12 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Αυτές είναι οι δώδεκα ταινίες που θα μας συναρπάσουν και θα μας συντροφεύσουν στον υπέροχο κόσμο του σινεμά αυτό το Σάββατο βράδυ.

«Πέμπτη & 12» (2014) σκηνοθεσία Θανάσης Τσαλταμπάσης

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Ο Ευτύχης είναι πραγματικά… άτυχος! Τίποτα δεν του «κάθεται» καλά! Εκεί που πάει να πετύχει κάτι καλό, με έναν μαγικό τρόπο, βρίσκεται πάντοτε μπλεγμένος. Επιπλέον, δεν μπορεί να βρει γυναίκα.
Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, δυσκολεύεται να βρει και δουλειά. Μια μέρα, θα συναντήσει τυχαία έναν άστεγο. Περιέργως, τα λόγια του και οι… συμβουλές του, θα επηρεάσουν άμεσα τη ζωή του, αφού ως δια μαγείας θα βρει σύντομα δουλειά.

Αυτή η δουλειά, όμως, θα τον οδηγήσει στο περιβάλλον του επικίνδυνα διαπλεκόμενου Δημοσθένη Χατζηνικολή, η γυναίκα του οποίου είναι πρώην συμμαθήτρια του Ευτύχη. Όταν το ζευγάρι κάνει ένα πάρτυ για την μικρή κόρη τους, ο Ευτύχης, για κακή του τύχη (ή μήπως για καλή;) θα βρεθεί κι αυτός εκεί.

Παίζουν: Θανάσης Τσαλταμπάσης, Βλαδίμηρος Κυριακίδης, Χριστίνα Τσάφου, Λευτέρης Ελευθερίου, Κώστας Φλωκάτουλας, Δανάη Κλειώ Οθωναίου, Γιώργος Γαλίτης, Αγοραστή Αρβανίτη, Χρήστος Σπανός, Σπύρος Παππάς, Νίκος Ορφανός, Πέτρος Μπουσουλόπουλος, Λάμπρος Φισφής.

*Mega, Σάββατο 27/05 στις 21:00

«Μικροί και μεγάλοι εν δράσει» (1963) σκηνοθεσία Ορέστης Λάσκος

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Ο Αντώνης και η Μαριάννα, γονείς εν χηρεία και ερωτευμένοι μεταξύ τους, αποφεύγουν να συζητήσουν με τα παιδιά τους το ενδεχόμενο του γάμου τους. Όμως, όταν και εκείνα ερωτεύονται ο ένας τον άλλον, τα προβλήματα αυξάνονται και μόνο η παρέμβαση του αδελφού του Αντώνη θα λύσει την περίπλοκη κατάσταση και θα επιτρέψει στους δύο γονείς να ενώσουν τις τύχες τους και να ζήσουν ευτυχισμένοι.

Παίζουν: Μαίρη Αρώνη, Λάμπρος Κωνσταντάρας, Βασίλης Αυλωνίτης, Γιώργος Πάντζας, Βιβέτα Τσιούνη, Ελένη Ανουσάκη, Μαρίκα Νέζερ, Βαγγέλης Σειληνός, Μπέττυ Μοσχονά, Σταύρος Παράβας, Νάσος Κεδράκας.

*Ant1, Σάββατο 27/05 στις 21:00

«Μπάτε Σκύλοι Αλέστε» (2016) σκηνοθεσία Κρις Ρενό, Γιάροου Τσένεϊ

Animation – Έχετε ποτέ σας αναρωτηθεί πώς περνούν την ημέρα τους τα αγαπημένα μας κατοικίδια, ενώ εμείς είμαστε εκτός σπιτιού; Μας περιμένουν καρτερικά να επιστρέψουμε ή μήπως έχουν κι αυτά τη ζωή τους και τον κοινωνικό τους κύκλο;

Φέτος το καλοκαίρι, ο Μαξ, ο Δούκας, η Γκίτζετ, η Κλόη και ο Μελ, από τη θαλπωρή των διαμερισμάτων τους, στην καρδιά του Μανχάταν, βρίσκονται ξαφνικά στους δρόμους της Νέας Υόρκης.

