10 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τετάρτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει δέκα ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Jumper» (2008) σκηνοθεσία  Νταγκ Λάιμαν

Επιστημονικής φαντασίας – Ο Ντέιβιντ είναι ένας έφηβος μεγαλωμένος σε άσχημο οικογενειακό περιβάλλον, που ανακαλύπτει πως έχει μια μοναδική ιδιότητα: μπορεί να τηλεμεταφέρεται από το ένα μέρος στο άλλο. Μπορεί να δει δέκα ηλιοβασιλέματα την ίδια μέρα, να βρεθεί από τη Ρώμη στο Τόκιο μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Τα πράγματα όμως θα πάρουν για αυτόν μια θανάσιμη τροπή, όταν αρχίζει να τον κυνηγά μια μυστική υπηρεσία και ο Ντέιβιντ ανακαλύπτει ότι αποτελεί τον παίκτη – κλειδί σε έναν πανάρχαιο πόλεμο, άγνωστο στο ανθρώπινο είδος.

Παίζουν: Χέιντεν Κρίστενσεν, Τζέιμι Μπελ, Ρέιτσελ Μπίλσον, Νταϊάν Λέιν, Σάμιουελ Τζάκσον

*Open, Τετάρτη 03/05 στις 21:00

«Μαχητές των δρόμων 7» (2015) σκηνοθεσία Τζέιμς Γουάν

Δράσης – Ο Ντόμινικ Τορέτο μαζί με όλη την παρέα, επιστρέφουν στις ΗΠΑ, μετά τη μεγάλη τους, νικητήρια αναμέτρηση με τον Όουεν Σο.

Ωστόσο ο αδερφός του Όουεν Σο, o αδίστακτος Ντέκαρντ Σο, θέλει να πάρει εκδίκηση για τον αδερφό του. Παράλληλα, η αμερικανική κυβέρνηση μέσω ενός πράκτορα αλλά και ένας Σομαλός τρομοκράτης, ανταγωνίζονται για το ποιος θα κλέψει πρώτος ένα ψηφιακό πρόγραμμα διαδικτυακής τρομοκρατίας, με το όνομα «Μάτι του Θεού».

Ο Ντόμινικ και ο Μπράιαν συγκεντρώνουν ξανά την ομάδα τους έχοντας διπλή αποστολή: να αντιμετωπίσουν τις επιθέσεις του Σο και να βρουν πρώτοι το «Μάτι του Θεού», σε μια τρελή διαδρομή από την Καλιφόρνια μέχρι και το Αμπου Ντάμπι, φυσικά με τα αυτοκίνητα!

Και έτσι ξεκινάει μια νέα, καταιγιστική περιπέτεια…

Παίζουν: Πολ Γουόκερ, Τζέισον Στέιθαμ, Ντουέιν Τζόνσον, Βιν Ντίζελ, Μισέλ Ροντρίγκεζ, Κερτ Ράσελ, Τζιμόν Χούνσου, Ταϊρίς Γκίμπσον, Λούντακρις, Έλσα Πατάκι.

*Star, Τετάρτη 03/05 στις 21:00

«Ποια νομίζεις ότι είμαι» (2019) σκηνοθεσία Σαφί Νεμπού

Δραματική – Η Κλαιρ μια 50χρονη χωρισμένη δασκάλα δημιουργεί ένα ψεύτικο προφίλ στο facebook ως μια 24χρονη γυναίκα.

Βρίσκει τη φωτογραφία μιας ελκυστικής μελαχρινής γυναίκας και τη χρησιμοποιεί και έτσι καταλήγει να δημιουργήσει μια απόλυτα πλασματική ζωή για τον χαρακτήρα της στα social media

Η μοναδική Ζιλιέτ Μπινός σε ένα καλοκουρδισμένο θρίλερ που θέλει να αφηγηθεί μια επίκαιρη ιστορία για τον χρόνο που περνά, τις σχέσεις και την ερωτική επιθυμία, στην εποχή όπου βασιλιάς είναι ένας: το Διαδίκτυο.

