13 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Μ’ αυτές τις ταινίες δεν πρόκειται να βαρεθείς ούτε λεπτό στο σπίτι σου!

«Δεσποινίς Διευθυντής» (1964) σκηνοθεσία Ντίνος Δημόπουλος

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Η Λίλα Βασιλείου, πολιτικός μηχανικός, που μόλις έχει πάρει το δίπλωμά της,  αναλαμβάνει τη διεύθυνση μιας τεχνικής εταιρείας έχοντας διαρκώς στο πλευρό της τον υπερπροστατευτικό πατέρα της. Θέλοντας να δώσει προτεραιότητα στην καριέρα της ως επιστήμων, παραμελεί τη θηλυκότητα της αποθαρρύνοντας το φλερτ του υφισταμένου της υπομηχανικού και λάτρη του γυναικείου φύλου Αλέκου Σαμιωτάκη. Όταν τον ερωτεύεται, παροτρύνεται από την ξαδέλφη της, Αθηνά, να μεταμορφωθεί σε ναζιάρικο θηλυκό.

Παίζουν: Τζένη Καρέζη, Αλέκος Αλεξανδράκης, Διονύσης Παπαγιανόπουλος, Λίλη Παπαγιάννη, Δημήτρης Νικολαΐδης, Ελένη Ζαφειρίου, Κώστας Καρράς, Νίτσα Μαρούδα, Κατερίνα Γώγου, Άγγελος Αντωνόπουλος, Ελένη Μαυρομάτη, Περικλής Χριστοφορίδης.

*Mega, Σάββατο 03/06 στις 21:00

«Ροβινσώνας Κρούσος» (2016) σε σκηνοθεσία Βενσάν Κέστελου, Μπεν Στάνσεν

Animation – Σε ένα εξωτικό νησί ένας παπαγάλος ζει με άλλα ζώα σε ένα απομακρυσμένο, ειδυλλιακό νησί, πραγματικό επίγειο παράδεισο. Αλλά δε μπορεί να σταματήσει να ονειρεύεται πως θα καταφέρει να φύγει για να ανακαλύψει τον κόσμο. Μετά από μια τρομερή καταιγίδα, τα ζώα του νησιού βρίσκουν ένα περίεργο ον στη παραλία, έναν άνθρωπο, τον Ροβινσώνα Κρούσο. Ο Ροβινσώνας ζητάει τη βοήθεια της χαριτωμένης παρέας για να επιστρέψει σπίτι του αλλά και τα ζώα έχουν τελικά ανάγκη τη βοήθεια του, όταν πρέπει να αντιμετωπίσουν δύο άγριες γάτες, που θέλουν να κάνουν το νησί δικό τους…

*Star, Σάββατο 03/06 στις 21:00

«Κρίμα το Μπόι σου» (1970) σκηνοθεσία Κώστας Καραγιάννης

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Ο Μάριος, καλός άνθρωπος εκ φύσεως, βλέπει ότι ο φίλος του Δημήτρης χρειάζεται χρήματα και του δίνει ένα ποσό από το ταμείο της εταιρείας στην οποία εργάζεται. Ο Δημήτρης, όμως, δεν του τα επιστρέφει και ο Μάριος καταδικάζεται σε επταετή φυλάκιση. Οταν βγαίνει από την φυλακή, τον περιμένει ένα αυτοκίνητο…Ο οδηγός του τον πηγαίνει σε μια βίλα, όπου μαθαίνει ότι όλα όσα βλέπει, είναι δικά του.

Στον κατάπληκτο Μάριο εμφανίζεται η Δανάη, μια πανέμορφη γυναίκα και του λέει ότι είναι χήρα του φίλου του Δημήτρη, ο οποίος, πριν πεθάνει, είχε δημιουργήσει μια μεγάλη περιουσία στο Κονγκό. Η Δανάη του δίνει τα χρήματα που του “χρωστάει” και ο τίμιος Μάριος τα παραδίδει στον σύμβουλο της εταιρείας. Ο Μάριος είναι τώρα ευτυχισμένος και ερωτευμένος με την Δανάη. Σε μια εκδρομή στην Υδρα, όμως…

Παίζουν: Λάμπρος Κωνσταντάρας, Μάρω Κοντού, Ανδρέας Μπάρκουλης, Άρτεμις Τσάρμη, Άγγελος Μαυρόπουλος.

