8 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τρίτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει οκτώ ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Το Πέρασμα» (2014) σκηνοθεσία Τζον Γου

Δραματική Ρομαντική – Τρία ζευγάρια από διαφορετικά κοινωνικά στρώματα της δεκαετίας του ‘40 βλέπουν τη ζωή τους να αλλάζει μέσα στη δίνη ενός εμφυλίου πολέμου και να ανατρέπεται μετά το συγκλονιστικό ναυάγιο του πλοίου Ταϊπίνγκ, στο οποίο θα χάσουν τη ζωή τους 1.500 επιβάτες μαζί με το πλήρωμα…

Υπερπαραγωγή σε σκηνοθεσία Τζον Γου, βασισμένη στο ιστορικό γεγονός της βύθισης του ατμόπλοιου Ταϊπίνγκ το 1949, που χαρακτηρίζεται ως ο αντίστοιχος «Τιτανικός» της Κίνας.

Παίζουν: Ζανγκ Ζιγί, Τακέσι Κανεσίρο, Σονγκ Χι Κίο, Χουάνγκ Σιαόμινγκ.

*Open, Τρίτη 06/06 στις 21:00

«Αλλαγή Πορείας» (2013) σκηνοθεσία Κριστόφ Οφενστέιν

Δραματική Περιπέτεια – Η ταινία ακολουθεί την ιστορία του Γιαν Κερμαντέκ, του οποίου τα όνειρα βγήκαν τελικά αληθινά όταν χρειάστηκε να αντικαταστήσει τον πασίγνωστο πρωταθλητή ιστιοπλοϊας την τελευταία στιγμή πριν την έναρξη του Vendee Globe.

Πρόκειται για αγώνα ιστιοπλοϊας ανά τον κόσμο, όπου ο ιστιοπλόος βρίσκεται στο σκάφος μόνος του χωρίς να έχει καμία βοήθεια και χωρίς να διακόπτεται ο αγώνας.

Μετά από μερικές ημέρες στη θάλασσα, ο Γιαν χρειάστηκε να σταματήσει προκειμένου να επισκευάσει ένα πηδάλιο που εμφάνισε βλάβη.

Το γεγονός αυτό θα διαταράξει σημαντικά την έκβαση του αγώνα.

Παίζουν: Φρανσουά Κλουζέ, Γκιγιόμ Κανέ, Βιρζινί Εφιρά, Σάμι Σεγκίρ, Ζαν-Πολ Ρουβ.

*ΕΡΤ2, Τρίτη 06/06 στις 22:00

«Oldboy» (2003) σκηνοθεσία Παρκ Τσαν-γουκ

Δράσης Μυστηρίου – Η πλοκή της ταινίας Oldboy (Oldeuboi – 2003) επικεντρώνεται στην ιστορία του Oh Dae-su, ο οποίος είναι φυλακισμένος σε ένα κελί, το οποίο μοιάζει με δωμάτιο ξενοδοχείου. Εκεί βρισκόταν επί 15 έτη, χωρίς να ξέρει την ταυτότητα των απαγωγέων του, μα ούτε και τα κίνητρα τους. Όταν πια καταφέρνει να ελευθερωθεί, ο πρωταγωνιστής βρίσκει τον εαυτό του εγκλωβισμένο σε ένα δίκτυο ο σκευωριών και βίας. Στο ταξίδι του για εκδίκηση θα γνωρίσει τη νεαρή Μι-ντο.

Παίζουν: Κανγκ Χιε Τζονγκ, Γιου τζι Τάε, Τζιν σεο Γιουν, Κιμ Σουγιουν, Γιου Γέον Σέοκ, Ο Νταλ Σου.

*Open, Τρίτη 06/06 στις 23:45

«Το Κάλεσμα» (2014) σκηνοθεσία Τζέισον Στόουν

Δραματική Τρόμου – Η ντετέκτιβ Χέιζελ Μικάλεφ (Σούζαν Σαράντον) υπηρετεί στην μικρή και ήσυχη πόλη του Πορτ Ντάντας, στην επαρχία Οντάριο του Καναδά και οδεύει προς τη συνταξιοδότηση, με μόνες της έννοιες την εξάρτηση από τα παυσίπονα και ένα πρόσφατο διαζύγιο.

Όλα όμως αλλάζουν, όταν μια άρρωστη γυναίκα  δολοφονείται στο σπίτι της και η Χέιζελ και η ομάδα της καλούνται να εξιχνιάσουν την υπόθεση. Η Χέιζελ βρίσκει και πάλι τον εαυτό του προσπαθώντας να συλλάβει τον δολοφόνο σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ η κατάσταση ξεφεύγει από κάθε έλεγχο.

Παίζουν: Σούζαν Σαράντον, Γκιλ Μπέλοους, Έλεν Μπέρστιν, Τόφερ Γκρέις, Ντόναλντ Σάδερλαντ.

*Mega, Τρίτη 06/06 στις 00:10

«Πληρωμένος Δολοφόνος» (2019) σκηνοθεσία Μαλίκ Μπάντερ

Δράσης, μυστηρίου – Ο Μόε Ντάιαμοντ ασχολείται με ξέπλυμα χρήματος στη Νέα Υόρκη. Μια μέρα θα ξυπνήσει με αμνησία, αλλά έχοντας στην κατοχή του μια τσάντα με κλεμμένα μετρητά και ναρκωτικά αξίας εκατομμυρίων δολαρίων. Έτσι, ξεκινάει ένας αγώνας να δώσει απαντήσεις στα ερωτηματικά για την ταυτότητά του, ενώ έρχεται αντιμέτωπος με διεφθαρμένους αστυνομικούς.

