5 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Δευτέρα σήμερα και αυτές είναι οι πέντε cinematic ταινίες που θα απολαύσουμε από το σπίτι μας.

«Ο Αριστερόχειρας» (2015) σκηνοθεσία Αντουάν Φουκουά

Δράμα – Αν και αριστερόχειρας, ο Μπίλι «The Great» Χόουπ έχει κατακτήσει την κορυφή της κατηγορίας ελαφριών βαρέων βαρών στο αμερικανικό πρωτάθλημα πυγμαχίας, χάρη κυρίως στην χαρακτηριστική επιθετική κίνηση «southpaw», και μοιάζει να τα έχει όλα: μία εντυπωσιακή καριέρα, μια υπέροχη οικογένεια, και έναν υπερπολυτελή τρόπο ζωής.

Η ιδανική ζωή του, όμως, καταρρέει όταν ένα τραγικό συμβάν τον βυθίσει στον εθισμό του  αλκοόλ και του στοιχίσει την καριέρα του, αλλά και την κηδεμονία της κόρης του. Εκεί που όλα μοιάζουν χαμένα, ένας πρώην μποξέρ, ιδιοκτήτης πλέον ενός φτωχικού συνοικιακού γυμναστηρίου, τον παίρνει υπό την προστασία του και τον βοηθά να βρει πάλι το δρόμο του προς την κορυφή.

Αντιμέτωπος με τη δυσκολότερη μάχη της ζωής του, ο Μπίλι θα πρέπει να  νικήσει τους δαίμονές του και να μάθει ότι μερικές φορές ο μεγαλύτερος αντίπαλός σου είναι ο εαυτός σου…

Παίζουν: Ρέιτσελ Μακ Άνταμς, Φόρεστ Γουίτακερ, Τζέικ Τζίλενχαλ, Ναόμι Χάρις, Κέρτις “50 Cent” Τζάκσον, Ρίτα Όρα.

*Open, Δευτέρα 05/06, στις 21:00

«Υψηλά Εγκλήματα» (2002) σκηνοθεσία Καρλ Φράνκλιν

Αστυνομική, δράμα, μυστηρίου – Η Κλερ (Άσλεϊ Τζάντ), μια δυναμική δικηγόρος, και ο σύζυγός της Τομ (Τζέιμς Καβίζελ), ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας, ζουν μια ονειρεμένη ζωή. Είναι τρελά ερωτευμένοι και σχεδιάζουν να κάνουν τη δική τους οικογένεια.

Όμως, ένα τυχαίο έγκλημα, μια διάρρηξη στο σπίτι τους, πυροδοτεί μια αλυσίδα γεγονότων που κλονίζουν τον κόσμο τους. Λίγο μετά τη ληστεία, πράκτορες του FBI τούς πλευρίζουν και, προς μεγάλη έκπληξη της Κλερ, συλλαμβάνουν τον Τομ. Η κατηγορία;

Ασκώντας μια απόρρητη στρατιωτική δραστηριότητα, πριν δεκαπέντε χρόνια, διέπραξε ένα ειδεχθές έγκλημα πολέμου με θύματα άμαχους πολίτες του Ελ Σαλβαδόρ. Η Κλερ αρχικά πιστεύει ότι πρόκειται για λάθος, ο Τομ όμως παραδέχεται ότι πράγματι πήρε μέρος σε μια μυστική επιχείρηση, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τη σφαγή για την οποία κατηγορείται.

Τη διαβεβαιώνει όμως για την αθωότητά του, λέγοντας ότι οι αληθινοί δράστες προσπαθούν να τον παγιδέψουν διότι είναι ο μόνος που μπορεί να τους κατονομάσει ως τους αυτουργούς του εγκλήματος. Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν επισύρουν την εσχάτη των ποινών και η υπεράσπισή του αποτελεί τη μεγαλύτερη πρόκληση για την Κλερ.

Η μάχη που δίνει ώστε να πειστεί και η ίδια για την αθωότητά του, δυσχεραίνει τον ούτως ή άλλως εξοντωτικό δικαστικό αγώνα, όπου όλες οι νομικές της μέθοδοι αδρανοποιούνται η μια μετά την άλλη. Μοναδικός της σύμμαχος, ο Τσάρλι Γκράιμς (Μόργκαν Φρήμαν), ένας πρώην στρατιωτικός δικηγόρος με διάθεση να πάει ενάντια στο σύστημα που τον εξοστράκισε πριν μερικά χρόνια.

Παίζουν: Τζιμ Καβίζελ, Μόργκαν Φρίμαν, Άσλεϊ Τζαντ, Άνταμ Σκοτ, Αμάντα Πιτ, Μπρους Ντέιβισον.

*Open, Δευτέρα 05/06, στις 23:45

«Μεσάνυχτα του Τρόμου» (2021) σκηνοθεσία Ράνταλ Έμμετ

Αστυνομική Δράσης – Οι πράκτορες του FBI Καρλ Χέλτερ που υποδύεται ο Μπρους Γουίλις και, Ρεμπέκα Λομπάρντο, που υποδύεται η Μέγκαν Φοξ βρίσκονται στα ίχνη ενός κυκλώματος τράφικινγκ και τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει θα τους βοηθήσουν στην εξάρθρωσή του.