Κι όλα αυτά, εξαιτίας του ανταγωνισμού που γεννήθηκε ανάμεσα στον «κατοικίδιο» Μαξ και τον Δούκα, όταν η Κέιτι, η γλυκιά ιδιοκτήτης του Μαξ ξαφνικά τού φέρνει τον αδέσποτο Δούκα στο σπίτι.

Με τις φωνές των: Λούις Σ.Κ., Έρικ Στόουνστριτ, Άλμπερτ Μπρουκς, Λέικ Μπέλ, Τζένυ Σλέιτ, Μπόμπι Μόινχαμ, Ντάνα Κάρβεϊ, Κέβιν Χαρτ.

*Star, Σάββατο 27/05 στις 21:00

«Η Ζωή σου, η Ζωή μου» (2013) σκηνοθεσία Σεθ Γκόρντον

Κωμωδία – Ο Σάντι είναι ένας ήπιος οικογενειάρχης που βλέπει τη θέση του στην εταιρία όπου εργάζεται σε συνεχή άνοδο. Όλα θα καταστραφούν, όταν μια δόλια γυναίκα, η Νταϊάνα, του κλέβει κυριολεκτικά την ταυτότητα.
Με πλαστές πιστωτικές κάρτες τον χρεώνει απίστευτα ποσά καταστρέφοντάς τον οικονομικά και κοινωνικά.

Θα ταξιδέψει από το Ντένβερ ως το Μαϊάμι για να την ξεμπροστιάσει, με σκοπό να τη φέρει ενώπιον της δικαιοσύνης όμως, δεν υπολογίζει πως έχει μπλέξει με σκληρό καρύδι.

Σαν να μην έφτανε αυτό, ένας κυνηγός επικηρυγμένων θα βρεθεί να κυνηγάει να σκοτώσει και τους δύο, με αποτέλεσμα να αναγκαστούν να συμμαχήσουν.

Παίζουν: Τζέισον Μπέιτμαν, Μελίσα ΜακΚάρθι, Ρόμπερτ Πάτρικ, Αμάντα Πιτ.

*Ant1, Σάββατο 27/05 στις 22:00

«Γκοτζίλα vs Κονγκ» (2020) σκηνοθεσία Ανταμ Γουίνγκαρντ

Δράσης Περιπέτεια – Οι θρύλοι έρχονται σε σύγκρουση στην ταινία δράσης και επιστημονικής φαντασίας “Γκοτζίλα vs Κονγκ” καθώς οι μυθικοί αντίπαλοι συναντώνται σε μία εντυπωσιακή μάχη, που θα αφήσει ιστορία και με το μέλλον της ανθρωπότητας να κρέμεται σε μία κλωστή.

Ο Κονγκ και οι προστάτες του θα πραγματοποιήσουν ένα επικίνδυνο ταξίδι, για να του βρουν ένα αληθινό σπίτι, και μαζί τους είναι η Τζία, ένα νεαρό ορφανό κορίτσι, με την οποία έχει αναπτύξει ένα μοναδικό και ισχυρό δεσμό.

Θα βρεθούν όμως απροσδόκητα στο μονοπάτι του εξαγριωμένου Γκοτζίλα που προκαλεί μία τεράστια καταστροφή σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Η επική μάχη μεταξύ των δύο τιτάνων – που υποκινούμενη από αόρατες δυνάμεις – αποτελεί μόνο την αρχή του μυστηρίου που βρίσκεται βαθιά στον πυρήνα της γης.

