10 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Μ’ αυτές τις ταινίες θα ξεκινήσει καλά ο μήνας σου!

«Έγκλημα στο Όριεντ Εξπρές» (2017) σκηνοθεσία Κένεθ Μπράνα

Αστυνομική, μυστηρίου – Μία ιστορία που ξεκινάει ως ένα πολυτελές ταξίδι με τρένο στην Ευρώπη, εξελίσσεται γρήγορα σε ένα από τα πιο κομψά, αγωνιώδη και συναρπαστικά μυστήρια που έχουν ειπωθεί ποτέ.

Από τη συγγραφέα των best-sellers, Αγκάθα Κρίστι, το «Έγκλημα στο Οριάν Εξπρές» αφηγείται την ιστορία δεκατριών άγνωστων ανθρώπων που βρίσκονται εγκλωβισμένοι σε ένα τρένο, όπου όλοι είναι ύποπτοι.

Ένας άντρας πρέπει να αγωνιστεί ενάντια στον χρόνο, πριν προλάβει ο δολοφόνος να χτυπήσει ξανά.

Παίζουν: Τζόνι Ντεπ, Κένεθ Μπράνα, Πενέλοπε Κρουζ, Ουίλεμ Νταφόε, Τζούντι Ντεντς, Τομ Μπέιτμαν, Μισέλ Φάιφερ, Τζος Γκαντ, Ντέρεκ Τζακόμπι, Λέσλι Όντομ Τζούνιορ, Ντέιζι Ρίντλεϊ, Μαρουάν Κενζάρι, Ολίβια Κόλμαν.

*Star, Πέμπτη 01/06 στις 21:00

«Το Μυστικό της Ανταλάιν» (2015) σκηνοθεσία Λι Τόλαντ Κρέιγκερ

Δραματική Ρομαντική Φαντασίας – Η Ανταλάιν Μπόουμαν (Μπλέικ Λάιβλι) γεννημένη την πρώτη δεκαετία του 1900 ζει μία φυσιολογική ζωή μέχρι την ηλικία των 29 όπου και βιώνει ένα ατύχημα με το αυτοκίνητό της.

Ξεγελώντας τον θάνατο, κάτι απίστευτο της συνέβη και συνειδητοποιεί πως πλέον δεν μεγαλώνει. Έτσι για τις επόμενες 8 δεκαετίες παραμένει 29 ετών. Η μόνη που γνωρίζει το μυστικό της είναι η ηλικιωμένη πλέον κόρη της Φλέμινγκ (Έλεν Μπέρστιν) και επιλέγει να ζει μοναχικά για να μην αποκαλυφθεί πουθενά αυτό που της συμβαίνει.

Μέχρι που στη ζωή της μπαίνει ο Ελις Τζόουνς (Μάικλ Χιούσμαν) και μαζί του ξαναζεί τον έρωτα και θυμάται πως είναι να έχεις θέληση για τη ζωή.

Όταν ένα Σαββατοκύριακο στους γονείς του απειλεί να αποκαλύψει την αλήθεια, η Άνταλιν παίρνει μια απόφαση που θα αλλάξει τη ζωή της για πάντα.

Παίζουν: Μπλέικ Λάιβλι, Μάικλ Χιούσμαν, Χάρισον Φορντ, Έλεν Μπέρστιν, Κάθι Μπέικερ, Αμάντα Κριου, Ρίτσαρντ Χάρμον.

*Open, Πέμπτη 01/06 στις 21:00

«Απ’τα κόκαλα βγαλμένα» (2011) σκηνοθεσία Σωτήρης Γκορίτσας

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Ο νεαρός ειδικευόμενος ορθοπεδικός γιατρός Γιώργος Σπυράτος αρχίζει την επαγγελματική του καριέρα στο δημόσιο νοσοκομείο των «Αγίων Πάντων». Εκεί, ανακαλύπτει το πώς ένα σύστημα που σχεδιάστηκε για να θεραπεύει, να προσφέρει, να ανακουφίζει, έχει εξελιχθεί σ’ ένα παρανοϊκό βασανιστήριο που εξουθενώνει τους πάντες, Άγιους και μη. Μέσα στο αγριεμένο αυτό κοινωνικό τοπίο, ο νεαρός γιατρός θα παλέψει για να περάσει ανάμεσα από τις επικίνδυνες συμπληγάδες αντιμαχόμενων νεοελληνικών μικρόκοσμων που απειλούν να τον κατασπαράξουν. Παράλληλα με τους ασθενείς που θεραπεύει θα δώσει και τον δικό του αγώνα επιβίωσης.

