13 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Η Παρασκευή έφτασε και η μέρα δεν μπορεί να κλείσει με καλύτερο τρόπο!

«Robots» (2005) σκηνοθεσία Κρις Γουέτζ, Κάρλος Σαλντανχα

Κινούμενα Σχέδια – Σε ένα παράλληλο σύμπαν το οποίο κατοικείται από ρομπότ, ο Ρόντεϊ ένας νεαρός ευφυής εφευρέτης ονειρεύεται να βοηθήσει τα ρομπότ όπου και να βρίσκονται. Στην προσπάθεια του αυτή θα συμμαχήσει με την Κάπι, μια όμορφη και δυναμική ρομπότ, την οποία θα ερωτευτεί, και μια ομάδα από παράνομα ρομπότ γνωστά ως Ράστις, με αρχηγό τους τον Φέντερ.

Μαζί θα έρθουν αντιμέτωποι με τον τυραννικό Ράτσετ.

Στην ελληνική μεταγλώττιση με τις φωνές των: Γιώργος Χρανιώτης, Γεράσιμος Γεννατάς, Λεωνίδας Κακούρης, Σοφία Καψαμπέλη, Χρήστος Πλαΐνης, Θανάσης Κουρλαμπάς, Τζίνη Παπαδοπούλου

Με τις φωνές των: Γιούαν ΜακΓκρέγκορ, Χάλι Μπέρι, Γκρεγκ Κινίαρ, Ρόμπιν Γουίλιαμς, Αμάντα Μπάινς,

*Open, Παρασκευή 02/06, στις 21:00

«Ο Τρελοπενηντάρης» (1971) σκηνοθεσία Κώστας Καραγιάννης

Ελληνική κωμωδία – Ο Ανδρέας Τεπενδρής, είναι ένας επιπόλαιος πενηντάρης, που ακόμα δεν έχει καταφέρει να σταθεροποιηθεί επαγγελματικά. Κατά καιρούς καταπιάνεται με διάφορες δουλειές με αποτέλεσμα να βρίσκεται πάντα σε δύσκολη οικονομική κατάσταση. Σε συνεργασία με τον αδελφικό του φίλο Φρίξο, ανοίγει μια σχολή μανεκέν. Η επίσκεψη ενός παλιού του φίλου, που έχει γυρίσει από την Αμερική πετυχημένος και με πολλά σχέδια για νέες δουλειές, του δίνει μεγάλη χαρά.

Έτσι, όταν του προτείνει να τον πάρει ως συνέταιρο στις δουλειές του, με την προϋπόθεση να σοβαρέψει και να αλλάξει τρόπο ζωής, ο Ανδρέας αφήνει τη σχολή μανεκέν και αρχίζει να ζει μια καινούρια ζωή, παριστάνοντας τον μεγαλοεπιχειρηματία. Σιγά-σιγά, χάνει τα μυαλά του, γιατί γνωρίζει μια πάμπλουτη Αμερικάνα και απαρνιέται ακόμα και την αρραβωνιαστικιά του. Εκείνη όμως, με τη βοήθεια της κόρης του, που δεν μπορεί να βλέπει έτσι τον πατέρα της αλλά και των φίλων του, που θέλουν να τον συνετίσουν, του στήνει μια παγίδα και τον κάνει να ξαναβρεί τα λογικά του.

Παίζουν: Λάμπρος Κωνσταντάρας, Καίτη Πάνου, Ρίκα Διαλυνά, Αλέκος Τζανετάκος, Βίκυ Βανίτα, Ανδρέας Φιλιππίδης.

*Ant1, Παρασκευή 02/06, στις 21:00

«Transformers 4: Εποχή Αφανισμού» (2014) σκηνοθεσία Μάικλ Μπέι

Δράσης, επιστημονικής φαντασίας – Έχουν περάσει τέσσερα χρόνια από τη μάχη στο Σικάγο και όλα τα Transformers βρίσκονται σε αχρηστία ή κρύβονται από τους ανθρώπους, αφού το ανθρώπινο είδος τους καταδιώκει μανιωδώς.

