Η NASA αποκαλύπτει για πρώτη φορά όλες τις πληροφορίες που έχει για τα UFO

Η πρώτη δημόσια συνεδρίαση της NASA για τα ευρήματα «άγνωστων φαινομένων». Ιστορική μελέτη για τα UFO.

Μια ομάδα επιστημόνων και εμπειρογνωμόνων που συγκροτήθηκε από τη NASA για να μελετήσει τα άγνωστα ανώμαλα φαινόμενα, γνωστά ως UAP ή UFO, διοργανώνει την Τετάρτη την πρώτη και μοναδική δημόσια συνεδρίασή της από τότε που συγκροτήθηκε πέρυσι.

Η 16μελής ομάδα μελέτης πρόκειται να δημοσιεύσει μια έκθεση που θα περιγράφει λεπτομερώς τα ευρήματα της εννεάμηνης έρευνάς της αργότερα αυτό το καλοκαίρι, δήλωσε η διαστημική υπηρεσία νωρίτερα αυτό το μήνα. Η συνεδρίαση της Τετάρτης αντιπροσωπεύει τις “τελικές διαβουλεύσεις” της ομάδας πριν από την έκδοση της έκθεσης.

Η NASA ορίζει το UAP ως “παρατηρήσεις γεγονότων στον ουρανό που δεν μπορούν να αναγνωριστούν ως αεροσκάφη ή γνωστά φυσικά φαινόμενα από επιστημονική άποψη“. Εκατοντάδες πιλότοι στρατιωτικών μαχητικών αεροσκαφών έχουν αναφέρει ότι συνάντησαν ασυνήθιστα αντικείμενα που ταξίδευαν με μεγάλες ταχύτητες χωρίς φαινομενικά καμία μέθοδο πρόωσης, προκαλώντας σύγχυση στους επιστήμονες και τους στρατιωτικούς αναλυτές που αγωνίζονται να εξηγήσουν την προέλευσή τους.

Το θέμα έχει κερδίσει μεγαλύτερη προσοχή από τον στρατό και τους νομοθέτες τα τελευταία χρόνια με τη δημοσίευση πολυάριθμων βίντεο που δείχνουν τα μυστηριώδη αντικείμενα. Το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ συγκρότησε τη δική του ομάδα εργασίας για να εξετάσει τις συναντήσεις. Οι επικεφαλής αυτής της ομάδας δήλωσαν στο Κογκρέσο τον Δεκέμβριο ότι ερευνούσε εκατοντάδες νέες αναφορές για UAP, αλλά δήλωσαν ότι δεν είχαν δει κανένα στοιχείο που να υποδηλώνει ότι τα αντικείμενα είχαν “εξωγήινη προέλευση”.

Η ομάδα μελέτης της NASA συγκροτήθηκε τον περασμένο Οκτώβριο για να “θέσει τις βάσεις για μελλοντική μελέτη σχετικά με τη φύση των UAP για τη NASA και άλλους οργανισμούς”, ανέφερε τότε η υπηρεσία. Επικεφαλής της ομάδας είναι ο David Spergel, πρόεδρος του Ιδρύματος Simons και αστροφυσικός που προηγουμένως ήταν πρόεδρος του τμήματος αστροφυσικής του Πανεπιστημίου Princeton. Η έρευνά της βασίστηκε αποκλειστικά σε μη διαβαθμισμένο υλικό.

Στην ανακοίνωσή της για τη συνάντηση της Τετάρτης, η NASA ανέφερε ότι “η βελτίωση του τρόπου αξιολόγησης και μελέτης των UAP με τη χρήση δεδομένων, της τεχνολογίας και των εργαλείων της επιστήμης αποτελεί προτεραιότητα της NASA” και ότι η μελέτη δεν αποτελεί “ανασκόπηση ή αξιολόγηση προηγούμενων μη αναγνωρίσιμων παρατηρήσεων”. Η έκθεση, δήλωσε η υπηρεσία, “θα ενημερώσει τη NASA σχετικά με το ποια πιθανά δεδομένα θα μπορούσαν να συλλεχθούν στο μέλλον για να ρίξουν φως στη φύση και την προέλευση της UAP”.

Η συνάντηση της Τετάρτης θα διαρκέσει τέσσερις ώρες και οι επιστήμονες θα απαντήσουν σε ερωτήσεις των μέσων ενημέρωσης σε συνέντευξη Τύπου μετά τη συνεδρίαση.

Δείτε το video: