7 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Ο μήνας ξεκινάει με άλλη μία λίστα από δυνατές ταινίες που μπορείς να παρακολουθήσεις απόψε στην tv!

«Το Χώμα Βάφτηκε Κόκκινο» (1966) σκηνοθεσία Βασίλης Γεωργιάδης

Δραματική Ελληνική Ταινία Ρομαντική – Στη Θεσσαλία του 1907, ο αγωνιστής Μαρίνος Αντύπας (Νότης Περγιάλης) ξεσηκώνει τους φτωχούς κολίγουςς προκειμένου να κάνουν δική τους τη γη στην οποία δουλεύουν για χάρη των τσιφλικάδων.

Ο Οδυσσέας (Νίκος Κούρκουλος), γιος ενός τέτοιου τσιφλικά (Μάνος Κατράκης), αρνείται να συγκρουστεί με τους αγρότες. Ο ίδιος, φοιτητής της Νομικής είχε σταθεί στο πλευρό των αγροτών στην πρώτη αποτυχημένη τους εξέγερση και είχε μείνει 4 χρόνια στις φυλακές του Ναυπλίου. Αυτός είναι και ο λόγος που ο αδερφός του Ρήγας (Γιάννης Βόγλης) τον έχει ξεγραμμένο ενώ διαχειρίζεται την τεράστια περιουσία της οικογένειας.

Η σύγκρουση ανάμεσα στα δύο αδέρφια είναι αναπόφευκτη, ειδικά όταν ερωτεύονται την ίδια γυναίκα, την Ειρήνη (Μαίρη Χρονοπούλου), μία δυναμική αγωνίστρια που μάχεται στο πλευρό των αγροτών.

Ο Οδυσσέας θα συγκρουστεί με τον αδερφό του και θα τον σκοτώσει. Μετά το θάνατο του πατέρα του, αποφασίζει να μοιραστεί την περιουσία του με τους φτωχούς αγρότες…

Παίζουν: Νίκος Κούρκουλος, Μάνος Κατράκης, Άγγελος Αντωνόπουλος, Γιάννης Βόγλης, Φαίδων Γεωργίτσης, Μαίρη Χρονοπούλου, Νότης Περγιάλης, Δημήτρης Μπισλάνης, Βάσος Ανδρονίδης.

*Open, Δευτέρα 01/05 στις 21:00

«Σε Πόλεμο» (2018) σκηνοθεσία Στεφάν Μπριζέ

Δραματική – Παρά τις μεγάλες οικονομικές θυσίες των υπαλλήλων και τα τεράστια κέρδη της εταιρίας Περέν, η διοίκηση αποφασίζει να κλείσει ένα από τα εργοστάσια της.

Οι 1100 υπάλληλοι, με επικεφαλής τον εκπρόσωπό τους, Λοράν Αμεντεό, αποφασίζουν να εναντιωθούν στη στυγνή αυτή απόφαση, έτοιμοι να κάνουν τα πάντα για να σώσουν τις δουλειές τους.

Παίζουν: Βενσάν Λιντόν, Μελανί Ροβέρ, Ζακ Μπορντερί

*ΕΡΤ2, Δευτέρα 01/05 στις 22:00

«Αλυσιδωτή Αντίδραση» (1996) σκηνοθεσία Άντριου Ντέιβις

Δραματική Δράσης – Ο Έντι είναι ένας φοιτητής που συμμετέχει σε μια ερευνητική ομάδα, με σκοπό να τελειοποιήσουν έναν νέο τύπο καυσίμου, χαμηλού κόστους και φιλικού προς το περιβάλλον. Όμως, ένας από τους βασικούς επιστήμονες της ομάδας δολοφονείται, και ο Έντι μαζί με την Δρ Λίλι Σινκλέρ κατηγορούνται για το φόνο. Τώρα, θα πρέπει να αποφύγουν το FBI, τη CIA κι άλλες εμπλεκόμενες ομάδες, στην προσπάθεια τους να αποδείξουν την αθωότητα τους.

Παίζουν: Κιάνου Ριβς, Μόργκαν Φρίμαν, Ρέιτσελ Βάις, Φρεντ Γουάρντ.

*Alpha, Δευτέρα 01/05 στις 22:40

«Μία Σφαίρα στο Κεφάλι» (2012) σκηνοθεσία Γουόλτερ Χιλ

Δράσης – Ένας πληρωμένος εκτελεστής ενώνει τις δυνάμεις του με έναν ντετέκτιβ της Νέας Υόρκης μπροστά σε έναν κοινό εχθρό.

Η έρευνα ξεκινά από σκοτεινά, ύποπτα σοκάκια και καταλήγει στα ισχυρότερα σαλόνια της Νέας Ορλεάνης.

Το δίδυμο αυτό ένωσαν δύο βάναυσοι φόνοι και είναι διευθετημένο να μην αφήσει κανέναν ζωντανό, που θα τολμήσει να σταθεί ανάμεσα σε αυτούς και τη δίψα τους για εκδίκηση…

Παίζουν: Σιλβέστερ Σταλόνε, Τζέισον Μομόα, Κρίστιαν Σλέιτερ, Σάρα Σάχι.

