5 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Δευτέρα σήμερα και αυτές είναι οι πέντε cinematic ταινίες που θα απολαύσουμε από το σπίτι μας.

«Brooklyn» (2015) σε σκηνοθεσία Τζον Κρόουλι

Δραματική, ρομαντική – Ιρλανδία, δεκαετία του ’50. Το μόνο που έχει να περιμένει από τη ζωή της η Έιλι (Σέρσι Ρόναν) είναι τον ατέρμονο κακό καιρό, το κουτσομπολιό στο μαγαζί της γωνίας και έναν καλό γαμπρό.

Έτσι, με την πρώτη ευκαιρία αναχωρεί για να ζήσει το μεγάλο όνειρο στο Μπρούκλιν.

Εκεί θα γνωρίσει έναν νέο λαμπερό κόσμο και θα παντρευτεί τον Ιταλό Τόνι Φιορέλλο (Έμορι Κοέν). Ο θάνατος της αδερφής της θα την φέρει πίσω στην Ιρλανδία, όπου θα γνωρίσει τον Τζιμ Φάρελ (Ντονχολ Γκλίσον), ο οποίος θα την ερωτευτεί.

Η Έιλις θα πρέπει να διαλέξει ανάμεσα σε δύο χώρες και δύο άνδρες, ανάμεσα στο καθήκον και την πραγματική αγάπη.

Παίζουν: Σέρσι Ρόναν, Εμορι Κόεν, Ντόμναλ Γκλίσον, Φιόνα Γκλάσκοτ.

*Open, Δευτέρα 15/05, στις 21:00

«Με τον Μπαμπά ή τη Μαμά 2» (2016) σκηνοθεσία Μαρτέν Μπουρμπουλόν

Κωμωδία – Οι φοβεροί γονείς του «Με τον Μπαμπά ή τη Μαμά» του 2015 έχουν χωρίσει οριστικά. Τα παιδιά τους όμως θέλουν να τους δουν ξανά μαζί και τους υποχρεώνουν να τα ξαναβρούν.

Οι γονείς για μην τα στεναχωρήσουν θα δεχτούν να μείνουν μαζί αλλά θα κάνουν τα πάντα για να τους αποδείξουν ότι αυτή η συμβίωση δεν μπορεί να πετύχει!

Παίζουν: Λοράν Λαφίτ, Μαρίνα Φουά, Αλεξάντρ Ντεσρουσό

*ΕΡΤ2, Δευτέρα 15/05, στις 22:00

«Dredd» (2012) σκηνοθεσία Πιτ Τράβις

Δράσης, Επιστημονικής Φαντασίας – Μετά από ένα πυρηνικό πόλεμο που μετέτρεψε τον πλανήτη σε ένα ραδιενεργό ερημότοπο, οι άνθρωποι επιβιώνουν σε ελάχιστες εναπομείναντες μεγαλουπόλεις, σε μεγακτήρια κατά χιλιάδες.

Σε μία από αυτές τις μεγαπόλεις, την Μέγκα Σίτι 1, ένα πελώριο τείχος την χωρίζει από την Καταραμένη Γη, αλλά και στο εσωτερικό της τα πράγματα όλο και χειροτερεύουν.
Το απόλυτο χάος κυριαρχεί και τα στατιστικά του εγκλήματος ξεπερνούν κάθε όριο. Σύμφωνα με τις επίσημες στατιστικές, 12 σοβαρά εγκλήματα συμβαίνουν ανά ένα λεπτό μέσα στην πόλη. 17,000 εγκλήματα μέσα σε μία μονάχα μέρα…

Το νομικό σύστημα που ίσχυε πριν τον πόλεμο δεν μπορεί να λειτουργήσει σε αυτό το επίπεδο εγκληματικότητας, έτσι εφαρμόζεται ένα νέο, πιο σκληρό και πιο άμεσο όπου οι δικαστές συγκεντρώνουν εκτός από τη δικαστική εξουσία, την αστυνομική και την εκτελεστική.

Ένας από αυτούς, ο δικαστής Ντρεντ (Καρλ Ούρμπαν), ο πιο σκληρός και ο αποδοτικός αφού τα νούμερά του δείχνουν ότι ξέρει να κάνει καλά τη δουλειά του.
Σε αυτή την αποστολή θα επιλέξει μία νεαρή δόκιμο, την Άντερσον (Ολίβια Θερμπυ) που απέτυχε στις εξετάσεις για να γίνει δικαστής, αλλά οι ισχυρές τηλεπαθητικές της ικανότητες, την κάνουν κατάλληλη για της δώσουν μία δεύτερη ευκαιρία στο σώμα.

Εκείνο όμως που αγνοούν οι δυο Δικαστές είναι ότι στο Πιτς Τρις, κουμάντο κάνει η σκληροτράχηλη βαρόνη των ναρκωτικών ‘Ma-Ma’ (Λένα Χάντλεϊ), η οποία σε καμία περίπτωση δεν θα κάτσει να ανεχτεί την απρόσκλητη και ενοχλητική παρουσία των Δικαστών στο ‘Βασίλειο’ της….