Ο Όπτιμους Πραΐμ κρύβεται μεταμορφωμένος σε παλιό φορτηγό το οποίο, έρχεται στην κατοχή του ιδεαλιστή ρομαντικού εφευρέτη Κεΐντ Γιεΐγκιερ (Μαρκ Γουόλμπεργκ). Όταν ο Κέιντ το καταλάβει θα προσπαθήσει να βοηθήσει τον Όπτιμους να ανακαλύψει την αλήθεια σχετικά με τους λόγους όπου οι άνθρωποι διώκουν τους Transformers και να αποδώσει την δικαιοσύνη.

Παράλληλα ένας επιχειρηματίας με πολιτικές διασυνδέσεις κατορθώνει να δημιουργήσει δικά του Transformers τα οποία θα χρησιμοποιήσει για να αλλάξει για πάντα τις ισορροπίες μεταξύ ανθρώπου και μηχανών.

Παίζουν: Μαρκ Γουόλμπεργκ, Νίκολα Πέλτζ, Κέλσι Γκράμερ, Τζακ Ρεΐνορ, Τ.Τζέι Μίλερ, Λι Μπίνκπινγκ, Σοφία Μάιλς.

*Skai, Παρασκευή 02/06, στις 21:00

«Ναυμαχία» (2012) σκηνοθεσία Πίτερ Μπεργκ

Περιπέτεια – Δυνάμεις του Πολεμικού Ναυτικού των Ηνωμένων Πολιτειών πραγματοποιούν μία συνηθισμένη άσκηση στα ανοικτά του Ειρηνικού Ωκεανού. Εκείνο όμως που αγνοούν είναι πως μία προηγμένη τεχνολογικά εξωγήινη φυλή καιροφυλακτεί κάτω από την επιφάνεια του νερού.

Τα σχέδια των εισβολέων δεν αργούν να αποκαλυφθούν και η μάχη προμηνύεται σφοδρή, τόσο στον αέρα, όσο και στη στεριά. Αυτό όμως, που θα καθορίσει την έκβαση του πολέμου θα είναι μία ναυμαχία, η πιο κρίσιμη και δυνατή, που γνώρισε ποτέ η ανθρώπινη ιστορία.

Παίζουν: Λίαμ Νίσον, Μπρούκλιν Ντέκερ, Αλεξάντερ Σκάρσγκαρντ, Τέιλορ Κιτς, Ριάνα, Ταντανόμπου Ασάνο.

*Star, Παρασκευή 02/06, στις 21:00

«Μαρί Κιουρί: Η Γυναίκα που Άλλαξε τον Κόσμο» (2019) σκηνοθεσία Μαρζάν Σατραπί

Δραματική – Ένα ταξίδι στη ζωή της θρυλικής Μαρί Σλοντόφσκα Κιουρί (Ρόζαμουντ Πάικ), στις παθιασμένες σχέσεις της, στις επιστημονικές καινοτομίες της που της απέφεραν το Νόμπελ και στις συνέπειες αυτών για τον κόσμο ολόκληρο.

Μετά τον θάνατο του αγαπημένο της συζύγου και συνερευνητή, η Μαρία Κιουρί παραμένει ισχυρά δεσμευμένη στην επιστήμη της καθώς συνεχίζει να εξηγεί άγνωστα μέχρι τότε ραδιενεργά στοιχεία.

Σύντομα ωστόσο γίνεται προφανές και στην ίδια ότι το έργο της μπορεί να καταλήξει σε ιατρικές εφαρμογές που θα σώσουν χιλιάδες ζωές ή σε πολεμικές χρήσεις που θα τις αφανίσουν ανά εκατομμύρια.

Παίζουν: Ρόζαμουντ Πάικ, Σάμ Ράιλι, Ανια Τέιλορ-Τζόι, Aνερίν Μπαρνάρ, Σάιμον Ράσελ Μπιλ, Κόρεϊ Τζόνσον.

