9 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τρίτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει εννιά ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Οι Kαταφερτζήδες» (2013) σκηνοθεσία Σον Λεβί

Κωμωδία – Δυο φρεσκο-απολυμένοι, “δεινόσαυροι” σαραντάρηδες, ο Βίνς Βον και ο Όουεν Ουίλσον, χάνουν τις δουλειές τους και προσγειώνονται απότομα στον πλανήτη ίντερνετ!

Αφού ξεκαθαρίσουν εντός τους ότι είναι έτοιμοι να εγκαταλείψουν τους παραδοσιακούς τρόπους εργασίας και να περάσουν στη νέα, “ψηφιακή”, εποχή αποφασίζουν να δηλώσουν συμμετοχή για πρακτική άσκηση στον ιντερνετικό κολοσσό που ακούει στο όνομα Google, με προοπτική, κάποια μέρα, να μονιμοποιηθούν.

Εκεί όμως ο ανταγωνισμός είναι πολύ δύσκολος για τον Βινς Βον και τον Όουεν Ουίλσον, καθώς ο δρόμος για μια θέση σε μια από τις καλύτερες εταιρείες παγκοσμίως, περνάει ανάμεσα από πανούργους, ανταγωνιστικούς εικοσάχρονους με σπινθηροβόλο βλέμμα.

Παίζουν: Βινς Βον, Οουεν Γουίλσον, Γουίλ Φέρελ, Ρόουζ Μπερν, Τζον Γκούντμαν, Τζος Γκαντ

*Open, Τρίτη 02/05 στις 21:00

«Ραντεβού στο Belle Époque» (2019) σκηνοθεσία Νικολά Μπεντός

Κομεντί  Ρομαντική – Βέβαιος ότι τα καλύτερα έχουν πια περάσει ανεπιστρεπτί, ο Βικτόρ, ένας εξηντάχρονος γελοιογράφος, βυθίζεται στη μελαγχολία.

Αποκαμωμένος και εξορισμένος από τη συζυγική εστία, ο Βικτόρ απευθύνεται σε έναν θίασο που αναπλάθει με αδιανόητη πειστικότητα ενσταντανέ από περασμένες εποχές, επιθυμώντας να ξαναζήσει την πιο σημαντική στιγμή της ζωής του: τη μέρα που γνώρισε τη γυναίκα του σε ένα καφέ της Λιόν.

Ένας ευφάνταστος φόρος τιμής στη λυτρωτική μαγεία του σινεμά, ο οποίος φωτίζει τις μεγαλύτερες αλήθειες: Πως τα ψεγάδια χαρίζουν στη ζωή την ομορφιά της· πως η αγάπη είναι ένα άλμα πίστης· πως ο χρόνος γλιστρά σαν άμμος μέσα από τα χέρια

Παίζουν: Ντανιέλ Οτέιγ, Γκιγιόμ Κανέ, Ντοριά Τιλιέ, Φανί Αρντάν

*ΕΡΤ2, Τρίτη 02/05 στις 22:00

«Ο Άνθρωπος του Νοέμβρη» (2014) σε σκηνοθεσία Ρότζερ Ντόναλντσον

Αστυνομική – Ο Πίτερ Ντέβερο, πρώην πράκτορας της CIA, καλείται να μπει ξανά στο παιχνίδι της διεθνούς κατασκοπίας, όταν μια προσωπική ιστορία από το παρελθόν αρχίζει τώρα να σκαρφαλώνει στην επικαιρότητα.

Με το κωδικό όνομα «The November Man», η αποστολή του είναι να προστατεύσει την πολύτιμη μάρτυρα Άλις Φουρνιέ, η οποία αποτελεί πρόσωπο-κλειδί πίσω από μια συνωμοσία που τα πλοκάμια της φτάνουν πολλά χρόνια πίσω. Σύντομα, όμως, θα διαπιστώσει ότι αυτή η αποστολή είναι στο στόχαστρο ενός άλλου συναδέλφου της CIA.

