10 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τετάρτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει δέκα ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Οι Ένορκοι» (2003) σκηνοθεσία Γκάρι Φλέντερ

Αστυνομική Δραματική Όταν μία νεαρή χήρα από τη Νέα Ορλεάνη προσάπτει κατηγορίες σε ένα πανίσχυρο εταιρικό συνδικάτο για το μυστηριώδη φόνο του άντρα της, δίνει το έναυσμα για μία υπόθεση πολλών εκατομμυρίων δολαρίων. Πρόκειται όμως για μία αγωγή που μπορεί να κερδηθεί πριν ακόμα ξεκινήσει – αν στηριχθεί στην προσεκτική επιλογή, το χειρισμό και τελικά, την απόπειρα “κλοπής” των ενόρκων. Ένας αδίστακτος σύμβουλος ενόρκων προσπαθεί να επηρεάσει με εκβιασμούς και υποσχέσεις τους ενόρκους Προς μεγάλη του έκπληξη, όμως, ένας από τους ενόρκους παίζει το δικό του παιχνίδι, ζητώντας με τη βοήθεια μιας συνεργού τεράστια ποσά για να επηρρεάσει το δικαστικό σώμα υπέρ ή της άλλης πλευράς.

Παίζουν: Τζον Γκρίσαμ , Μπράιαν Κόπελμαν, Ντέιβιντ Λεβίν, Μάθιου Τσάπμαν, Ρικ Κλίβελαντ.

*Open, Τετάρτη 31/05 στις 21:00

«Rampage: Το Απόλυτο Χάος» (2018) σκηνοθεσία Μπραντ Πέιτον

Περιπέτεια φαντασίας – Ο επιστήμονας Ντέιβις Οκόγιε μοιράζεται έναν ακλόνητο δεσμό με τον Τζορτζ, έναν εντυπωσιακά έξυπνο γορίλα, τον οποίο φροντίζει από τη μέρα της γέννησής του. Αλλά ένα παράνομο γενετικό πείραμα, που δεν έχει την αναμενόμενη εξέλιξη, μεταμορφώνει τον ήρεμο και φιλικό γορίλα σε ένα τεράστιο, οργισμένο τέρας. Τα πράγματα θα χειροτερέψουν όταν σύντομα αποκαλύπτεται πως υπάρχουν και άλλα ζώα-κυνηγοί, που έχουν μεταλλαχθεί με παρόμοιο τρόπο…

Παίζουν: Ντουέιν Τζόνσον, Ναόμι Χάρις, Μαλίν Άκερμαν, Τζέφρι Ντιν Μόργκαν.

*Star, Τετάρτη 31/05 στις 21:00

«Colette» (2018) σκηνοθεσία Γουός Γουέστμορλαντ

Βιογραφική Δραματική -Η Κίρα Νάιτλι ενσαρκώνει την εμβληματική Γαλλίδα συγγραφέα της αβάν γκαρντ Κολέτ που, μέσα από το έργο της, έγινε σύμβολο της γυναικείας χειραφέτησης κατά τον 20ο αιώνα.

Ο γάμος της με τον συγγραφέα Ανρί Γκοτιέ Βιλάρ (Ντόμινικ Γουέστ) την απομάκρυνε από την απλοϊκή ζωή της επαρχίας και την εισήγαγε στη θορυβώδη ζωή του Παρισιού, όπου και ανέπτυξε το συγγραφικό της ταλέντο μεταξύ άλλων. Τα πρώτα της βιβλία εκδόθηκαν με το ψευδώνυμο του άντρα της «Βίλλυ» και έγιναν ανάρπαστα.

Εύστροφη, δυναμική και γεμάτη αυτοπεποίθηση, η Κολέτ δεν ήταν μόνο μια χαρισματική συγγραφέας, ηθοποιός και δημοσιογράφος, αλλά και μια πρωτεργάτρια του φεμινιστικού κινήματος που αγωνιζόταν για τα δικαιώματα της γυναίκας σε μια ανδροκρατούμενη κοινωνία.

Παίζουν: Κίρα Νάιτλι, Ελεανορ Τόμλινσον, Φιόνα Σο, Ντόμινικ Γουέστ

*ΕΡΤ2, Τετάρτη 31/05 στις 22:00

«Ο Σωματοφύλακας του Εκτελεστή» (2017) σκηνοθεσία Πάτρικ Χιούζ

Δράσης Κωμωδία Περιπέτεια – Δίχως άδεια και υπό επιτήρηση, ο Μπράις αναγκάζεται να επανέλθει στην ενεργό δράση από την ακόμα περισσότερο ασταθή γυναίκα του Ντάριους, την διαβόητη διεθνούς φήμης απατεώνισσα Σόνια Κινκέιντ.