*ΕΡΤ2, Παρασκευή 02/06, στις 22:00

«Η Κόρη του Ήλιου» (1971) σκηνοθεσία Ντίνος Δημόπουλος

Δραματική Ελληνική Ταινία Ρομαντική – Λίγο πριν το 1910, στον Θεσσαλικό κάμπο, οι μεγαλοτσιφλικάδες διαφεντεύουν τη ζωή των χωρικών, και ειδικότερα ο μεγαλοτσιφλικάς της περιοχής Στράτος Καρατζάς.

Η δυναμική κόρη ενός κολίγου, η Μάγια, που πρόκειται να παντρευτεί το νεαρό Λευτέρη, ηγείται του αγώνα τους για καλύτερες συνθήκες ζωής και έρχεται αντιμέτωπη με τον Καρατζά και με την ανιψιά του Βγενιώ, η οποία θέλει και εκείνη τον Λευτέρη.

Η Βγενιώ κατορθώνει να τους χωρίσει, ο Λευτέρης φεύγει για στρατιώτης και ο Καρατζάς πείθει την Μάγια να τον παντρευτεί. Η επιστροφή, όμως, του Λευτέρη θα φέρει πολλές ανατροπές στις ζωές όλων.

Παίζουν: Αλίκη Βουγιουκλάκη, Κώστας Καρράς, Νίκος Γαλανός, Παντελής Ζερβός, Νότης Περγιάλης, Σπύρος Καλογήρου, Λαυρέντης Διανέλλος, Νίκος Τσούκας

*ΕΡΤ1, Παρασκευή 02/06, στις 22:00

«Winchester: Το σπίτι των φαντασμάτων» (2018) σκηνοθεσία Μάικλ Σπίριγκ, Πίτερ Σπίριγκ

Τρόμου – Σε μια απομονωμένη περιοχή 50 μίλια έξω από το Σαν Φρανσίσκο βρίσκεται η έπαυλη Winchester, το πιο στοιχειωμένο σπίτι στον κόσμο, χτισμένη το 1884.

Κατασκευαζόταν με μανιώδεις ρυθμούς, ολημερίς και ολονυχτίς για δεκαετίες, υπό τις οδηγίες της Σάρα Ουίντσεστερ (Έλεν Μίρεν): έχει επτά ορόφους και εκατοντάδες δωμάτια, διαδρόμους που δεν οδηγούν πουθενά και πόρτες πίσω από τις οποίες κρύβεται τοίχος, σαράντα επτά τζάκια, δύο χιλιάδες καταπακτές, αετώματα, πυργίσκους, αυλές, υαλογραφήματα με αποσπάσματα από σεξπηρικά έργα: «Οι ίδιες αυτές σκέψεις κατοικούν τον μικρό τούτο κόσμο».

Η ιδιοκτήτριά της έπαυλης ήταν η Σάρα Γουίντσεστερ, χήρα και κληρονόμος του Γουίλιαμ Γουίντσεστερ, διάσημου κατασκευαστή όπλων της εποχής και εμπνευστή της ομώνυμης, αυτόματης καραμπίνας.

Στον υπόλοιπο κόσμο μοιάζει με τερατώδες μνημείο που συμβολίζει την τρέλα μιας διαταραγμένης γυναίκας. Όμως η Σάρα δεν το έχτισε για τον εαυτό της, την ανιψιά της (Σάρα Σνουκ) ή τον εκκεντρικό γιατρό Έρικ Πράις (Τζέισον Κλαρκ), τον οποίο έχει καλέσει στο σπίτι, αλλά το δημιούργησε ως καταφύγιο ή τόπο περιορισμού των φαντασμάτων όσων έπεσαν θύματα του θανάσιμου όπλου.

Το έχτισε για να αντιμετωπίσει το ακατανόητο: θύμα ή θύτης, εκατοντάδες πνεύματα που διψούν για εκδίκηση, μερικά καλά και μερικά κακά, φυλακίστηκαν στο άσυλο αυτό και εκείνη ήταν η δεσμοφύλακάς τους. Και το πιο τρομακτικό πνεύμα όλων θέλει να κάνει την Σάρα μία από αυτούς…

Παίζουν: Ελεν Μίρεν, Τζέισον Κλαρκ, Σάρα Σνουκ, Εμ Γουάιζμαν, Αλανα Φαγκαν.

