7 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Αυτές είναι οι ταινίες που θα μας συντροφεύσουν σήμερα το βράδυ!

«Aloha» (2015) σκηνοθεσία Κάμερον Κρόου

Ρομαντική κομεντί – Ο Μπράιαν Γκιλκρεστ (Μπράντλεϊ Κούπερ) ένας αναγνωρισμένος ιδιωτικός, εργολάβος και σύμβουλος όπλων του στρατού επιστρέφει στη αμερικανική βάση στη Χαβάη, μετά από μία αποστολή που δεν πήγε καθόλου καλά.

Στη Χαβάη, όπου σημείωσε τους μεγαλύτερους θριάμβους της σταδιοδρομίας του, για να υπηρετήσει έστω και ως ιδιώτης, πρέπει να γίνει αποδεκτός από τον διοικητή της βάσης Στρατηγό Ντίξον (Άλεκ Μπολντγουιν) και να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα του μέντορά του, Κάρσον Γουέλς (Μπιλ Μάρεϊ).

Εκεί όμως, η μοίρα τον φέρνει πάλι κοντά με μια παλιά αγάπη, την Τρέισι (Ρέιτσελ Μακ Ανταμς) η οποία πλέον είναι παντρεμένη -αλλά όχι ευτυχισμένη;- με τον πιλότο Τζον Γουντσάιντ (Τζον Κρασίνσκι).

Παράλληλα όμως η γνωριμία με την αξιωματικό Άλισον (Έμμα Στόουν), που έχει τον Μπράιαν υπό την επίβλεψή της, καθώς φροντίζει να διασφαλίσει τα συμφέροντα του στρατού, φαίνεται πως θα γεννήσει μία αναπόφευκτη ερωτική έλξη.

Ο Μπράιαν βρίσκεται αντιμέτωπος με τη δύσκολη απόφαση να κάνει αυτό που πιστεύει ότι είναι σωστό ή να ακολουθήσει τις εντολές του εργοδότη του.
Πρέπει επίσης να αποφασίσει αν θέλει να ξαναμπεί στη ζωή της Τρέισι ή να κάνει μια καινούργια αρχή με την Άλισον και πώς θα ισορροπήσει τις νέες του ευθύνες με τις παλιές.

Παίζουν: Μπράντλεϊ Κούπερ, Εμα Στόουν, Ρέιτσελ ΜακΑνταμς, Μπιλ Μάρεϊ.

*Open, Τρίτη 16/05 στις 21:00

«Mon Inconnue» (2019) σκηνοθεσία Ούγκο Ζελάν

Ρομαντική Κομεντί – Ο Ραφαέλ είναι ένας ντροπαλός μαθητής του λυκείου, που δεν τολμά να δείξει σε κανέναν τα μυθιστορήματα επιστημονικής φαντασίας που γράφει κατά τη διάρκεια των μαθημάτων.

Ένα βράδυ συναντά την Ολίβια, μια πιανίστα, που έχει εμμονή με την τελειότητα.

Αφού ερωτεύονται, οι δύο νέοι ξεκινούν μια σχέση και παντρεύονται λίγα χρόνια αργότερα.

Αλλά ένα βράδυ, η ειδυλλιακή ζωή του ζευγαριού επιδεινώνεται.

Την επόμενη μέρα, ο Ραφαέλ βρίσκει τον εαυτό του βυθισμένο σε έναν κόσμο όπου δεν έχει συναντήσει ποτέ την Ολίβια, τη γυναίκα της ζωής του…

Παίζουν: Φρανσουά Σίβιλ, Ζοζεφίν Ζαπί, Μπεναζαμίν Λαβέρν, Ζουλιέτ Ντολ

*ΕΡΤ2, Τρίτη 16/05 στις 22:00

«Πορεία Δυτικά» (2015) σκηνοθεσία Τζον Μακλίν

Δράση, περιπέτεια – Στα δραματικά τοπία του Κολοράντο, ο Σίλας Σέλεκ, ένας επικίνδυνος περιπλανώμενος, συναντά τον έφηβο Τζέι. Παρόλο που μια τέτοια συνάντηση κανονικά θα οδηγούσε σε μια μονομαχία μέχρι θανάτου, ο Σίλας επιλέγει να μην σκοτώσει τον Τζέι και αντίθετα του προσφέρει προστασία, σε αντάλλαγμα για χρήματα. Ο Τζέι έχει έρθει στην Αμερική για να βρει την αγαπημένη του, τα κίνητρα του Σίλας, όμως, παραμένουν μυστηριώδη.

