7 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Θες να δεις κάτι για να χαλαρώσεις; Βάλε μία από τις επτά ταινίες που έχουμε να σου προτείνουμε.

«Ιδιωτικός Ντετέκτιβ Χάμετ» (1983) σκηνοθεσία Βιμ Βέντερς

Αστυνομική Δραματική Μυστηρίου – Ο Ντάσιελ Χάμετ, ο γνωστός συγγραφέας αστυνομικών μυθιστορημάτων, δούλεψε αρχικά ως ιδιωτικός ντετέκτιβ. Όταν ένας συνάδελφός του ζητά να τον βοηθήσει να βρει μια 16χρονη Κινέζα, ο Χάμετ μπλέκει σε μια σκοτεινή ιστορία στην Τσάιναταουν.

Παίζουν: Φρέντερικ Φόρεστ, Πίτερ Μπόιλ, Μαριλού Χένερ, Λίντια Λέι

*ΕΡΤ3, Κυριακή 14/05, στις 22:00

«Πίσω μου σ’ έχω Σατανά» (1971) σκηνοθεσία Ντίνος Δημόπουλος

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Ο Παύλος, διευθυντής ασφαλιστικής εταιρείας και γλεντζές (Λάμπρος Κωνσταντάρας), προσλαμβάνει ως δακτυλογράφο την Εύα (Μάρω Κοντού), αρραβωνιαστικιά ενός υπαλλήλου του (Γιώργος Παπαζήσης), τον οποίο όμως θέλει και η αδερφή του Παύλου (Άννα Ματζουράνη).

Η δακτυλογράφος, αδερφή στην πραγματικότητα και όχι μνηστή του υπαλλήλου του, είναι η κοπέλα με την οποία ο Παύλος διαπληκτίστηκε πρόσφατα στον ιππόδρομο. Προσποιείται ότι δεν έχουν ξανασυναντηθεί και η Εύα συμφωνεί να παίξει αυτό το παιχνίδι.

Σύντομα θα ερωτευθούν αλλήλους και θα συνάψουν γάμο.

Παίζουν: Λάμπρος Κωνσταντάρας, Μάρω Κοντού, Άννα Μαντζουράνη, Βίκυ Βανίτα, Γιώργος Μοσχίδης, Μίτση Κωνσταντάρα, Μπάμπης Ανθόπουλος, Νέλλη Γκίνη, Φέφη Μπαλλή, Παναγιώτης Τράικος

*Alpha, Κυριακή 14/05, στις 22:00

«Holy Emy» (2022) σκηνοθεσία Αρασέλη Λαιμού

Δραματική – H Έμυ νιώθει ξένη μέσα στην κλειστή κοινότητα των Φιλιππινέζων Χαρισματικών Καθολικών του Πειραιά, που έχει καλωσορίσει με θέρμη την αδερφή της, την Τερέζα.

Όταν η Τερέζα μένει έγκυος, η Έμυ έλκεται από μυστηριώδεις δυνάμεις που κατοικούν μέσα της.

Παίζουν: Αμπιγκέιλ Λόμα, Ασμίν Κιλίπ, Μιχάλης Συριόπουλος, Αντζελι Μπαγιάνι, Ειρήνη Ιγγλέση, Κου Ακίνο

*ΕΡΤ2, Κυριακή 14/05, στις 23:10

«Αποστολή Εξετελέσθη» (2017) σκηνοθεσία Τζέισον Χολ

Δραματική, πολεμική -Μια ομάδα Αμερικανών στρατιωτών γυρνάει σπίτι από το Ιράκ, όπου έγιναν μάρτυρες ανείπωτης βίας και παραλογισμού.

Καθώς προσπαθούν να επιστρέψουν στην καθημερινότητα ως πολίτες, βασανίζονται από τις εμπειρίες στους στα πεδία των μαχών, υποφέροντας από μετατραυματικό στρες.

Μετά από μια οδυνηρή 15μηνη πολεμική θητεία στο Ιράκ, ο πολυβραβευμένος Άνταμ Σούμαν επιστρέφει στο Κάνσας και σε μια αγαπημένη σύζυγο, τη Σάσκια. Ο Άνταμ και η Σάσκια έχουν δύο μικρά παιδιά, μια κόρη και έναν μικρό γιο που γεννήθηκαν όσο ο Άνταμ βρισκόταν ακόμη στο εξωτερικό.

Ο Άνταμ πάσχει από μετατραυματικό στρες, όπως εκδηλώνεται με εφιάλτες και συχνές αναδρομές, για τις οποίες η σύζυγός του τον πείθει να ζητήσει βοήθεια από το Τμήμα Υποθέσεων Βετεράνων.