Παίζουν: Αργύρης Ξάφης, Δημήτρης Ήμελλος, Άννα Κουτσαφτίκη, Στέλιος Μάινας, Μπέσυ Μάλφα, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Βαγγέλης Μουρίκης, Μηνάς Χατζησάββας, Γιώργος Συμεωνίδης, Γιώτα Φέστα, Κώστας Μπερικόπουλος, Δημήτρης Ξανθόπουλος, Μάκης Παπαδημητρίου, Υβόννη Μαλτέζου, Χάρης Φραγκούλης κ.ά.

*ΕΡΤ2, Πέμπτη 01/06 στις 22:00

«Lukas» (2018) σκηνοθεσία Ζυλιέν Λεκλέρκ

Δράσης Περιπέτεια – Ένας πορτιέρης σε νυχτερινό μαγαζί και πρώην μποξέρ καταλήγει στη φυλακή μετά από έναν καυγά.

Την επιμέλεια της 8χρονης κόρης του αναλαμβάνουν οι κοινωνικές υπηρεσίες.

Οι Αρχές του κάνουν μια πρόταση, να συνεργαστεί μαζί τους και να εισχωρήσει στη συμμορία ενός Ολλανδού κακοποιού, που στήνει παράνομους αγώνες, ώστε να αποκτήσει την ελευθερία του και ξανά την επιμέλεια της κόρης του.

Παίζουν: Ζαν Κλοντ Βαν Νταμ, Σάμι Μπουαζιλά, Σβέβα Αλβίτι, Κέβιν Τζάνσενς, Αλίς Βερσετ

*ΕΡΤ1, Πέμπτη 01/06 στις 23:00

«Ο Χιονάνθρωπος» (2017) σκηνοθεσία Τόμας Άλφρεντσον

Αστυνομική, δράμα, θρίλερ – Ένα αγοράκι ξυπνά κι αναζητά τη μητέρα του. Το σπίτι άδειο. Στον κήπο ένας χιονάνθρωπος με το φουλάρι της μητέρας του τυλιγμένο στο λαιμό του. Ο συναισθηματικά ασταθής αστυνόμος Χάρι Χόλε και η ομάδα του ξεκινούν την έρευνα για μια απλή, φαινομενικά, δολοφονία κι ανακαλύπτουν έναν ανησυχητικό αριθμό γυναικών που έχουν χαθεί στη διάρκεια των τελευταίων χρόνων. Ένας serial killer παίζει διεστραμμένα παιχνίδια στρατηγικής στην έδρα του και ο Χάρι Χόλε καλείται να μπει στο μυαλό του, αλλιώς ένας ακόμα χιονάνθρωπος θα εμφανιστεί κι άλλη μια γυναίκα θα δολοφονηθεί.

Παίζουν: Μάικλ Φασμπέντερ, Τζέι Κ. Σίμμονς, Ρεμπέκα Φέργκιουσον, Σάρλοτ Γκένσμπουργκ, Κλόι Σεβινί, Βαλ Κίλμερ.

*Star, Πέμπτη 01/06 στις 23:15

«Σε Κατάσταση Πολιορκίας» (1992) σκηνοθεσία Άντριου Ντέιβις

Δράσης – Το θωρηκτό USS Missouri (BB-63) φτάνει στο Περλ Χάρμπορ, όπου ο τότε πρόεδρος Τζορτζ Μπους ανακοινώνει ότι το πλοίο θα παροπλιστεί στην Καλιφόρνια. Ο Κέισι Ράιμπακ, ένας αρχιλοχίας που εργάζεται ως σεφ στο πλοίο, ετοιμάζει γεύματα για τον εορτασμό των γενεθλίων του διοικητή Πλοιάρχου Άνταμς παρά τις εντολές των ανωτέρων ότι αναμένουν catering.

