7 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Δευτέρα σήμερα και σου έχουμε επιλέξει επτά ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Η Ναυμαχία του Μίντγουεϊ» (2019) σκηνοθεσία Ρόλαντ Έμεριχ

Πολεμική – Η Ναυμαχία του Μίντγουεϊ εξιστορεί μία από τις πιο φημισμένες μάχες μεταξύ του αμερικανικού και ιαπωνικού στόλου, που έδωσε στις αμερικανικές δυνάμεις το προβάδισμα στο μέτωπο του Ειρηνικού στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Η ταινία, βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα, αφηγείται την ιστορία των αξιωματικών και των στρατιωτών, που χρησιμοποίησαν το ένστικτο τους, το σθένος τους και τον ηρωισμό τους για να νικήσουν τον εχθρό, παρά τις αντίξοες συνθήκες.

Παίζουν: Εντ Σκράιν, Πάτρικ Γουίλσον, Λουκ Έβανς, Άαρον Έκχαρτ, Νίκ Τζόνας, Μάντι Μουρ, Ντένις Κουέιντ, Γούντι Χάρελσον.

*Open, Δευτέρα 08/05, στις 21:00

«Κόκκινη Έκλειψη» (2018) σκηνοθεσία Μπενχαμίν Ναϊστάτ

Αστυνομική Μυστηρίου – Η ταινία Rojo, ή Κόκκινο, διαδραματίζεται το 1975, λίγο πριν από το πραξικόπημα που εγκατέστησε τη στρατιωτική χούντα της Αργεντινής. Σε αυτό το έθνος, με τη ρομαντική του προτίμηση στις επιδείξεις του ροντέο των μάτσο.

Η δράση επικεντρώνεται σε μια μικρή πόλη, όπου ο Κλαούντιο (τον υποδύεται ο Ντάριο Γκραντινέτι), ένας επιτυχημένος και αυτάρεσκος δικηγόρος, κάθεται σε ένα εστιατόριο περιμένοντας να συναντήσει τη σύζυγό του Σουζάνα (Άντρεα Φριτζέριο).

Ενώ δέχεται τα εγκάρδια και με σεβασμό χαιρετίσματα από τους αξιωματούχους που παρευρίσκονται σε άλλα τραπέζια, έρχεται σε διαφωνία με έναν μοναχικό άγνωστο ο οποίος δυσανασχετεί έντονα γιατί πρέπει να περιμένει για ένα τραπέζι: μια διαφωνία με τρομερή κατάληξη, από τη σκέψη της οποίας, ο Κλαούντιο θα γίνει θύμα και θύτης.

Ο Κλαούντιο είναι μπλεγμένος σε μια απάτη με έναν φίλο του επιχειρηματία. Έχουν κατασκευάσει πλαστά έγγραφα ιδιοκτησίας που αφορούν μία “εγκαταλελειμμένη” βίλα, ώστε να αποκομίσουν προσωπικά το κέρδος της πώλησης.

Ο Κλαούντιο και ο αμφιλεγόμενος φίλος του καθώς εξερευνούν το σπίτι, με το απόκοσμο κενό και τις κηλίδες αίματος στον τοίχο απεικονίζουν την ματωμένη εικόνα της ίδιας της Αργεντινής του 1970.

Τελικά, Κλαούντιο πρέπει να έρθει αντιμέτωπος με έναν ντετέκτιβ, τον οποίο υποδύεται ο Χιλιανός ηθοποιός Αλφρέντο Κάστρο, ο οποίος θα δώσει έναν βιβλικό ζήλο στο έργο του και οι ερωτήσεις που κάνει, θα ανατρέψουν όλα τα δεδομένα.

Παίζουν: Αλφρέδο Κάστρο, Ντάριο Γκραντινέτι, Κλαούντιο Μαρτίνεζ Μπελ, Αντρέα Φριτζέριο, Λάουρα Γκραντινέτι, Ραφαέλ Φέντερμαν

*ΕΡΤ2, Δευτέρα 08/05, στις 22:00

«Jack Reacher: Ποτέ Μη Γυρίζεις Πίσω» (2016) σκηνοθεσία Έντουαρντ Ζούικ

Δράσης – Ο εμπειροπόλεμος, τολμηρός, ευφυής και ολιγόλογος πρώην ταγματάρχης Τζακ Ρίτσερ καλείται αυτή τη φορά να επιστρέψει στην παλιά του στρατιωτική βάση, προκειμένου αποκαλύψει την αλήθεια σχετικά με το τι κρύβεται πίσω από τη δολοφονία δύο στρατιωτών και να αποκαταστήσει την τιμή της ταγματάρχη Τέρνερ που άδικα κατηγορείται για κατασκοπεία. Η άφιξη του Τζακ Ρίτσερ στη βάση πυροδοτεί μια σειρά από εκρηκτικές εξελίξεις, κι αυτό που αρχικά φαινόταν σαν μια εύκολη υπόθεση, μοιάζει τώρα να παίρνει τρομακτικές διαστάσεις.

Παίζουν: Τομ Κρουζ, Ρόμπερτ Νέπερ, Κόμπι Σμόλντερς, Άλντις Χοντζ.