*Open, Δευτέρα 01/05 στις 00:00

«Όμηροι Διακοπών» (2017) σκηνοθεσία Τζόναθαν Λεβίν

Κωμωδία – Η Έμιλι, μια αθυρόστομη και αυθόρμητη τριαντάρα, βρίσκεται ξαφνικά χωρισμένη από τον σύντροφό της λίγο πριν φύγουν για τις προγραμματισμένες τους εξωτικές διακοπές. Έτσι, η Έμιλι πείθει την υπερ-προσεκτική της μητέρα να κάνουν αυτό το ταξίδι στο Εκουαδόρ οι δυο τους. Ξαφνικά, οι δυο γυναίκες πέφτουν στα χέρια απαγωγέων.

Κατά τη διάρκεια της αιχμαλωσίας αυτών των δύο τόσο διαφορετικών γυναικών, ο δεσμός μητέρας και κόρης μπαίνει σε δοκιμασία, αλλά και δυναμώνει όταν βρίσκονται οι δυο τους μόνες στη ζούγκλα, προσπαθώντας να δραπετεύσουν.

Παίζουν: Έιμι Σούμερ, Γκόλντι Χον, Άικ Μπάρινχολτς, Γουάντα Σάικς.

*Alpha, Δευτέρα 01/05 στις 01:00

«Η Παρακολούθηση» (2008) σκηνοθεσία Φρανκ Κοράτσι

Δραματική Τρόμου – Ο Κρις και η Λίζα είναι ένα νιόπαντρο ζευγάρι που μετακομίζει στο σπίτι των ονείρων του στην Καλιφόρνια. Γρήγορα οι δυο τους διαπιστώνουν πως ο έγχρωμος γείτονας τους, ο οποίος μεγαλώνει μόνος του το παιδί του μετά τον θάνατο της γυναίκας του, τους αντιμετωπίζει με καχυποψία λόγω της διαφυλετικής σχέσης τους.

Η ιδιότητα του ως αστυνομικού και φρουρού της γειτονιάς τού επιτρέπει να ξεπερνά συχνά τα όρια. Κι ενώ οι περιπολίες του τη νύχτα και το άγρυπνο βλέμμα του είναι ανακούφιση για τους υπόλοιπους γείτονες που θέλουν να νιώθουν ασφάλεια, αποτελούν παρενόχληση για το νεαρό ζευγάρι.

Οι επίμονες εισβολές στις ζωές τους οδηγούν τον Κρις και τη Λίζα να αντιμετωπίσουν τον δυνάστη τους με οποιοδήποτε τίμημα. 

Παίζουν: Σάμιουελ Λ. Τζάκσον, Κιθ Λόνεκερ, Κέρι Ουάσινγκτον, Ρόμπερτ Πάιν, Τζέισον Φίσερ.

*Mega, Δευτέρα 01/05 στις 01:20

«Υπερσιβηρικός» (2008) σκηνοθεσία Μπραντ Άντερσον

Αστυνομική Δραματική Μυστηρίου – Δεν μπορείς να ξεφύγεις από τα ψέματά σου…
Ο υπερσιβηρικός είναι το τρένο, που διανύει την τεράστια διαδρομή από τη Μόσχα έως και την Κίνα.

Ένα ζευγάρι, ο Ρόι (Γούντι Χάρλεσον) και η Τζέσι (Έμιλι Μόρτιμερ), επιλέγει να ταξιδέψει από το Πεκίνο στη Μόσχα με τον Υπερσιβηρικό, σε μια προσπάθεια να δώσει μια δεύτερη ευκαιρία στην προβληματική σχέση του.

Στη διάρκεια του ταξιδιού, γνωρίζουν άλλο ένα ζευγάρι, τον Κάρλος (Εντουάρντο Νοριέγκα) και την Άμπυ (Κέιτ Μάρα), που ταξιδεύει για εμπορικούς λόγους σε όλο τον κόσμο. Όλα πηγαίνουν καλά, ώσπου σε έναν σταθμό τα δύο ζευγάρια αποφασίζουν να κατέβουν από το τρένο για λίγο. Ο Ρόι εξαφανίζεται και η Τζέσι αποφασίζει να κατέβει στον επόμενο σταθμό για να τον περιμένει.

Ο Κάρλος και η Άμπι κατεβαίνουν μαζί της. Ενώ ο Κάρλος προσπαθεί να παρενοχλήσει την Τζέσι, εκείνη τον σκοτώνει, και από τον πανικό της, θάβει το πτώμα του κι επιστρέφει στο τρένο. Εκεί βρίσκει πάλι τον Ρόι και προσπαθούν να ξεχάσουν αυτό που συνέβη. Αλλά ο εφιάλτης τους μόλις έχει αρχίσει…

Παίζουν: Μπεν Κίνγκσλεϊ , Γούντι Χάρελσον , Έμιλι Μόρτιμερ, Εντουάρντο Νοριέγκα, Κέιτ Μάρα.

*Star, Δευτέρα 01/05 στις 01:30