Παίζουν: Ζιλιέτ Μπινός, Νικόλ Γκαρσία, Φρανουά Σιβίλ, Μαρί Ανζ Κάστα, Γκιγιόμ Γκουί, Σαρλ Μπερλίνγκ

*ΕΡΤ2, Τετάρτη 03/05 στις 22:00

«Η Αρπαγή» (2008) σκηνοθεσία Πιέρ Μορέλ

Δράσης Μυστηρίου – Ο Μπράιαν Μιλς (Λίαμ Νίσον), πρώην μυστικός πράκτορας ζει τον απόλυτο εφιάλτη. Ακούει αβοήθητος μέσα από το κινητό του τηλέφωνο, την απαγωγή της ίδιας του της κόρης Κιμ και της φίλης της Αμάντα, ενώ βρίσκονται για διακοπές στη Γαλλία…

Δεν του απομένουν παρά ελάχιστες ώρες για να σώσει την κόρη του, από τα χέρια μιας αδίστακτης σπείρας που ειδικεύεται στο εμπόριο νεαρών κοριτσιών. Ο Μπράιαν πρέπει πρώτα να λύσει ένα σημαντικό πρόβλημα: ότι αυτός βρίσκεται στο Λος Aντζελες ενώ η κόρη του είναι ήδη στο Παρίσι

Παίζουν: Λίαμ Νίσον, Φάμκε Γιάνσεν, Ραντίβογιε Μπούλβιτς, Μάτζι Γκρέις.

*Ant1, Τετάρτη 03/05 στις 22:15

«Abduction» (2011) σκηνοθεσία Τζον Σίνγκλετον

Δράσης Μυστηρίου – Κατά τη διάρκεια της έρευνάς του, για μια εργασία κοινωνιολογίας, ο δεκαεπτάχρονος Νέιθαν Χάρπερ, ανακαλύπτει τη φωτογραφία ενός μωρού που είχε χαθεί το 1994, και του μοιάζει ανατριχιαστικά. Με τη βοήθεια της φίλης του, Κάρεν, ο Νέιθαν ξεκινάει την αναζήτηση της πραγματικής του ταυτότητας για να ανακαλύψει πως όλη του τη ζωή βρίσκεται σε ένα μυστικό πρόγραμμα προστασίας.

Παίζουν: Τέιλορ Λότνερ, Λίλι Κόλινς, Άλφρεντ Μολίνα.

*Star, Τετάρτη 03/05 στις 00:00

«Ραντεβού για Παντρεμένους» (2010) σκηνοθεσία Σον Λεβί

Αστυνομική Κωμωδία – Η ταινία “Date Night” είναι μια αμερικανική ρομαντική κωμωδία του 2010 για ένα παντρεμένο ζευγάρι που αγωνίζεται να κρατήσει ζωντανή τη σχέση του. Σε μια προσπάθεια να διατηρήσουν ακμαίο το γάμο τους, βγαίνουν ραντεβού και ξαφνικά βρίσκονται μπλεγμένοι σε μια σειρά από περιπέτειες.

Ο Φιλ είναι δικηγόρος φορολογικών υποθέσεων και η Καλερ είναι λογίστρια. Έχουν δύο παιδιά, και ο γάμος τους έχει βαλτώσει μετά από εννέα χρόνια. Σε μια προσπάθεια να αναζωπυρώσουν τη σχέση τους, θα βγουν οι δυο τους σε ένα μοντέρνο εστιατόριο στη Νέα Υόρκη για μια βραδιά μόνοι τους.

Στο εστιατόριο, για να βρουν τραπέζι δίνουν άλλο όνομα και δηλώνουν ότι λέγονται Tripplehorns.
Το ζευγάρι βρίσκει το τέλειο τραπέζι μόνο που δεν ξέρει ότι τους Τριπλχορν τους αναζητά η Μαφία.

Ο Φιλ και η Κλερ προσπαθούν να διαφύγουν από τους γκάνγκστερ και βρίσκονται στη μέση μιας άγριας νύχτας γεμάτης περιπέτειες.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της καταδίωξης, ο Φιλ και η Κλερ ζουν τρελές περιπέτειες. Τους κυνηγούν οι γκάνγκστερ, παίρνουν μέρος σε μια καταδίωξη με γρήγορο αυτοκίνητο και διεισδύουν σε μια μυστική κυβερνητική εγκατάσταση.

Παίζουν: Στιβ Καρέλ, Τίνα Φέι, Μαρκ Γουόλμπεργκ, Τζέιμς Φράνκο, Ρέι Λιότα, Μαρκ Ράφαλο

*Ant1, Τετάρτη 03/05 στις 00:15

«Οι Καταφερτζήδες» (2013) σκηνοθεσία Σον Λέβι

Κωμωδία – Ο Μπίλι και ο Νικ, δύο απολυμένοι πλασιέ, που ψάχνουν να βρουν μια ευκαιρία για δεύτερη καριέρα, κάνουν αίτηση για δοκιμαστούν ως εκπαιδευόμενοι στην Google. Τελείως απροσδόκητα θα βρεθούν στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στην Καλιφόρνια ως «Νούγκλερς», για να διαγωνιστούν ανάμεσα στις μεγαλύτερες διάνοιες του πλανήτη για μια θέση στο ειδυλλιακό εργασιακό περιβάλλον της.