Η έρευνά τους όμως θα τους οδηγήσει σε υποθέσεις παλαιότερων χρόνων και, θα διασταυρωθεί με έναν κατά συρροή δολοφόνο που δρα εδω και χρόνια.
Ο αστυνομικός Κρόφορντ (Εμίλ Χιρς) της πολιτείας του Τμήματος Επιβολής του Νόμου της Φλόριντα, ασχολείται πολλά χρόνια με την υπόθεση αυτή και ερευνά μια σειρά από δολοφονίες γυναικών που φαίνεται να σχετίζονται μεταξύ τους.

Όταν η Ρεμπέκα Λομπάρντο πέφτει θύμα απαγωγής απάγεται από τον βασικό τους ύποπτο και η ζωή της κρέμεται από μια κλωστή, ο Χέλτερ και ο Κρόφορντ έχουν ελάχιστες ώρες για να ενώσουν τα τελευταία στοιχεία και να συλλάβουν τον διαβόητο δολοφόνο, που παίζει μαζί τους ένα διεστραμμένο παιχνίδι γάτας και ποντικιού.

Παίζουν:  Μπρους Γουίλις, Μέγκαν Φοξ, Εμίλ Χιρς, Μασίν Γκαν Κέλι, Λούκας Χαας, Σιστίν Ρόουζ Σταλόνε

*Alpha, Δευτέρα 05/06, στις 00:15

«Οι Άνδρες με τα Μαύρα: Παγκόσμια Απειλή» (2019) σε σκηνοθεσία Φ. Γκάρι Γκρέι Κωμωδία, περιπέτεια, φαντασίας – Οι Άνδρες με τα Μαύρα είναι εδώ για να προστατεύουν τη Γη από τα αποβράσματα του σύμπαντος.

Η Μόλι (Τέσα Τόμσον) είναι μια νεαρή κοπέλα που όταν ήταν κορίτσι είχε μια… επαφή τρίτου τύπου με έναν μικρό εξωγήινο, με τους Άνδρες με τα Μαύρα να επεμβαίνουν και να διαγράφουν τις μνήμες αυτού του συμβάντος από την οικογένειά της, όμως εκείνη τους ξεφεύγει.
Έκτοτε παθιάζεται με οτιδήποτε έχει σχέση με εξωγήινους και βάζει στόχο να ενταχθεί στους MIB.

Χάρη στο πείσμα και την εξυπνάδα της, τα καταφέρνει και ως δόκιμος, αναλαμβάνει τη πρώτη της αποστολή, δίπλα στον H (Κρις Χειμσγουόρθ), να συνοδέψουν και να προστατέψουν έναν σημαντικό εξωγήινο επισκέπτη που βρίσκεται στα μέρη μας για ξεφάντωμα!
Όσο απλά ξεκινάει, τόσο στραβά καταλήγει, με τον εξωγήινο να πέφτει νεκρός μετά από ενέδρα, και τους H και M να ξεκινούν ένα ταξίδι σε όλο τον κόσμο για να προλάβουν τα χειρότερα αλλά και να ανακαλύψουν τον προδότη ανάμεσά τους.

Οι έρευνές τους θα τους φέρουν από τον Πύργο του Άιφελ, στο εξωτικό Μαρακές και την έρημο κι από κει στη Νέα Υόρκη, στη Μεσόγειο και πίσω στο Λονδίνο με τη δυναμική υποστήριξη του μικροκαμωμένου εξωγήινου Pawny που ξέρει να φυλάει τα μπόσικα.

Σε αυτή τη νέα περιπέτεια, έρχονται αντιμέτωποι με τη μεγαλύτερη παγκόσμια απειλή μέχρι σήμερα: ένας πληροφοριοδότης μέσα στη ΜΙΒ.

Παίζουν: Κρις Χέμσγουορθ, Τέσα Τόμσον, Λίαμ Νίσον, Ρεμπέκα Φέργκιουσον.

*Mega, Δευτέρα 05/06, στις 01:20

«Babylon A.D.» (2008) σε σκηνοθεσία Ματιέ Κασοβίτς

Περιπέτεια – Στο κοντινό μέλλον, ένας μισθοφόρος που ακούει στο όνομα Τούροπ (Βιν Ντίζελ) δέχεται το συμβόλαιο του Ρώσου μαφιόζου Γκόρσκι (Ζεράρ Ντεπαρντιέ) και αναλαμβάνει να μεταφέρει μια νεαρή κοπέλα από τη Ρωσία στη Νέα Υόρκη. Μια απολαυστική περιπέτεια, με αρκετές εκρήξεις αδρεναλίνης και έναν παιχνιδιάρικο, γρήγορο ρυθμό. O διάσημος Γάλλος ηθοποιός Ματιέ Κασοβίτς, ταυτοχρόνως όμως και σκηνοθέτης (La Haine), επιχειρεί μέσα από τη νέα του ταινία να εκφράσει την άποψή του σχετικά με τον προορισμό της ανθρωπότητας και την κατάσταση του πλανήτη σε μερικές δεκάδες χρόνια από τώρα.

Παίζουν: Βιν Ντίζελ, Μισέλ Γεό, Μέλανι Τιερί, Ζεράρ Ντεπαρντιέ, Σαρλότ Ράμπλινγκ.

*Star, Δευτέρα 05/06, στις 02:30