10 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Ελληνικές και ξένες παραγωγές για να περάσεις το βράδυ της Παρασκευής!

«Το Μυστικό Βασίλειο του Δάσους» (2013) σκηνοθεσία Κρις Γουέιτς

Κινούμενα Σχέδια – Η ταινία αφηγείται τη μάχη μεταξύ των δυνάμεων του καλού που προστατεύουν τη φύση, και του κακού που θέλουν να την καταστρέψουν.

Η Εμ Κέι, στο ζενίθ της εφηβείας, επισκέπτεται τον πατέρα της στην εξοχή για να προσπαθήσει ν’ αναθερμάνει τη σχέση τους – μόνο που εκείνος, γκαφατζής τρελοεπιστήμονας, μοιάζει να ενδιαφέρεται λιγότερο για την πραγματική ζωή και περισσότερο για τα μικροσκοπικά πλάσματα που ζουν και βασιλεύουν στο διπλανό δάσος.

Η δύσπιστη Εμ Κέι θα δει τις αμφιβολίες της να εξανεμίζονται όταν, από ένα γύρισμα της τύχης, θα μετατραπεί κι εκείνη σε κοντούλη «φυλλάνθρωπο», με αποστολή να διασώσει και να φυτέψει το μαγικό βολβό της Βασίλισσας Τάρα, που θα εξασφαλίσει ότι η ζωή του Δάσους θα συνεχιστεί και δε θα καταστραφεί από το σκοτάδι και τη σήψη των φρικτών Μπόγκαν.

Σύμμαχοί της σ’ αυτήν την περιπέτεια, μια στρατιά από ανθρωπάκια που ταξιδεύουν με μαγικά κολιμπρί και ιδιαίτερα ο νέος, ατίθασος και ωραίος Νοντ.

Με τις φωνές των: Μαρίνα Καλογήρου, Θανάσης Κουρλαμπάς, Γιάννης Στεφόπουλος, Τηλέμαχος Κρεβαικας, Σιούλης Σταυρος , Ηλίας Ζερβός , Πέτρος Σπυρόπουλος , Χρήστος Θάνος , Βασίλης Μήλιος.

*Open, Παρασκευή 09/06, στις 21:00

«Jurassic World: Το Βασίλειο Έπεσε» (2018) σκηνοθεσία Χουάν Αντόνιο Μπαγιονά

 Περιπέτεια φαντασίας – Τρία χρόνια έχουν περάσει από τότε, που το θεματικό πάρκο του Jurassic World καταστράφηκε ολοσχερώς από τους δεινοσαύρους, που το έσκασαν από τα κλουβιά τους. Η νήσος Νούμπλαρ έχει εγκαταλειφθεί από τους ανθρώπους, ενώ οι εναπομείναντες δεινόσαυροι τρέφονται με ό,τι υπάρχει στη ζούγκλα.

Όταν το ανενεργό ηφαίστειο του νησιού αρχίζει να ξυπνά, ο Όουεν και η Κλερ, ηγούνται μιας αποστολής διάσωσης, στην προσπάθειά τους να σώσουν τους εναπομείναντες δεινοσαύρους από την επερχόμενη καταστροφή ώστε να μην εξαλειφθεί το είδος τους. Φτάνοντας στο νησί και ενώ η λάβα αρχίζει να ξεχύνεται, αποκαλύπτεται μια φοβερή συνωμοσία, που θα μπορούσε να διαταράξει τη φυσική τάξη ολόκληρου του πλανήτη Γη…

Παίζουν: Κρις Πρατ, Μπράις Ντάλας Χάουαρντ, Τεντ Λεβάιν, Τόμπι Τζόουνς.