Ένα ελικόπτερο προσγειώνεται στο κατάστρωμα του πλοίου με μια μουσική μπάντα και μια ομάδα κέτερινγκ, που στην πραγματικότητα είναι μια ομάδα μισθοφόρων με επικεφαλή τον πρώην πράκτορα της CIA, Γουίλιαμ Στράνιξ, που υποδύεται ο Τόμι Λι Τζόουνς καθώς και με την Playmate, Τζόρνταν Τέιτ.

Ο Στράνιξ και η ομάδα του βάζουν το πλοίο Σε Κατάσταση Πολιορκίας, και απειλούν με την εκτόξευση των πυρηνικών κεφαλών του, αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

Δεν έχουν υπολογίσει όμως ότι ο μάγειρας του πλοίου, ο Ράιμπακ, είναι πρώην παρασημοφορημένος πεζοναύτης, ο οποίος δεν θα παραδώσει τόσο εύκολα το πλοίο στα χέρια τους.

Ειδικά στον Στράνιξ, που γνωρίζονται από κοινές αποστολές που είχαν συμμετάσχει στο παρελθόν….

Παίζουν: Τόμι Λη Τζόουνς, Στήβεν Σίγκαλ, Γκάρι Μπασέϊ, Έρικα Ελιανακ, Ντάμιαν Τσάπα, Τρόι Έβανς

*Open, Πέμπτη 01/06 στις 23:30

«Καμικάζι Αγάπη Μου!» (1983) σκηνοθεσία Γιάννης Δαλιανίδης

Ελληνική, κωμωδία – Ο Στάθης λατρεύει τις μηχανές, η Ρένα θέλει όλη την ώρα να χορεύει σε ντίσκο και ο Αλέξης τρελαίνεται για τη ροκ μουσική. Πρόκειται για τρία θεότρελα αδέλφια. Ο ένας από αυτούς, ο Στάθης, δεν καταφέρνει να στεριώσει σε καμία δουλειά και, όταν φτάνει να χάσει και το κορίτσι που αγαπά, η μητέρα του αποφασίζει να του αγοράσει αυτό που λατρεύει περισσότερο, μια… σούπερ μοτοσυκλέτα!

Μόλις την αγοράζει αντιλαμβάνεται πως του την έκλεψαν και τότε αποφασίζει να βρεί έναν τρόπο για να αγοράσει μία άλλη αλλά και να μάθει ποιος του την έκλεψε.Όταν συναντά την Σύλβια μια τύπισσα η οποία έχει ένα μαγαζί με εικόνες τον βάζει να κάνει μια δουλειά της αλλά τον ανακαλύπτει ένας αστυνομικός και τον κλείνει μέσα.Μόλις βγαίνει αποφασίζει να πιάσει δουλειά με τον αδερφό του τον Αλέξη.

Εκεί πιάνει δουλειά με την βοήθεια της Χριστίνας και ο Αλέξης βρίσκει τον έρωτα του την Σοφία.Στο τέλος ο Στάθης γίνεται διευθυντής και τα ξαναφτιάχνει με την Κίτσα.

Παίζουν: Στάθης Ψάλτης, Σταμάτης Γαρδέλης, Καίτη Φίνου, Σοφία Αλιμπέρτη, Κούλα Αγαγιώτου, Βίνα Ασίκη, Ζανό Ντάνιας, Νίκος Παπαδόπουλος.

*Alpha, Πέμπτη 01/06 στις 00:15

«Μπάτσοι από τον Πάγκο» (2010) σκηνοθεσία Άνταμ ΜακΚέι 

Αστυνομική Δράσης – Οι ντετέκτιβ Κρίστοφερ Ντάνσον και Πι-Κέι Χάισμιθ είναι οι πιο ικανοί και αγαπητοί μπάτσοι στη Νέα Υόρκη. Λίγα γραφεία πίσω από τα δικά τους κάθονται οι Άλεν Γκαμπλ και Τέρι Χόιτζ, οι οποίοι δεν ανήκουν στους ήρωες, είναι από τους «άλλους τύπους».

