10 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Το Σάββατο είναι εδώ και σε περιμένει γεμάτο ταινίες!

«Ο Άνθρωπος που Γύρισε από τη Ζέστη»  (1972) σκηνοθεσία Κώστα Καραγιάννη

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Είκοσι χρόνια λείπει ο Λουκάς στα βάθη της Αφρικής. Είκοσι σκληρά χρόνια νοσταλγίας και αναμονής. Όταν έφυγε, άφησε τη γυναίκα του μ? ένα μωρό στην αγκαλιά κι άλλο ένα στην κοιλιά. Στο διάστημα της απουσίας του, με τη σκληρή δουλειά στη μαύρη ήπειρο, δεν του δόθηκε ούτε μια φορά η ευκαιρία να ταξιδέψει μέχρι την Αθήνα για να δει τους δικούς του. Τώρα γυρίζει και είναι πια πλούσιος.

Στην Αθήνα, όμως, τα πράγματα δεν είναι όπως τα περιμένει. Τα είκοσι χρόνια χωρισμού με τη γυναίκα του, έχουν αλλάξει πολλά. Η ίδια μοιάζει μ? ένα αδιαπέραστο τείχος πάγου, που δεν εννοεί να λιώσει. Αλλά και τα παιδιά του είναι δυο ξένοι άνθρωποι, που δεν υποδέχονται τον ξενιτεμένο πατέρα τους με φιλιά και αγκαλιές, αλλά μ? ένα παγερό “χαίρω πολύ”. Σιγά-σιγά, ο Λουκάς ανακαλύπτει ότι είναι ένας ξένος μέσα στο ίδιο του το σπίτι.

Ο πιο δικός του άνθρωπος είναι ο μαύρος υπηρέτης του, που έχει δεθεί μαζί του στα είκοσι σκληρά χρόνια της ξενιτιάς… Διασκευή της ομώνυμης θεατρικής κωμωδίας του Αλέκου Σακελλάριου.

Παίζουν: Λάμπρος Κωνσταντάρας, Καίτη Πάνου, Γιώργος Μούτσιος, Έλια Καλλιγεράκη, Μίτση Κωνσταντάρα, Λαυρέντης Διανέλλος, Πάνος Τουλιάτος.

*Skai, Σάββατο 10/06 στις 21:00

«Οι Πιγκουΐνοι της Μαδαγασκάρης» (2014) σκηνοθεσία  Έρικ Νταρνέλ, Σάιμον Τζ. Σμιθ 

Animation – Οι μεγαλύτερες υπέρ-ομάδες κατασκόπων δεν γεννιούνται, αλλά… εκκολάπτονται! Ανακαλύψτε τα μυστικά των καλύτερων και πιο ξεκαρδιστικών, “μυστικών”, φτερωτών κατασκόπων στην Ιστορία της παγκόσμιας κατασκοπίας! Μιλάμε φυσικά για τον Σκίπερ, τον Κοβάλσκι, τον Ρίκο και τον Στρατιώτη… Οι καλύτεροι των καλύτερων, οι πιο ελίτ των ελίτ, ενώνουν τις δυνάμεις τους με την μυστική, ειδική ομάδα δράσης, «Βόρειος Άνεμος», αρχηγός της οποίας είναι ο επιβλητικός και όμορφος Πράκτορας Απόρρητος – είναι, φυσικά, τόσο απόρρητος που κανείς δεν γνωρίζει το όνομά του! Η ασυνήθιστη αλλά σούπερ αποτελεσματική ομάδα μας, λοιπόν, έχει έναν σημαντικότατο στόχο. Θα πρέπει να καταφέρει να κατατροπώσει τον μοχθηρό Δρ. Οκτάβιο Μυαλάτη, πριν εκείνος προλάβει να υλοποιήσει τα καταστροφικά του σχέδια για να εξαφανίσει τον κόσμο…

**Η ταινία προβάλλεται μεταγλωττισμένη

*Star, Σάββατο 10/06 στις 21:00

«Glass» (2019) σε σκηνοθεσία Μ. Νάιτ Σιάμαλαν

Δράμα επιστημονικής φαντασίας – O “Άφθαρτος” Μπρους Γούλις, επιστρέφει ως Ντέιβιντ Νταν και ο Σάμιουελ Τζάκσον ως Ιλάια Πράις γνωστός και ως Μίστερ Γκλας. Μαζί τους αυτή τη φορά και ο Τζέιμς Μακ Άβοι αναβιώνει τον ρόλο του Κέβιν Γουέντελ Κραμπ με τις πολλαπλές προσωπικότητες. και η Άννα Τέιλορ Τζόι ως Κέισι Κουκ, η μοναδική που επέζησε της συνάντησης μαζί του.

