H εκπομπή του Ευτύχη Μπλέτσα στον Γράμμο – [video]

Το Happy Traveller συνεχίζει τα ταξίδια του σε πανέμορφα μέρη της Ελλάδας, εξερευνά τον Γράμμο από τη μεριά της Καστοριάς.

Οι ταξιδιώτες μας ξεκινούν από τα σημεία που ενώνονται τέσσερις νομοί της χώρας μας – Ιωαννίνων, Γρεβενών, Κοζάνης και Καστοριάς. Πηγαίνουν στο Επταχώρι όπου βλέπουν έναν παλιό νερόμυλο και ένα παλιό γραφικό τοξωτό γεφύρι. Μετά οδηγούν σε έναν από τους πιο όμορφους ορεινούς δρόμους στην Ελλάδα για να φτάσουν στη Νέα Κοτύλη, όπου βρίσκεται ο ξενώνας που θα μείνουν σε υψόμετρο 1450 μέτρων.

Το επόμενο πρωί περνούν από το χωριό Πεύκο και ανηφορίζουν προς ένα από τα πιο ορεινά ακριτικά χωριά της χώρας μας, το χωριό Γράμμος, γνωστό και ως Γράμμουστα. Από εκεί ξεκινούν τη διαδρομή στο βουνό για να φτάσουν στην ψηλότερη λίμνη της Ελλάδας, την αλπική δρακόλιμνη Γκιστόβα.

Συνεχίζουν την πεζοπορία για την κορυφή του Γράμμου, το τέταρτο ψηλότερο βουνό της Ελλάδος, και “κατακτούν” την κορυφή Τσούκα Πέτσικ στα 2.520 μέτρα από όπου απολαμβάνουν την εντυπωσιακή θέα.

Επιστρέφοντας στη Νέα Κοτύλη από άλλο δρόμο, περνούν από το Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης αλλά και τον επιβλητικό Γκρεμό του Χάρου με τα κάθετα λευκά βράχια που κόβουν την ανάσα. Κάνουν επίσης μια βόλτα στο κέντρο της Νέας Κοτύλης και στη συνέχεια κατεβαίνουν στο Νεστόριο για μια βουτιά στα δροσερά νερά του ποταμού Αλιάκμονα.

Κλείνουν την εκδρομή τους με ένα πικ νικ στην κορυφή του λόφου πάνω από το Νεστόριο όπου βρίσκεται το εκκλησάκι του Αγίου Πνεύματος.

Άλλο ένα συναρπαστικό ταξίδι σε ελληνικές τοποθεσίες με μαγευτικές φυσικές ομορφιές, εντυπωσιακά τοπία και ανεπανάληπτες εμπειρίες.

Δείτε το video: