10 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Βράδυ Κυριακής με όμορφες κινηματογραφικές επιλογές σε περιμένουν στη μικρή σου οθόνη!

«Κώδικας Da Vinci» (2006) σκηνοθεσία Ρον Χάουαρντ

Δράσης Μυστηρίου – Ο φημισμένος καθηγητής Ρόμπερτ Λάνγκτον, ειδικός των συμβόλων, καλείται ξαφνικά μία νύχτα στο Μουσείο του Λούβρου για να βοηθήσει στην εξιχνίαση των ακατάληπτων συμβόλων που άφησε πίσω του ο δολοφονημένος έφορος.

Υπό την απειλή της ίδιας του της ζωής και με τη βοήθεια της κρυπτολόγου Σοφί Νεβό, ο καθηγητής αποκαλύπτει μία σειρά από κρυμμένα στους πίνακες του Λεονάρντο ντα Βίντσι ίχνη που οδηγούν σε μία κλειστή κοινότητα αφοσιωμένη στην προστασία ένα μυστικού, κρυμμένου για 2000 χρόνια!

Οι δύο ήρωες θα ξεκινήσουν μία συναρπαστική αναζήτηση στο Παρίσι, το Λονδίνο και τη Σκωτία, καθώς προσπαθούν απεγνωσμένα να συλλέξουν στοιχεία, να σπάσουν τον κώδικα και να μάθουν πρώτοι τα μυστικά που θα ανατρέψουν τα θεμέλια της ανθρωπότητας.

Παίζουν: Τομ Χανκς, Ωντρέ Τοτού, Πολ Μπέτανι, Ίαν ΜακΚέλεν, Ζαν Ρενό, Άλφρεντ Μολίνα, Ζαν Πιερ Μαριέλ.

*Mega, Κυριακή 30/04, στις 21:00

«Η κατάσταση των πραγμάτων» (2009) σε σκηνοθεσία Κέβιν ΜακΝτόναλντ

Αστυνομική, δράμα, μυστηρίου – Ο Καλ ΜακΚάφρι, δυναμικός δημοσιογράφος της παλιάς σχολής, ερευνά το θάνατο μιας κοπέλας, βοηθού του ανερχόμενου πολιτικού και παλιού του φίλου Στίβεν Κόλινς. Αναγκάζεται να συνεργαστεί με τη νεαρή ρεπόρτερ Ντέλα Φράι, με την οποία θα ανακαλύψουν ότι πίσω από την υπόθεση κρύβονται πολλά και μεγάλα συμφέροντα.

Παίζουν: Ράσελ Κρόου, Μπεν Άφλεκ, Ρέιτσελ Μακ Άνταμς, Βαϊόλα Ντέιβις, Ρόμπιν Ράιτ, Έλεν Μίρεν, Τζεφ Ντάνιελς.

*ΕΡΤ3, Κυριακή 30/04, στις 22:00

«Τα Τελευταία 8 Λεπτά» (2011) σκηνοθεσία Ντανκαν Τζόουνς

Δράσης Μυστηρίου – Ο Τζέικ Τζιλενχααλ είναι ο στρατιώτης Κόλτερ Στίβενς, ο οποίος ξυπνά μέσα σε ένα επιβατικό τρένο με κατεύθυνση το Σικάγο, χωρίς να έχει καμιά ιδέα για το πώς βρέθηκε εκεί.

Το τελευταίο πράγμα που θυμάται είναι να πετάει με ένα ελικόπτερο για μια αποστολή στο Ιράκ.
Όμως για τους ανθρώπους γύρω του, συμπεριλαμβανομένης και της φίλης του Κριστίνα, αλλά και της αντανάκλασής του στον καθρέφτη είναι κάποιος άλλος. Είναι ο Σον Φεντρες, δάσκαλος σε σχολείο.
Ενώ μιλάει για αυτό το μπέρδεμα στη Κριστίνα, το τρένο συγκρούεται με ένα άλλο τρένο και σκοτώνονται όλοι.

Ο Στίβενς ξυπνά απότομα μέσα σε ένα αμυδρά φωτισμένο πιλοτήριο. Μέσω μιας οθόνης βίντεο, ο αρχηγός της Πολεμικής Αεροπορίας Κόλιν Γκουντγουίν επαληθεύει την ταυτότητα του Στίβενς και του λέει ότι η αποστολή του είναι, να βρει τον βομβιστή του τρένου πριν τον στείλει πίσω στη στιγμή που ξύπνησε στο τρένο.