*Skai, Σάββατο 03/06 στις 21:00

«Απόλυτη Ευφυΐα» (2011) σκηνοθεσία Νιλ Μπέργκερ

Περιπέτεια – Ο φιλόδοξος συγγραφέας Έντι Μόρα πάσχει από χρόνια έλλειψη έμπνευσης. Η ζωή του, όμως, θα αλλάξει από τη μια στιγμή στην άλλη, όταν ένας παλιός του φίλος θα του προτείνει το NZT, ένα νέο, επαναστατικό φαρμακευτικό σκεύασμα που του δίνει τη δυνατότητα να εκμεταλλευτεί στο έπακρο όλες του τις δυνατότητες. Με τις εγκεφαλικές του συνάψεις να δουλεύουν υπερωρίες, ο Έντι μπορεί να θυμηθεί ό,τι έχει διαβάσει, δει ή ακούσει στη ζωή του. Μπορεί να μάθει μία καινούργια ξένη γλώσσα μέσα σε μία μέρα, να κατανοήσει περίπλοκες συναρτήσεις και να γοητεύει όποιον συναντά, υπό την αίρεση ότι δεν θα αποκαλύψει σε κανέναν πως συνεχίζει να παίρνει το μη δοκιμασμένο κλινικά φάρμακο. Πολύ σύντομα ο Έντι θα σαρώσει τη Γουόλ Στριτ, μετατρέποντας ένα μικρό κεφάλαιο σε εκατομμύρια.

Παίζουν: Μπράντλεϊ Κούπερ, Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Άμπι Κόρνις, Άνα Φρίελ.

*Ant1, Σάββατο 03/06 στις 22:00

«Έγκλημα στο Όριεντ Εξπρές» (2017) σκηνοθεσία Κένεθ Μπράνα

Αστυνομική, μυστηρίου – Μία ιστορία που ξεκινάει ως ένα πολυτελές ταξίδι με τρένο στην Ευρώπη, εξελίσσεται γρήγορα σε ένα από τα πιο κομψά, αγωνιώδη και συναρπαστικά μυστήρια που έχουν ειπωθεί ποτέ.

Από τη συγγραφέα των best-sellers, Αγκάθα Κρίστι, το «Έγκλημα στο Οριάν Εξπρές» αφηγείται την ιστορία δεκατριών άγνωστων ανθρώπων που βρίσκονται εγκλωβισμένοι σε ένα τρένο, όπου όλοι είναι ύποπτοι.

Ένας άντρας πρέπει να αγωνιστεί ενάντια στον χρόνο, πριν προλάβει ο δολοφόνος να χτυπήσει ξανά.

Παίζουν: Τζόνι Ντεπ, Κένεθ Μπράνα, Πενέλοπε Κρουζ, Ουίλεμ Νταφόε, Τζούντι Ντεντς, Τομ Μπέιτμαν, Μισέλ Φάιφερ, Τζος Γκαντ, Ντέρεκ Τζακόμπι, Λέσλι Όντομ Τζούνιορ, Ντέιζι Ρίντλεϊ, Μαρουάν Κενζάρι, Ολίβια Κόλμαν.

*Star, Σάββατο 03/06 στις 22:50

«Σκοπευτής ειδικών δυνάμεων» (2016) σκηνοθεσία Φρεντ Ολεν Ρέι

Δράσης –  Μια ομάδα ειδικών δυνάμεων, με επικεφαλής τον λοχία Vic Mosby και με ελεύθερο σκοπευτή τον λοχία Τζέικ Chandler κατά τη διάρκεια ειδικής αποστολής, στέλνονται σε ένα απομακρυσμένο χωριό του Αφγανιστάν για να ελευθερώσουν έναν Αμερικανό γερουσιαστή που κρατείται αιχμαλωτος από τους Ταλιμπάν. Η αποστολή διάσωσης στέφεται με επιτυχία, αλλά ο Τζέικ, μένει πίσω για να βοηθήσει έναν τραυματισμένο στρατιώτη. Ο λοχίας Vic Mosby παράλληλα προσπαθεί, να σώσει τους στρατιώτες που έχουν μείνει αιχμάλωτοι με κάθε κόστος…

Παίζουν: Στίβεν Σιγκάλ, Ρομπ Βαν Νταμ, Τιμ Άμπελ.

*Skai, Σάββατο 03/06 στις 23:00

«Επικίνδυνες Κυρίες» (2019) σκηνοθεσία Λορίν Σκαφάρια

Δραματική Κομεντί – Mια παρέα από στρίπερς στην Νέα Υόρκη, κατά την περίοδο της οικονομικής κρίσης του 2008, βλέπουν τους πελάτες τους και τα εισοδήματά τους να εξανεμίζονται.

Με αρχηγό τη φιλόδοξη χωρισμένη μητέρα Ντέστινι και με τη βοήθεια της βετεράνου στρίπερ Ραμόνα, θα ενώσουν τις δυνάμεις τους κλέβοντας και εξαπατώντας πλούσιους άντρες της Γουόλ Στριτ.

Το σχέδιο τους δουλεύει με μεγάλη επιτυχία μέχρι που τα πράγματα αρχίζουν να βγαίνουν εκτός ελέγχου.

