Πολυμήχανος Έλληνας έφτιαξε εφαρμογή που απωθεί κουνούπια και κατσαρίδες

Η εφαρμογή «Ksou Ksou» αποτελεί το πρώτο ελληνικό app που διώχνει τα ενοχλητικά έντομα με το πάτημα ενός κουμπιού.

Το καλοκαίρι είναι η αγαπημένη εποχή πολλών, αλλά όχι όλων…ειδικά αυτών που ενοχλούνται από τα έντομα που κάνουν θραύση. Ο λόγος για τα κουνούπια και τις κατσαρίδες που αλωνίζουν κάθε καλοκαίρι και γίνονται ο…τρόμος. Ο 26χρονος Έλληνας προγραμματιστής Χρήστος Αποστόλου βρήκε λύση και δημιούργησε μια δωρεάν εφαρμογή στο κινητό όπου με συχνότητες τα κουνούπια και οι κατσαρίδες απωθούνται.

Η εφαρμογή «Ksou Ksou» αποτελεί το πρώτο ελληνικό app για κινητά, που διατίθεται δωρεάν και διώχνει τα ενοχλητικά κουνούπια, αλλά και τις κατσαρίδες μακριά με το πάτημα ενός κουμπιού, δημιουργώντας μία «ασπίδα» γύρω μας και λειτουργώντας σαν εντομοαπωθητικό.

Ο χώρος που καλύπτει η εφαρμογή είναι 9 τετραγωνικά μέτρα, χωρίς να απαιτείται τίποτε περισσότερο από το να είναι απλά σε λειτουργία η συσκευή του κινητού, χωρίς να είναι συνδεδεμένη στο διαδίκτυο. Η εφαρμογή από τη στιγμή που θα κατεβεί από τον χρήστη στο κινητό λειτουργεί ανεξάρτητα παράγοντας τους ενοχλητικούς για τα έντομα ήχους. Έχει μάλιστα αποτέλεσμα, σύμφωνα με τον δημιουργό της εφαρμογής σε πάνω από 60 είδη κουνουπιών και ποσοστό επιτυχίας πάνω από 80% σύμφωνα με τις αξιολογήσεις των ίδιων των χρηστών.

Όσον αφορά, τέλος, για το γεγονός ότι έχει διαθέσει δωρεάν την εφαρμογή έκανε λόγο πως το θεωρεί «κοινωνικό λειτούργημα και χόμπι». Μάλιστα ήδη έχει φτάσει τις 95.000 λήψεις.

Δείτε το video: