8 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τρίτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει οκτώ ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Μπιλ και Τεντ: Ταξίδι στο Μέλλον» (2020) σκηνοθεσία Ντιν Πάρισοτ

Κωμική Περιπέτεια – Η μεγάλη ηγέτιδα του σύμπαντος δίνει τη μέγιστης σημασίας αποστολή στα κολλητάρια ροκάδες Μπιλ και Τεντ, να γράψουν εκείνο το νέο τραγούδι που θα σώσει τη ζωή όπως τη γνωρίζουμε.

Αλλά αυτοί, αντί να κάτσουν να το συνθέσουν, αποφασίζουν να ταξιδέψουν εκ νέου στον χρόνο, ώστε να κλέψουν το τραγούδι από τους παλιούς εαυτούς τους.

Την ίδια ώρα, οι κόρες τους φτιάχνουν το δικό τους μουσικό θέμα, ώστε να βοηθήσουν τους πατεράδες τους να φέρουν την αρμονία στο σύμπαν.

Παίζουν: Κιάνου Ριβς, Άλεξ Γουίντερ, Μπρίτζετ Λάντι-Πάιν, Σαμάρα Γουίβιγκ, Άντονι Κάριγκαν, Έρριν Χέις.

*Open, Τρίτη 09/05 στις 21:00

«Δεν Ήσουν Ποτέ Εδώ» (2017) σκηνοθεσία  Λιν Ράμσεϊ 

Δραματική – Ο Τζο (Χοακίν Φίνιξ) είναι ένας αυτοκτονικός πρώην πεζοναύτης που υποφέρει από το στρατιωτικό και υπηρεσιακό του παρελθόν, την ίδια στιγμή που στο παρόν εκτελεί συμβόλαια θανάτου, με πρωταρχικό στόχο τον εντοπισμό και τη διάσωση παιδιών που βρίσκονται σε κίνδυνο.

Ο Τζο, εφαρμόζει βίαιες μεθόδους για να πετύχει τον σκοπό του, εκτελεί με ψυχρή ακρίβεια και δίχως κανένα έλεος τις αποστολές του και πάντοτε καταλήγει να φροντίζει την ηλικιωμένη μητέρα του, προτιμώντας να μένει αποκομμένος μαζί της παρά να επιχειρεί την οποιαδήποτε επαφή με άλλους ανθρώπους.

Η τελευταία του αποστολή θα τον φέρει αντιμέτωπο με ένα διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα, τα πλοκάμια του οποίου απλώνονται μέχρι τους πολυτελείς οίκους ανοχής που «ειδικεύονται» στο εμπόριο παιδικής λευκής σαρκός.

Σε ένα τέτοιο κύκλωμα μεταξύ ατόμων υπεράνω πάσης υποψίας, ο Τζο θα αναζητήσει τη Νίνα (Εκατερίνα Σάμσονοβ), κόρη ανερχόμενου Γερουσιαστή που τον έχει προσλάβει, προκειμένου να βρει και να επιστρέψει τη μικρή πίσω στην οικογένειά της.

Όσο οι αποκαλύψεις για τους πραγματικούς υπαίτιους της ανεξέλεγκτης αυτής δράσης θα έρχονται στο φως, τόσο περισσότερο ο Τζο θα βυθίζεται σε έναν κόσμο αυτοδικίας και λανθάνουσας δικαιοσύνης.

Παίζουν: Χοακίν Φίνιξ, Εκατερίνα Σαμσόνοφ, Αλεξ Μανέτ, Τζούντιθ Ρόμπερτς, Τζον Ντομαν, Φρανκ Πάντο.

*ΕΡΤ2, Τρίτη 09/05 στις 22:00

«Ασταμάτητο» (2010) σκηνοθεσία Τόνι Σκοτ

Περιπέτεια – Ένας βετεράνος μηχανοδηγός και ο νεαρός προϊστάμενός του συνεργάζονται για να σταματήσουν ένα ακυβέρνητο τρένο που μεταφέρει θανατηφόρες τοξικές ουσίες, το οποίο κατευθύνεται με ταχύτητα προς μια πυκνοκατοικημένη πόλη.

Τι θα μπορέσουν να κάνουν για να αποτρέψουν τον εκτροχιασμό του, που μπορεί να προκαλέσει την έκχυση των τοξικών στην πόλη και τον αποδεκατισμό των κατοίκων της; Η ταινία εμπνεύστηκε από την υπόθεση του συρμού, που το 2001 διάνυσε δίχως μηχανοδηγό, περίπου 106 χιλιόμετρα για δύο ώρες πάνω στις γραμμές, στο βορειοδυτικό Οχάιο.