Παίζουν: Αλεξάντερ Σκάσργκαρντ, Μίλι Μπόμπι Μπράουν, Ρεμπέκα Χολ, Μπράιαν Ταϊρί, Κάιλ Τσάντλερ, Ζαν Ζιγί, Ντέμιαν Μπισίρ

*Star, Σάββατο 27/05 στις 23:00

«Επικίνδυνη Αποστολή 3» (2006) σκηνοθεσία Τζέι Τζέι Έιμπραμς

Δράσης Μυστηρίου Περιπέτεια – Ο Ήθαν Χαντ (Τομ Κρουζ) έχει αποτραβηχτεί από την ενεργό δράση και τις Επικίνδυνες Αποστολές της IMF, απολαμβάνοντας την ηρεμία και τη γαλήνη στο πλάι της αγαπημένης του συντρόφου Τζούλια και εκπαιδεύοντας νέους πράκτορες.

Θα χρειαστεί όμως να επιστρέψει στην ενεργό δράση προκειμένου να σώσει την προστατευόμενη του στην υπηρεσία, Λίντσεϊ. Απρόσμενα η επιχείρηση δεν θα στεφθεί από επιτυχία, γεγονός που θα προβληματίσει τον Χαντ ενώ παράλληλα εμφανίζεται στο προσκήνιο ένας αδίστακτος έμπορος όπλων με διασυνδέσεις στα υψηλά πολιτικά και παραστρατιωτικά κλιμάκια.
Η αποστολή του Χαντ είναι να εντοπίσει το μυστηριώδες επικίνδυνο αντικείμενο γνωστό ως “Λαγοπόδαρο” (Rabbit’s Foot) που σκοπεύει να βγάλει στην αγορά.

Παίζουν: Τομ Κρουζ, Μισέλ Μόναγκαν, Βινγκ Ρέιμς, Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν, Μάγκι Κιου.

*Skai, Σάββατο 27/05 στις 23:00

«Η Κατάσκοπος» (2019) σκηνοθεσία Γιουβάλ Άντλερ

Δράσης Μυστηρίου – Η Ρέιτσελ, μια κατάσκοπος της Μοσάντ έχει σταλεί στην Τεχεράνη για μια σημαντική αποστολή σε σχέση με το πυρηνικό πρόγραμμα της χώρας.
Έχοντας την ικανότητα να υιοθετεί πολλαπλές ταυτότητας καταλήγει τελικά μετά από ένα χρόνο εκπαίδευσης, στην ταυτότητα μιας δασκάλας Αγγλικών στο Ιράν.

Στην Τεχεράνη θα εργαστεί ως δασκάλα έχει όμως απώτερο στόχο να γνωρίσει τον επιχειρηματία Φαρχαντ, τον οποίο πρέπει να κατασκοπεύσει.

Η Ρέιτσελ, ενώ παρευρέθηκε στην κηδεία του πατέρα της στο Λονδίνο, εξαφανίζεται χωρίς να αφήσει κανένα ίχνος. Το μοναδικό στοιχείο για την τύχη της βρίσκεται στην τελευταία κλήση της προς τον Τόμας, πρώην μέντορά της.

Ταξιδεύοντας για το Ισραήλ, ο Τόμας, ανακαλύπτει ότι η Ρέιτσελ βρίσκεται μπλεγμένη σε ένα επικίνδυνο παιχνίδι, το οποίο θα επηρεάσει τόσο την επιχείρηση αλλά και την ίδια της τη ζωή.

Παίζουν: Νταϊάν Κρούγκερ, Μάρτιν Φρίμαν, Κας Ανβάρ, Οχάντ Νόλερ.

*Open, Σάββατο 27/05 στις 23:00

«Ιlluminati: Οι Πεφωτισμένοι» (2009) σκηνοθεσία Ρον Χάουαρντ

Δράσης Μυστηρίου Τρόμου – Ο καθηγητής συμβόλων Λάγκτον (Τομ Χανκς) επιστρέφει στην Ευρώπη, αυτή τη φορά πίσω από τις κλειστές πόρτες στο Βατικανό για να ανακαλύψει τι σχέση έχει η μυστική αδελφότητα των Illuminati με την απαγωγή των 4 εκλεκτών, και υποψηφίων καρδινάλιων για τη θέση του Πάπα.

