11 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

11 επιλογές που θα σε κάνουν να μην ξεκολλάς από την τηλεόραση σου.

«O Πλανήτης του Γουίλι» (2019) σκηνοθεσία Ερικ Τοστί

Animation – Όταν το διαστημόπλοιό τους καταστρέφεται από έναν αστεροειδή, ο νεαρός Γουίλι χωρίζεται από τους γονείς του και η κάψουλα διάσωσης τον οδηγεί σε έναν μυστηριώδη και ανεξερεύνητο πλανήτη.

Με τη βοήθεια του Μπακ, ενός ρομπότ επιβίωσης, θα πρέπει να τα βγάλει πέρα μέχρι να τον εντοπίσουν και να τον σώσουν οι γονείς του.

Ο Γουίλι θα εξερευνήσει κάθε μυστήριο, θα συναντήσει μια εξωπραγματική φύση και θα γνωρίσει φανταστικά πλάσματα, κάποια φιλικά και άλλα… όχι τόσο!

Μια περιπέτεια γεμάτη ανακαλύψεις με θέμα την ανεξαρτησία, τη συνεργασία και την αξία της ανακάλυψης της φύσης. Αυτός ο άγνωστος πλανήτης είναι ο πλανήτης του Γουίλι!

Με τους Τιμοτέ Φομ Ντορπ, Εντουάρ Μπερ, Μαρί-Ευγενία Μαρεσά

*Open, Παρασκευή 05/05, στις 21:00

«Ο Τζαναμπέτης» (1969) σκηνοθεσία Κώστα Καραγιάννη

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Ο Νεόφυτος (Λάμπρος Κωνσταντάρας), ο Σάββας (Δημήτρης Νικολαΐδης) και ο Λάμπης (Ορφέας Ζάχος) είναι τρεις μεσόκοποι εργένηδες που απαγορεύουν στον ανιψιό τους Ντίνο (Παύλο Λιάρο) να παντρευτεί την αγαπημένη του Καίτη (Καίτη Τριανταφύλλου).
Η θεία της Καίτης, Βέρα, που μόλις γύρισε από την Ιταλία, αναλαμβάνει να μεταπείσει τα γεροντοπαλίκαρα.
Και οι τρεις θείοι θα πιαστούν στα δίχτυα της γοητευτικής θείας της Καίτης, της Βέρας (Μάρω Κοντού), και τελικά θα δώσουν τη συγκατάθεσή τους για το γάμο.

Ο δε Νεόφυτος θα κάνει ένα βήμα παραπάνω και θα παντρευτεί τη Βέρα.

Παίζουν: Λάμπρος Κωνσταντάρας,Μάρω Κοντού,Δέσποινα Στυλιανοπούλου,Νίκος Ρίζος,Δημήτρης Νικολαϊδης,Μαρίκα Νέζερ.

*Ant1, Παρασκευή 05/05, στις 21:00

«Το Πρόβλημά μου Είσαι Εσύ» (2018) σκηνοθεσία Πιερ Σαλβαντορί

Κωμωδία – Η Yvonne είναι μία νεαρή αστυνομικός που χάνει τον άντρα της Σαντί, επίσης αστυνομικό, εν ώρα καθήκοντος. Τον τιμάει σαν ήρωα πιστεύοντας ότι υπήρξε ένας άμεμπτος υπηρέτης του νόμου.

Όταν μία μέρα ανακαλύπτει εντελώς τυχαία ότι ο Σαντί δεν ήταν παρά ένας ακόμα διεφθαρμένος μπάτσος ο κόσμος της καταρρέει.

Αποφασίσει να αποκαταστήσει όλες τις αδικίες που διέπραξε αυτός και έτσι συναντάει τον Antoine που έμεινε 8 χρόνια αδίκως φυλακισμένος.

O Antoine μετά τη άδικη καταδίκη του δεν πιστεύει πια στην δικαιοσύνη και πλέον ρέπει προς την παρανομία, η Yvonne θα κάνει τα πάντα να τον επαναφέρει στον σωστό δρόμο με απρόβλεπτα αποτελέσματα!

Παίζουν: Αντέλ Ενέλ, Οντρέ Τοτού, Πιο Μαρμέ, Νταμιέν Μπονάρ

*ΕΡΤ2, Παρασκευή 05/05, στις 22:00

«Αντίο Ζωή» (1960) σκηνοθεσία Ορέστης Λάσκος

Δραματική Ελληνική Ταινία – Η ζωή για την Άννα Βεργή ήταν παραπάνω από γενναιόδωρη και της χάρισε την απόλυτη ευτυχία, με έναν σύζυγο που τη λατρεύει και μία κόρη που ολοκλήρωσε την αγάπη τους.