*Alpha, Δευτέρα 08/05, στις 22:40

«Café Society» (2016) σκηνοθεσία Γούντι Αλεν

Δραματική Ρομαντική – Νέα Υόρκη, δεκαετία του ’30. Μην αντέχοντας τους καβγάδες των γονιών του, τον γκάνγστερ αδελφό του και την οικογενειακή επιχείρηση, ο Μπόμπι Ντόρφμαν αποφασίζει να αλλάξει δραστικά τη ζωή του.

Έτσι, αποφασίσει να δοκιμάσει την τύχη του στο Χόλιγουντ όπου ο πανίσχυρος ατζέντης θείος του τον προσλαμβάνει ως παιδί για όλες τις δουλειές.

Ο Μπόμπι γρήγορα ερωτεύεται ένα κορίτσι, το οποίο όμως είναι δεσμευμένο. Ο Μπόμπι συμβιβάζεται με την φιλία της – ώσπου μια μέρα το κορίτσι χτυπά την πόρτα του και του λέει ότι ο φίλος της μόλις την χώρισε. Ξαφνικά, η ζωή του Μπόμπι παίρνει νέα, ιδιαίτερα ρομαντική τροπή!

Παίζουν: Τζέσε Άιζενμπεργκ, Μπλέικ Λάιβλι, Κρίστεν Στιούαρτ, Στιβ Καρέλ, Κέλι Ρόρμπαχ.

*Open, Δευτέρα 08/05, στις 00:00

«Fury» (2014) σε σκηνοθεσία Ντέιβιντ Αγιέρ

Δραματική Δράσης Πολεμική – Απρίλιος, 1945. Οι Σύμμαχοι σχεδιάζουν την τελευταία αντεπίθεση στην Ευρώπη. Ο σκληροτράχηλος λοχίας Wardaddy (Brad Pitt) ηγείται μιας εξαιρετικά επικίνδυνης αποστολής σε εχθρικό έδαφος, έχοντας στη διάθεση του μόνο ένα τανκ και ένα τετραμελές πλήρωμα. Μπορεί η ολιγομελής ομάδα, ανάμεσα στους οποίους και ένας νεοσύλλεκτος, να έχει ελάχιστα όπλα στη διάθεση της, διαθέτει όμως τον ηρωισμό για να πολεμήσει στην καρδιά της ναζιστικής Γερμανίας.

Παίζουν: Μπραντ Πιτ, Σία Λαμπεφ, Λόγκαν Λέρμαν, Τζον Μπέρνταλ, Μάικλ Πένια.

*Mega, Δευτέρα 08/05, στις 01:20

«Αλυσιδωτή Αντίδραση» (1996) σκηνοθεσία Άντριου Ντέιβις

Δραματική Δράσης – Ο Έντι, ένας φοιτητής του πανεπιστημίου του Σικάγο, εργάζεται ως τεχνικός για μια ερευνητική ομάδα που ανακάλυψε μια εκπληκτική νέα τεχνική, η οποία θα εξαλείψει ολοκληρωτικά τις ανάγκες του κόσμου για στέρεα καύσιμα. Όταν ένας από τους επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας δολοφονείται κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες, ο Έντι και μία φυσικός, μέλος και αυτή της ομάδας, θα βρεθούν κατηγορούμενοι για το φόνο του.

Κι ενώ τουλάχιστον οι μισές ομοσπονδιακές μυστικές υπηρεσίες τους καταδιώκουν από τη μια άκρη της χώρας ως την άλλη, εκείνοι πρέπει να ανακαλύψουν ποιος βρίσκεται πίσω από όλη αυτή τη συνωμοσία.

Παίζουν: Κιάνου Ριβς, Μόργκαν Φρίμαν, Ρέιτσελ Βάις, Φρεντ Γουάρντ.

*Alpha, Δευτέρα 08/05, στις 01:30

«10 Λεπτά Αγωνίας» (2019) σκηνοθεσία Μπράιαν Α. Μίλερ

Αστυνομική Δράσης Μυστηρίου – Ο Φρανκ Σάλιβαν (Μάικλ Τσίκλις) είναι ένας διακεκριμένος ληστής τραπεζών αφού ποτέ δεν έχει πάει κάτι στραβά, μέχρι τη στιγμή που ο αδερφός του πέφτει νεκρός κατά τη διάρκεια μίας ληστείας.
Χτυπημένος, ο Φρανκ ξυπνά σε ένα βρώμικο δρομάκι χωρίς να θυμάται πώς στράβωσε η ληστεία ή ποιος πυροβόλησε τον αδελφό του. Για το αφεντικό του Φρανκ, τον βίαιο άρχοντα του εγκλήματος Ρεξ (Μπρους Γουίλις), τίποτα από αυτά δεν έχει σημασία. θέλει απλώς τα λάφυρα που δεν έχει ο Φρανκ.

Τώρα, θα πρέπει να ανακτήσει τη μνήμη του για τα 10 αυτά κρίσιμα λεπτά της επιχείρησης, προκειμένου να ανακαλύψει ποιος τον παγίδευσε και φυσικά, να σώσει το τομάρι του και να εκδικηθεί το θάνατο του αδερφού του.

Παίζουν: Μπρους Γουίλις, Μάικλ Τσίκλις, Μίντοου Γουίλιαμς, Κάιλ Σμιντ, Λίντα Χαλ, Λάλα Κεντ, Τέξας Μπατλ.

*Star, Δευτέρα 08/05, στις 01:30