*Star, Παρασκευή 09/06, στις 21:00

«Ο Πέρσι Τζάκσον και η Θάλασσα των Τεράτων» (2013) σκηνοθεσία Θορ Φρόιντενταλ

Περιπέτεια φαντασίας – Ο Πέρσι Τζάκσον θέλει να γιατρέψει το δέντρο που προστατεύει το Στρατόπεδο των Ημίθεων. Για να το καταφέρει, θα χρειαστεί πρώτα να βρει το Χρυσόμμαλο Δέρας, και σε αυτό θα τον βοηθήσει η Άναμπεθ, ο σάτυρος Γκρόβερ και ο ετεροθαλής κύκλωπας αδελφός του, ο Τάισον. Όλοι μαζί θα διασχίσουν τα επικίνδυνα νερά της Θάλασσας των Τεράτων μέχρι τη Σπηλιά του Πολύφημου, όπου θα προσπαθήσουν να αρπάξουν από τα χέρια του το θαυματουργό δέρμα.

Παίζουν: Λόγκαν Λέρμαν, Αλεξάντρα Νταντάριο, Ντάγκλας Σμιθ, Στάνλεϊ Τούτσι.

*Skai, Παρασκευή 09/06, στις 21:00

«Τριστάνος & Ιζόλδη» (2006) σκηνοθεσία Κέβιν Ρέϊνολντς

Δραματική Περιπέτεια Ρομαντική Φαντασίας – Η ιστορία διαδραματίζεται τον 9ο αιώνα στην Αγγλία και την Ιρλανδία και ακολουθεί τον Τριστάνο, τον κληρονόμο ενός βασιλείου της Κορνουάλης, και την Ιζόλδη, την κόρη ενός Ιρλανδού βασιλιά.

Μετά την πτώση της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, ο Άγγλος ορφανός Τριστάνος γνωρίζει και ερωτεύεται την Ιρλανδή πριγκίπισσα Ιζόλδη, η οποία όμως πρόκειται να παντρευτεί τον λόρδο Μάρκε, ο οποίος μεγάλωσε τον Τριστάνο όταν έμεινε ορφανός.

Ενώ δεν γνωρίζει την ταυτότητά της, έχει κερδίσει μια μονομαχία για το χέρι της εκπροσωπώντας τον άρχοντα και μελλοντικό βασιλιά των δύο χωρών.

Ο έρωτας όμως των δύο νέων θα προκαλέσει τέτοια αναταραχή που οδηγεί τους πάντες, σε μια καταστροφική μάχη.

Παίζουν: Τζέιμς Φράνκο, Σοφία Μάιλς, Ρούφους σιουελ, Ντέιβιντ Ο Χάρα, Χένρι Καβίλ, Μαρκ Στρογκ, Λούσυ Ράσελ

*ΕΡΤ2, Παρασκευή 09/06, στις 22:00

«Οι Βάσεις κι η Βασούλα» (1968) σκηνοθεσία Ντίνος Δημόπουλος

Δραματική Ελληνική Ταινία – Η μεταπολιτευτική περίοδος στην Ελλάδα γέννησε και την ταινία οι Βάσεις και η Βασούλα, με πρωταγωνίστρια τη Νόρα Βαλσάμη, σε μία δραματική, αλληγορική ταινία.

Η Βασούλα (Νόρα Βαλσάμη) ζει σε μια φτωχογειτονιά με τον αλκοολικό πατέρα της (Νότης Περιγιάλης) και προσπαθεί να επιβιώσει στις δύσκολες συνθήκες που αντιμετωπίζει.

Όταν ένας μακρινός εξάδελφός της, ο Μεμάς (Χρήστος Ζορμπάς) της υπόσχεται ότι θα την παντρευτεί, παρασυρμένη από τις δικαιολογίες του καταλήγει να δουλεύει σε ένα καμπαρέ στην Τρούμπα.

Ένα βράδυ θα κρύψει στο σπίτι της, τον Λευτέρη (Βασίλης Κουρής) , έναν φοιτητή της Νομικής που τον κυνηγούν γιατί φαίνεται να έχει μπλέξει στο μαχαίρωμα ενός Αμερικανού ναύτη.

Ο Λευτέρης θα της μιλήσει για τα ανθρώπινα δικαιώματα και κυρίως για τα δικά της δικαιώματα στη ζωή.

