Δείτε δωρεάν την ταινία «Οίκτος» του Μπάμπη Μακρίδη και ψηφίστε τη για το βραβείο κοινού του ArteKino

Αν δεν προλάβατε να δείτε το «Pity» (Οίκτος) που προβλήθηκε στους κινηματογράφους τον περασμένο Σεπτέμβριο, τώρα μπορείτε να δείτε την ταινία του Μπάμπη Μακρίδη ελεύθερα και δωρεάν από τον υπολογιστή σας.

Όλο τον Δεκέμβριο, στο πλαίσιο του online ευρωπαϊκού φεστιβάλ ArteKino, μπορείτε να παρακολουθήσετε την ταινία, αλλά και να την ψηφίσετε για το βραβείο κοινού, κάνοντας κλικ, εδώ.

H βραβευμένη τραγική κωμωδία του Μπάμπη Μακρίδη μιλά για το κυνήγι της δυστυχίας που γίνεται αυτοσκοπός στη ζωή ενός άνδρα, σ’ έναν κόσμο που δεν είναι αρκετά σκληρός γι’ αυτόν.

Πώς η δυστυχία αναμειγνύεται με την ευτυχία; Το καθημερινό τελετουργικό του ήρωα της ταινίας ξεκινά με ένα χορταστικό ξέσπασμα σε λυγμούς στην κρεβατοκάμαρά του. Όταν η συμφορά χτυπάει την πόρτα του, ο κοινωνικός του περίγυρος σπεύδει να του συμπαρασταθεί. Αντλώντας ικανοποίηση από τη συμπόνοια, την ευγένεια και την προσοχή των συνανθρώπων του, ο μεσήλικας δικηγόρος εθίζεται τόσο πολύ στον οίκτο τους, που δυστυχεί όταν είναι χαρούμενος και χαίρεται όταν είναι δυστυχισμένος. Δεν δέχεται τη δυστυχία των άλλων, παρά μόνο τη δική του, κι ενώ οι περισσότεροι άνθρωποι παλεύουν για την ευτυχία, ο ήρωας της ιστορίας παλεύει για τη δυστυχία.

Το μακάβριο συναντά το κωμικό στον «Οίκτο», που μετά τη συμμετοχή του στο Διεθνές Διαγωνιστικό του Φεστιβάλ του Sundance και την επιτυχημένη πορεία του σε φεστιβάλ όλου του κόσμου, πλέον είναι διαθέσιμος στην online πρεμιέρα του.

Ο «Οίκτος», το σενάριο του οποίου συνυπογράφει ο σκηνοθέτης μαζί με τον Ευθύμη Φιλίππου, αποτελεί συμπαραγωγή του Ιδρύματος Ωνάση.

Συντελεστές

Σενάριο: Ευθύμης Φιλίππου, Μπάμπης Μακρίδης

Σκηνοθεσία: Μπάμπης Μακρίδης

Διεύθυνση Φωτογραφίας: Κωνσταντίνος Κουκουλιός

Σκηνογράφος: Άννα Γεωργιάδου

Ενδυματολόγος: Δημήτρης Παπαθωμάς

Ήχος: Στέφανος Ευθυμίου, Λέανδρος Ντούνης, Kacper Habisiak, Marcin Kasińśki

Μοντάζ: Γιάννης Χαλκιαδάκης

Μουσική: Mikolaj Trzaska

Παίζουν: Γιάννης Δρακόπουλος, Εύη Σαουλίδου, Μάκης Παπαδημητρίου, Νότα Τσερνιάφσκι, Τζωρτζίνα Χρυσκιώτη, Νίκος Καραθάνος, Παναγιώτης Τασούλης, Ευδοξία Ανδρουλιδάκη, Κώστας Ξυκομηνός, Κώστας Κoτούλας, Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου, Βίκτωρ Αρδίττης