Μέχρι που η Άννα μαθαίνει ότι πάσχει από μια θανατηφόρα ασθένεια, μια μορφή καρκίνου σε καλπάζουσα κατάσταση και πλέον δεν της απομένουν παρά ελάχιστοι μήνες ζωής. Η άλλοτε ευτυχισμένη μητέρα και σύζυγος, τώρα είναι μια ετοιμοθάνατη γυναίκα.

Στωική και συνειδητοποιημένη, η Άννα συμφιλιώνεται με την αμετάκλητη κατάστασή της, βρίσκει το κουράγιο να παλέψει μέχρι την τελευταία της πνοή και με τη βοήθεια του γιατρού και έμπιστου φίλου της, Δρ Στέφανου Βρανά, καταστρώνει ένα απελπισμένο σχέδιο χωρίς να το γνωρίζει ο σύζυγός της, Δημήτρης.

Υπό αυτές τις συνθήκες, η Άννα το μόνο για το οποίο ενδιαφέρεται είναι η ευτυχία του ανυποψίαστου συζύγου και της μικρής τους κόρης και θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να εξασφαλίσει ότι και οι δύο θα έχουν όλα όσα χρειάζονται για να προχωρήσουν μετά το θάνατό της.

Θα μάθει όμως ποτέ η οικογένειά της, πόσο γενναία στάθηκε και πόσο τους λάτρευε;

Παίζουν: Γιώργος Φούντας, Ελένη Χατζηαργύρη, Μπεάτα Ασημακοπούλου, Μαρίνα Μιχαλοπούλου, Τζόλυ Γαρμπή, Λάμπρος Κωνσταντάρας

*ΕΡΤ1, Παρασκευή 05/05, στις 22:00

«Collateral: Η Διαδρομή» (2004) σκηνοθεσία Μάικλ Μαν

Αστυνομική Δραματική Τρόμου – Ο Βίνσεντ είναι ένας ατάραχος πληρωμένος δολοφόνος. Ο Μαξ είναι ένας οδηγός ταξί με πολλά απραγματοποίητα όνειρα. Σ’ αυτή τη μοιραία νύχτα, ο Μαξ πρέπει να μεταφέρει τον Βίνσεντ στην επόμενη «δουλειά» του. Μία νύχτα, πέντε στάσεις, πέντε στόχοι και μία φυγή! Οι ζωές τους θα συναντηθούν σε μια επικίνδυνη κούρσα χωρίς επιστροφή. Απόψε όλα μπορούν να αλλάξουν. 

Παίζουν: Τομ Κρουζ, Τζέιμι Φοξ, Μαρκ Ράφαλο, Τζέιντα Πίνκετ Σμιθ, Πίτερ Μπεργκ.

*Skai, Παρασκευή 05/05, στις 22:50

«Κλέφτες και Απατεώνες» (2019) σκηνοθεσία Ματ Άσελτον

Αστυνομική Δραματική – Ο Ιβάν (Τεό Τζέιμς) είναι ένας όμορφος, νεαρός κλέφτης. Η ειδικότητά του: να κλέβει έργα υψηλής τέχνης. Είναι μία βρώμικη επιχείρηση, ιδιαίτερα κερδοφόρα όμως. Παρόλα αυτά, ο Ιβάν θέλει να τα παρατήσει. Η Ελίζ (Έμιλι Ρατακόφσκι) είναι μια όμορφη ηθοποιός με πολλά άπλυτα στην πλάτη της και ακόμα περισσότερα χρέη.

Οι δύο αυτοί έξυπνοι και σέξι κακοποιοί βάζουν μπροστά μία τελευταία, μεγάλη και τολμηρή ληστεία. Τα όσα θα ζήσουν σ’ αυτό το παιχνιδιάρικο αισθηματικό θρίλερ, ρισκάροντας τη ζωή και την ελευθερία τους, θα δοκιμάσει την εμπιστοσύνη και την αγάπη τους

Παίζουν: Φερνάντα Αντράντε, Φρεντ Μέλαμεντ, Τιμ Μπαντέρ, Έμιλι Ραταζκόβσκι, Τεό Τζέιμς

*Open, Παρασκευή 05/05, στις 23:00

«Απειλή των Άστρων» (2021) σκηνοθεσία Έντουαρντ Ντρέικ

Δράσης – Τετρακόσια χρόνια αφότου οι άνθρωποι άρχισαν να αποικίζουν τους εξωτερικούς πλανήτες, ο συνταξιούχος στρατιωτικός στρατηγός Τζέιμς Φορντ (Μπρους Γουίλις) καλείται να επιστρέψει στην υπηρεσία μετά την επίθεση που δέχονται στρατιώτες σε έναν απομακρυσμένο πλανήτη από εχθρικό εξωγήινο στόλο.

