7 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τρίτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει επτά ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Σκοτεινό Αμάρτημα» (2019) σκηνοθεσία Τζορτζ Γκάλο, Φραντσέσκο Τσινκεμάνι

Αστυνομική Δραματική Μυστηρίου – Ο Τζον Τραβόλτα είναι ο Κάρσον Φίλιπς, ένας πρώην ποδοσφαιριστής που έγινε ιδιωτικός ντετέκτιβ, αναλαμβάνει μια υπόθεση ρουτίνας για κάποιον που εξαφανίστηκε, η οποία υπόθεση αποκαλύπτεται σταδιακά ότι είναι ένα σύμπλεγμα εγκλημάτων, υπόπτων και πτωμάτων.

Η πρώην σύζυγός του θα τον συναντήσει για να του ζητήσει βοήθεια και τον ενημερώνει πως η κόρη τους, είναι η βασική ύποπτος για τη δολοφονία του συζύγου της. Τότε ο Κάρσον πασχίζει ενάντια στον χρόνο να τη σώσει, να διαλευκάνει τους φόνους και να αποκαλύψει τα σκοτεινά μυστικά της πόλης.

Παίζουν: Τζον Τραβόλτα, Μόργκαν Φρήμαν, Μπρένταν Φρέιζερ, Φαμκε Γιανσεν, Ελα Μπλου Τραβολτα, Ρόμπερτ Πατρικ, Κατ Γκραχαμ.

*Open, Τρίτη 30/05 στις 21:00

«Ο Κύριος Τζόουνς» (2019) σκηνοθεσία Ανιέσκα Χόλαντ

Δραματική – 1933. Ο Γκάρεθ Τζόουνς είναι ένα φιλόδοξος Ουαλός ρεπόρτερ που έγινε διάσημος όταν έγινε γνωστό ότι ήταν ο πρώτος ξένος δημοσιογράφος που συνομίλησε με τον Χίτλερ. Ψάχνοντας να βρει το επόμενο μεγάλο θέμα του , εργάζεται ώς πολιτικός σύμβουλος.

Η Σοβιετική «Ουτοπία» είναι το κύριο θέμα των ειδήσεων και ο Τζόουνς αναρωτιέται πως ο Στάλιν χρηματοδοτεί την τόσο ταχεία ανάπτυξη της Σοβιετική Ένωσης. Αποφασίσει να ταξιδέψει στην Μόσχα και να επιχειρήσει μια προσωπική συνέντευξη από τον Στάλιν, Εκεί θα γνωρίσει την Άντα Μπρουκς μια βρετανίδα δημοσιογράφο που αποκαλύπτει ότι η αλήθεια πίσω από το καθεστώς πνίγεται βίαια.

Παίζουν: Τζέιμς Νόρτον, Βανέσα Κέρμπι, Πίτερ Σκάρσγκαρντ, Τζόζεφ Μόουλ.

*ΕΡΤ2, Τρίτη 30/05 στις 22:00

«Wonder Wheel» (2017) σκηνοθεσία Γούντι Αλεν 

Δραματική Ρομαντική Φαντασίας – Το «Wonder Wheel» αφηγείται τις ιστορίες τεσσάρων ανθρώπων που διασταυρώνονται τη δεκαετία του ‘50 εν μέσω της φρενίτιδας και του χάους, στο εμβληματικό, θεματικό πάρκο του Κόνι Άιλαντ, στη Νέα Υόρκη.

Η Τζίνι (Κέιτ Ουίνσλετ) είναι μία μελαγχολική, συναισθηματικά ασταθής, πρώην ηθοποιός, που πλέον εργάζεται ως σερβιτόρα σε ένα εστιατόριο θαλασσινών. Ο Χάμπτι (Τζιμ Μπελούσι) είναι ο άξεστος χειριστής του Καρουζέλ του πάρκου και σύζυγος της Τζίνι.

Ο Μίκι (Τζάστιν Τίμπερλεϊκ), είναι ένας όμορφος, νεαρός ναυαγοσώστης, που ονειρεύεται να γίνει θεατρικός συγγραφέας και ενσαρκώνει όλες τις χαμένες ελπίδες, και η Καρολίνα (Τζούνο Τεμπλ) είναι η αποξενωμένη κόρη του Χάμπτι, η οποία κρύβεται από τους γκάνγκστερ, στο σπίτι του πατέρα της.