Ακολουθώντας το φινάλε του Διχασμένου (Split), ο Νταν καταδιώκει τον Κραμπ, στον οποίο έχει επικρατήσει η 24η προσωπικότητα του κτήνους μέσα του, σε μια σειρά από κλιμακωτές συναντήσεις.

Όταν καταλήγουν και οι δύο στο ψυχιατρείο, η στιβαρή παρουσία του Πράις, που βρίσκεται σε κατατονία λόγω της θεραπείας που του εφαρμόζει η κοινή τους ψυχίατρος, μοιάζει σαν ενός μαέστρου που φαίνεται να κρατάει μυστικά και για τους δυο.

Παίζουν: Τζέιμς Μάκαβοϊ, Μπρους Γουίλις, Σάμιουελ Τζάκσον, Άνια Τείλορ Τζόι, Σάρα Πόλσον

*Ant1, Σάββατο 10/06 στις 22:00

«Kingsman: Η Μυστική Υπηρεσία» (2014) σκηνοθεσία Μάθιου Βον

Δράσης Κωμωδία Περιπέτεια – Όταν ο πατέρας του 5χρονου Έγκσι, θυσιάζει τη ζωή του, εν ώρα υπηρεσίας, κατά τη διάρκεια μιας απόρρητης στρατιωτικής άσκησης, η οικογένειά του θα λάβει ένα ασυνήθιστο μετάλλιο. Το μετάλλιο αυτό συνοδεύεται από έναν τηλεφωνικό αριθμό, τον οποίον ο Έγκσι και η οικογένειά του θα πρέπει να καλέσουν μόνο όταν χρειαστούν κάποια πολύ σημαντική χάρη.

17 χρόνια αργότερα, ο νεαρός, που παράτησε πλέον το σχολείο, βρίσκεται σε αδιέξοδο. Μετά τη σύλληψή του από την αστυνομία, για επικίνδυνη οδήγηση με κλεμμένο αυτοκίνητο, αποφασίζει να χρησιμοποιήσει το μετάλλιό του προκειμένου να καταφέρει να βγει από τη φυλακή. Έτσι θα συναντήσει για πρώτη φορά στη ζωή του τον Χάρι Χάρτ, έναν γλυκύτατο τζέντλεμαν και απόλυτα κομψό κατάσκοπο, που σπεύδει να τον απελευθερώσει επειδή τυγχάνει να χρωστάει, ο ίδιος, τη ζωή του στον σπουδαίο πατέρα του.

Βαθύτατα απογοητευμένος από την πορεία της ζωής του Έγκσι, αλλά και εντυπωσιασμένος παράλληλα από τη βαθιά ποιότητα του χαρακτήρα του, ο Χάρι προσφέρει στον νεαρό μια ευκαιρία να αλλάξει μια για πάντα τη μοίρα του.

Του προτείνει λοιπόν πρόσβαση σε μια άκρως απόρρητη μυστική υπηρεσία, για την οποία δουλεύει και ο ίδιος. Το όνομα αυτής: Kingsman.

Για να καταφέρει ο ατίθασος νεαρός να εξασφαλίσει μια θέση μυστικού πράκτορα, οφείλει να παλέψει σκληρά και να ξεπεράσει μια άκρως ανταγωνιστική και συχνά επικίνδυνη σειρά δοκιμασιών, στην οποία υποβάλλονται όλοι οι υποψήφιοι πράκτορες. Μόνο που για τον Έγκσι υπάρχει και μία πρόσθετη μικρή δυσκολία, καθώς θα πρέπει παράλληλα με τα τεστ του Kingsman να ξεπεράσει και το γεγονός πως ο ίδιος αποτελεί ένα «κοινωνικό απόβλητο», σε ένα περιβάλλον μορφωμένων, άρτια εκπαιδευμένων συνυποψήφιων, με υψηλές κοινωνικές συναναστροφές.

Παράλληλα, ο Χάρι προσπαθεί να εξιχνιάσει τις υποθέσεις της μυστηριώδους εξαφάνισης κάποιων διακεκριμένων ακαδημαϊκών, επιστημόνων και ψυχαγωγών, κυνηγώντας τον άνθρωπο που θεωρεί υπεύθυνο, τον Ρίτσμοντ Βαλεντάιν (Σάμιουελ Τζάκσον), έναν δισεκατομμυριούχο, φρικιό της τεχνολογίας και απογοητευμένο οίκο-ακτιβιστή, του οποίου η επιθυμία να σώσει τον πλανήτη με κάθε κόστος, τον οδήγησε στην ανάπτυξη ενός συστήματος με καταστροφικές συνέπειες.