Συντροφιά του έχει και δύο φιλαράκια του από το Ιράκ που ζουν εκεί κοντά, έναν Αμερικανό από τη Σαμόα, τον Σόλο Αΐτι, και τον Μπίλι Γουόλερ…

Παίζουν: Μάιλς Τέλερ, Χέιλι Μπένετ, Τζο Κόουλ, Σκοτ Χέιζ, Εϊμι Σούμερ.

*Open, Κυριακή 14/05, στις 00:00

«Το Ερωτικό Αντικείμενο του Εγκλήματος» (1989) σκηνοθεσία Χάρολντ Μπέκερ

Αστυνομικό Δράμα – Ο ντετέκτιβ ανθρωποκτονιών Φρανκ Κέλερ (Αλ Πατσίνο) βρίσκεται σε κρίση μέσης ηλικίας, έχει ήδη συμπληρώσει 20 χρόνια υπηρεσίας στο σώμα, αλλά αρνείται να συνταξιοδοτηθεί αφού ο γάμος του έχει διαλυθεί. Η νέα υπόθεση που διερευνά αφορά έναν κατά συρροή δολοφόνο, ο οποίος παγιδεύει τα θύματά του από τις στήλες των εφημερίδων για «μοναχικές καρδιές».

Και ενώ προσπαθεί να τον παγιδεύσει ακολουθώντας τα βήματα του και την ίδια διαδικασία, ο Φρανκ θα βρεθεί σε μία ερωτική σχέση με την βασική ύποπτο της υπόθεσης, την Έλεν Κρούγκερ.

Παίζουν: Έλεν Μπάρκιν, Αλ Πατσίνο, Τζον Γκούντμαν, Μάικλ Ρούκερ.

*Ant1, Κυριακή 14/05, στις 01:15

«John Q» (2002) σκηνοθεσία Νικ Κασαβέτις

Κοινωνικό Δράμα – Ξαφνικά ο μικρός Μάικλ, γιος του Τζον Κουίνσι Άρτσιμπαλντ, παθαίνει καρδιακή προσβολή ενώ παίζει μπέιζμπολ.

Ο Τζον μεταφέρει αμέσως τον Μάικλ στο νοσοκομείο όπου οι γιατροί τον πληροφορούν πως ο Μάικλ πρέπει οπωσδήποτε να υποβληθεί σε μεταμόσχευση καρδιάς. Όμως η ασφαλιστική εταιρία του Τζον δεν καλύπτει τα σχετικά έξοδα.

Απελπισμένος και χωρίς άλλες επιλογές, ο Τζον κρατά το προσωπικό του θαλάμου εκτάκτων περιστατικών ως ομήρους, προσπαθώντας να πείσει του γιατρούς να χειρουργήσουν τον Μάικλ

Παίζουν: Ντένζελ Ουάσινγκτον, Κίμπερλι Ελίζ

*Star, Κυριακή 14/05, στις 01:30

«Καμικάζι Αγάπη Μου!» (1983) σκηνοθεσία Γιάννης Δαλιανίδης

Ελληνική, κωμωδία – Ο Στάθης λατρεύει τις μηχανές, η Ρένα θέλει όλη την ώρα να χορεύει σε ντίσκο και ο Αλέξης τρελαίνεται για τη ροκ μουσική. Πρόκειται για τρία θεότρελα αδέλφια. Ο ένας από αυτούς, ο Στάθης, δεν καταφέρνει να στεριώσει σε καμία δουλειά και, όταν φτάνει να χάσει και το κορίτσι που αγαπά, η μητέρα του αποφασίζει να του αγοράσει αυτό που λατρεύει περισσότερο, μια… σούπερ μοτοσυκλέτα!

Μόλις την αγοράζει αντιλαμβάνεται πως του την έκλεψαν και τότε αποφασίζει να βρεί έναν τρόπο για να αγοράσει μία άλλη αλλά και να μάθει ποιος του την έκλεψε.Όταν συναντά την Σύλβια μια τύπισσα η οποία έχει ένα μαγαζί με εικόνες τον βάζει να κάνει μια δουλειά της αλλά τον ανακαλύπτει ένας αστυνομικός και τον κλείνει μέσα.Μόλις βγαίνει αποφασίζει να πιάσει δουλειά με τον αδερφό του τον Αλέξη.

Εκεί πιάνει δουλειά με την βοήθεια της Χριστίνας και ο Αλέξης βρίσκει τον έρωτα του την Σοφία.Στο τέλος ο Στάθης γίνεται διευθυντής και τα ξαναφτιάχνει με την Κίτσα.

Παίζουν: Στάθης Ψάλτης, Σταμάτης Γαρδέλης, Καίτη Φίνου, Σοφία Αλιμπέρτη, Κούλα Αγαγιώτου, Βίνα Ασίκη, Ζανό Ντάνιας, Νίκος Παπαδόπουλος.

*Alpha, Κυριακή 14/05, στις 02:00