Καθώς ο Μπράις οδηγείται εκτός ορίων από τους δύο προστατευόμενους του, οι τρεις τους αναμειγνύονται σε μια παγκόσμια συνομωσία και σύντομα θα βρεθούν ανάμεσα στην Ευρώπη και ένα εκδικητικό και παντοδύναμο εχθρό.

Παίζουν: Ράιαν Ρέινολντς, Σάμιουελ Λ. Τζάκσον, Σάλμα Χάγιεκ, Φρανκ Γκρίλο, Ρίτσαρντ Ε. Γκραντ, Αντόνιο Μπαντέρας, Μόργκαν Φρίμαν.

*Star, Τετάρτη 31/05 στις 23:15

«Μαμάδες με κακή διαγωγή» (2016) σκηνοθεσία Τζον Λούκας, Σκοτ Μουρ 

Κωμωδία – Έχοντας φτάσει στα όριά της προσπαθώντας να διατηρήσει τα πάντα στην εντέλεια, μια εξαντλημένη μητέρα ενώνει τις δυνάμεις της με δύο άλλες στρεσαρισμένες μανάδες για μια αποστολή, που έχει στόχο να τις απελευθερώσει. Αποτέλεσμα; Μία γερή δόση ξέφρενης διασκέδασης, κραιπάλης και απαγορευμένων απολαύσεων, που τις φέρνει σε τροχιά σύγκρουσης με την καθώς πρέπει επικεφαλής του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων…

Παίζουν: Μίλα Κούνις, Κρίστεν Μπελ, Κάθριν Χαν, Κριστίνα Άπλγκεϊτ, Τζέιντα Πίνκετ Σμιθ.

*Open, Τετάρτη 31/05 στις 23:45

«Μαγικός Καθρέφτης» (2016) σκηνοθεσία Χρήστου Δήμα

Ελληνική κωμωδία, φαντασίας – Το πρωί έφορος αρχαιοτήτων, το απόγευμα υπάλληλος σε συνεργείο αυτοκινήτων. Αυτή είναι η πληκτική καθημερινότητα του 35χρονου Κλεάνθη.

Από τη μέρα που θα ανακαλύψει έναν «μαγικό καθρέφτη», που πραγματοποιεί και τα πιο τρελά όνειρα, ο Κλεάνθης αρπάζει την ευκαιρία να ζητήσει αυτά που θα αλλάξουν τη ζωή του για πάντα. Έχει μάλιστα τη δυνατότητα να επαναδιατυπώσει την ευχή του όσες φορές θέλει.

Οι επιθυμίες του θα εκπληρωθούν, όμως αυτό δεν είναι αρκετό. Υπάρχει πάντα κάτι που του διαφεύγει και ο Κλεάνθης δεν μπορεί να βρει την πραγματική ευτυχία πουθενά. Ή τουλάχιστον έτσι νομίζει…

Παίζουν: Μάκης Παπαδημητρίου, Ζέτα Δούκα, Ελένη Κοκκίδου, Κώστας Κόκλας, Αθηνά Οικονομάκου, Λευτέρης Ελευθερίου, Τάκης Παπαματθαίου.

*Mega, Τετάρτη 31/05 στις 00:10

«Ο Κυνηγός: η Μάχη του Χειμώνα» (2016) σκηνοθεσία Σέντρικ-Νίκολας Τρόγιαν 

Δραματική Δράσης Περιπέτεια Φαντασίας – Πολλά χρόνια, προτού αφανιστεί από το ξίφος της Χιονάτης, η βασίλισσα Ραβένα, παρακολουθούσε σιωπηρά την αδελφή της, Φρέια, να προδίδεται και να εξορίζεται από το βασίλειό της.