Η Βασούλα αποφασίζει να πάρει τη ζωή της στα χέρια της και παρόλο που ο πατέρας της πεθαίνει και ο Λευτέρης συλλαμβάνεται, θα ξεκινήσει να δουλεύει ως εργάτρια.

Όμως ο Μεμάς και η ζωή της Τρούμπας δεν αφήνουν εύκολα κανέναν να ξεφύγει από τα δίχτυα τους και η Βασούλα θα πληρώσει για τις επιλογές της.

Παίζουν: Νόρα Βαλσάμη, Νότης Περγιάλης, Χρήστος Ζορμπάς, Ελένη Θεοφίλου, Βασίλης Κουρής, Γιώργος Γεωργίου, Michael Brandy

*ΕΡΤ1, Παρασκευή 09/06, στις 22:00

«Μοντέλο για Φόνο» (1995) σκηνοθεσία Τζον Άμιελ

Μυστηρίου Τρόμου – Η ταινία Μοντέλο για Φόνο (Copycat) είναι ένα αγωνιώδες θρίλερ, ψυχολογικού μυστηρίου που ακολουθεί την ψυχολόγο εγκληματολογίας Έλεν Χάντσον (Σιγκούρνεϊ Γουίβερ) και την ντετέκτιβ Μέρι Τζέιν Μόναχαν (Χόλι Χάντερ), οι οποίες πρέπει να συνεργαστούν για να φτάσουν στα ίχνη ενός κατα συρροή δολοφόνου.

Η Έλεν Χάνστον ζει μόνιμα μέσα στο σπίτι της, πάσχοντας από αγοραφοβία, μετά την επίθεση που είχε δεχτεί από ένα μανιακό δολοφόνο σε μία διάλεξή της.

Τώρα ένα κατά συρροή δολοφόνος που αντιγράφει τις μεθόδους από μια σειρά άγριων εγκλημάτων, ακολουθεί το Μοντέλο για Φόνο και τρομοκρατεί τους κατοίκους του Λος Άντζελες.

Η Έλεν βρίσκει ενδιαφέρον στην υπόθεση και δέχεται να βοηθήσει την αστυνομία, αλλά γρήγορα διαπιστώνει ότι ο δολοφόνος έχει μπει πολλές φορές μέσα στο σπίτι της και παίζει με το μυαλό της.

Καθώς ο δολοφόνος την καταδιώκει, αναγκάζεται να αντιμετωπίσει τους φόβους της, ενώ προσπαθεί να αποκαλύψει την πραγματική ταυτότητα του δολοφόνου.

Παίζουν: Σιγκούρνι Γουίβερ, Χόλι Χάντερ, Ντέρμοτ Μαλρόνεϊ, Γουίλιαμ Μακναμάρα, Γουίλ Πάτον, Τζον Ρόθμαν, Χάρι.

*Open, Παρασκευή 09/06, στις 23:00

«Αν Ήταν το Βιολί Πουλί» (1984) σκηνοθεσία Τάκης Βουγιουκλάκης

Ελληνική κωμωδία – Ένας βιολιστής, ο Λευτέρης, τρέχει διαρκώς από δω κι από κει για δουλειά. Από τη Συμφωνική Ορχήστρα μέχρι την Εκκλησία. Κάποια Κυριακή, ένα επεισόδιο λόγω ανταγωνισμού δύο εκκλησιών γίνεται η αιτία να βρεθεί στη φυλακή, όπου και διηγείται τη ζωή του σ’ έναν συγκρατούμενό του. Έχει κάνει μια πολυτάραχη ζωή, πλούσια σε γάμους και διαζύγια.

Παντρεύτηκε τρεις φορές: στην αρχή με την ερωτιάρα Ευγενία, ακολούθως με τη θρησκευόμενη Άννα και τέλος με τη σεμνή Μαρία. Χώρισε δε και με τις τρεις, επειδή η πρώτη ήταν τζογαδόρισσα, η δεύτερη έπαιζε σε πορνοταινίες και η τρίτη τον απάτησε ανταποδίδοντάς του τα ίδια.