*Open, Παρασκευή 02/06, στις 23:00

«Ο Δυναστείας» (1985) σκηνοθεσία Όμηρος Ευστρατιάδης

Ελληνική κωμωδία – Στις αρχές της δεκαετίας του ’50, ο γυναικοθήρας στρατιώτης Μπέμπης Καρινκόπουλος παίρνει δυσμενή μετάθεση και αποστέλλεται στο μέτωπο της Κορέας. Αντί για την Κορέα, όμως, βρίσκεται πάνω σ’ ένα πλοίο προς το Ντακάρ και μοιραία καταλήγει σκλάβος στα παζάρια της Ανατολής. Μια μέρα οδηγείται στα καζάνια του φύλαρχου των κανιβάλων Σπάλα Σπάλα, αλλά η συνάντησή του με τον Ταρζάν είναι σωτήρια μιας και ο τελευταίος αποδεικνύεται εξάδελφός του. Επί σαράντα χρόνια τον κερδίζει στο τάβλι, γίνεται πάμπλουτος κι επιστρέφει θριαμβευτικά στην πατρίδα του.

Παίζουν: Σωτήρης Μουστάκας, Ρένα Παγκράτη, Νανά Βενέτη, Τόνυ Άντονυ, Ηλίας Κωνσταντίνου, Κάτια Κουκίδου, Κώστας Μακέδος, Στέλλα Κωνσταντινίδου.

*Alpha, Παρασκευή 02/06, στις 00:15

«Η Ένατη Πύλη» (1999) σκηνοθεσία Ρομάν Πολάνσκι

Μυστηρίου Τρόμου – Ο Ντιν Κόρσο, εκτιμητής και έμπορος σπάνιων βιβλίων, αναλαμβάνει να διαπιστώσει για λογαριασμό ενός φίλου τη γνησιότητα ενός πολύ ιδιαίτερου αντικειμένου. Πρόκειται για ένα από τα συνολικά τρία σωζόμενα αντίτυπα ενός βιβλίου του 17ου αιώνα, με τίτλο «Οι Εννέα Πύλες».

Ο Ντιν ξεκινά ένα ταξίδι στην Ευρώπη για να συγκρίνει το δικό του αντίτυπο με τα άλλα δύο που βρίσκονται εκεί, κρυμμένα σε ιδιωτικές συλλογές.

Μετά τη γνωριμία του με όλα σχεδόν τα αμφιλεγόμενα πρόσωπα που είχαν κάποτε στην κατοχή τους τα βιβλία, αρχίζει να πλησιάζει στο μυστικό που συνδέει και τα τρία σωζόμενα αντίτυπα.

Τότε όμως αρχίζουν και οι μυστηριώδεις απειλές κατά της ζωής του.

Παίζουν: Τζόνι Ντεπ, Φρανκ Λαντζέλα, Λένα Όλιν, Τζακ Τέιλορ, Εμανουέλ Σενιέ.

*Skai, Παρασκευή 02/06, στις 00:20

«Διά πυρός και σιδήρου» (2004) σκηνοθεσία Τόνι Σκοτ

Δράσης – Βασισμένο εν μέρει σε αληθινή ιστορία και ίσως η καλύτερη ταινία με την υπογραφή του Τόνι Σκότ, το Δια Πυρός Και Σιδήρου περιγράφει την ιστορία του Τζον Κρίζι, πρώην δολοφόνου της CIA, ο οποίος ταξιδεύει στο Μεξικό για να προστατέψει ένα μικρό εννιάχρονο κοριτσάκι, την Πίτα. Μεταξύ τους αναπτύσσεται μια ζεστή σχέση η οποία διακόπτεται απότομα όταν κάποιοι καταφέρνουν να απάγουν την μικρή, προκαλώντας την οργή του Κρίζι, ο οποίος θα κάνει τα αδύνατα δυνατά για να σώσει την μικρή και να εκδικηθεί αυτούς που είχαν σχέση με την απαγωγή!