Πιστεύοντας ότι δοκιμάζεται σε μια προσομοίωση, ο Στίβενς βρίσκει τη βόμβα σε έναν αεραγωγό μέσα στην τουαλέτα, αλλά δεν μπορεί να αναγνωρίσει τον βομβιστή, προσπαθώντας να τον εξουδετερώσει πριν το τρένο εκραγεί ξανά….

Παίζουν: Τζέικ Τζιλενχααλ, Μισέλ Μοναγκαν, Βέρα Φαρμιγκα, Τζέφρι Ράιτ, Μισέλ Αρντεν, Ράσελ Πήτερς.

*Ant1, Κυριακή 30/04, στις 22:00

«Απειλή των Άστρων» (2021) σκηνοθεσία Έντουαρντ Ντρέικ

Δράσης – Τετρακόσια χρόνια αφότου οι άνθρωποι άρχισαν να αποικίζουν τους εξωτερικούς πλανήτες, ο συνταξιούχος στρατιωτικός στρατηγός Τζέιμς Φορντ (Μπρους Γουίλις) καλείται να επιστρέψει στην υπηρεσία μετά την επίθεση που δέχονται στρατιώτες σε έναν απομακρυσμένο πλανήτη από εχθρικό εξωγήινο στόλο.

Στο έτος 2524, η απειλή κατά της ανθρώπινης φυλής κλιμακώνεται σε έναν αναπόφευκτο διαστρικό πόλεμο. Ο στρατηγός Φορντ συνεργάζεται με τον στρατηγό Έρον Ράιλ (Φρανκ Γκρίλο) και μια ομάδα επίλεκτων στρατιωτών για να σταματήσουν την επικείμενη επίθεση πριν να είναι πολύ αργά.

Παίζουν: Μπρους Γουίλις, Φρανκ Γκρίλο, Μπράντον Τόμας Λη, Κόρει Λάρτζ, Πήρι Ρηβς, Αντελαίντ Κέιν

*Alpha, Κυριακή 30/04, στις 22:00

«.dog» (2021) σκηνοθεσία Γιάννα Αμερικάνου

Δραματική  Ελληνική Ταινία – Η ταινία .dog αφορά το όνειρο που έχει πλάσει στο μυαλό του ο έφηβος Δημήτρης για τον πατέρα του και την ανάγκη να επανασυνδεθεί μαζί του.

Ο πατέρας του Δημήτρη εκτίει δεκαετή ποινή φυλάκισης, με αποτέλεσμα να μην έχει δει τον γιο του από τότε που ήτανε παιδί.

Ο Δημήτρης από την άλλη, ζώντας με αυτή την απουσία πλάθει στο μυαλό του, μια ονειρική σχέση και κάνει σχέδια για το πως θα ζήσει με τον πατέρα του όταν εκείνος αποφυλακιστεί και επιτέλους θα νιώσει και αυτός την οικογενειακή ευτυχία.

Όταν έρχεται η στιγμή της πολυπόθητης αποφυλάκισης, η χαρά του Δημήτρη θα κρατήσει πολύ λίγο.

Η ανάγκη του να ανήκει σε μια οικογένεια και να δεθεί με τον πατέρα του θα τον οδηγήσει να παραβεί και τα όρια του αλλά και τους νόμους.

Ο ίδιος παραμένει στα όρια μεταξύ καλού και κακού και βιώνει στιγμές σπλαχνικότητας σε αντίθεση με τον πατέρα του, που είναι ωμά βίαιος σε όλα.

Η πολυπόθητη οικογενειακή θαλπωρή δεν έρχεται ποτέ και, η απόλυτη έλλειψη της μητρικής φιγούρας κάνει τα πράγματα ακόμη πιο δύσκολα.

Παίζουν: Αντρέας Κωνσταντίνου, Δημήτρης Κίτσος, Νικολάκης Ζεγκίνογλου, Αντωνία Χαραλάμπους, Άννα Γιαγκιόζη

*ΕΡΤ2, Κυριακή 30/04, στις 23:10

«Zodiac» (2007) σκηνοθεσία Ντέιβιντ Φίντσερ

Αστυνομική Δραματική Μυστηρίου – Η ταινία αφηγείται την ιστορία της έρευνας για τον Ζόντιακ, ενός κατά συρροήν δολοφόνου που τρομοκρατούσε την περιοχή του Κόλπου του Σαν Φρανσίσκο κατά τα τέλη της δεκαετίας του 1960 και μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του 1980, ο οποίος χλεύαζε την αστυνομία στέλνοντας επιστολές και κρυπτογραφημένα μηνύματα κυρίως στην εφημερίδα San Francisco Chronicle.

