Μ. Αντωνίου: Τη Δευτέρα η ΚΑΣΤΟΡΙΑ μας θα ατενίζει το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία

“ Τη Δευτέρα η ΚΑΣΤΟΡΙΑ μας θα ατενίζει το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία – Η Νίκη της Νέας Δημοκρατίας ξεκινά από την ΚΑΣΤΟΡΙΑ από την Δυτική Μακεδονία ”

Στην ομιλία του ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε έναν απολογισμό του κυβερνητικού έργου εστιάζοντας κυρίως στην επόμενη μέρα που ξημερώνει για την Καστοριά μας, για την Δυτική Μακεδονία.

Όπως στηρίξαμε την Καστοριά, παρά τις μεγάλες δυσκολίες, αυτά τα τέσσερα χρόνια, έτσι θα εξακολουθήσουμε να το κάνουμε και την επόμενη τετραετία. Όπως δήλωσε ο Πρωθυπουργός θα δουλέψει ο ίδιος προσωπικά τον σχεδιασμό της επόμενης μέρας.

Στο αναπτυξιακό μας πρόγραμμα για την Δυτική Μακεδονία του 2030 υπάρχουν έργα τα οποία είναι μελετημένα, κοστολογημένα, με συγκεκριμένους φορείς υλοποίησης. Ήδη καταφέραμε και ξεκολλήσαμε σημαντικά έργα όπως το φράγμα του Νεστορίου, την σήραγγα της Κλεισούρας, ενώ το φυσικό αέριο έρχεται επιτέλους στη Δυτική Μακεδονία.

Εξασφαλίσαμε χρηματοδοτικούς πόρους τους οποίους η χώρα δεν είχε ποτέ διαθέσιμους στο παρελθόν. Το νέο ΠΕΠ της Δυτικής Μακεδονίας, είναι σημαντικά υψηλότερο από αυτό που ήταν πριν.

Στο επίκεντρο αυτού του προγράμματος είναι η διατήρηση των υψηλών ρυθμών ανάπτυξης. Και το αποτύπωμα μετριέται σε περισσότερες θέσεις εργασίας, με σημαντική μείωση της ανεργίας.

Παρά τις δυσκολίες, η κυβέρνησή μας στάθηκε κοντά στους γουνοποιούς στη διάρκεια του κορονοϊού, αλλά και στη διάρκεια μιας κρίσης για την οποία οι άνθρωποι δεν φταίνε σε τίποτα, διότι ξαφνικά έκλεισε η βασική τους αγορά, η Ρωσία, με ευρωπαϊκή απόφαση.

Θα επεκτείνουμε τις αναστολές για τρεις ακόμα μήνες, να εξασφαλίσουμε, σε πρώτη φάση, τους εργαζόμενους στη γούνα. Ήδη, έχουμε εκπονήσουμε ένα ειδικό, καλά μελετημένο πρόγραμμα με τη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης για το πώς μπορούμε συνολικά να στηρίξουμε την απασχόληση στην ευρύτερη περιοχή της Καστοριάς. Όχι μόνο στη γούνα αλλά και στα νέα επαγγέλματα τα οποία θα προκύψουν.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά η Μαρία Αντωνίου:

“Ο Πρωθυπουργός μας και Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε για μία ακόμη φορά στην Καστοριά που είναι ταυτισμένη με τους παραδοσιακούς αγώνες. Η Καστοριά μας έχει, άλλωστε, ξεχωριστή θέση στην καρδιά του Πρωθυπουργού. Ανακοίνωσε σημαντικά πράγματα για την περιοχή μας. Στα τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης έγιναν σημαντικά βήματα σε όλα τα μεγάλα έργα υποδομών. Ε65, Σήραγγα Κλεισούρας, Φράγμα Νεστορίου, Φυσικό αέριο, Ξενία ένα έργο που θα δώσει προστιθέμενη αξία στον τουρισμό. Μέσα από το αναπτυξιακό πρόγραμμα για τη ΔΜ με τα 380 + έργα, η ΚΑΣΤΟΡΙΑ μας έχει τη δική της θέση στην ανάπτυξη. Συμμετείχα ενεργά στον σχεδιασμό του master plan σε όλες τις σημαντικές συσκέψεις με τον Πρωθυπουργό. Τη Δευτέρα η ΚΑΣΤΟΡΙΑ μας θα ατενίζει το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία. Η νίκη ξεκινά από την ΚΑΣΤΟΡΙΑ, από την Δυτική Μακεδονία. Πάμε Δυνατά Τολμηρά με Νίκη της Νέας Δημοκρατίας”.