Οι υποψίες για την ύπαρξη «διπλού πράκτορα» μέσα στην υπηρεσία, τώρα αρχίζουν να παίρνουν σάρκα και οστά, την ίδια στιγμή που το άγριο κυνήγι γάτας και ποντικού κορυφώνεται με απρόβλεπτες συνέπειες για την παγκόσμια πολιτική ισορροπία.

Παίζουν: Πιρς Μπρόσναν, Λιουκ Μπρέισι, Olga Kurylenko, Ελίζα Τέιλορ, Γουίλ Πάτον.

*Open, Τρίτη 02/05 στις 22:40

«Οργισμένος εκδικητής» (2017) σκηνοθεσία Άιζακ Φλόρεντιν

Περιπέτεια – Ο Φρανκ Βαλέρα είναι ένας επιτυχημένος δικηγόρος, αφοσιωμένος περισσότερο στην καριέρα παρά στην οικογένειά του.

Όλα ανατρέπονται όταν η γυναίκα και το παιδί του δολοφονούνται με φρικτό τρόπο. Ο μέχρι πρότινος ισχυρός άνδρας του νόμου, συντετριμμένος από τον χαμό των αγαπημένων του, μεταμορφώνεται στον πιο σκληρό εκδικητή και παίρνει όρκο σιωπής μέχρι να ανακαλύψει ποιος και γιατί αφαίρεσε τη ζωή τους και να πάρει εκδίκηση…

Παίζουν: Αντόνιο Μπαντέρας, Καρλ Ούρπαν, Παζ Βέγκα, Κριστίνα Σεραφίνι.

*Star, Τρίτη 02/05 στις 23:15

«Λος Άντζελες: Εμπιστευτικό» (1997) σκηνοθεσία Κέρτις Χάνσον

Αστυνομική Μυστηρίου – Η ιστορία διαδραματίζεται την δεκαετία του ΄50 στο Λος Άντζελες, όπου η αστυνομία και η βιομηχανία του θεάματος εμπλέκονται σε διεφθαρμένα παιχνίδια με τη μαφία της πόλης.

Η μάχη για την αρχηγία του οργανωμένου εγκλήματος στο Λος Άντζελες θα φέρει κοντά τρεις αστυνομικούς που θέλουν να εξιχνιάσουν την κατάσταση.
Ο κάθε ένας ακολουθεί διαφορετική τακτική και μέθοδο για να “απονείμουν” δικαιοσύνη με αποτέλεσμα αρχικά να συγκρουστούν μεταξύ τους.

Ο αστυνομικός Εντ Έξλεϊ (Γκάι Πιρς) είναι γιος ενός ερευνητή της αστυνομίας που θέλει να πάρει εκδίκηση για το θάνατο του πατέρα του και ακολουθεί το νόμο κατά γράμμα.

Ο αστυνομικός Τζακ Βινσένς (Κέβιν Σπέισι) είναι θαμώνας των νάιτ κλαμπ του Λος Άντζελες και χρησιμοποιεί τις διασυνδέσεις του για να δίνει πληροφορίες στο Σιντ Χάντζενς (Ντάνι Ντε Βίτο), συντάκτη του σκανδαλοθηρικού περιοδικού Hush Hush.

Και ο Μπαντ Γουάιτ (Ράσελ Κρόου), ένας οξύθυμος και βίαιος αστυνομικός που ερωτεύεται την Λιν Μπρέικεν (Κιμ Μπέισινγκερ), μια πόρνη που μοιάζει με την ηθοποιό Βερόνικα Λέικ και φαίνεται να είναι μπλεγμένη με το κύκλωμα των εγκληματιών της πόλης.

Παίζουν: Ράσελ Κρόου, Γκάι Πιρς, Κέβιν Σπέισι, Κιμ Μπέισινγκερ, Ντάνι Ντε Βίτο, Τζέιμς Κρόμγουελ

*Open, Τρίτη 02/05 στις 23:45

«Ο Κυνηγημένος» (2011) σκηνοθεσία Μπράιαν Μίλερ

Περιπέτεια – O Ρέι, ένας πρώην απατεώνας, προσπαθεί να κάνει μια νέα αρχή στη ζωή του δουλεύοντας ως φύλακας σε ένα νυχτερινό κέντρο και μένοντας μακριά από επικίνδυνα μπλεξίματα. Κατά τη διάρκεια όμως της βάρδιας του γίνεται ληστεία και ο γιος του ιδιοκτήτη δολοφονείται. Το ποινικό παρελθόν του Ρέι γίνεται γνωστό και προκειμένου να μην θεωρηθεί υπεύθυνος για το έγκλημα, αποφασίζει να κυνηγήσει τους δολοφόνους, σε μια προσπάθεια να αποκαταστήσει το όνομά του.