Η Φρέια, η βασίλισσα του πάγου, πέρασε δεκαετίες απομονωμένη, να εκπαιδεύει στρατό κυνηγών, μεταξύ των οποίων τον Έρικ και τη Σάρα, οι οποίοι παράκουσαν την πιο σημαντική της εντολή: να μην ερωτευθούν ποτέ. Οι δύο αδελφές απειλούν να καταστρέψουν τον τόπο, ενώνοντας τις πλέον σκοτεινές δυνάμεις τους και οι μόνοι, που μπορούν να τα βάλουν μαζί τους, είναι ο Έρικ και η Σάρα, αρκεί να μπορέσει να βρει ο ένας τον άλλον…

Παίζουν: Σαρλίζ Θερόν, Έμιλι Μπλαντ, Κρις Χέμσγουορθ, Τζέσικα Τσάστεϊν, Νικ Φροστ, Σέρινταν Σμιθ, Σαμ Κλαφλιν

*Ant1, Τετάρτη 31/05 στις 01:00

«Διά πυρός και σιδήρου» (2004) σκηνοθεσία Τόνι Σκοτ

Δράσης – Βασισμένο εν μέρει σε αληθινή ιστορία και ίσως η καλύτερη ταινία με την υπογραφή του Τόνι Σκότ, το Δια Πυρός Και Σιδήρου περιγράφει την ιστορία του Τζον Κρίζι, πρώην δολοφόνου της CIA, ο οποίος ταξιδεύει στο Μεξικό για να προστατέψει ένα μικρό εννιάχρονο κοριτσάκι, την Πίτα. Μεταξύ τους αναπτύσσεται μια ζεστή σχέση η οποία διακόπτεται απότομα όταν κάποιοι καταφέρνουν να απάγουν την μικρή, προκαλώντας την οργή του Κρίζι, ο οποίος θα κάνει τα αδύνατα δυνατά για να σώσει την μικρή και να εκδικηθεί αυτούς που είχαν σχέση με την απαγωγή!

Παίζουν: Ντένζελ Ουάσινγκτον, Κρίστοφερ Ουόκεν, Ντακότα Φάνινγκ.

*Open, Τετάρτη 31/05 στις 01:45

«Μαχητές των Δρόμων 2» (2003) σκηνοθεσία Τζον Σίνγκλετον

Δράσης – Ο εύστροφος πρώην αστυνομικός Μπράιαν Ο Κόννερ επιστρέφει. Αυτή τη φορά θα συνεργαστεί με έναν παλιό του φίλο από το πανεπιστήμιο τον Ρόμαν Πιρς και ως μυστικοί πράκτορες θα προσπαθήσουν να εισβάλουν στη συμμορία και έτσι να ξεσκεπάσουν έναν μεγαλέμπορο ναρκωτικών, τον Κάρτερ Βερόνε.

Όταν θα καταφέρουν να γίνουν δεκτοί ως μέλη της συμμορίας, θα τους προσφέρει βοήθεια η εκρηκτική Μόνικα Φουέντες, η οποία, επίσης μυστική πράκτορας, παριστάνει ήδη την κοπέλα του μεγαλέμπορου.

Παίζουν: Πολ Γουόκερ, Ταϊρίς Γκίμπσον, Κόουλ Χάουζερ.

*Star, Τετάρτη 31/05 στις 01:45

«UFO» (2018) σε σκηνοθεσία Ράιαν Έσλινγκερ

Περιπέτεια Μυστηρίου – Ο Ντέρεκ Ετσεβάρο (Άλεξ Σαρπ) είναι απόλυτα πεπεισμένος ότι όταν ήταν παιδί είχε έρθει σε επαφή με UFO.
Αυτή η σκέψη τον στοιχειώνει ακόμη και σήμερα που είναι φοιτητής κολλεγίου. Έτσι όταν μια σειρά ανεξήγητων φαινομένων αναφέρονται σε αεροδρόμια των ΗΠΑ, βρίσκει το κίνητρο που χρειάζεται για να αρχίσει μία προσωπική έρευνα ως προς την ύπαρξη των εξωγήινων.

Η βοήθεια θα έρθει από την φίλη του Νάταλι (Έλα Παρνέλ) και την καθηγήτρια Μαθηματικών Δρ. Χέντρικς (Γκίλιαν Άντερσον).
Οι τρεις τους αγωνίζονται για να ξεδιαλύνουν το μυστήριο μέσω των μαθηματικών, ενώ ο πράκτορας του FBI Φράνκλιν Αλς παρακολουθεί από κοντά τις ενέργειές τους.

Παίζουν: Έλα Παρνέλ, Τζίλιαν Άντερσον, Άλεξ Σαρπ, Μπέντζαμιν Μπίτι, Ντέιβιντ Στρέιθερν.

*Mega, Τετάρτη 31/05 στις 02:30