Παίζουν: Σωτήρης Μουστάκας, Γιάννης Μιχαλόπουλος, Γιάννης Βογιατζής, Θάνος Παπαδόπουλος, Στέλλα Κωνσταντινίδου, Αθηνά Μαυρομάτη, Βίνα Ασίκη

*Alpha, Παρασκευή 09/06, στις 00:15

«Blood Brother» (2018) σκηνοθεσία Τζον Πογκ

Περιπέτεια – Στους κακόφημους δρόμους μιας διεφθαρμένης πόλης, ένας πρώην κατάδικος ψάχνει τους παιδικούς του φίλους. Είναι βέβαιος ότι πριν από χρόνια τον άφησαν να πληρώσει μόνος του για ένα έγκλημα που διέπραξαν όλοι μαζί, και τώρα έχει αποφασίσει να πάρει την εκδίκησή του.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της ταινίας, παλεύει με το παρελθόν του, προσπαθώντας να επαναπροσδιορίσει τον εαυτό του και να βρει τη λύτρωση. Αντιμετωπίζει τις συνέπειες των προηγούμενων πράξεών του και τον αντίκτυπο που είχαν στις σχέσεις του και στην κοινότητα που κάποτε αποκαλούσε σπίτι του.

Παίζουν: Τρέι Σονγκς, Τζακ Κέσι, Τσάινα Αν Μακλέιν, Φέτι Γουάπ, Χασάν Τζόνσον, Τανι Μακολ Σορτ

*Skai, Παρασκευή 09/06, στις 01:00

«Αποσύνδεση» (2013) σκηνοθεσία Χένρι Άλεξ Ρούμπιν

Τρόμου – Ένας σκληρά εργαζόμενος δικηγόρος, συνδεδεμένος μόνιμα με το κινητό του τηλέφωνο, δεν μπορεί να βρει τον χρόνο να επικοινωνήσει με την οικογένειά του. Ένα ζευγάρι έρχεται σε μια επικίνδυνη κατάσταση όταν τα μυστικά τους εκτίθενται στο διαδίκτυο. Ένας χήρος πρώην αστυνομικός, αγωνίζεται να μεγαλώσει τον ατίθασο γιο του, που τρομοκρατεί διαδικτυακά έναν συμμαθητή του. Μία φιλόδοξη δημοσιογράφος, που εκμεταλλεύεται την ιστορία ενός εφήβου για να κάνει καριέρα. Είναι ξένοι, γείτονες, συνάδελφοι και οι ιστορίες τους συγκρούονται σε αυτό το δραματικό θρίλερ, που παρουσιάζει καθημερινούς ανθρώπους, που αγωνίζονται να συνδεθούν στο σημερινό ενσύρματο κόσμο.

Παίζουν: Τζέισον Μπέιτμαν, Χόουπ Ντέιβις, Φρανκ Γκρίλο, Άντρεα Ράιζμποροου, Τζόνα Μπόμπο, Πάολα Πάτον, Μαξ Θιεριότ.

*Star, Παρασκευή 09/06, στις 01:30

«Αντίστροφη Μέτρηση» (2019) σκηνοθεσία Τζάστιν Ντεκ

Μυστηρίου Τρόμου – Αν υπήρχε μία εφαρμογή που θα σου έλεγε πότε θα πεθάνεις… θα την κατέβαζες;

Όταν μια νοσοκόμα κατεβάζει μια εφαρμογή στο κινητό της που ισχυρίζεται πως μπορεί να προβλέψει πότε θα πεθάνει ένας άνθρωπος, η εφαρμογή της την προειδοποιεί πως της απομένουν μονάχα τρεις μέρες ακόμα.

Καθώς ο χρόνος κυλάει και ο θάνατος πλησιάζει, πρέπει να βρει ένα τρόπο να σώσει την ζωή της πριν να είναι πολύ αργά.

Παίζουν: Τσάρλι Μακ Ντέρμοντ, Αν Γουίντερς, Ελίζαμπεθ Λάιλ, Τζόρνταν Κάλογουεϊ, Ταλίθα Μπέιτμαν

*Open, Παρασκευή 09/06, στις 01:45