13 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Άλλο ένα Σάββατο με πολλές επιλογές για να παρακολουθήσεις στην τηλεόραση!

«Μια Κυρία στα Μπουζούκια» (1968) σκηνοθεσία Γιάννης Δαλιανίδης 

Ελληνική Ταινία Κωμωδία  – Η Αννούλα (Ζωή Λάσκαρη) έχει τρία αδέρφια τα οποία την υπερπροστατεύουν, τον Κώστα (Κώστας Βουτσάς), που είναι ποδοσφαιριστής, ενώ παράλληλα δουλεύει στο λιμάνι, τον Θανάση (Γιάννης Βογιατζής) και τον Ηλία (Χρήστος Δοξαράς), που δουλεύουν επίσης στο λιμάνι.

Η Αννούλα είναι ερωτευμένη με τον φίλο των αδερφών της, τον Γιώργο (Φαίδων Γεωργίτσης), εργάτη στο λιμάνι και ποδοσφαιριστής στην ίδια ομάδα με τον Κώστα. Όμως ο Γιώργος ερωτεύεται μια κυρία των βορείων προαστίων, την Έλενα Απέργη (Μαίρη Χρονοπούλου), ενώ ο Κώστας την υπηρέτρια της Απέργη, Μαρία (Μάρθα Καραγιάννη), η οποία του υποδύεται την πλούσια.

Όταν μια μέρα που θα λείπει η Απέργη σε ραντεβού με τον Γιώργο, η Μαρία θα καλέσει τον Κώστα και την Αννούλα κάνοντας την πλούσια κυρία, θα αποκαλυφθεί το ποιόν της Μαρίας και ο Κώστας θα την παρατήσει, ενώ η Αννούλα θα ομολογήσει στον Κώστα πως αγαπάει τον Πέτρο.

Το τέλος θα δωθεί στα Καλλιστεία, όπου συμμετέχει η Αννούλα υπό την καθοδήγηση του έμπειρου Βανζέλ Παπαδό (Χρόνης Εξαρχάκος). Την τελευταία στιγμή ο Γιώργος θα εγκαταλείψει την Απέργη και θα γυρίσει στην Αννούλα, η οποία παραιτείται και την θέση της παίρνει η Μαρία, που ξανασμίγει με τον Κώστα

Παίζουν: Ζωή Λάσκαρη, Κώστας Βουτσάς, Μάρθα Καραγιάννη, Φαίδων Γεωργίτσης, Μαίρη Χρονοπούλου, Γιάννης Βογιατζής, Χρόνης Εξαρχάκος.

*Mega, Σάββατο 13/05 στις 21:00

«Η Ζηλιάρα» (1968) σκηνοθεσία Κώστας Καραγιάννης

Ελληνική κωμωδία – Μία παθολογική ζηλιάρα, η Ρένα Παντελιά, έχει κάνει δύσκολη τη ζωή στον άντρα της Αργύρη, ο οποίος τώρα κινδυνεύει να χάσει την υγεία του, ακόμα και τη δουλειά του. Η φαντασία της οργιάζει ασύστολα κι ανακαλύπτει παντού απιστίες. Σε μία από τις προσπάθειές της να τον τσακώσει μαζί με τη φίλη της Ζωζώ, συνειδητοποιεί τις υπερβολές της, αλλά η αγορά ενός μπέιμπι-ντολ από την Πιπίτσα, τηλεφωνήτρια της διαφημιστικής εταιρείας όπου εργάζεται ο Αργύρης, κάνει τη ζήλια της να ξαναφουντώσει. Το ζευγάρι βρίσκεται στα πρόθυρα του διαζυγίου. Όμως η Ρένα είναι έγκυος. Όλο το κλίμα και οι διαθέσεις της αλλάζουν, γεγονός που θα επανενώσει τους δύο συζύγους.

Παίζουν: Ρένα Βλαχοπούλου, Γιώργο Κωνσταντίνου, Άννα Μαντζουράν, Πέτρος Λοχαΐτης, Καίτη Λαμπροπούλου, Περικλής Χριστοφορίδης, Νικήτας Πλατής, Χρήστος Δοξαράς.