Παίζουν: Βινς Βον, Όουεν Γουίλσον, Ρόουζ Μπερν, Μαξ Μινγκέλα.

*Open, Τετάρτη 03/05 στις 01:00

«Το Τραίνο των Μαχητών» (2016) σκηνοθεσία Ντινγκ Σενγκ 

Δράσης – Στην Κίνα του 1941, όπου η χώρα βρίσκεται υπό ιαπωνική κατοχή, ο Μα Γιουάν αναγκάζεται να δουλεύει σκληρά στην κατασκευή σιδηροδρόμων που μεταφέρουν τον οπλισμό των ιαπώνων στα ενδότερα της χώρας.

Σύντομα, αποφασίζει μαζί με μια ετερόκλητη ομάδα επαναστατών να παγιδεύσουν ένα στρατιωτικό τρένο που μεταφέρει βαρύ οπλισμό. Το περίτεχνο σχέδιο δράσης είναι δουλεμένο με κάθε λεπτομέρεια και η μικρή ομάδα δράσης έτοιμη να αντιμετωπίσει έναν ολόκληρο στρατό.

Όταν όμως διαπιστώνουν τελευταία στιγμή, ότι το τρένο είναι στην πραγματικότητα γεμάτο με προμήθειες τροφίμων που θα μπορούσαν να θρέψουν όλους τους πεινασμένους συμπολίτες τους που λιμοκτονούν, τα πράγματα θα πάρουν μιαν άλλη αναπάντεχη τροπή

Παίζουν: Τζάκι Τσαν, Χουάνγκ Ζι Τάο, Τζέισι Χαν, Γουάνγκ Κάι, Γουάνγκ Τα Λου

*Alpha, Τετάρτη 03/05 στις 01:15

«Τα Δάκρυα του Ήλιου» (2003) σκηνοθεσία Αντουάν Φουκουά

Περιπέτεια – ‘Οταν η δημοκρατική κυβέρνηση της Νιγηρίας ανατρέπεται από έναν αδίστακτο δικτάτορα, ο αμερικανός υπολοχαγός Γουότερς αναλαμβάνει την αποστολή να βγάλει από την χώρα την γιατρό Λίνα Κέντρικς, μέλος των «Γιατρών Χωρίς Σύνορα», που φροντίζει τα θύματα του εμφυλίου πολέμου στις εγκαταστάσεις μιας ιεραποστολής σε ένα απομακρυσμένο χωριό, κοντά στη ζούγκλα.

Εκείνη, όμως, αρνείται να φύγει, αν δεν σωθούν μαζί της και οι κάτοικοι του χωριού, που διαφορετικά είναι καταδικασμένοι. Ο βετεράνος Γουότερς και η επίλεκτη ομάδα του πρέπει τώρα να διαλέξουν ανάμεσα στο καθήκον και την ανθρωπιά τους: ή θα αδιαφορήσουν και θα υπακούσουν στις διαταγές τους ή θα βρουν το κουράγιο να υπακούσουν στη συνείδησή τους.

Παίζουν: Μπρους Γουίλις, Μόνικα Μπελούτσι, Φιονούλα Φλάναγκαν, Τομ Σκέριτ,Ί μον Γουόκερ, Νικ Τσίνλαντ.

*Mega, Τετάρτη 03/05 στις 01:20

«SOS Έρχονται οι Βρετανοί» (2018) σκηνοθεσία Τζέιμς Χάσλαμ

Κωμωδία – Η Χάριετ και ο Πίτερ, ένα εκκεντρικό ζευγάρι Βρετανών, δεξιοτέχνες στην απάτη, θέλουν να ξεφύγουν από την αδίστακτη γκάγκστερ Ίρινα, στην οποία χρωστάνε πολλά λεφτά μετά από κάποιες «άτυχες» επενδύσεις σε τυχερά παιχνίδια.

Αποφασίζουν να ταξιδέψουν στο Λος Άντζελες για να διαφύγουν και εκεί στήνουν μια νέα κομπίνα, επιχειρώντας να κλέψουν μεγάλης αξίας κοσμήματα, χωρίς να γνωρίζουν ότι η Ίρινα βρίσκεται στα ίχνη τους, με απρόβλεπτες συνέπειες και ξεκαρδιστικά αποτελέσματα

Παίζουν: Αλις Ιβ, Πάρκερ Πόουζι, Ουμα Θέρμαν, Τιμ Ροθ, Σοφία Βεργκάρα

*Star, Τετάρτη 03/05 στις 02:15