10 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Παρασκευή σήμερα και σου έχουμε επιλέξει δέκα ταινίες να απολαύσεις στην οθόνη της τηλεόρασης σου.

«Ζουμπαίος και Ιουλιέτα» (2011) σκηνοθεσία Κέλι Άσμπερι

Animation – Δύο γειτονικοί κήποι – δύο αντιμαχόμενα στρατόπεδα! Χρόνια τώρα, μια αδυσώπητη βεντέτα έχει ξεσπάσει ανάμεσα στους μπλε νάνους που διακοσμούν τον κήπο της κυρίας Μοντέγι και τους κόκκινους νάνους από τον πλαϊνό κήπο του κυρίου Καπουλέτι.

Οι μεν ακολουθούν πιστά τις διδαχές της λαίδης Μπλούμπερι, οι δε ρούπι δεν κάνουν δίχως την καθοδήγηση του λόρδου Ρέντμπρικ. Ωστόσο, η τυχαία γνωριμία της Ιουλιέτας, της δυναμικής κόρης του αρχηγού των κόκκινων, με τον Ζουμπαίο, τον παράτολμο πρωταθλητή των μπλε στους αγώνες ταχύτητας με μηχανές κουρέματος του γκαζόν, θα έρθει να δώσει μια ολότελα νέα διάσταση στην πολυετή αυτή διαμάχη.

Οι δυο νέοι, όχι μόνο θα ερωτευτούν με πάθος, αλλά κόντρα σε κάθε αντιξοότητα, θα επιχειρήσουν να ανατρέψουν τα δεδομένα, προκειμένου το ρομάντζο τους να έχει το αίσιο τέλος που αρμόζει σε δύο… νανάκια κήπου!

Με τις φωνές των: Χρήστος Θάνος, Λένα Παπαθανασίου, Μυρτώ Αλικάκη, Άλκης Ζερβός, Ανδρέας Ευαγγελάτος, Βασίλης Αξιώτης, Χριστίνα Βαρζοπούλου, Νίκος Ιωαννίδης, Δημήτρης Μενούνος, Δημήτρης Δημόπουλος, Λίνα Τριανταφύλλου, Μαρία Πλακίδη

*Open, Παρασκευή 12/05, στις 21:00

«Ο Κλέαρχος, η Μαρίνα και ο Κοντός» (1961) σκηνοθεσία Νίκος Τσιφόρος

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Ο Βασίλης Αυλωνίτης, η Γεωργία Βασιλειάδου και ο Νίκος Ρίζος είναι ο Κλέαρχος (πεθερός), η Μαρίνα (πεθερά) και ο κοντός γαμπρός, που συνέχεια βρίσκεται μπλεγμένος για να καλύψει τις ερωτικές ατασθαλίες του πεθερού του.

Η Μαρίνα τον θεωρεί ερωτύλο και μπερμπάντη, για αυτό όταν εκείνος αποφασίζει -μετά από προτροπή του πεθερού του- να πάει διακοπές στα Καμένα Βούρλα για το χέρι του, στέλνει μαζί του τον πεθερό του, να τον παρακολουθεί.

Ο Κλέαρχος όμως πηγαίνει εκεί μαζί με την ζωντοχήρα γειτόνισσα Ηρώ, που την πολιορκεί από καιρό….

Οι μέρες στα Καμένα Βούρλα περνάνε ειδυλλιακά για τον Κλέαρχο, τον κοντό και τα κορίτσια που συνοδεύουν, μέχρι τη στιγμή που καταφθάνει η Μαρίνα με την κόρη της….

Παίζουν: Βασίλης Αυλωνίτης, Γεωργία Βασιλειάδου, Νίκος Ρίζος, Έλσα Ρίζου, Γιώργος Τσιτσόπουλος, Άγγελος Μαυρόπουλος, Γιάννης Βογιατζής.