*Skai, Σάββατο 13/05 στις 21:00

«Ο Σκοτεινός Ιππότης» (2008) σκηνοθεσία Κρίστοφερ Νόλαν

Περιπέτεια – Ο Μπάτμαν είναι αποφασισμένος να πατάξει  το έγκλημα και με τη βοήθεια του υπαρχηγού Τζιμ Γκόρντον και του εισαγγελέα, Χάρβεϊ Ντεντ, επιχειρούν να διαλύσουν όσες εγκληματικές οργανώσεις έχουν απομείνει και μαστίζουν την πόλη. Η συνεργασία αποδεικνύεται αποτελεσματική, αλλά σύντομα, θα κληθούν να αντιμετωπίσουν έναν ανερχόμενο εγκληματικό εγκέφαλο, γνωστό στους τρομοκρατημένους κατοίκους της Γκόθαμ, ως Τζόκερ…

Παίζουν: Μάικλ Κέιν, Κρίστιαν Μπέιλ, Γκάρι Όλντμαν, Μόργκαν Φρίμαν, Χιθ Λέτζερ. 

*Star, Σάββατο 13/05 στις 21:00

«Yesterday» (2019) σκηνοθεσία Ντάνι Μπόιλ

Κωμωδία – Ο Τζακ Μάλικ (Χιμές Πατέλ) είναι ένας άσημος τραγουδοποιός σε μια μικρή Βρετανική πόλη του οποίου τα όνειρα για επιτυχία και φήμη γρήγορα ξεθωριάζουν, παρά την αφοσίωση και υποστήριξη της καλύτερης παιδικής του φίλης, Έλι (Λίλι Τζέιμς, Mamma Mia! Here We Go Again).

Μετά από ένα μυστηριώδες γενικό blackout, ο Τζακ ανακαλύπτει ότι οι Beatles δεν υπήρξαν ποτέ…!Ο Τζακ αρχίζει να εκτελεί τα τραγούδια του μεγαλύτερου συγκροτήματος στην ιστορία της μουσικής σε ένα κοινό που δεν τους έχει ακούσει ποτέ και με τη βοήθεια της μάνατζερ του Ντέμπρα (η βραβευμένη με Emmy Κέιτ ΚακΚίνον), η φήμη του εκτοξεύεται.

Όμως, όσο πιο διάσημος γίνεται, τόσο κινδυνεύει να χάσει την Έλι, το μόνο πρόσωπο που πραγματικά πίστεψε σε αυτόν. Για να βρει την ισορροπία του τελικά, ο Τζακ θα πρέπει να επιστρέψει εκεί που ανήκει για να αποδείξει ότι.. το μόνο που χρειάζεται είναι αγάπη.

Παίζουν: Χιμές Πατέλ, Λίλι Τζέιμς, Εντ Σίραν, Κέιτ ΜακΚίνον.

*Ant1, Σάββατο 13/05 στις 22:00

«Safe Sex» (1999) σκηνοθεσία Θανάσης Παπαθανασίου, Μιχάλης Ρέππας

Κωμωδία – Οι ιστορίες οκτώ κατοίκων της Αθήνας, που ψάχνουν τη σεξουαλική και ερωτική πλήρωση μέσα από περίεργες πρακτικές και οδηγούνται σε κωμικοτραγικές καταστάσεις. Οι χαρακτήρες θα διασταυρωθούν, καταλήγοντας σ ένα τραγικό τέλος, το οποίο θα αποτελέσει την αφετηρία για την αναζήτηση λύσης για την ακόρεστη δίψα τους για ικανοποίηση των απωθημένων τους.…

Παίζουν: Μίνα Αδαμάκη, Αλέξανδρος Αντωνόπουλος, Ελένη Γερασιμίδου, Μαρία Καβογιάννη.

*Alpha, Σάββατο 13/05 στις 22:00

«Χαμένος Παράδεισος» (2014) σκηνοθεσία Αντρέα Ντι Στέφανο

Αστυνομική Βιογραφική Δραματική – Ο Νικ θεωρεί ότι έχει βρει τον επί γης παράδεισο όταν φτάνει στην Κολομβία, εκεί όπου έχει μετακομίσει ήδη ο αδερφός του.