Παίζουν: Ντένζελ Γουάσινγκτον, Κέβιν Κόριγκαν, Κέβιν Νταν, Ροζάριο Ντόσον, Κρις Πάιν, Κέβιν Τσάπμαν.

*Alpha, Τρίτη 09/05 στις 22:40

«Fargo» (1996) σκηνοθεσία Τζόελ και Ίθαν Κοέν

Αστυνομική – Το Φάργκο πραγματεύεται την έρευνα μιας σειράς ανθρωποκτονιών στην χιονισμένη Μινεάπολη και το σχέδιο ενός χρεωκοπημένου πωλητή αυτοκινήτων να βάλει δύο εγκληματίες να απαγάγουν τη γυναίκα του.
Ο χρεωμένος πωλητής αυτοκινήτων Τζέρι Λούντγκαρντ (Ουίλλιαμ Χ. Μέϊσι), στον οποίο ο πλούσιος πεθερός του δεν εμπιστεύεται ούτε δέκα σεντς, αποφασίζει να απαγάγει τη γυναίκα του και να οικειοποιηθεί τα λύτρα που θα πληρώσει ο πατέρας της.

Οι απαγωγείς, που προσλαμβάνει όμως, Καρλ Σόου Γουόλτερ (Στιβ Μπουσέμι) και Γκάεαρ Γκρίμστραντ (Πήτερ Στόρμαρ),έχουν δικές τους μεθόδους δράσης και τα τρία πτώματα που θα σπείρουν στο δρόμο τους θα περιπλέουν την υπόθεση λίγο περισσότερο. Τότε καταφθάνει και η Μάρτζι Γκούντερσον (Φράνσις ΜακΝτόρμαντ), μια έγκυος αστυνομικίνα, για να διαλευκάνει τις υποθέσεις…

Παίζουν: Φράνσις ΜακΝτόρμαντ, Στιβ Μπουσέμι, Πίτερ Στορμάρε, Γουίλιαμ Χ. Μέισι, Κρίστιν Ρουντρουντ, Τζον Κάρολ λιντς.

*Open, Τρίτη 09/05 στις 23:00

«Ο Άνθρωπος του Νοέμβρη» (2014) σε σκηνοθεσία Ρότζερ Ντόναλντσον

Αστυνομική – Ο Πίτερ Ντέβερο, πρώην πράκτορας της CIA, καλείται να μπει ξανά στο παιχνίδι της διεθνούς κατασκοπίας, όταν μια προσωπική ιστορία από το παρελθόν αρχίζει τώρα να σκαρφαλώνει στην επικαιρότητα.

Με το κωδικό όνομα «The November Man», η αποστολή του είναι να προστατεύσει την πολύτιμη μάρτυρα Άλις Φουρνιέ, η οποία αποτελεί πρόσωπο-κλειδί πίσω από μια συνωμοσία που τα πλοκάμια της φτάνουν πολλά χρόνια πίσω. Σύντομα, όμως, θα διαπιστώσει ότι αυτή η αποστολή είναι στο στόχαστρο ενός άλλου συναδέλφου της CIA.

Οι υποψίες για την ύπαρξη «διπλού πράκτορα» μέσα στην υπηρεσία, τώρα αρχίζουν να παίρνουν σάρκα και οστά, την ίδια στιγμή που το άγριο κυνήγι γάτας και ποντικού κορυφώνεται με απρόβλεπτες συνέπειες για την παγκόσμια πολιτική ισορροπία.

Παίζουν: Πιρς Μπρόσναν, Λιουκ Μπρέισι, Olga Kurylenko, Ελίζα Τέιλορ, Γουίλ Πάτον.

*Alpha, Τρίτη 09/05 στις 00:45

«Διπλή Παγίδα» (1999) σε σκηνοθεσία Τζον Άμιελ

Δράσης Ρομαντική – Ο Ρόμπερτ ΜακΝτούγκαλ(Σον Κόνερι), γνωστός και ως Μακ, έχει τη φήμη του μεγαλύτερου ληστή έργων τέχνης στον κόσμο.

Έτσι, όταν ένας πίνακας του Ρέμπραντ γίνεται αντικείμενο κλοπής στη Νέα Υόρκη, όλα τα στοιχεία υποδεικνύουν τον Μακ. Η επιθεωρητής της ασφαλιστικής εταιρείας, Βιρτζίνια Μπέικερ(Κάθριν Ζέτα Τζόουνς), γνωστή και ως Τζιν, ζητά από τον διευθυντή της να της επιτρέψει ν’ ακολουθήσει τα ίχνη του διάσημου κλέφτη.