Όμως για κάθε μπάτσο εμφανίζεται κάποια μέρα η ευκαιρία να αναδειχθεί… Έτσι οι Γκαμπλ και Χόιτζ αναλαμβάνουν μία φαινομενικά απλή υπόθεση, με την οποία κανείς άλλος δεν καταδέχεται να ασχοληθεί, η οποία όμως μπορεί να αποδειχθεί ως το μεγαλύτερο έγκλημα στην ιστορία της Νέας Υόρκης.

Σίγουρα είναι η ευκαιρία της ζωής τους, έχουν όμως τα προσόντα να την εκμεταλλευτούν;

Παίζουν: Μαρκ Γουόλμπεργκ, Γουίλ Φερέλ, Σάμιουελ Λ. Τζάκσον, Ντουέιν Τζόνσον, Εύα Μέντες, Μάικλ Κίτον, Λίντσεϊ Σλόαν, Ρέι Στίβενσον, Πάρις Χίλτον, Αν Χεκ, Στιβ Κούγκαν.

*Mega, Πέμπτη 01/06 στις 01:20

«Bohemian Rhapsody» (2018) σκηνοθεσία Ντέξτερ Φλέτσερ

Βιογραφία Δραματική – O Φρέντι Μέρκιουρι των Queen, αψήφησε τα στερεότυπα και τους συμβιβασμούς για να γίνει ένας από τους πιο αγαπητούς καλλιτέχνες του πλανήτη. Η ταινία ακολουθεί τη ραγδαία άνοδο της μπάντας μέσα από τα εμβληματικά τραγούδια και τον επαναστατικό τους ήχο. Γνωρίζουν απαράμιλλη επιτυχία, αλλά σε μια απροσδόκητη τροπή ο Φρέντι, περιτριγυρισμένος από κακές επιρροές, παρατάει τους Queen για να κάνει σόλο καριέρα.

Έχοντας υποφέρει πολύ χωρίς τους Queen, καταφέρνει να επανενωθεί μαζί τους λίγο πριν τη συναυλία «Live Aid». Ενώ έχει μόλις διαγνωσθεί ως φορέας του AIDS, ο Φρέντι οδηγεί με γενναιότητα την μπάντα σε μία από τις καλύτερες συναυλίες στην ιστορία της ροκ μουσικής. Οι Queen αφήνουν μια κληρονομιά που συνεχίζει να εμπνέει τους ασυμβίβαστους, τους ονειροπόλους και τους λάτρεις της μουσικής μέχρι και σήμερα.

Παίζουν: Ράμι Μάλεκ, Λούσι Μπόιντον, Γκουίλουμ Λι, Μπεν Χάρντι.

*Open, Πέμπτη 01/06 στις 01:30

«Babylon A.D.» (2008) σε σκηνοθεσία Ματιέ Κασοβίτς

Περιπέτεια – Στο κοντινό μέλλον, ένας μισθοφόρος που ακούει στο όνομα Τούροπ (Βιν Ντίζελ) δέχεται το συμβόλαιο του Ρώσου μαφιόζου Γκόρσκι (Ζεράρ Ντεπαρντιέ) και αναλαμβάνει να μεταφέρει μια νεαρή κοπέλα από τη Ρωσία στη Νέα Υόρκη. Μια απολαυστική περιπέτεια, με αρκετές εκρήξεις αδρεναλίνης και έναν παιχνιδιάρικο, γρήγορο ρυθμό. O διάσημος Γάλλος ηθοποιός Ματιέ Κασοβίτς, ταυτοχρόνως όμως και σκηνοθέτης (La Haine), επιχειρεί μέσα από τη νέα του ταινία να εκφράσει την άποψή του σχετικά με τον προορισμό της ανθρωπότητας και την κατάσταση του πλανήτη σε μερικές δεκάδες χρόνια από τώρα.

Παίζουν: Βιν Ντίζελ, Μισέλ Γεό, Μέλανι Τιερί, Ζεράρ Ντεπαρντιέ, Σαρλότ Ράμπλινγκ.

*Star, Πέμπτη 01/06 στις 01:45