Η υπόθεση παραμένει ένα από τα πιο διαβόητα άλυτα εγκλήματα των Ηνωμένων Πολιτειών.

Τα γεγονότα ξεκινούν στις 4 Ιουλίου 1969, όταν ο Ζόντιακ έκανε τη δεύτερη δολοφονική επίθεσή του (πυροβολώντας μέσα στο αυτοκίνητο του νεαρού άνδρα που ονομάζεται Μάικλ Μεζό και της φίλης του Νταρλίν Φέριν) στο Βαλέχο της Καλιφόρνια. Η Νταρλίν πέθανε αμέσως ενώ ο Μάικ κατάφερε και επιβίωσε.

Την 1η Αυγούστου, ο δολοφόνος που χρησιμοποιεί το όνομα Ζόντιακ στέλνει τρεις κωδικοποιημένες επιστολές σε μεγάλες εφημερίδες, συμπεριλαμβανομένης της San Francisco Chronicle. Οι επιστολές του προσέλκυσαν το ενδιαφέρον δύο υπαλλήλων της εφημερίδας – του Πωλ Έιβερι (Ρόμπερτ Ντάουνι Τζ.), αστυνομικού συντάκτη, και του γελοιογράφου Ρόμπερτ Γκρέισμιθ (Τζέικ Τζινενχααλ). Ο Ζόντιακ απειλεί να σκοτώσει δώδεκα άτομα, εκτός εάν δημοσιευτεί η κωδικοποιημένη επιστολή του που περιέχει την ταυτότητά του.

Ο Ρόμπερτ Γκρέισμιθ, ο καρτουνίστας, που εργάζεται στην εφημερίδα «San Fransisco Chronicle» και η γνωριμία του με τον Πολ Έιβερι, αστυνομικό ρεπόρτερ με αδυναμία στο… ποτό, είναι καταλυτική καθώς οι δυο τους έχουν ένα κοινό στόχο: να ανακαλύψουν την ταυτότητα του Ζόντιακ.

Μια υπόθεση που γίνεται εμμονή για τον Γκρέισμιθ, καθώς σταδιακά απομακρύνεται από την οικογένειά του και ακολουθεί τα χνάρια του δολοφόνου

Παίζουν: Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, Μαρκ Ράφαλο, Τζέικ Γκίλενχαλ, Άντονι Έντουαρντς, Μπράιαν Κοξ, Ηλίας Κοτέας, Τζον Κάρολ Λιντς, Ντέρμοτ Μάλρονεϊ.

*Star, Κυριακή 30/04, στις 00:00

«Η Χιονάτη και ο Κυνηγός» (2012) σκηνοθεσία Ρούπερτ Σάντερς

Περιπέτεια Φαντασίας – Πριν από δέκα χρόνια, η εκθαμβωτική Βασίλισσα Ραβένα σκότωσε το Βασιλιά την πρώτη νύχτα του γάμου τους. Τώρα χρειάζεται μια αγνή καρδιά για να καταφέρει να διατηρήσει την ομορφιά της αλλά και τη δύναμή της. Και η μοναδική που υπάρχει, φυλακισμένη στο κάστρο τόσα χρόνια, είναι η καρδιά της Χιονάτης, της κόρης του βασιλιά.

Η Χιονάτη, όμως, καταφέρνει να δραπετεύσει και αναζητά καταφύγιο στο Σκοτεινό Δάσος, το οποίο είναι γεμάτο δηλητηριώδη φυτά και επικίνδυνα ζώα. Τότε η Βασίλισσα στέλνει στο κατόπι της τον μοναδικό άνθρωπο, που λέγεται ότι μπήκε στο Σκοτεινό Δάσος και επιβίωσε, τον Έρικ, έναν θλιμμένο κυνηγό. Η εντολή της σατανικής Ραβένα είναι μία: να βρει τη νεαρή κοπέλα και να της τη φέρει. Εκείνος, έχοντας προ πολλού εγκαταλείψει κάθε ελπίδα για ζωή, δέχεται.

Όταν όμως βρίσκει τη λεία του, διστάζει. Θα σκοτώσει την όμορφη Χιονάτη; Ή θα την εκπαιδεύσει για να γίνει η καλύτερη πολεμίστρια, που έχει δει ποτέ το Βασίλειο; Και οι νάνοι πώς θα εμπλακούν στην ιστορία;

Παίζουν: Κρις Χέμσγουορθ, Ίαν ΜακΣέιν, Σαρλίζ Θερόν, Κρίστεν Στιούαρτ, Σαμ Κλάφλιν, Μπομπ Χόσκινς.

