Σε πλήρη ετοιμότητα η Π.Ε. Καστοριάς για την διεξαγωγή των εκλογών.

Σε πλήρη εξέλιξη η προετοιμασία της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς τόσο για την ομαλή διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας όσο και για την απρόσκοπτη μετάδοση των αποτελεσμάτων των Βουλευτικών Εκλογών, που θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 21 Μαΐου 2023.

Όλο το εκλογικό υλικό έχει ήδη παραδοθεί από την Π.Ε. Καστοριάς στους τρεις Δήμους  Καστοριάς, Άργους Ορεστικού και Νεστορίου και ήδη από χθες 18 Μαΐου, παρουσιάζονται οι δικαστικοί αντιπρόσωποι

 «Καλώ τους συμπολίτες μου και ιδιαίτερα τους νέους και νέες να προσέλθουν στις κάλπες την Κυριακή, καθώς με την συμμετοχή τους αποκτούν ενεργό ρόλο και γίνονται μέρος των αποφάσεων για ένα καλύτερο μέλλον για την περιοχή», σημείωσε στο μήνυμα που απηύθυνε η Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς  Δέσποινα Κοζατσάνη προς τους πολίτες της Καστοριάς, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους υπαλλήλους της Π.Ε. Καστοριάς που εργάζονται παράλληλα αυτό το χρονικό διάστημα, ώστε να υπάρχει η πλήρη σημερινή ετοιμότητα.

Συνολικά στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς υπάρχουν και θα λειτουργήσουν 138 εκλογικά τμήματα, προκειμένου να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα οι 61.783 εκλογείς.

Επιπλέον, θα υπάρξουν 2 Αμιγή Εκλογικά Τμήματα Ετεροδημοτών, ένα στην Αθήνα και ένα στη Θεσσαλονίκη και 1 Μικτό Εκλογικό Τμήμα Ετεροδημοτών στη Θεσσολονίκη.

Από την προκήρυξη των εκλογών έως και σήμερα, το προσωπικό της Π.Ε. Καστοριάς έχει κατανεμηθεί σε συνεργεία, που εργάζονται πρωί και απόγευμα για την προετοιμασία της εκλογικής διαδικασίας και του εκλογικού υλικού, ενώ την Κυριακή των εκλογών, πάνω από 20 υπάλληλοι θα εργάζονται όλη την ημέρα, για το συντονισμό της όλης διαδικασίας και την καταχώρηση και μετάδοση των αποτελεσμάτων προς το Υπουργείο Εσωτερικών.

  

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να αναζητούν ηλεκτρονικά το Εκλογικό Τμήμα στο οποίο ψηφίζουν, μέσω της ειδικής ιστοσελίδας του Υπουργείου Εσωτερικών  ή μέσω σχετικού συνδέσμου που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Π.Ε. Καστοριάς (https://kastoria.pdm.gov.gr/), στο πεδίο Βουλευτικές Εκλογές 2023.

Σε ότι αφορά την μετάδοση των αποτελεσμάτων, σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Εσωτερικών, τα αποτελέσματα θα μεταδίδονται απευθείας στο Υπουργείο Εσωτερικών, και οι πολίτες μπορούν να παρακολουθούν το πως διαμορφώνεται το εκλογικό αποτέλεσμα, σε πραγματικό χρόνο (ζωντανά), μέσω της ειδικής ιστοσελίδας του Υπουργείου Εσωτερικών ή μέσω της επίσημης ιστοσελίδα της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς, στο πεδίο «Βουλευτικές Εκλογές 2023» https://kastoria.pdm.gov.gr/voyleytikes-ekloges-2023-ola-osa-prepei-na-gnorizete-gia-tis-prosecheis-ekloges/

Παράλληλα, προς διευκόλυνση των δημοσιογράφων της Π.Ε. Καστοριάς έχει διαμορφωθεί ειδική  αίθουσα τύπου στο ισόγειο του Διοικητηρίου (πρώην χώρος κυλικείου)  για την παρακολούθηση των αποτελεσμάτων των εκλογικών τμημάτων της Π.Ε. Καστοριάς κατά την 21η Μαΐου, καθώς και για την παραχώρηση συνεντεύξεων από τους υποψήφιους Βουλευτές.

εκλογές

εκλογέςεκλογές

εκλογές