Παίζουν: Τζιμ Μπελούσι, Τζούνο Τεμπλ, Τζάστιν Τίμπερλεϊκ, Κέιτ Γουίνσλετ, Ρόμπερτ Κερκ, Τζακ Γκορ.

*Open, Τρίτη 30/05 στις 23:00

«Ο Κλέαρχος, η Μαρίνα και ο Κοντός» (2015) σκηνοθεσία Στράτος Μαρκίδης

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Θεσσαλονίκη 2015. Ο ώριμος οικογενειάρχης Κλέαρχος (Έλληνας της Πόλης), συνεχώς φλερτάρει αδιάντροπα, ρίχνοντας το φταίξιμο στον αθώο γαμπρό του Μάχο.

Προκειμένου να συναντήσει στην Κωνσταντινούπολη την όμορφη γειτόνισσά του Ηρώ, χρησιμοποιεί και πάλι σαν προκάλυμμα τοv γαμπρό του. Έτσι, ενώ  ο Μάχος πηγαίνει στην Πόλη για να κάνει μασάζ και θεραπείες στο πονεμένο χέρι του, ο Κλέαρχος συμφωνεί με τη σύζυγό του Μαρίνα, να τον ακολουθήσει  κρυφά μήπως και έχει ερωμένη. Όμως ένα γύρισμα της τύχης θα φέρει τη Μαρίνα μαζί με την κόρη τους στην Πόλη με …απρόσμενα αποτελέσματα…!

Παίζουν: Χρύσα Ρώπα, Κώστας Ευρυπιώτης, Γιάννης Τσιμιτσέλης, Βίκυ Κάβουρα, Πηνελόπη Πλάκα, Σπύρος Πούλης, Πατρίτσια Μίλικ Περιστέρη, Ελευθερία Μπενόβια, Κατερίνα Δημήτρογλου, Ευτυχία Φαναριώτη.

*Mega, Τρίτη 30/05 στις 00:10

«Με τα Μάτια του Enzo» (2019) σκηνοθεσία Σάιμον Κέρτις 

Κομεντί Ρομαντική – Η ταινία Με τα Μάτια του Enzo είναι μια συγκινητική ταινία για τον διαρκή δεσμό μεταξύ ενός ανθρώπου και του πιστού σκύλου-συντρόφου του.

Η πλοκή περιστρέφεται γύρω από τον Ντένι Σουίφτ, τον οποίο υποδύεται ο Μίλο Βεντιμίλια, ένας επίδοξος οδηγός αγώνων αυτοκινήτου, και τον πιστό και διαισθητικό σκύλο του, τον Enzo, στον οποίο δίνει φωνή ο Κέβιν Κόσνερ.

Καθώς ο Ντένι βιώνει τα σκαμπανεβάσματα της προσωπικής και επαγγελματικής του ζωής, ο Enzo του παρέχει ακλόνητη υποστήριξη και άνευ όρων αγάπη.

Ο Ντένι αντιμετωπίζει διάφορες προκλήσεις, όπως το να κάνει καριέρα στους αγώνες, το παθιασμένο ειδύλλιο με την Εύα, την οποία υποδύεται η Αμάντα Σέιφριντ, και τον καταστροφικό αντίκτυπο μιας προσωπικής τραγωδίας. Μέσα σε όλα αυτά, ο Enzo παραμένει μια σταθερή παρουσία, προσφέροντας συντροφιά και διορατικότητα στην πολυπλοκότητα της ζωής του Ντένι.

Οι παρατηρήσεις και οι προβληματισμοί του Enzo ενώ παρακολουθεί τι συμβαίνει, χρησιμεύουν ως μια οδυνηρή υπενθύμιση των μαθημάτων που έχει πάρει από τον ιδιοκτήτη του.

Με την όμορφη, συγκινιτική αφήγηση και τα ειλικρινή της θέματα, το “The Art of Racing in the Rain” είναι μια συγκινητική και εμπνευσμένη ταινία που υπενθυμίζει στους θεατές τον βαθύ αντίκτυπο που μπορούν να έχουν οι τετράποδοι σύντροφοί μας στη ζωή μας.