Παίζουν: Κόνστανς Γου, Τζένιφερ Λόπεζ, Τζούλια Στάιλς, Λίλι Ράινχαρτ, Cardi B, Lizzo.

*Open, Σάββατο 03/06 στις 23:00

«Κάθε Φορά Πρώτη Φορά» (2004) σκηνοθεσία Πίτερ Σιγκάλ

Ο Χένρι Ροθ (Άνταμ Σάντλερ) είναι ένας κτηνίατρος στο νησί Οάχου στη Χαβάη και φανατικός εργένης, γι΄ αυτό όλες οι ερωτικές του περιπέτειες είναι με τουρίστριες ώστε να αποφεύγει δεσμεύσεις και τις σοβαρές σχέσεις.

Μια ζημιά στο σκάφος του όμως γίνεται η αιτία να γνωρίσει την Λούσι (Ντριού Μπάριμορ), μια ντόπια κοπέλα την οποία ερωτεύεται και επιστρέφει την επόμενη μέρα για να την ξαναδεί.

Η Λούσι όμως δεν τον γνωρίζει και πρέπει να ξανασυστηθούν, γιατί πάσχει από μια μορφή αμνησίας που την εμποδίζει να θυμάται οτιδήποτε πέραν του 24ωρου που ζει.

Όπως του εξηγεί η ιδιοκτήτρια του εστιατορίου Σου (Έιμι Χιλ) που γνωρίζονται με την Λούσι, αυτό οφείλεται σε ένα σοβαρό αυτοκινητιστικό ατύχημα που είχε η Λούσι με τον πατέρα της, την ημέρα των γενεθλίων του.

Έτσι η Λούσι ζει πιστεύοντας ότι κάθε μέρα είναι Κυριακή 13 Οκτωβρίου, ένα χρόνο πριν.

Ο Χένρι αποφασίζει να κερδίσει την αγάπη της και καθημερινά εφευρίσκει τρόπους και τεχνάσματα να παραμείνει στη μνήμη της και στη ζωή της.

Ο συγκεκριμένος τύπος αμνησίας που πάσχει η πρωταγωνίστρια στην ταινία έχει διαπιστωθεί τουλάχιστον σε δύο άτομα. Ένας άντρας στην Μεγάλη Βρετανία, ο οποίος χάνει την μνήμη του κάθε 90 λεπτά και μία γυναίκα που η μνήμη της σταμάτησε μετά από ένα αθλητικό ατύχημα στις 15 Οκτωβρίου 2014.

Το καφέ Hukilau που έπαιρναν κάθε μέρα το πρωινό τους οι δύο πρωταγωνιστές βρίσκεται ακόμη στο Kualoa Ranch, ένας επίγειος παράδεισος 25 μίλια από την Χονολουλού.

Παίζουν: Ανταμ Σάντλερ, Ντρου Μπάριμορ, Ρομπ Σνάιντερ, Νταν Ακρόιντ.

*Mega, Σάββατο 03/06 στις 23:10

«Η Συμμορία των Πέντε» (2004) σκηνοθεσία Τζόελ Κοέν, Ίθαν Κοέν

Αστυνομική Κωμωδία – Στη Νέα Ορλεάνη, ο απατεώνας καθηγητής Ντορ έχει συγκεντρώσει μια ομάδα «ειδικών» για τη ληστεία της δεκαετίας! Οι επίδοξοι ληστές παρουσιάζονται ως καλλιτέχνες εκκλησιαστικής μουσικής και νοικιάζουν ένα δωμάτιο στο σπίτι μιας θρησκευόμενης ηλικιωμένης κυρίας που, για κακή τους τύχη, ανακαλύπτει το σχέδιο τους. Θα πρέπει αναγκαστικά να την σκοτώσουν. Κάτι όμως που όπως αποδεικνύεται δεν είναι και τόσο εύκολο, ειδικά όταν η ομάδα εν διακρίνεται για την ευφυΐα της..

Παίζουν: Τομ Χανκς, Μάρλον Γουέιανς, Ίρμα Π. Χολ, Τζ. Κ. Σίμονς, Ράιαν Χαρστ, Τζι Μα

*Ant1, Σάββατο 03/06 στις 00:15

«Η Κατάρα» (2004) σκηνοθεσία Τακάσι Σιμίζου

Μυστηρίου Τρόμου – Η Κάρεν, μία Αμερικανίδα νοσοκόμα ζει στο Τόκιο με τον φίλο της Νταγκ.

Αναλαμβάνει τη φροντίδα μιας άρρωστης γυναίκας, που πάσχει από κατατονία, όταν η νοσοκόμος της εξαφανίζεται. Από την πρώτη της επίσκεψη νοιώθει ότι κάτι σκοτεινό κι επικίνδυνο κατοικεί εκεί. Χωρίς να το ξέρει, εγκλωβίζεται σ’ έναν κύκλο τρόμου που στοιχειώνει το σπίτι.