*Ant1, Κυριακή 30/04, στις 00:00

«Σχισμένο Παραπέτασμα» (1966) σκηνοθεσία Άλφρεντ Χιτσκοκ

Δράσης Μυστηρίου Τρόμου – Ένας πυρηνικός επιστήμονας προκειμένου να εξασφαλίσει έναν μαθηματικό τύπο από κάποιον καθηγητή στη Λειψία, προσποιείται ότι προδίδει τις ΗΠΑ και καταφεύγει στο Ανατολικό Βερολίνο. Μαζί του έρχεται και η μνηστή και βοηθός του.

Η περιπέτεια στην οποία εμπλέκονται και οι δύο τους τους οδηγεί σε μια παροδική κρίση και στον φόνο, του σωματοφύλακά του, ο οποίος καταλαβαίνει την αλήθεια. Τελικά αποσπούν την πληροφορία που θέλουν και ύστερα από μία συναρπαστική καταδίωξη διαφεύγουν από την χώρα.

Παίζουν: Πωλ Νιούμαν, Τζούλι Άντριους, Λίλα Κέντροβα, Γκύντερ Στρακ, Γκιζέλα Φίσερ.

*Alpha, Κυριακή 30/04, στις 01:45

«Οι τέσσερις και το μαγικό πλάσμα» (2020) σκηνοθεσία Άντι Ντι Εμονί

Φανταστική κομεντί – Μια ομάδα παιδιών, ενώ βρίσκονται σε διακοπές με την οικογένειά τους, θα έχουν μια απρόσμενη συνάντηση σε μία παραλία με ένα μαγικό πλάσμα, το οποίο έχει την ικανότητα να πραγματοποιεί τις πιο απίθανες και τρελές ευχές – για κάποιες από αυτές όμως, η παρέα θα χρειαστεί να μάθει ότι το «πρόσεχε τι εύχεσαι» μπορεί και να είναι χρήσιμο

Παίζουν: Πόλα Πάτον, Μάθιου Γκουντ, Μπίλι Τζένκινς, Μάικλ Κέιν, Τέντι-Ρόουζ Μάλεσον-Άλλεν, Ράσελ Μπραντ.

*Open, Κυριακή 30/04, στις 02:00

«Μαίρη Ράιλι» (1996) σκηνοθεσία Στίβεν Φρίαρς

Ρομαντική Τρόμου – Η Τζούλια Ρόμπερτς και ο Τζον Μάλκοβιτς πρωταγωνιστούν στην ταινία Μαίρη Ράιλι (Mary Reilly), ένα γοτθικό έργο τρόμου, προσαρμοσμένο στο μυθιστόρημα της Βάλερι Μάρτιν.

Η Μαίρη Ράϊλυ (Τζούλια Ρόμπερτς) εργάζεται στην υπηρεσία του Δρ. Τζέκιλ (Τζον Μάλκοβιτς), στο βικτωριανό Λονδίνο του 19ου αι. και αισθάνεται βαθύτατη ευγνωμοσύνη για αυτόν, αφού της δίνει την ευκαιρία να απομακρύνεται από τον αλκοολικό πατέρα της.

Αυτή η ευγνωμοσύνη σύντομα θα μετατραπεί σε έρωτα. Μαζί του νιώθει ασφαλής, σίγουρη και έχει κερδίσει επάξια την εμπιστοσύνη του.

Όταν η Μαίρη θα γνωρίζει τον παράξενο βοηθό του κο Χάϊντ, θα νιώσει μια εξίσου δυνατή ερωτική έλξη για αυτόν, παρά το γεγονός ότι της είναι απόλυτα αντιπαθής.

Εκείνο που δεν γνωρίζει η Μαίρη όμως είναι το τρομερό μυστικό του εργοδότη της και το γεγονός, ότι ο Δρ Τζέκιλ και ο κύριος Χάϊντ είναι το ίδιο πρόσωπο.

Αυτή τη φορά η ιστορία είναι ειπωμένη από την πλευρά της Μαίρης, όπως την έζησε υπηρετώντας τον διάσημο, παράφρων, επιστήμονα.

Παίζουν: Τζούλια Ρόμπερτς, Τζον Μάλκοβιτς, Γκλεν Κλόουζ, Τζορτζ Κόουλ, Χένρι Γκουντμαν, Κιάραν Χιντς.

*Mega, Κυριακή 30/04, στις 02:30