*Ant1, Παρασκευή 12/05, στις 21:00

«Πεθαίνω Κάθε Ξημέρωμα» (1969) σκηνοθεσία Νίκος Φώσκολος

Δραματική Ελληνική Ταινία Ρομαντική – Στον μικρό κόσμο του λιμανιού διαδραματίζονται οι ιστορίες των τριών αδελφών, της Πέρσας (Μάρθα Καραγιάννη) της Χαράς (Νόρα Βαλσάμη) και της Αναστασίας (Μάρθα Βούρτση). Ο πατέρας τους πριν πεθάνει έφτιαξε την ταβέρνα «Τα τρία κορίτσια».

Εκεί τραγουδάει η Πέρσα και εκεί συχνάζει η παλιοπαρέα του αρχαιοκάπηλου Ζάχου. Ο λιμενοφύλακας Ορφέας (Κώστας Καζάκος) ευρισκόμενος στο κυνήγι του Ζάχου θα ερωτευθεί την Πέρσα και μετά από ένα θανατηφόρο ατύχημα σε ώρα υπηρεσίας θα περάσει στην παρανομία.

Η Τασία περιμένει τον αγαπημένο της να επιστρέψει. Έχουν περάσει δέκα χρόνια από τότε που έφυγε με καράβι.

Ο Αλέκος (Νίκος Γαλανός) προσπαθεί να φύγει λαθρεπιβάτης για τα ξένα. Έχει έναν θείο στο Αλγέρι. Μια μέρα ο θείος του θα του στείλει την πολυπόθητη πρόσκληση, αλλά ο Αλέκος τελικά θα συνειδητοποιήσει ότι ο μόνος άνθρωπος που τον αγαπάει είναι η Χαρά.

Θα αφήσει το καράβι για να μείνει με την Χαρά. Ο Ορφέας θα χτυπηθεί με τον Ζάχο και θα τον νικήσει, αλλά η παρέα του Ζάχου για να εκδικηθεί θα του στήσει καρτέρι μια νύχτα.

Τελικά στους αρραβώνες της Χαράς και του Αλέκου ο αγαπημένος (Χρήστος Δακτυλίδης) της Τασίας θα επιστρέψει, ενώ ο Ορφέας θα πάρει μαζί του την Πέρσα πέφτοντας μπροστά σε ένα τρένο.

Παίζουν: Μάρθα Καραγιάννη, Κώστας Καζάκος, Άγγελος Αντωνόπουλος, Νόρα Βαλσάμη, Σπύρος Καλογήρου, Νίκος

*ΕΡΤ1, Παρασκευή 12/05, στις 22:00

«Το Ξέρουν Όλοι» (2018) σκηνοθεσία Ασγκάρ Φαραντί 

Δραματική Μυστηρίου – Η ταινία ακολουθεί την Λάουρα (Πενέλοπε Κρουζ), μια Ισπανίδα που επιστρέφει στην πατρίδα της στην Ισπανία από την Αργεντινή για το γάμο της αδελφής της.

Ενώ ξεκινούν οι προετοιμασίες και οι εκδηλώσεις για τον γάμο, η Λάουρα ξαναβρίσκεται με παλιούς της φίλους, συμπεριλαμβανομένου του παιδικού της έρωτα, του Πάκο (Χαβιέρ Μπαρδέμ).

Ωστόσο, ο γάμος διακόπτεται όταν η κόρη της Λάουρα απαγάγεται και της ζητούνται λύτρα.

Καθώς η ιστορία εξελίσσεται, το κοινό μεταφέρεται σε ένα ταξίδι γεμάτο σασπένς, καθώς οι χαρακτήρες αγωνίζονται να αποκαλύψουν την ταυτότητα του απαγωγέα.

Μυστικά έρχονται στο φως και καθώς η Λάουρα και ο Πάκο προσπαθούν να σώσουν την κόρη της, ανακαλύπτουν ότι ο απαγωγέας πρέπει να είναι κάποιος κοντινός τους άνθρωπος.

Παίζουν: Πενέλοπε Κρουζ, Χαβιέρ Μπαρδέμ, Ρικάρντο Νταρίν.

*ΕΡΤ2, Παρασκευή 12/05, στις 22:00

«Ληστεία αλά Ιταλικά» (2003) σκηνοθεσία Γκάρι Γκρέι 

Αστυνομική Δράσης – Το σχέδιο ήταν άψογα στημένο. Η εκτέλεσή του ιδιαίτερα εντυπωσιακή. Η λεία; Μια καθόλου ευκαταφρόνητη ποσότητα ράβδων χρυσού! Όμως ο απρόβλεπτος παράγοντας δεν αργεί να εμφανιστεί «από μέσα». Τώρα πια ο Τσάρλι Κρόκερ, αρχηγός της σπείρας δεν μπορεί να πιστέψει πως ο Στιβ, ένα από τα μέλη της συμμορίας του, δολοφόνησε κάποιον συνεργάτη τους και εξαφανίστηκε «παρέα» με τον χρυσό.

Μετά από ένα χρόνο, ο Τσάρλι, που δεν έχει ακόμη ξεχάσει την προδοσία του πρώην φίλου του, αποφασίζει να «αποδώσει δικαιοσύνη». Η εκδίκηση είναι «ένα πιάτο που τρώγεται κρύο» και ο ικανός… επαγγελματίας κλέφτης εντοπίζει τα ίχνη του Στιβ και δεν αργεί να συγκεντρώσει για μια ακόμη φορά γύρω του, τα υπόλοιπα μέλη της συμμορίας. Το σχέδιο εκδίκησης πρέπει να είναι πανούργο.

Η εκτέλεσή του πιο εντυπωσιακή από ποτέ άλλοτε. Στόχος: ο Στιβ και η ειδεχθής έπαρσή του. Άραγε θα λειτουργήσουν τα πάντα τόσο άψογα όπως τα έχουν υπολογίσει ή ο απρόβλεπτος παράγοντας θα ανατρέψει για μια ακόμη φορά τις προσδοκίες της παράτολμης συμμορίας;

Παίζουν: Μαρκ Γουόλμπεργκ, Σαρλίζ Θερόν, Έντουαρντ Νόρτον, Ντόναλντ Σάδερλαντ.

*Skai, Παρασκευή 12/05, στις 22:50

«Ένταση» (1995) σκηνοθεσία Μάικλ Μαν

Αστυνομική Δράσης Μυστηρίου – Ένας αστυνομικός του Λος Άντζελες o Βίνσεντ Χάνα (Αλ Πατσίνο), ακολουθεί τα ίχνη ενός ιδιοφυούς ληστή του Νηλ Μακόλεϊ (Ρόμπερτ ντε Νίρο).

Ο Νηλ μαζί με την ομάδα του, που είναι όλοι πρώην τρόφιμοι της φυλακής Φόλσομ στην Καλιφόρνια, κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα, πραγματοποιεί υψηλού επίπεδου ληστείες.

Σε μια άκρως σχεδιασμένη επιχείρηση, ο Νηλ, ο Κρις (Βαλ Κίλμερ), ο Μάικ (Τομ Σάιζμορ), o Τρέχιο (Ντάνι Τρέχιο) και ο νεοεισαχθείς στη ομάδα Γουέινγκρο (Κέβιν Γκέιτζ) θα χτυπήσουν μια χρηματαποστολή για να κλέψουν κάτι χρεόγραφα.

Τα χρεόγραφα που έκλεψε η ομάδα του Νηλ ανήκουν σε έναν επιχειρηματία που κάνει ξέπλυμα μαύρου χρήματος, τον Ρότζερ βαν Ζαντ (Γουίλιαμ Φιστνερ), στον οποίο ο Νηλ θα προσπαθήσει να πουλήσει τα χρεόγραφα σε συμφωνία με τον Νέιτ (Γιον Βόιτ), έναν κλεπταποδόχο και σύμβουλο του Νηλ.

