Μαρία Αντωνίου: “Το είπαμε, το κάναμε: Το Γενικό Νοσοκομείο Καστοριάς αναβαθμίζεται και εκσυγχρονίζεται”

«Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, στο δρόμο προς την κάλπη της 21ης Μαΐου, δεν έλειψαν οι στείρες αντιπολιτευτικές φωνές που, χρησιμοποιώντας τη γνωστή τακτική της διασποράς ψευδών ειδήσεων, είχαν βάλει στο στόχαστρο τον ευαίσθητο τομέα της υγείας, διακηρύττοντας ότι το Γενικό Νοσοκομείο Καστοριάς θα αναστείλει τη λειτουργία του και θα συγχωνευθεί με άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα παρακείμενων περιοχών.

Εμείς στη Νέα Δημοκρατία, απαντούμε 4 χρόνια τώρα με έργα κι όχι με ανυπόστατες φήμες που στόχο έχουν να διαμορφώσουν ένα κλίμα ασάφειας και αβεβαιότητας. Δεν θα σταθούμε στα συνήθη τους ψεύδη. Η δική μας απάντηση είναι έμπρακτη, προσανατολισμένη σταθερά και τολμηρά μόνο μπροστά.

Το Γενικό Νοσοκομείο Καστοριάς όχι μόνο δεν κλείνει, αλλά αναβαθμίζεται και εκσυγχρονίζεται. Ήδη δημοσιεύθηκε η Διακήρυξη Ανοιχτής Διαδικασίας για την επιλογή ανάδοχου κατασκευής του έργου “Αναβάθμιση-Ανακαίνιση- Εκσυγχρονισμός και Αναδιαρρύθμιση Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (Τ.Ε.Π) σε 4 Νοσοκομεία της 3ης Υ.ΠΕ.”, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνεται και το Γ.Ν. Καστοριάς.

Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης- Next Generation EU. Πρόκειται για ένα έργο που στοχεύει στην ανακαίνιση και τον εκσυγχρονισμό των Νοσοκομείων σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Παράλληλα, σε τροχιά υλοποίησης βρίσκεται και η ενεργειακή αναβάθμιση του Κ.Υ. Άργους Ορεστικού.

Το είπαμε – Το κάναμε!»