Μία ασφυκτική αλυσίδα ανεξήγητων φαινομένων, αρχίζει να την πνίγει ενώ μπροστά της εμφανίζονται απειλητικές φιγούρες ανθρώπων που θα έπρεπε να είναι νεκροί. Όταν, σε μια ντουλάπα, η Κάρεν και ο Νταγκ ανακαλύπτουν ένα αγόρι δεμένο χειροπόδαρα μαζί με τη γάτα του, αναγκάζονται να πολεμήσουν τις μεταφυσικές απειλές που τους υπερβαίνουν και να σπάσουν τον κύκλο του τρόμου που τους έχει φυλακίσει.

Παίζουν: Σάρα Μισέλ Γκέλαρ, Τζέισον Μπεχρ, Κλέα Ντιβάλ, Τακάκο Φούτζι, Κάντι Στρικλαντ, Μπιλ Πούλμαν, Γουίλιαμ Μαπάδερ.

*Skai, Σάββατο 03/06 στις 01:00

«Μετάξι» (2007) σκηνοθεσία Φρανσουά Χιράρντ

Δραματική Ρομαντική – Έτος 1862. Ο Ερβέ Ζονκούρ, εργάζεται ως εκτροφέας μεταξοσκωλήκων.

Η εμφάνιση μιας θανατηφόρας επιδημίας, που κινδυνεύει να τινάξει την επιχείρησή του στον αέρα, αναγκάζει το νεαρό Γάλλο να ξεκινήσει ένα μακρινό ταξίδι μέχρι την Ιαπωνία, προκειμένου να φέρει υγιείς μεταξοσκώληκες προς εκτροφή.

Εκεί, έρχεται σε επαφή με μια πανέμορφη γιαπωνέζα, παλλακίδα ενός ντόπιου άρχοντα, την οποία όμως ερωτεύεται παράφορα. Παρόλο που προέρχονται από δύο διαφορετικούς κόσμους, καταφέρνουν να διατηρήσουν επικοινωνία μέσω γραμμάτων, μέχρι που ξεσπά ο πόλεμος.

Ο έρωτάς τους αντέχει ακόμα μέχρι τη στιγμή που η Ελέν, σύζυγος του Ερβέ, αρχίζει να υποψιάζεται πως ο σύζυγός της διατηρεί παράνομο δεσμό…

Παίζουν:  Κίρα Νάιτλι, Μάικλ Πιτ, Κότζι Γιακούσο, Άλφρεντ Μολίνα, Ντομένικο Προκάτσι, Εντ Λιχτ

*Star, Σάββατο 03/06 στις 01:00

«Ζόχαν: Πράκτορας Υψηλής Κομμωτικής» (2008) σκηνοθεσία Ντένις Ντούγκαν

Κωμωδία – Ο σούπερ πράκτορας της Μοσάντ, Ζόχαν, σκηνοθετεί το θάνατό του στο Ισραήλ γιατί βαρέθηκε το μυστικό πόλεμο με τους Παλαιστίνιους και θέλει να πάει στη Νέα Υόρκη και να γίνει επιτέλους κομμωτής – το μεγάλο του όνειρο.

Στην Αμερική γνωρίζει μεγάλη επιτυχία με το ψευδώνυμο Σκράπι Κόκο στο κομμωτήριο μιας Παλαιστίνιας, ώσπου τον αναγνωρίζει ένας ταξιτζής και ξαναφουντώνει το κυνηγητό με τη νέμεσή του, τον αδίστακτο Φάντομ.

Παίζουν: Ανταμ Σάντλερ, Ρομπ Σνάιντερ, Τζον Τορτούρο, Εμμανουέλ Κρικουι, Λένι Καζάν, Νικ Σουάρντσον.

*Mega, Σάββατο 03/06 στις 01:10

«Μαμάδες με κακή διαγωγή» (2016) σκηνοθεσία Τζον Λούκας, Σκοτ Μουρ 

Κωμωδία – Έχοντας φτάσει στα όριά της προσπαθώντας να διατηρήσει τα πάντα στην εντέλεια, μια εξαντλημένη μητέρα ενώνει τις δυνάμεις της με δύο άλλες στρεσαρισμένες μανάδες για μια αποστολή, που έχει στόχο να τις απελευθερώσει. Αποτέλεσμα; Μία γερή δόση ξέφρενης διασκέδασης, κραιπάλης και απαγορευμένων απολαύσεων, που τις φέρνει σε τροχιά σύγκρουσης με την καθώς πρέπει επικεφαλής του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων…

Παίζουν: Μίλα Κούνις, Κρίστεν Μπελ, Κάθριν Χαν, Κριστίνα Άπλγκεϊτ, Τζέιντα Πίνκετ Σμιθ.

*Open, Σάββατο 03/06 στις 01:15