίαση της υπόθεσης και τα κίνητρα της δολοφονίας.