Ο Έγκσι, με τη βοήθεια του Χάρι, πετυχαίνει τελικά να γίνει τόσο ένας ολοκληρωμένος τζέντλεμαν, όσο και ένας άψογος κατάσκοπος, αλλά θα καταφέρει ποτέ να ξεπεράσει τους ανταγωνιστές του κατακτώντας την πολυπόθητη θέση στη μυστική υπηρεσία Kingsman;

Και θα μπορέσουν άραγε ποτέ να αποκαλύψουν όλη την αλήθεια πίσω από τα σατανικά σχέδια του Βαλεντάιν, προκειμένου να ξεσκεπάσουν τη δράση του και να τον σταματήσουν;

Παίζουν: Κόλιν Φερθ, Τάρον Έγκερτον, Σάμιουελ Τζάκσον, Μαρκ Στρονγκ, Τζακ Ντάβενπορτ, Μάικλ Κέιν.

*Star, Σάββατο 10/06 στις 22:50

«Ζητείται Πιστό Αρσενικό» (2001) σκηνοθεσία Τόνι Γκόλντγουιν

Κωμωδία Ρομαντική – Η Τζέιν είναι μια νέα γυναίκα που εργάζεται ως παραγωγός σε πρωινό τηλεοπτικό σόου στη Νέα Υόρκη.
Ο γοητευτικός Ρέι είναι ο νέος συνεργάτης της στο σόου.

Η σχέση τους εξελίσσεται όμορφα και σύντομα αποφασίζουν να συγκατοικήσουν. Δεν θα προλάβει όμως να ξεπακετάρει στο διαμέρισμα που νοίκιασαν μαζί, αφού ο Ρέι της ζητά τελευταία στιγμή να χωρίσουν λέγοντας της ότι δεν είναι έτοιμος για τέτοια δέσμευση.

Έχοντας μείνει άστεγη και μόνη, η Τζέιν σύντομα θα καταφέρει να ξαναβρεί τα πατήματά της μέσα από την δημοσιογραφική περσόνα της Δρ. Μάρι Τσαρλς, που με τα άρθρα της για τις ερωτικές συνήθειες και συμπεριφορές των αντρών θα προκαλέσει μεγάλο θόρυβο.

Παίζουν: Άλσεϊ τζαντ, Χιου Τζάκμαν, Γκρεγκ κινίαρ, Μαρίζα Τομέι, Έλεν Μπάρκιν, Τζες Πλατ.

*Open, Σάββατο 10/06 στις 23:00

«Πολυτεχνίτης και Ερημοσπίτης» (1963) σκηνοθεσία Αλέκος Σακελλάριος

Κωμωδία – Ο αγράμματος επαρχιώτης Θανάσης Μπιρμπίλης αφήνει το χωριό του κι έρχεται στην Αθήνα σε αναζήτηση καλύτερης τύχης, αλλά δεν καταφέρνει να στεριώσει σε καμία δουλειά. Ως γκαρσόνι στην ταβέρνα του Μπουρμπούρη, όπου τον έστειλε ο βουλευτής της περιοχής του Θόδωρος Μπακατσουλάρας, καπελώνει με μια μακαρονάδα ένα αγόρι, που δεν θέλει να φάει. Ως διαιτητής σ έναν αγώνα πάλης, όπου τον όρισε ο συγχωριανός του Βαγγέλης τρώει το ξύλο της χρονιάς του, επειδή δεν είναι αντικειμενικός κριτής.

Ως υπάλληλος φαρμακείου τσακώνεται με μια πελάτισσά του και τον συνοδό της. Ως φωτογράφος βγάζει ακέφαλες φωτογραφίες και θολώνει μπροστά στα κάλλη μιας σταρ του καμπαρέ. Ως αστυφύλακας καλείται στο σπίτι μιας γυναίκας που μένει με την υπηρέτριά της για να συλλάβει έναν διαρρήκτη και τα κάνει θάλασσα. Κι όταν αποφασίζει να κάνει έναν πλούσιο γάμο, το Ρενάκι του τα ξαναφτιάχνει με τον Πανάγο της, τον μάγκα πρώην μνηστήρα της. Τελικά ο Θανάσης επιστρέφει στο χωριό του με τις δυσάρεστες αλλά πολύτιμες εμπειρίες της ζωής στην πρωτεύουσα.

Παίζουν:  Θανάσης Βέγγος, Μαρίκα Κρεββατά, Μπέτυ Μοσχονά, Ερρίκος Μπριόλας, Νίκη Λινάρδου, Κατερίνα Γιουλάκη

*Skai Σάββατο 10/06 στις 23:00

«Υψηλά Εγκλήματα» (2002) σκηνοθεσία Καρλ Φράνκλιν

Αστυνομική, δράμα, μυστηρίου – Η Κλερ (Άσλεϊ Τζάντ), μια δυναμική δικηγόρος, και ο σύζυγός της Τομ (Τζέιμς Καβίζελ), ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας, ζουν μια ονειρεμένη ζωή. Είναι τρελά ερωτευμένοι και σχεδιάζουν να κάνουν τη δική τους οικογένεια.