Τιρκουάζ λίμνες, κατάλευκες αμμουδιές, τέλεια κύματα, όλα μοιάζουν σαν όνειρο για τον νεαρό Καναδό σέρφερ, ειδικά όταν συναντά τη Μαρία, μία πανέμορφη νεαρή Κολομβιανή, την οποία ερωτεύεται παράφορα.

Ο πρώτος καιρός περνά ειδυλλιακά, μέχρι που η Μαρία τον συστήνει στον θείο της, τον θρυλικό έμπορο ναρκωτικών, Πάμπλο Εσκομπάρ.

Σιγά-σιγά, ο Νικ θα μπει όλο και πιο βαθιά στην τεράστια εγκληματική οργάνωση του Εσκομπάρ, η δεσποτική αλλά και χαρισματική προσωπικότητα του οποίου ελέγχει τους πάντες γύρω του.

Θα μπορέσει να ξεφύγει από τα φονικά δίχτυα του καρτέλ όταν πια η κατάσταση εκτροχιαστεί.

Παίζουν: Μπενίτσιο Ντελ Τόρο, Τζος Χάτσερσον, Μπρέιντι Κορμπέ, Κλαούντια Τράισακ, Άνα Ζιραρντό, Κάρλος Μπαρδέμ.

*Open, Σάββατο 13/05 στις 22:30

«Εκτός Ορίων» (2006) σε σκηνοθεσία Μαρκ Νέβελνταϊν

Περιπέτεια – Ο Τζεφ Τσέλιος, ένας επαγγελματίας δολοφόνος, ανακαλύπτει ξαφνικά ότι ο μαφιόζος Βερόνα, που είναι θανάσιμος εχθρός του, τον έχει δηλητηριάσει στον ύπνο του με ένα φονικό «κινέζικο κοκτέιλ». Γι αυτό το δηλητήριο δεν υπάρχει θεραπεία, παρά μόνο η αδρεναλίνη! Αν θέλει να ζήσει, ο Τζεφ είναι υποχρεωμένος να κρατά τους χτύπους της καρδιάς του πάνω από έναν συγκεκριμένο αριθμό. Άρα πρέπει να κινείται διαρκώς, ώσπου να βρει το πραγματικό αντίδοτο και να πάρει εκδίκηση.

Παίζουν: Τζέισον Στέιθαμ, Έιμι Σμαρτ, Ντιούιτ Γιόακαμ.

*Skai, Σάββατο 13/05 στις 23:00

«Κράμερ εναντίον Κράμερ» (1979) σκηνοθεσία Ρόμπερτ Μπέντον

Δραματική – Ο Τεντ Κράμερ (Ντάστιν Χόφμαν) είναι ένας εργασιομανής διαφημιστής, ο οποίος αδιαφορεί για τη γυναίκα του Τζοάνα (Μέριλ Στριπ) και τον γιο τους Μπίλι (Τζάστιν Χενρι).

Όταν η Τζοάνα φτάνει στα όριά της και τον εγκαταλείπει, αναγκάζεται να μεγαλώσει μόνος του τον γιο του, με τον οποίο είναι δύσκολο να έρθει κοντά αφού δεν του δίνει την προσοχή που του έδινε η μητέρα του τόσο καιρό.

Μετά από 1,5 χρόνο η Τζοάνα αφού βρήκε δουλειά, επιστρέφει αποφασισμένη να διεκδικήσει την επιμέλεια του παιδιού της. Η δικαστική διαμάχη που ακολουθεί θα καταστρέψει τους χαρακτήρες και των δύο και το αντίκτυπο θα επηρεάσει και τον μικρό τους γιο.