Παίζουν: Καρλ Ούρμπαν, Λένα Χίντεϊ, Ολίβια Θέρλμπι.

*Open, Δευτέρα 15/05, στις 00:00

«Πριν τα Μεσάνυχτα» (2013) σκηνοθεσία Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ

Ρομαντικό δράμα – Δεκαοκτώ χρόνια μετά την πρώτη τους συνάντηση, και με ενδιάμεσο σταθμό το Παρίσι το 2009, ο Τζέσι και η Σελίν είναι πλέον μαζί, έχουν δίδυμες κόρες, οι καριέρες τους βρίσκονται στο απόγειό τους, αλλά ο έρωτας, ενώ υπάρχει, αποδεικνύεται ένα δύσβατο ταξίδι.

Ενώ οι διακοπές στην Ελλάδα τελειώνουν ο Τζέσι πρέπει να αποχαιρετήσει τον γιο από τον πρώτο του γάμο, να τον βάλει στο αεροπλάνο της επιστροφής για την Αμερική. Πρέπει να συμβιβαστεί με την ιδέα ότι θα αργήσει να τον ξαναδεί, ότι χάνει στιγμές από την εφηβεία του, ότι έχει γίνει ο πατέρας των γιορτών και των διακοπών.

Η Σελίν από την άλλη εξετάζει μία πρόταση για μία δουλειά με απαιτητικά ωράρια και υποχρεώσεις, κάτι που το έχει ανάγκη αλλά θα ανατραπεί η οικογενειακή καθημερινότητά τους. Συζητώντας σαν σύντροφοι και φίλοι τα δύο ενδεχόμενα, πώς φαίνεται σε εκείνον η προοπτική της νέας δουλειάς, πώς θα άκουγε εκείνη την πιθανότητα να μετακομίσουν στο Σικάγο για να βλέπει ο Τζέσι τον γιο του, ξεσπούν οι μικρές ανεπαίσθητες εκρήξεις που κλονίζουν την αυτοπεποίθησή σου σε μια σχέση.

Οι ανασφάλειες ξυπνούν, η πορεία της ζωής γεμίζει δαίμονες και αναρωτιέσαι αν ο άνθρωπος που μοιράζεσαι τη ζωή του σε καταπιέζει ή αν καταπιέζεται.
Ο έρωτας και το πάθος έχουν δώσει τη θέση τους σε ωμά κατηγορώ, απογοητεύσεις, επώδυνες αλήθειες και πικρά βλέμματα.

Πρέπει να ανταλλάξουν αλήθειες και να θυμηθούν τι τους έκανε να είναι μαζί. Κι αν αυτό που τους ένωσε τότε, είναι ακόμα ζωντανό, αληθινό και δυνατό ώστε να παραμείνουν μαζί.

Πρέπει πριν το ρολόι σημάνει μεσάνυχτα, να ανακαλύψουν αν η αγάπη είναι τελικά μία μεγάλη παραμυθένια κολοκύθα, ή αν κάποια παραμύθια είναι αληθινά.

Παίζουν: Ίθαν Χοκ, Ζίλί Ντελπί, Ξένια Καλογεροπούλου, Γουόλτερ Λάσαλι, Σίμους Ντέιβις-Φιτζπάτρικ, Τζένιφερ Πράιορ, Σαρλότ Πράιορ, Αθηνά Ραχήλ Τσαγγάρη, Γιάννης Παπαδόπουλος.

*Alpha Δευτέρα 15/05, στις 00:15

«Το Μυστικό Δωμάτιο» (2019) σκηνοθεσία Κριστιάν Βόλκμαν

Δραματική Επιστημονικής Φαντασίας Μυστηρίου – Έχοντας μόλις μετακομίσει σε ένα απομονωμένο σπίτι, ένα νεαρό αγαπημένο ζευγάρι, η Κέιτ και ο Ματ, ανακαλύπτουν ένα περίεργο μυστικό δωμάτιο, το οποίο έχει τη δύναμη να πραγματοποιεί κάθε είδους ευχή.

Εκατομμύρια δολάρια, αυθεντικοί πίνακες του Βαν Γκογκ και τα πιο πολυτελή ρούχα, ό,τι κι αν επιθυμήσουν, το αποκτούν στη στιγμή. Μετά από δύο αποτυχημένες εγκυμοσύνες, αυτό που στην πραγματικότητα επιθυμεί πιο πολύ από όλα η Κέιτ είναι ένα παιδί.

Η ευχή της όμως αυτή θα έχει απρόβλεπτες και τρομακτικές συνέπειες!

Παίζουν: Όλγα Κιριλένκο, Κέβιν Τζάνσενς, Τζόσουα Γουίλσον, Τζον Φλάντερς

*Star, Δευτέρα 15/05, στις 02:45