Παίζουν: Ντέιβ Μπατίστα, Έιμι Σμαρτ, Ντόμινικ Πάρσελ, Ντάνι Τρέχο.

*Star, Τρίτη 02/05 στις 01:15

«Ντεσπεράντο» (1995) σε σκηνοθεσία Ρόμπερτ Ροντρίγκεζ 

Δράσης –Ένας μοναχικός άνδρας φτάνει σε μια ήσυχη κωμόπολη του Μεξικού. Είναι ένας μαριάτσι (κιθαρίστας-τραγουδοποιός). Η θήκη της κιθάρας του όμως κρύβει μια μοναδική συλλογή αυτόματων πυροβόλων όπλων.

Κι αυτό επειδή σε αντίθεση με αυτό που θέλει να δείχνει, είναι ένας άνδρας αποφασισμένος να εκδικηθεί τον έμπορο ηρωίνης που στάθηκε αιτία να δολοφονηθεί η αγαπημένη του.

Παίζουν: Αντόνιο Μπαντέρας, Σάλμα Χάγεκ, Χοακιν ντε Αλμέιντα, Κουέντιν Ταραντίνο

*Mega, Τρίτη 02/05 στις 01:20

«Ο Πρωτάρης Μπάτσος και η Τροτέζα» (1989) σκηνοθεσία Κώστας Καραγιάννης

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Ένας αστυνομικός από την Καβάλα, μετατίθεται στην Αθήνα. Το πρώτο βράδυ που κάνει περιπολία, έχει την τύχη να πιάσει έναν κλέφτη. Τότε, ο Διοικητής του αποφασίζει να τον κρατήσει για βοηθό της Έλσας, η οποία είναι μυστική αστυνομικός και προσπαθεί να ξεσκεπάσει μια σπείρα ναρκωτικών.

Παίζουν: Στάθης Ψάλτης,Λίντα Γίγα,Σπύρος Καλογήρου,Γιώργος Βασιλείου.

*Alpha, Τρίτη 02/05 στις 01:40

«Ο Άλβιν και η Παρέα του» (2007) σκηνοθεσία Τιμ Χιλ 

Animation – Πρόκειται για μια σειρά κινουμένων σχεδίων που απόλαυσαν τρεις γενιές φαν και που για πρώτη φορά μεταφέρεται στη μεγάλη οθόνη, συνδυάζοντας κινούμενα σχέδια με live action.

Η ταινία μάς γνωρίζει τους αγαπημένους χαρακτήρες της σειράς, τον Ντέιβ Σέβιλ και τα 3 σκιουράκια που τραγουδούν, τον αρχηγό του γκρουπ Άλβιν, τον ψηλό και ήσυχο Σάιμον και τον στρουμπουλό Θίοντορ.

Όταν τα τρία τραγουδιάρικα σκιουράκια χάνουν το σπίτι τους από τον αδίστακτο Ίαν Χοκ, γίνονται λαθρεπιβάτες σ ένα καλάθι με μάφινς και καταστρέφουν το σπίτι του ιδιοκτήτη του. Όταν έκπληκτος εκείνος ανακαλύπτει ότι τα σκιουράκια μιλάνε αλλά και τραγουδάνε, αποφασίζει να τους γράψει τραγούδια και σύντομα η ζωή τους μπαίνει σε άλλους ρυθμούς!

Με τις φωνές των: Θανάση Κουρλαμπά, Φώτης Πετρίδης, Δημήτρης Μαρίζας, Χρήστος Θάνου, Μαρία Ζερβού, Σοφία Καψαμπέλη, Άντρια Ράπτη.

*Open, Τρίτη 02/05 στις 02:30