Παίζουν: Ντάστιν Χόφμαν, Τζάστιν Χένρι, Μέριλ Στριπ, Τζέιν Αλεξάντερ, Χάουαρντ Νταφ

*Mega, Σάββατο 13/05 στις 23:10

«Σχέδιο Πτήσης» (2005) σκηνοθεσία Ρόμπερτ Σβέντκε

Θρίλερ – Στη διάρκεια μιας υπερατλαντικής πτήσης με αεροπλάνο τελευταίας τεχνολογίας όπου μεταφέρεται το φέρετρο του μακαρίτη άντρα της, η μηχανικός αεροσκαφών Κάιλ διαπιστώνει την εξαφάνιση της 7χρονης κόρη της, η οποία όχι μόνο δεν είναι στη λίστα επιβατών, αλλά και κανείς από τους επιβάτες ή το προσωπικό δεν την έχει δει.

Παίζουν: Τζόντι Φόστερ, Πίτερ Σαρσαγκααρντ, Μαρλίν Λιβστον, Σον Μπιν, Κειτ Μπεαχαν.

*Skai, Σάββατο 13/05 στις 01:00

«Καμικάζι Αγάπη Μου!» (1983) σκηνοθεσία Γιάννης Δαλιανίδης

Ελληνική, κωμωδία – Ο Στάθης λατρεύει τις μηχανές, η Ρένα θέλει όλη την ώρα να χορεύει σε ντίσκο και ο Αλέξης τρελαίνεται για τη ροκ μουσική. Πρόκειται για τρία θεότρελα αδέλφια. Ο ένας από αυτούς, ο Στάθης, δεν καταφέρνει να στεριώσει σε καμία δουλειά και, όταν φτάνει να χάσει και το κορίτσι που αγαπά, η μητέρα του αποφασίζει να του αγοράσει αυτό που λατρεύει περισσότερο, μια… σούπερ μοτοσυκλέτα!

Μόλις την αγοράζει αντιλαμβάνεται πως του την έκλεψαν και τότε αποφασίζει να βρεί έναν τρόπο για να αγοράσει μία άλλη αλλά και να μάθει ποιος του την έκλεψε.Όταν συναντά την Σύλβια μια τύπισσα η οποία έχει ένα μαγαζί με εικόνες τον βάζει να κάνει μια δουλειά της αλλά τον ανακαλύπτει ένας αστυνομικός και τον κλείνει μέσα.Μόλις βγαίνει αποφασίζει να πιάσει δουλειά με τον αδερφό του τον Αλέξη.

Εκεί πιάνει δουλειά με την βοήθεια της Χριστίνας και ο Αλέξης βρίσκει τον έρωτα του την Σοφία.Στο τέλος ο Στάθης γίνεται διευθυντής και τα ξαναφτιάχνει με την Κίτσα.

Παίζουν: Στάθης Ψάλτης, Καίτη Φίνου, Σοφία Αλιμπέρτη, Σταμάτης Γαρδέλης

*Alpha, Σάββατο 13/05 στις 01:15

«Ένταση» (1995) σκηνοθεσία Μάικλ Μαν

Αστυνομική Δράσης Μυστηρίου – Ένας αστυνομικός του Λος Άντζελες o Βίνσεντ Χάνα (Αλ Πατσίνο), ακολουθεί τα ίχνη ενός ιδιοφυούς ληστή του Νηλ Μακόλεϊ (Ρόμπερτ ντε Νίρο).

Ο Νηλ μαζί με την ομάδα του, που είναι όλοι πρώην τρόφιμοι της φυλακής Φόλσομ στην Καλιφόρνια, κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα, πραγματοποιεί υψηλού επίπεδου ληστείες.

Σε μια άκρως σχεδιασμένη επιχείρηση, ο Νηλ, ο Κρις (Βαλ Κίλμερ), ο Μάικ (Τομ Σάιζμορ), o Τρέχιο (Ντάνι Τρέχιο) και ο νεοεισαχθείς στη ομάδα Γουέινγκρο (Κέβιν Γκέιτζ) θα χτυπήσουν μια χρηματαποστολή για να κλέψουν κάτι χρεόγραφα.

Τα χρεόγραφα που έκλεψε η ομάδα του Νηλ ανήκουν σε έναν επιχειρηματία που κάνει ξέπλυμα μαύρου χρήματος, τον Ρότζερ βαν Ζαντ (Γουίλιαμ Φιστνερ), στον οποίο ο Νηλ θα προσπαθήσει να πουλήσει τα χρεόγραφα σε συμφωνία με τον Νέιτ (Γιον Βόιτ), έναν κλεπταποδόχο και σύμβουλο του Νηλ.