Ο διευθυντής ξέροντας ότι αν δεν βρεθεί ο πίνακας η εταιρεία θα χρεωθεί με 24 εκατομμύρια δολάρια, δίνει με μεγάλη χαρά την έγκριση του. Η πεισματάρα Τζιν καταστρώνει ένα σχέδιο για να παγιδέψει τον Μακ, αλλά αυτός αποδεικνύεται περισσότερο επιτήδειος απ’ ό,τι τον περίμενε.

Οι δυο τους θα επιδοθούν σ’ ένα γοητευτικό παιγνίδι ανάμεσα στο κυνηγητό και το φλερτ. Έτσι, θ’ ακολουθήσουν ο ένας τα βήματα του άλλου από το Λονδίνο προς τα νησιά της Σκοτίας, κι από εκεί στην Κουάλα Λαμπούρ, την εξωτική πρωτεύουσα της Μαλαισίας.

Παίζουν: Σον Κόνερι, Κάθριν Ζέτα Τζόουνς, Βιν Ρέιμς, Γουίλ Πάτον, Μόρυ Τσόκιν.

*Open, Τρίτη 09/05 στις 01:15

«Σέρλοκ Χολμς και Δρ. Γουάτσον» (2018) σκηνοθεσία Ίταν Κοέν

Κωμωδία, Μυστηρίου  Ταξιδεύοντας πίσω στο Βικτωριανό Λονδίνο του 1881, ο θρυλικός ντετέκτιβ και ο βοηθός του Δρ. Γουάτσον ετοιμάζονται για τη νέα τους αποστολή. Μόνος τους στόχος είναι η διαλεύκανση ενός μυστηρίου. Ωστόσο, η υπόθεση δεν εξελίσσεται όπως θα περίμενε κανείς…

Ο Ίταν Κοέν ξεφεύγει από τα στεγανά του σερ Άρθουρ Κόναν Ντόιλ, του δημιουργού των δύο δημοφιλών ηρώων, και μας παρουσιάζει την πιο αστεία εκδοχή τους.

Αυτή τη φορά, ο μεγαλύτερος αντίπαλος του Σέρλοκ Χολμς, Τζέιμς Μοριάρτι, απειλεί να σκοτώσει τη βασίλισσα της Αγγλίας! Θα καταφέρει, άραγε, το διάσημο ντουέτο να βρει τον επίδοξο δολοφόνο, σώζοντας το Στέμμα και τη φήμη του;

Παίζουν: Γουίλ Φερέλ, Τζον Κ. Ράιλι, Ρεμπέκα Χολ, Ρέιφ Φάινς.

*Mega, Τρίτη 09/05 στις 01:20

«Μπλέιντ Ράνερ» (1982) σκηνοθεσία Ρίντλεϊ Σκοτ

Δράσης – Η ταινία παρουσιάζει ένα δυστοπικό Λος Άντζελες, στο οποίο κατασκευάζονται, από την πανίσχυρη εταιρεία Tyrell Corporation, γενετικά προηγμένες «ρέπλικες» (replicants), οι οποίες είναι εξωτερικά όμοιες με τους ανθρώπους.

Η χρήση τους στη Γη απαγορεύεται, και ρυθμίζονται αποκλειστικά για επικίνδυνες ή ιατρικές εργασίες, σε αποικίες του εξώκοσμου.

Οι ρέπλικες που αψηφούν την απαγόρευση και επιστρέφουν στη Γη καταζητούνται και θανατώνονται («αποσύρονται») από ειδικούς εργαζόμενους της αστυνομίας, γνωστούς ως «Blade Runners».

Η ταινία εστιάζει στην ομάδα από ρέπλικες που δραπέτευσαν πρόσφατα και κρύβονται στο Λος Άντζελες και στον έμπειρο Blade Runner Rick Deckard (Χάρισον Φορντ), ο οποίος δέχεται απρόθυμα την αποστολή να τις κυνηγήσει.

Στο μεταξύ, ο Ντέκαρντ γνωρίζεται με τη Ρέϊτσελ και την ερωτεύεται, χωρίς να ξέρει ότι είναι ρέπλικα.

Παίζουν: Χάρισον Φορντ, Ρούτγκερ Χάουερ, Έντουαρντ Τζέιμς Όλμος, Σον Γιανγκ και Ντάριλ Χάνα.

*Star, Τρίτη 09/05 στις 01:30