Παίζουν: Ντένζελ Ουάσινγκτον, Κρίστοφερ Ουόκεν, Ντακότα Φάνινγκ.

*Open, Παρασκευή 02/06, στις 01:00

«Η Ζωή σου, η Ζωή μου» (2013) σκηνοθεσία Σεθ Γκόρντον

Κωμωδία – Ο Σάντι είναι ένας ήπιος οικογενειάρχης που βλέπει τη θέση του στην εταιρία όπου εργάζεται σε συνεχή άνοδο. Όλα θα καταστραφούν, όταν μια δόλια γυναίκα, η Νταϊάνα, του κλέβει κυριολεκτικά την ταυτότητα.
Με πλαστές πιστωτικές κάρτες τον χρεώνει απίστευτα ποσά καταστρέφοντάς τον οικονομικά και κοινωνικά.

Θα ταξιδέψει από το Ντένβερ ως το Μαϊάμι για να την ξεμπροστιάσει, με σκοπό να τη φέρει ενώπιον της δικαιοσύνης όμως, δεν υπολογίζει πως έχει μπλέξει με σκληρό καρύδι.

Σαν να μην έφτανε αυτό, ένας κυνηγός επικηρυγμένων θα βρεθεί να κυνηγάει να σκοτώσει και τους δύο, με αποτέλεσμα να αναγκαστούν να συμμαχήσουν.

Παίζουν: Τζέισον Μπέιτμαν, Μελίσα ΜακΚάρθι, Ρόμπερτ Πάτρικ, Αμάντα Πιτ.

*Ant1, Παρασκευή 02/06, στις 01:15

«Ο Τελευταίος Νονός» (2018) σκηνοθεσία Κέβιν Κόνολ

Αστυνομική Βιογραφική Δραματική – Το αφεντικό της μαφίας Τζον Γκότι αναλογίζεται την 30ετή του πορεία στη Νέα Υόρκη από το 1972 που ανέλαβε να κάνει την πρώτη δολοφονία για τον Κάρλο Γκαμπίνο, έως και το 2002 που έφυγε από τη ζωή, άρρωστος από καρκίνο.

Ο γιος του Τζον Γκότι, ο Τζον Τζούνιορ μας περιγράφει την άνοδο του πατέρα του, ως «Teflon Don» της εγκληματικής οικογένειας Γκαμπίνο της Νέας Υόρκης. Η θυελλώδης ζωή του αλλά και η σχέση του με τη γυναίκα του καθώς προσπαθούν να κρατήσουν ενωμένη την οικογένεια εν μέσω εγκλημάτων και φυλακίσεων.

Παίζουν: Τζον Τραβόλτα, Κέλι Πρέστον, Σπένσερ Ρόκο Λοφράνκο, Στέισι Κεχ, Γουίλιαμ Ντι Μεο, Λεο Ρόσι, Κρις Κέρσον.

*Star, Παρασκευή 02/06, στις 01:30

«Αντίστροφη Μέτρηση για Φόνο» (2019) σκηνοθεσία Κέβιν Φαίρ

Δραματική Μυστηρίου – Όταν ο ιδιοκτήτης ενός δημοφιλούς σούπερ μάρκετ δολοφονείται νωρίς το πρωί, η ιδιοκτήτρια εστιατορίου και παρουσιάστρια σόου μαγειρικής, Μπίλι Μπλέσινγκς εμπλέκεται στη διερεύνηση ενός ακόμα μυστηρίου.
Ο ντετέκτιβ Ίαν Τζάκσον είναι ο υπεύθυνος της έρευνας και είναι σχεδόν σίγουρος ότι η δολοφονία, είναι έργο ενός έξυπνου και «σκοτεινού» κατά συρροή δολοφόνου.

Παίζουν: Χόλι Ρόμπινσον Πιτ, Ρικ Φοξ, Κάρεν Ρόμπινσον, Χίλαρι Τζαρντίν, Τάρα Γουίλσον, Άντριου Φράνσις, Όνα Γκράουερ.

*Mega, Παρασκευή 02/06, στις 02:20