Παίζουν: Λίαμ Χέμσγουορθ, Έμορι Κοέν, Νταϊάν Γκερέρο, Ζλάτκο Μπούρικ, Νίκολα Σρέλι, Μάικ Μοχ, Ρέζα Νάντερ

*Alpha, Τρίτη 06/06 στις 00:15

«Bitter Harvest» (2017) σκηνοθεσία Τζορτζ Μέντελουκ

Δραματική Ρομαντική – Η ταινία Bitter Harvest ακολουθεί τον Γιούρι τον οποίο υποδύεται ο Μαξ Άιρονς, ενός νεαρού καλλιτέχνη από ένα μικρό ουκρανικό χωριό.

Ο Γιούρι ονειρεύεται να γίνει ζωγράφος και είναι ερωτευμένος με την Νατάλκα την υποδύεται η Σαμάνθα Μπαρκς.

Ωστόσο, όταν οι σοβιετικές δυνάμεις, με επικεφαλή τη μυστική αστυνομία NKVD, φτάνουν στο χωριό τους για να επιβάλουν τις πολιτικές κολεκτιβοποίησης του Στάλιν, οι δύο νέοι θα χάσουν τη γη κάτω από τα πόδια τους.

Το σοβιετικό καθεστώς του Στάλιν επιβάλλει σκληρά μέτρα, κατάσχοντας τη γη και τις καλλιέργειές τους, ο Γιούρι και η Νατάλκα βρίσκονται στη μέση ενός βίαιου κόσμου.

Ο Γιούρι αποφασίζει να ενταχθεί σε μια ομάδα Ουκρανών ανταρτών που αντιστέκονται στο σοβιετικό καθεστώς. Σχηματίζουν έναν αντάρτικο στρατό και συμμετέχουν σε σαμποτάζ εναντίον των σοβιετικών δυνάμεων. Μέσα από την αντίσταση, ο Γιούρι βλέπει από πρώτο χέρι τις φρικαλεότητες της NKVD και τις καταστροφικές συνέπειες του Ολοντόμορ.

Η αγάπη του Γιούρι και της Νατάλκα δοκιμάζεται αλλά ο ένας παίρνει δύναμη από τον άλλον λειτουργεί μπροστά στις αντιξοότητες. Βιώνουν κακουχίες, φυλάκιση και βασανιστήρια, αλλά η αποφασιστικότητά τους να επιβιώσουν και η αγάπη τους για την πατρίδα τους κρατούν ζωντανούς.

Παίζουν: Μαξ Άιρονς, Σαμάνθα Μπαρκς, Μπάρι πέπερ, Τέρενς Σταμπ, Ανερίν Μπάρναρντ, Τάμερ Χασάν

*Star, Τρίτη 06/06 στις 02:15

«Wonder Wheel» (2017) σκηνοθεσία Γούντι Αλεν 

Δραματική Ρομαντική Φαντασίας – Το «Wonder Wheel» αφηγείται τις ιστορίες τεσσάρων ανθρώπων που διασταυρώνονται τη δεκαετία του ‘50 εν μέσω της φρενίτιδας και του χάους, στο εμβληματικό, θεματικό πάρκο του Κόνι Άιλαντ, στη Νέα Υόρκη.

Η Τζίνι (Κέιτ Ουίνσλετ) είναι μία μελαγχολική, συναισθηματικά ασταθής, πρώην ηθοποιός, που πλέον εργάζεται ως σερβιτόρα σε ένα εστιατόριο θαλασσινών. Ο Χάμπτι (Τζιμ Μπελούσι) είναι ο άξεστος χειριστής του Καρουζέλ του πάρκου και σύζυγος της Τζίνι.

Ο Μίκι (Τζάστιν Τίμπερλεϊκ), είναι ένας όμορφος, νεαρός ναυαγοσώστης, που ονειρεύεται να γίνει θεατρικός συγγραφέας και ενσαρκώνει όλες τις χαμένες ελπίδες, και η Καρολίνα (Τζούνο Τεμπλ) είναι η αποξενωμένη κόρη του Χάμπτι, η οποία κρύβεται από τους γκάνγκστερ, στο σπίτι του πατέρα της.

Παίζουν: Τζιμ Μπελούσι, Τζούνο Τεμπλ, Τζάστιν Τίμπερλεϊκ, Κέιτ Γουίνσλετ, Ρόμπερτ Κερκ, Τζακ Γκορ.

*Open, Τρίτη 06/06 στις 02:30

«Το Βιβλίο της Ζούγκλας 2: Μόγλι και Μπαλού» (1997) σκηνοθεσία Ντάνκαν ΜακλάχλανΠεριπέτεια – O 10χρονος Μόγλι έρχεται σε πρώτη επαφή με τον πολιτισμό. Με τη βοήθεια του αγαπημένου του αρκούδου Μπαλού ανακαλύπτει τον κόσμο, μέχρι τη στιγμή που ένας αδίστακτος άντρας αποφασίζει να τον φυλακίσει σε ένα τσίρκο.

Στην προσπάθεια του, συνεργάζεται με έναν πλούσιο κακό, του οποίου ο αδελφός ήταν ο πατέρας του Μόγλι, αλλά και έναν ακόμα τρομακτικό άντρα, που προσπαθεί και εκείνος να εντοπίσει το μικρό αγόρι.

Το κυνήγι καταλήγει σε μια τρομακτική χαμένη πόλη που κατοικείται από πιθήκους και η μια περιπέτεια διαδέχεται την άλλη, καθώς σύμμαχοι του Μόγλι θα είναι για μια ακόμα φορά οι φίλοι του τα ζώα.

Παίζουν: Ρόντι ΜακΝτόουαλ, Τζέιμι Γουίλιαμς, Ντέιβιντ Πολ Φράνσις, Μπιλ Κάμπελ

*Mega, Τρίτη 06/06 στις 02:30