Και ενώ το Κονκλάβιο συνεδριάζει για να εκλέξει Πάπα κάθε ώρα που περνά, οι τέσσερις καρδινάλιοι βρίσκονται ένας – ένας νεκροί ενώ ένα φιαλίδιο με πανίσχυρο υλικό, μπορεί να εκραγεί από στιγμή σε στιγμή και να ισοπεδώσει το Βατικανό και ότι βρίσκονται γύρω από αυτό.

Παίζουν: Τομ Χανκς, Αγιελέτ Ζουρέρ, Γιούαν ΜακΓκρέγκορ, Στέλαν Σκάρσγκαρντ, Πιερφραντσεσκο Φαβίνο.

*Mega, Σάββατο 27/05 στις 23:20

«Κάτι Τρέχει με τη Μαίρη» (1998) σκηνοθεσία Πίτερ και Μπόμπι Φαρέλι 

Κωμωδία Ρομαντική – Ο Τεντ (Μπεν Στίλερ), είναι ο χαρακτηριστικός και τόσο γνώριμος «γκαντέμης» τύπος που πιστεύει ότι μπορεί να αλλάξει τη μίζερη και άχαρη ζωή του, αν καταφέρει να ξαναβρεί τη Μαίρη (Κάμερον Ντίαζ), τον εφηβικό του έρωτα στα γυμνασιακά του χρόνια. Αλλά φαίνεται πως ο Τεντ έχει την κακοτυχία στο αίμα του.

Προσλαμβάνει έναν ιδιωτικό ντετέκτιβ, τον Πατ (Ματ Ντίλον), ο οποίος, όταν επιτέλους καταφέρνει να εντοπίσει τα ίχνη της Μαίρης, νιώθει να την ερωτεύεται ακαριαία, πράγμα που τον αναγκάζει να λέει συνεχώς ψέματα στον Τεντ.

Όταν κάποια στιγμή ο τελευταίος, θ’ ανακαλύψει το παιχνίδι που παίζεται πίσω από την πλάτη του, θα πρέπει να δώσει τη μεγαλύτερη μάχη της ζωής του για να κερδίσει αυτός την καρδιά της ακαταμάχητης Μαίρης. Μόνο που θα έχει για αντίπαλο τον εμφανισιακά ομορφότερο Πατ και για σύμμαχο την έμφυτη “γκαντεμιά” του, που τόσες αναποδιές τού έχει δημιουργήσει ως τώρα στη ζωή του.
Μα τι τρέχει επιτέλους με τη Μαίρη;

Οι αδερφοί Μπόμπι και Πίτερ Φάρελι (“Ηλίθιος και Πανηλίθιος”), επιστρατεύουν εκτός από το εκκεντρικό τους χιούμορ, μία πανέμορφη και γλυκιά Κάμερον Ντίαζ, έναν σπαρταριστό Μπεν Στίλερ και τον πάντα γοητευτικό Ματ Ντίλον, σε μία από τις πιο ξεκαρδιστικές ρομαντικές κωμωδίες που έγιναν ποτέ και που τώρα επανακυκλοφορεί σε αυτήν την Ειδική Έκδοση με δύο απολαυστικούς δίσκους!

Παίζουν: Κάμερον Ντίαζ, Ματ Ντίλον, Μπεν Στίλερ, Λι Έβανς.

*Ant1, Σάββατο 27/05 στις 00:15

«Φονικό Όπλο 4» (1998) σκηνοθεσία Ρίτσαρντ Ντόνερ

Αστυνομική Δράσης Περιπέτεια – Ο Μάρτιν Ριγκς και ο Ρότζερ Μέρτοου, αφού γλίτωσαν, κυριολεκτικά από του χάρου τα δόντια, αυτή τη φορά γίνονται στόχος της κινέζικης Μαφίας, που θέλει πάση θυσία να τους βγάλει από τη μέση.

Οι δύο δαιμόνιοι αστυνομικοί του Φονικού Όπλου συνεργάζονται ξανά με τον Λίο και τη Λόρνα, για να αντιμετωπίσουν το νέο κίνδυνο.

Το σκληροτράχηλο δίδυμο των Ριγκς και Μέρτοου επανέρχεται σ’ αυτό το τρίτο σίκουελ, επίσης σκηνοθετημένο από τον Ρίτσαρντ Ντόνερ.

Αυτή τη φορά, η ζωή τους απειλείται από την κινέζικη Μαφία, με αποτέλεσμα δύο ώρες καταιγιστικής δράσης και θεαματικών καταδιώξεων, διανθισμένες από το «φευγάτο», κυνικό χιούμορ του Μελ Γκίμπσον και τη διασκεδαστική μετριοπάθεια του Ντάνι Γκλόβερ.

Στον αγώνα τους για την εξολόθρευση των «κακών», τους ακολουθεί και αυτή τη φορά η γραφική κόμικ φιγούρα του Τζο Πέσι, στο ρόλο του αεικίνητου ιδιωτικού ντετέκτιβ Λίο Γκετζ.

Παίζουν: Μελ Γκίμπσον, Ντάνι Γκλοβερ, Τζο Πέσι, Τζετ Λη, Ρενέ Ρούσο, Κρις Ροκ, Μέρι Έλεν Τρέινορ

*Star, Σάββατο 27/05 στις 01:15

«TAXI 5» (2018) σκηνοθεσία Φρανκ Γκασταμπίντ

Δράσης – Ο Σιλβέν Μαρό, ένας επιτυχημένος Παριζιάνος αστυνομικός και άσος στην οδήγηση, μετατίθεται παρά τη θέλησή του στο αστυνομικό τμήμα της Μασσαλίας.

Ο πρώην αρχηγός της αστυνομίας, Ζιλμπέρτ, που είναι πια Δήμαρχος της πόλης (αλλά πάντα χαμηλά στις δημοσκοπήσεις), του αναθέτει να σταματήσει τη δράση της «Ιταλικής Συμμορίας» που ληστεύει κοσμηματοπώλες και καταφέρνει να ξεφεύγει χάρη σε μια γρήγορη Ferrari.

Για να τα καταφέρει, ο Μαρό δεν έχει άλλη επιλογή από το να συνασπιστεί με τον ανιψιό του χειρότερου οδηγού Uber στη Μασσαλία που, όμως, είναι ο μοναδικός που μπορεί να τον βοηθήσει.

Παίζουν: Φρανκ Γκασταμπίντ, Μαλίκ Μπενταλά, Μπερνάρ Φαρσί.

*Open, Σάββατο 27/05 στις 01:30

«Πού θα Κοιμηθείς Απόψε;» (2017) σκηνοθεσία Αλεξάντρα Λεκλέρ

Κωμωδία – H Σαντρίν, παντρεμένη δεκαπέντε χρόνια, με δύο παιδιά, ανακαλύπτει ότι ο άντρας της, Ζαν, έχει εξωσυζυγική σχέση.

Μετά το σοκ, αποφασίζει να συναντήσει την αντίπαλό της, τη Βιρζινί, και να της προτείνει μια παράξενη συμφωνία: να έχουν τον Ζαν εκ περιτροπής.

Οι δύο γυναίκες συμφωνούν και επιβάλλουν στον άντρα τους να ακολουθήσει αυτό τον νέο τρόπο ζωής.

Παίζουν: Ντινιέ Μπουρντόν, Βαλερί Μπονετόν, Ιζαμπέλ Καρέ, Ελέν Βενσάν

*Skai, Σάββατο 27/05 στις 01:30