Μέσω πληροφοριοδοτών ο Χάνα καταφέρνει να πλησιάσει την ομάδα του Νηλ και να ξεκινήσει την παρακολούθηση η οποία θα τον οδηγήσει στην επόμενη μεγάλη ληστεία του τελευταίου, η οποία θα είναι σε ένα θησαυροφυλάκιο πολύτιμων μετάλλων.

Ο Χάνα σε μια προσπάθεια να στριμώξει τον Νηλ τον σταματά με το αμάξι του στη εθνική οδό και να τον προσκαλεί για ένα καφέ. Οι δυο τους αρχίζουν να συζητούν και προσπαθούν να δικαιολογήσουν τις πράξεις τους. Ωστόσο και οι δυο δείχνουν να είναι αποφασισμένοι να μην κάνουν πίσω και να κάνουν αυτό που ξέρουν καλύτερα.

Παίζουν: Αλ Πατσίνο, Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Βαλ Κίλμερ, Γιον Βόιτ, Τομ Σάιζμορ

*Open, Σάββατο 13/05 στις 01:30

«Απειλή από το Παρελθόν» (2006) σκηνοθεσία Σέλντον Λέτιτς

Δράσης – Ο Φιλιπ Σαβάζ (Ζαν-Κλοντ Βαν Νταμ) είναι ένας βετεράνος του αμερικανικού στρατού που υπηρέτησε σε Ιράκ και Αφγανιστάν και υποφέρει από ισχυρή μετατραυματική αγχώδη διαταραχή.

Ο ίδιος βρίσκεται σε μία επώδυνη διαδικασία ανάρρωσης ενώ του προσφέρεται μία δουλειά στην ομάδα ασφαλείας του μποξέρ Γουέιν Μπάρκλεϊ (Ραζάκ Αντοτι).

Μία πρόσφατη αποφυλάκιση ενός ράπερ φαντάζει εξαιρετικά απειλητική για τον Γουέϊν με την αδερφή του Ταμάρα (Βιβικα Φοξ) να παίρνει πρωτοβουλίες για να τον προστατέψει. Σύντομα, ο Σαβάζ καταλήγει επικεφαλής της ομάδας ασφαλείας αναλαμβάνοντας έτσι και το βάρος των αποφάσεων.

Οι κουλτούρες και το παρελθόν των Γουέιν και Σαβάζ συγκρούονται καθώς οι δυο τους θα πρέπει να συνεργαστούν για την ασφάλειά τους και για να αντιμετωπίσουν την επερχόμενη απειλή.

Η πνευματική ετοιμότητα του Σαβάζ θα αμφισβητηθεί και θα δοκιμαστεί στις νέες ακραίες συνθήκες καθώς ο ίδιος θα θέσει χωρίς επιφυλάξεις συναισθηματικά εαυτόν στην αποστολή που του ανατέθηκε.

Παίζουν: Ζαν Κλοντ Βαν Νταμ, Βιβίκα Α. Φόξ, Ραζ Αντότι, Βιβ Λίκοκ, Πίτερ Μπράιαντ, Άντριαν Χόλμς.

*Mega, Σάββατο 13/05 στις 01:30

«Πράκτορας Από Ατσάλι» (2017) σκηνοθεσία Λίο Ζανγκ

Δράσης – Ένας ειδικός πράκτορας, που έχει ως αποστολή την προστασία μιας νεαρής γυναίκας, η οποία εμπλέκεται σε ένα πείραμα μακροζωίας, από μια επικίνδυνη εγκληματική συμμορία του υποκόσμου. Αισθάνεται όμως πως ένας βαθύτερος δεσμός τον ενώνει με αυτή τη γυναίκα, σαν να έχουν βρεθεί ξανά σε μια προηγούμενη ζωή.

Παίζουν: Τζάκι Τσαν, Σόου Λο, Να Να Ου Γιάνγκ.

*Star, Σάββατο 13/05 στις 01:30