Στο έτος 2524, η απειλή κατά της ανθρώπινης φυλής κλιμακώνεται σε έναν αναπόφευκτο διαστρικό πόλεμο. Ο στρατηγός Φορντ συνεργάζεται με τον στρατηγό Έρον Ράιλ (Φρανκ Γκρίλο) και μια ομάδα επίλεκτων στρατιωτών για να σταματήσουν την επικείμενη επίθεση πριν να είναι πολύ αργά.

Παίζουν: Μπρους Γουίλις, Φρανκ Γκρίλο, Μπράντον Τόμας Λη, Κόρει Λάρτζ, Πήρι

*Alpha, Παρασκευή 05/05, στις 01:15

«Παίζοντας με τη Φωτιά» (2019) σκηνοθεσία Αντι Φίκμαν

Κωμωδία – Όταν ο πυροσβέστης Τζέικ Κάρσον (Τζον Σίνα) και η ελίτ ομάδα του ειδικών πυροσβεστών (Κίγκαν-Μάικλ Κέι, Τζον Λεγκουιζάμο και Τάιλερ Μέιν) έρχονται να διασώσουν τρία αδέρφια (Μπριάνα Χίλντεμπραντ, Κρίστιαν Κόνβερι και Φίνλεϊ Ρόουζ Σλέιτερ) από μια καταστροφική πυρκαγιά, αμέσως συνειδητοποιούν ότι καμιά εκπαίδευση ως τώρα δεν θα μπορούσε να τους προετοιμάσει για την πιο δύσκολη δουλειά τους – να γίνουν μπεϊμπισίτερ.

Οι πυροσβέστες αδυνατούν να εντοπίσουν τους γονείς των παιδιών και ενώ τους συμβαίνουν τα πάνω-κάτω στη ζωή και στη δουλειά τους, γρήγορα μαθαίνουν ότι τα παιδιά – όπως οι πυρκαγιές – είναι άγρια και απρόβλεπτα.

Παίζουν: Τζον Σένα, Κίγκαν-Μάικλ Κέι, Τζον Λεγκουιζιάμο.

*Skai, Παρασκευή 05/05, στις 01:15

«Λος Άντζελες: Εμπιστευτικό» (1997) σκηνοθεσία Κέρτις Χάνσον

Αστυνομική Μυστηρίου – Η ιστορία διαδραματίζεται την δεκαετία του ΄50 στο Λος Άντζελες, όπου η αστυνομία και η βιομηχανία του θεάματος εμπλέκονται σε διεφθαρμένα παιχνίδια με τη μαφία της πόλης.

Η μάχη για την αρχηγία του οργανωμένου εγκλήματος στο Λος Άντζελες θα φέρει κοντά τρεις αστυνομικούς που θέλουν να εξιχνιάσουν την κατάσταση.
Ο κάθε ένας ακολουθεί διαφορετική τακτική και μέθοδο για να “απονείμουν” δικαιοσύνη με αποτέλεσμα αρχικά να συγκρουστούν μεταξύ τους.

Ο αστυνομικός Εντ Έξλεϊ (Γκάι Πιρς) είναι γιος ενός ερευνητή της αστυνομίας που θέλει να πάρει εκδίκηση για το θάνατο του πατέρα του και ακολουθεί το νόμο κατά γράμμα.

Ο αστυνομικός Τζακ Βινσένς (Κέβιν Σπέισι) είναι θαμώνας των νάιτ κλαμπ του Λος Άντζελες και χρησιμοποιεί τις διασυνδέσεις του για να δίνει πληροφορίες στο Σιντ Χάντζενς (Ντάνι Ντε Βίτο), συντάκτη του σκανδαλοθηρικού περιοδικού Hush Hush.

Και ο Μπαντ Γουάιτ (Ράσελ Κρόου), ένας οξύθυμος και βίαιος αστυνομικός που ερωτεύεται την Λιν Μπρέικεν (Κιμ Μπέισινγκερ), μια πόρνη που μοιάζει με την ηθοποιό Βερόνικα Λέικ και φαίνεται να είναι μπλεγμένη με το κύκλωμα των εγκληματιών της πόλης.

