Κατηγορίες φίλων που πρέπει να διαγράψεις από το Facebook

«Έχεις Facebook;» Η ερώτηση που σκοτώνει… Δεν το κατακρίνω, ίσα-ίσα πιστεύω ότι σε πολλές περιπτώσεις έχει φανεί χρήσιμο, εξυπηρετικό. Υπάρχει, βέβαια, και η άλλη πλευρά, αυτή της κατάχρησης, του εθισμού. Η αίσθηση ότι έχεις βάλει το μάτι σου στην  κλειδαρότρυπα του διπλανού  και κρυφοκοιτάζεις σε εξιτάρει. Η  αλήθεια, όμως, είναι ότι βλέπεις αυτά που σου επιτρέπουν να δεις. Όποιος δεν θέλει να μάθεις, απλά δεν θα σε αφήσει να μάθεις.

Όποιος θέλει να κερδίσει αυτά τα 5 λεπτά δημοσιότητας ανάμεσα σε γνωστούς και αγνώστους, θα σου σερβίρει τα αποφάγια του. Και ξαφνικά χάνεις τον έλεγχο γιατί έχουν μαζευτεί στη σελίδα σου οι φίλοι των φίλων, οι φίλοι του πρώην και του νυν, παλιοί συμμαθητές, συμφοιτητές  και οποιαδήποτε γνωριμία της μιας ημέρας που καταλήγει στην ερώτηση… «έχεις Facebook;» Ήρθε η ώρα να κάνεις ένα ξεκαθάρισμα, άλλωστε ποτέ δεν είναι αργά για ένα unfriend στον άγνωστο Χ. Και μη μου πείτε δεν είναι σωστό, γιατί απλά δεν τον ήξερες και από χθες για να το πάρει και αυτός αλλά και εσύ τόσο προσωπικά.

Παρακάτω λοιπόν, θα διαβάσεις μια λίστα με το ποιους θα πρέπει να διαγράψεις. Αν δεν είσαι από αυτές που κάνουν διαγωνισμό για το ποιος έχει τους περισσότερους φίλους (όπως μετρούσαμε μικροί τα παγωτά που τρώγαμε), τότε θα σε βοηθήσει να έχεις μια πραγματική σελίδα στα Social Media.

1.Το όνομα όλων όσων πρέπει να μπεις στη σελίδα τους για να μάθεις ποιοι είναι. Αν τον ήξερες δε θα έμπαινες σε αυτή τη διαδικασία. Εσύ δεν έπαθες ξαφνική απώλεια μνήμης και αυτός δεν άλλαξε το όνομά του, άρα δεν υπάρχει και κανένας απολύτως λόγος να βλέπει οτιδήποτε αναρτάς. Οπότε delete!

2.Τον πρώην σου. Γιατί να είσαι ακόμα φίλη μαζί του; Πολύ δημοκρατικό!

3.Τους φίλους του πρώην σου. Οι εξηγήσεις περιττές.

4.Τις σελίδες των club. Γνωρίζεις πολύ καλά ότι δεν κάνεις πλέον κλάμπινγκ. Άρα δεν υπάρχει κανένας λόγος να διαβάζεις τις συγκινητικές θεματικές βραδιές που διοργανώνουν γιατί απλά δεν θα πας.

5.Όλους αυτούς που γνώρισες ενώ σπούδαζες στο εξωτερικό αλλά ποτέ δεν ξαναμίλησες. Αποχαιρέτησέ τους από της σελίδα σου γιατί με λίγα λόγια δεν έχεις καμία επαφή μαζί τους.

6.Τον παντελώς άγνωστο  που έγινε γνωστός μέσα από το Facebook είτε εκφράζοντας τις πολιτικές του απόψεις, την προσωπική του ζωή – λεπτομερώς – και τις πεποιθήσεις του. Εσένα γιατί θα πρέπει να σε ενδιαφέρει; Unfriend!

7.Τις φίλες της μαμάς σου. Είναι της μαμάς σου, όχι δικές σου.

8.Το τύπο που γνώρισες για ένα βράδυ. Ήταν για ένα βράδυ. Πρέπει να τον έχεις φίλο;

9.Το μοντέλο, τον ηθοποιό, τον τραγουδιστή  που κάθε 5 δευτερόλεπτα ανεβάζει και από μία selfie.

10.Τον αντιπαθητικό πρώην συνάδελφό σου που δεν πρόκειται να ξαναμιλήσετε ποτέ. Το δέχομαι, ποτέ δεν ξέρεις πως τα φέρνει η ζωή, αλλά πίστεψέ με είναι ο τελευταίος που θα σε βοηθήσει αν χρειαστείς κάτι, πόσο μάλλον δουλειά.

11.Τον παιδικό σας έρωτα. Πλέον είναι παντρεμένος με παιδιά, ζει σε άλλη πόλη και έχει λίγη καραφλίτσα. Είμαι σίγουρη ότι δεν θυμάται καν ότι είστε φίλοι.