Πόση αρχοντιά χωρά ανάμεσα σε δύο βουνά και μια λίμνη; Πόση βυζαντινή αίγλη μπορεί να φωλιάσει πάνω από τα παγωμένα νερά; Η φύση και η παράδοση δεν έκαναν τσιγκουνιές απαντώντας στις παραπάνω ερωτήσεις, δημιουργώντας στην δυτική Μακεδονία ένα σκηνικό που δεν απέχει πολύ από την εικόνα ενός ελληνικού νησιού.
Μόνο που στην περίπτωση της Καστοριάς, ο χειμώνας της πάει εξίσου με το καλοκαίρι. Και το «νησί» γίνεται φιλόξενο και απολαυστικό, ακόμη κι όταν το θερμόμετρο έχει αρνητικό πρόσημο.
video Tomis Anagnostou

![“Μια Πόλη για Όλους” – Μια εκδήλωση με εξαιρετικά μεγάλη επιτυχία – [φωτογραφίες]](https://mpetskas.com/wp-content/uploads/2025/12/arth_051225-218x150.jpg)





![“Μια Πόλη για Όλους” – Μια εκδήλωση με εξαιρετικά μεγάλη επιτυχία – [φωτογραφίες]](https://mpetskas.com/wp-content/uploads/2025/12/arth_051225-100x70.jpg)










![Νεκροταφείο πλεούμενων η οδός Μαυριωτίσσης Καστοριάς – [photos]](https://mpetskas.com/wp-content/uploads/2025/09/vrk_230925-4-100x70.jpg)