Παίζουν: Ράσελ Κρόου, Γκάι Πιρς, Κέβιν Σπέισι, Κιμ Μπέισινγκερ, Ντάνι Ντε Βίτο, Τζέιμς Κρόμγουελ

*Open, Παρασκευή 05/05, στις 01:45

«Φόνος στο Λευκό Οίκο» (1997) σκηνοθεσία Ντουάιτ Λιτλ

Αστυνομική – Το πτώμα μιας όμορφης κοπέλας ανακαλύπτεται σε μια τουαλέτα, στα άδυτα του Λευκού Οίκου και ο Χάρλαν Ρέγκις, αστυνομικός ντετέκτιβ της Ουάσινγκτον, αναλαμβάνει τη διαλεύκανση της υπόθεσης. Σύντομα αντιλαμβάνεται πως η παρουσία του είναι ανεπιθύμητη στους κόλπους των μυστικών υπηρεσιών και της Εθνικής Ασφάλειας, καθώς συναντά συνεχώς εμπόδια σε μια υπόθεση, όπου μεταξύ των υπόπτων είναι ο ίδιος ο Πρόεδρος των ΗΠΑ και ο κακομαθημένος γιος του.

Τελικά, ο Χάρλαν βρίσκει συμπαράσταση από τη Νίνα Τσανς, πράκτορα της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας, και οι δυο τους θα συνεργαστούν για να βρουν το δολοφόνο…

Παίζουν: Γουέσλι Σνάιπς, Νταϊάν Λέιν, Άλαν Αλντα,ν Ντάνιελ Μπενζάλι, Ρόνι Κοξ.

*Star, Παρασκευή 05/05, στις 01:45

«Αναζητώντας τον Δολοφόνο μου» (2018) σκηνοθεσία Κάρεν Μόνκριφ

Δραματική Μυστηρίου – Η τηλεταινία «Αναζητώντας τον Δολοφόνο μου» που κυκλοφόρησε το 2018 βασίζεται στην αληθινή υπόθεση του μυστηριώδους θανάτου της τότε 26χρονης βοηθού δικηγόρου Τζούλια Λο η οποία κατά την περίοδο του θανάτου της διατηρούσε δεσμό με φημισμένο δικηγόρο της Φιλαδέλφεια, τον Τσαρλς Περούτο.

Η ταινία προσφέρει την δική της μυθοπλαστική εκδοχή στο μυστήριο του θανάτου της Τζουλια Λο (Κέιτλιν Στέισι), των αστυνομικών ερευνών για ανθρωποκτονία που ακολούθησαν και της πιθανής ανάμειξης του δικηγόρου Τσαρλς Περούτο (Τζέισον Πάτρικ).

Η ταινία λαμβάνει τον χαρακτήρα της από τον χαρακτήρα της ηρωίδας της και ακολούθως από την ερμηνεία της πρωταγωνίστριας Κέιτλιν Στέισι («Χαμογέλα», «Please Like Me») και συνεπώς στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό σε αυτήν.

Η ελευθερία που συνάδει με το μυθοπλαστικό μέρος της ιστορίας επιτρέπει την εξερεύνηση κοινωνικών θεμάτων με αφορμή το κεντρικό μυστήριο που εμπλουτίζουν αισθητά το περιεχόμενο δραματουργικά. Και πάλι εκεί, το πρόσωπο της Στέισι παραμένει ο μαγνήτης που τραβάει τα βλέμματα και ο λόγος για συναισθηματική αντίδραση.

Πάνω απ’ όλα, πρόκειται για ένα αγωνιώδες θρίλερ καθώς ακολουθείται το νήμα που οδηγεί στην λύση του μυστηρίου του θανάτου της Λο που επιχειρεί συναισθηματική σύνδεση με το αντικείμενό της μέσω της δραματουργικής αφοσίωσης στην πλήρη εξερεύνηση των κοινωνικών συνθηκών που μπορούν να οδηγήσουν σε ακραίες καταστάσεις.

Η Λο εντοπίστηκε νεκρή στη μπανιέρα διαμερίσματος του Περούτο.

Παίζουν: Κέιτλιν Στέισι, Τζέισον Πάτρικ, Ουόρεν Άμποτ, Πολ Κάμπελ

*Mega, Παρασκευή 05/05, στις 02:20