Μέσω πληροφοριοδοτών ο Χάνα καταφέρνει να πλησιάσει την ομάδα του Νηλ και να ξεκινήσει την παρακολούθηση η οποία θα τον οδηγήσει στην επόμενη μεγάλη ληστεία του τελευταίου, η οποία θα είναι σε ένα θησαυροφυλάκιο πολύτιμων μετάλλων.

Ο Χάνα σε μια προσπάθεια να στριμώξει τον Νηλ τον σταματά με το αμάξι του στη εθνική οδό και να τον προσκαλεί για ένα καφέ. Οι δυο τους αρχίζουν να συζητούν και προσπαθούν να δικαιολογήσουν τις πράξεις τους. Ωστόσο και οι δυο δείχνουν να είναι αποφασισμένοι να μην κάνουν πίσω και να κάνουν αυτό που ξέρουν καλύτερα….

Παίζουν: Αλ Πατσίνο, Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Βαλ Κίλμερ, Γιον Βόιτ, Τομ Σάιζμορ

*Open, Παρασκευή 12/05, στις 23:00

«Κορίτσια Κάποιας Ηλικίας » (2019) σκηνοθεσία Ζάρα Χέις

Κωμωδία – Η ταινία ακολουθεί τη Μάρθα (Νταϊάν Κίτον), μια πρόσφατη συνταξιούχο που μετακομίζει σε μια κοινότητα συνταξιούχων στη Τζόρτζια. Βρίσκει το περιβάλλον αρκετά βαρετό και αποφασίζει να σχηματίσει μια ομάδα μαζορετών με τις άλλες γυναίκες της κοινότητας.

Παρά την αρχική αντίδραση και άρνηση των άλλων γυναικών, η Μάρθα καταφέρνει να τις πείσει να την ακολουθήσουν. Η ομάδα αποτελείται από τη Σέριλ, πρώην χορεύτρια, την Άλις, πρώην καθηγήτρια μαθηματικών, και την Έλεν, πρώην βιβλιοθηκάριο.

Οι αρχικές προσπάθειες της ομάδας στις μαζορέτες είναι αρκετά κωμικές και τους παίρνει λίγο χρόνο για να αποκτήσουν το κολάι. Ωστόσο, με επιμονή και αποφασιστικότητα, η ομάδα καταφέρνει τελικά να τελειοποιήσει τις ρουτίνες της.

Καθώς η αυτοπεποίθησή τους μεγαλώνει, οι μαζορέτες μιας κάποιας ηλικίας, προκαλούν τον εαυτό τους σε πιο σύνθετες και δύσκολες φιγούρες και χορούς

Παίζουν: Νταϊάν Κίτον, Τζάκι Γουίβερ, Παμ Γκρίερ, Ρέα Πέρλμαν

*Skai, Παρασκευή 12/05, στις 01:45

«Ο Τιμωρός» (2003) σκηνοθεσία Γκάρι Γκρέι

Αστυνομική Δραματική Δράσης – Ο Σον Βέτερ (Βιν Ντίζελ) και ο συνεργάτης του, Ντιμίτριους Χικς (Λόρενς Τέιτ), αστυνομικοί στο τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Καλιφόρνια, έχουν αναλάβει την εξάρθρωση του κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών, στα σύνορα μεταξύ Η.Π.Α. και Μεξικού.

Σε μια αιφνιδιαστική έρευνα, συλλαμβάνουν έναν από τους αρχηγούς του παράνομου καρτέλ ναρκωτικών, τον Λουτσέρο, όμως ένας επικίνδυνος εγκληματίας με το ψευδώνυμο El Diablo παίρνει τη θέση του.

Όταν η γυναίκα του Βέτερ σκοτώνεται σε μια αποτυχημένη ενέδρα του Diablo, ο σκληροτράχηλος αστυνομικός ορκίζεται να πάρει εκδίκηση, ακροβατώντας επικίνδυνα ανάμεσα στη δικαιοσύνη και την αυτοδικία…

Παίζουν: Βιν Ντίζελ, Λάρενζ Τέιτ, Τίμοθι Όλιφαντ, Τζίνο Σίλβα, ΣτηβΊστιν, Ζακλιν Ομπραντορς, Τζεφ Κομπερ

*Star Παρασκευή 12/05, στις 02:15

«Η Κούκλα Του Κακού» (2018) σκηνοθεσία Τζεφ Χαρ

Τρόμου – Προσπαθώντας να ξεπεράσει την απώλεια του συζύγου της, η Σάρα μετακομίζει με τις κόρες της, την Κρίσι και την Κίλι σε νέα πόλη.

Η Κιλι δυσκολεύεται να προσαρμοστεί στη νέα τους ζωή και όλα γίνονται πιο δύσκολα, όταν βρίσκει μια κούκλα γεμάτη καρφίτσες στην αυλή του σπιτιού τους. Σύντομα ανακαλύπτει ότι η καταραμένη κούκλα έχει δυνάμεις που κάνεις δεν φανταζόταν.

Οι ευχές ή οι κατάρες που ξεστομίζει η Κίλι γίνονται πραγματικότητα. Αυτό αρχικά το αξιοποιεί για να τιμωρεί όσους την ενοχλούν και να για να κάνει άλλους να την συμπαθούν.

Το παιχνίδι με το βουντού όμως εμπεριέχει σκοτεινούς κινδύνους. Η Κίλι καταλαβαίνει ότι οι «ευχές» της γυρνούν μπούμερανγκ απειλώντας την ψυχική και σωματική της ακεραιότητα καθώς και ολόκληρη την οικογένειά της.

Η νεαρή κοπέλα προσπαθεί να αντιστρέψει την πορεία των συμβάντων, αλλά η σατανική κούκλα δεν το βάζει κάτω τόσο εύκολα. Επιστρέφει ξανά και ξανά για να κάνει την ζωή των χειριστών της πραγματική κόλαση.

Παίζουν: Μπρεκ Μπάσιντζερ, Μάντισον Λέολορ, Κρις Πράσκους, Κρίστιν Κάρι, Κρίστι Σουάνσον

*Mega, Παρασκευή 12/05, στις 02:20

«Το Αγόρι» (2016) σκηνοθεσία Γουίλιαμ Μπρεντ Μπελ

Μυστηρίου Τρόμου – Η Γκρέτα είναι μια νεαρή από τις ΗΠΑ, που πιάνει δουλειά ως νταντά σε ένα απόμακρο βρετανικό χωριό.

Με τρόμο ανακαλύπτει ότι το 8χρονο αγόρι της οικογένειας είναι μια αληθινών διαστάσεων κούκλα, που η οικογένεια εκλαμβάνει ως ζωντανό παιδί, σε μια συνεχή προσπάθεια να ξεπεράσουν τον χαμό του αληθινού τους γιου πριν 20 χρόνια.

Η Γκρέτα αποδέχεται τη δουλειά ακόμα κι έτσι, αλλά όταν παραβιάζει μια σειρά από αυστηρούς κανόνες, ακολουθούν ανεξήγητα γεγονότα και οι χειρότεροι εφιάλτες της έρχονται στη ζωή, οδηγώντας τη να πιστέψει ότι η κούκλα είναι ολοζώντανη.

Παίζουν: Λώρεν Κόαν, Ρούπερτ Έβανς, Νταϊάνα Χάρντκασλ, Τζέιμς Ράσελ, Τζιμ Νόρτον

*Open, Παρασκευή 12/05, στις 02:30