Παρουσιάζει την ακλόνητη αφοσίωση ενός σκύλου και τα μαθήματα που μας διδάσκουν για το πώς να ζούμε τη ζωή στο έπακρο, ακόμη και μπροστά στις αντιξοότητες.

Παίζουν: Κέβιν Κόστνερ (φωνή), Μίλο Βεντιμίλια, Αμάντα Σέιφριντ, Τζάκι Μινς, Μάρκους Οντρό.

*Alpha, Τρίτη 30/05 στις 00:15

«Μαθήματα Αμερικάνικης Ιστορίας» (1998) σκηνοθεσία Τόνι Κάγιε

Δραματική – Ο Έντουαρντ Νόρτον είναι ο Ντέρεκ, ένας οργισμένος νεαρός που η δολοφονία του πατέρα του από έναν έγχρωμο άνδρα, τον έχει μετατρέψει σε αδίστακτο ρατσιστή. Ασπάζεται τη ναζιστική ιδεολογία και κάτω από τη καθοδήγηση μιας ακροδεξιάς οργάνωσης ωθείται σε τρομοκρατικές ενέργειες εναντίον των έγχρωμων μειονοτήτων.

Σε μία συμπλοκή ο Ντέρεκ πυροβολεί και σκοτώνει έναν από τους ληστές και στη συνέχεια σκοτώνει τον δεύτερο ποδοπατώντας το κεφάλι του στο πεζοδρόμιο, πριν συλληφθεί από την αστυνομία και καταδικαστεί σε τρία χρόνια φυλάκιση.

Κατά τη διάρκεια της έκτισης της ποινής του, ο Ντέρεκ συνειδητοποιεί τη λανθασμένη συμπεριφορά του και αποστασιοποιείται από οποιαδήποτε ρατσιστική ιδέα.

Όταν, όμως, αποφυλακίζεται επιστρέφει σπίτι του και συνειδητοποιεί ότι ο Ντάνι, ο μικρότερος αδελφός του, έχει ασπαστεί τις ίδιες ρατσιστικές ιδέες που αυτός είχε στο παρελθόν.

Παίζουν: Έντουαρντ Νόρτον, Έντουαρντ Φορλογκ, Μπέβρελι ντ΄Άντζελο, Τζένιφερ Λιεν, Ήθαν Σουπλι, Έλιοτ Γκουλντ, Ειβερι Μπρουκς, Στέισι Κιτς.

*Star, Τρίτη 30/05 στις 01:15

«Η Κούκλα Του Κακού» (2018) σκηνοθεσία Τζεφ Χαρ

Τρόμου – Προσπαθώντας να ξεπεράσει την απώλεια του συζύγου της, η Σάρα μετακομίζει με τις κόρες της, την Κρίσι και την Κίλι σε νέα πόλη.

Η Κιλι δυσκολεύεται να προσαρμοστεί στη νέα τους ζωή και όλα γίνονται πιο δύσκολα, όταν βρίσκει μια κούκλα γεμάτη καρφίτσες στην αυλή του σπιτιού τους. Σύντομα ανακαλύπτει ότι η καταραμένη κούκλα έχει δυνάμεις που κάνεις δεν φανταζόταν.

Οι ευχές ή οι κατάρες που ξεστομίζει η Κίλι γίνονται πραγματικότητα. Αυτό αρχικά το αξιοποιεί για να τιμωρεί όσους την ενοχλούν και να για να κάνει άλλους να την συμπαθούν.

Το παιχνίδι με το βουντού όμως εμπεριέχει σκοτεινούς κινδύνους. Η Κίλι καταλαβαίνει ότι οι «ευχές» της γυρνούν μπούμερανγκ απειλώντας την ψυχική και σωματική της ακεραιότητα καθώς και ολόκληρη την οικογένειά της.

Η νεαρή κοπέλα προσπαθεί να αντιστρέψει την πορεία των συμβάντων, αλλά η σατανική κούκλα δεν το βάζει κάτω τόσο εύκολα. Επιστρέφει ξανά και ξανά για να κάνει την ζωή των χειριστών της πραγματική κόλαση.

Παίζουν: Μπρεκ Μπάσιντζερ, Μάντισον Λέολορ, Κρις Πράσκους, Κρίστιν Κάρι, Κρίστι Σουάνσον

*Mega, Τρίτη 30/05 στις 02:30