Στο ταξίδι αυτό, γεμάτο με κίνδυνο, προδοσίες και βία, ο Τζέι θα συνειδητοποιήσει ότι η Δύση δεν δείχνει οίκτο στους αθώους.

Παίζουν: Μάικλ Φασμπέντερ, Κόντι Σμιτ Μακφί, Μπεν Μέντελσον, Κάρεν Πιστόριους, Καλάνι Κουιέπο.

*Open, Τρίτη 16/05 στις 23:15

«Το Μούτρο» (2011) σκηνοθεσία Σάιμον Γουέστ 

Δράσης – Ο Άρθουρ Μπίσοπ είναι ένας πληρωμένος δολοφόνος, ένας στυγνός επαγγελματίας, ένας ψυχρός εκτελεστής.

Ιδανικός θα έλεγε κανείς για ένα τέτοιο φύσης «επάγγελμα». Είναι απόλυτα αποστασιοποιημένος από κάθε συμβόλαιο που αναλαμβάνει, ενώ το έχει σαν αρχή να μη δημιουργεί οποιουδήποτε είδους σχέση με τα θύματά του. Για εκείνον είναι μία δουλειά σαν όλες τις άλλες και κάποιος πρέπει να την κάνει. Όλα αυτά αλλάζουν όμως όταν ο μέντοράς του, στο επάγγελμα αυτό, δολοφονείται.

Ο Άρθουρ πλέον ζητάει εκδίκηση, ψάχνει να βρει τους υπεύθυνους για τη δολοφονία και να επιβάλλει ο ίδιος τον νόμο, η υπόθεση είναι πιο προσωπική από ποτέ. Η κατάσταση περιπλέκεται περαιτέρω όταν ο γιός του δολοφονημένου βρίσκει τον Άρθουρ και του ζητάει να τον εκπαιδεύσει για να σκοτώσουν μαζί τους υπεύθυνους για τον θάνατο του πατέρα του.

Παίζουν: Μπεν Φόστερ, Ντόναλντ Σάδερλαντ, Τζέισον Στέιθαμ, Μίνι Άντεν.

*Star, Τρίτη 16/05 στις 23:15

«Jack Reacher: Ποτέ Μη Γυρίζεις Πίσω» (2016) σκηνοθεσία Έντουαρντ Ζούικ

Δράσης – Αφού ολοκλήρωσε την αποστολή της εξάρθρωσης μιας οργάνωσης εμπορίας ανθρώπων, ο πρώην στρατιωτικός Τζακ Ρίτσερ πηγαίνει στην Ουάσιγκτον για να καλέσει το σύνδεσμό του, την ταγματάρχη Σούζαν Τέρνερ, να δειπνήσουν μαζί.

Ωστόσο, συναντά τον αντικαταστάτη της, τον συνταγματάρχη Σαμ Μόργκαν, ο οποίος εξηγεί ότι η ταγματάρχης Τέρνερ έχει συλληφθεί και κατηγορηθεί για κατασκοπεία και για δολοφονίες στρατιωτών στο Αφγανιστάν.

Έτσι, ο Τζακ Ρίτσερ ξεκινά ένα ανθρωποκυνηγητό με σκοπό να αποδείξει την αθωότητά της και να αποκαλύψει την αλήθεια πίσω από μια τεράστια κυβερνητική συνωμοσία που αφορά τη δολοφονία στρατιωτών.

Παίζουν: Τομ Κρουζ, Ρόμπερτ Νέπερ, Κόμπι Σμόλντερς, Άλντις Χοντζ.

*Alpha, Τρίτη 16/05 στις 00:45

«Dredd» (2012) σκηνοθεσία Πιτ Τράβις

Δράσης, Επιστημονικής Φαντασίας – Μετά από ένα πυρηνικό πόλεμο που μετέτρεψε τον πλανήτη σε ένα ραδιενεργό ερημότοπο, οι άνθρωποι επιβιώνουν σε ελάχιστες εναπομείναντες μεγαλουπόλεις, σε μεγακτήρια κατά χιλιάδες.

Σε μία από αυτές τις μεγαπόλεις, την Μέγκα Σίτι 1, ένα πελώριο τείχος την χωρίζει από την Καταραμένη Γη, αλλά και στο εσωτερικό της τα πράγματα όλο και χειροτερεύουν.
Το απόλυτο χάος κυριαρχεί και τα στατιστικά του εγκλήματος ξεπερνούν κάθε όριο. Σύμφωνα με τις επίσημες στατιστικές, 12 σοβαρά εγκλήματα συμβαίνουν ανά ένα λεπτό μέσα στην πόλη. 17,000 εγκλήματα μέσα σε μία μονάχα μέρα…

Το νομικό σύστημα που ίσχυε πριν τον πόλεμο δεν μπορεί να λειτουργήσει σε αυτό το επίπεδο εγκληματικότητας, έτσι εφαρμόζεται ένα νέο, πιο σκληρό και πιο άμεσο όπου οι δικαστές συγκεντρώνουν εκτός από τη δικαστική εξουσία, την αστυνομική και την εκτελεστική.

Ένας από αυτούς, ο δικαστής Ντρεντ (Καρλ Ούρμπαν), ο πιο σκληρός και ο αποδοτικός αφού τα νούμερά του δείχνουν ότι ξέρει να κάνει καλά τη δουλειά του.
Σε αυτή την αποστολή θα επιλέξει μία νεαρή δόκιμο, την Άντερσον (Ολίβια Θερμπυ) που απέτυχε στις εξετάσεις για να γίνει δικαστής, αλλά οι ισχυρές τηλεπαθητικές της ικανότητες, την κάνουν κατάλληλη για της δώσουν μία δεύτερη ευκαιρία στο σώμα.

Εκείνο όμως που αγνοούν οι δυο Δικαστές είναι ότι στο Πιτς Τρις, κουμάντο κάνει η σκληροτράχηλη βαρόνη των ναρκωτικών ‘Ma-Ma’ (Λένα Χάντλεϊ), η οποία σε καμία περίπτωση δεν θα κάτσει να ανεχτεί την απρόσκλητη και ενοχλητική παρουσία των Δικαστών στο ‘Βασίλειο’ της….

Παίζουν: Καρλ Ούρμπαν, Λένα Χίντεϊ, Ολίβια Θέρλμπι.

*Open, Τρίτη 16/05 στις 01:00

«Ο Δικηγόρος του Διαβόλου» (1997) σκηνοθεσία Τέιλορ Χάκφορντ

Δραματική Μυστηρίου Τρόμου – Αγνοώντας τις συμβουλές της μητέρας του, που ισχυρίζεται πως η Νέα Υόρκη είναι «ο τόπος όπου κατοικούν δαίμονες», ο νεαρός, φιλόδοξος δικηγόρος Κέβιν Λόμαξ εγκαθίσταται εκεί μαζί με τη σύζυγό του Μέρι Αν.

Το μέλλον του σ’ αυτή την επιβλητική μεγαλούπολη φαίνεται ευοίωνο καθώς σε αρκετά σύντομο χρονικό διάστημα ο Κέβιν προσλαμβάνεται σε μια νομική εταιρία στο Μανχάταν, που τη διευθύνει ο πανίσχυρος Τζον Μίλτον.

Όλα βαίνουν καλώς καθώς ο τελευταίος, αναγνωρίζοντας τα προσόντα του Κέβιν, του προσφέρει αμοιβή 400 δολαρίων την ώρα ενώ το νεαρό ζευγάρι μετακομίζει σ’ ένα πολυτελές διαμέρισμα στο Μανχάταν.

Σύντομα όμως η Μέρι Αν, παραμελημένη από τον Κέβιν, που φαίνεται να είναι απορροφημένος από τη δουλειά του και να ακολουθεί τυφλά τις συμβουλές του «μέντορά» του, αισθάνεται επιφυλακτική απέναντι στον καινούριο τρόπο ζωής τους.

Τα πράγματα θα πάρουν απρόβλεπτη τροπή όταν ο Κέβιν ανακαλύψει τα σκοτεινά σχέδια του Μίλτον, που φαίνεται να μην είναι άλλος από τον… Σατανά!

Παίζουν: Κιάνου Ριβς, Αλ Πατσίνο, Σαρλίζ Θερόν, Κόνι Νίλσεν, Κρεγκ Τι Νέλσον

*Star, Τρίτη 16/05 στις 02:00