Όμως, ένα τυχαίο έγκλημα, μια διάρρηξη στο σπίτι τους, πυροδοτεί μια αλυσίδα γεγονότων που κλονίζουν τον κόσμο τους. Λίγο μετά τη ληστεία, πράκτορες του FBI τούς πλευρίζουν και, προς μεγάλη έκπληξη της Κλερ, συλλαμβάνουν τον Τομ. Η κατηγορία;

Ασκώντας μια απόρρητη στρατιωτική δραστηριότητα, πριν δεκαπέντε χρόνια, διέπραξε ένα ειδεχθές έγκλημα πολέμου με θύματα άμαχους πολίτες του Ελ Σαλβαδόρ. Η Κλερ αρχικά πιστεύει ότι πρόκειται για λάθος, ο Τομ όμως παραδέχεται ότι πράγματι πήρε μέρος σε μια μυστική επιχείρηση, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τη σφαγή για την οποία κατηγορείται.

Τη διαβεβαιώνει όμως για την αθωότητά του, λέγοντας ότι οι αληθινοί δράστες προσπαθούν να τον παγιδέψουν διότι είναι ο μόνος που μπορεί να τους κατονομάσει ως τους αυτουργούς του εγκλήματος. Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν επισύρουν την εσχάτη των ποινών και η υπεράσπισή του αποτελεί τη μεγαλύτερη πρόκληση για την Κλερ.

Η μάχη που δίνει ώστε να πειστεί και η ίδια για την αθωότητά του, δυσχεραίνει τον ούτως ή άλλως εξοντωτικό δικαστικό αγώνα, όπου όλες οι νομικές της μέθοδοι αδρανοποιούνται η μια μετά την άλλη. Μοναδικός της σύμμαχος, ο Τσάρλι Γκράιμς (Μόργκαν Φρήμαν), ένας πρώην στρατιωτικός δικηγόρος με διάθεση να πάει ενάντια στο σύστημα που τον εξοστράκισε πριν μερικά χρόνια.

Παίζουν: Τζιμ Καβίζελ, Μόργκαν Φρίμαν, Άσλεϊ Τζαντ, Άνταμ Σκοτ, Αμάντα Πιτ, Μπρους Ντέιβισον.

*Open, Σάββατο 10/06 στις 01:00

«Step Up: Στα Βήματα του Πάθους» (2006) σκηνοθεσία Αν Φλέτσερ

Αισθηματική, Δραματική, Μουσική – Ο Τάιλερ, ένας “επαναστάτης χωρίς αιτία” μεγάλωσε στους δρόμους της μεγαλούπολης.
Ανώριμος και με περιθωριακές τάσεις, ένα βράδυ μαζί με τους κολλητούς του, θα διαλύσουν το αμφιθέατρο μιας φημισμένης καλλιτεχνικής σχολής.

Η σχολή Maryland School of Arts είναι φυτώριο για νέα, ανερχόμενα ταλέντα.

Ως τιμωρία για την πράξη του, το δικαστήριο αποφασίζει, ο Τάιλερ να υπηρετήσει διακόσιες ώρες ως βοηθός επιστάτη, στον τόπο που προκάλεσε τις καταστροφές.

Εκεί θα γνωρίσει τη Νόρα, το αστέρι της σχολής, που προετοιμάζεται εντατικά για την τελική παράσταση. Από αυτή την παράσταση θα εξαρτηθεί το μέλλον της ως επαγγελματίας χορεύτρια. Ο αναπάντεχος τραυματισμός του παρτενέρ της, όμως την οδηγεί να ψάχνει απεγνωσμένα αντικαταστάτη του.

Παρακολουθώντας τον Τάιλερ, διαπιστώνει ότι ο νεαρός έχει μία φυσική κλίση στο μοντέρνο χορό και αυτό θα είναι το ξεκίνημα όχι μόνο της συνεργασίας τους, αλλά και μιας ιδιαίτερης σχέσης ανάμεσά τους.

Παίζουν: Τσάνινγκ Τέιτουμ, Τζίνα Ντιούαν, Ντρου Σιντόρα, Ντεσόν Ουάσινγκτον, Άλισον Στόνερ.

*Skai, Σάββατο 10/06 στις 01:00

«Οι Σκοτεινές Μπίζνες Ενός Πρωτάρη» (1983) σκηνοθεσία Πολ Μπρίκμαν

Αστυνομική Κωμωδία – Ο Τζόελ Γκούντσεν είναι ένας επιμελής δεκαεφτάχρονος μαθητής, που κατοικεί με τους γονείς του σε ένα προάστιο του Σικάγο. Οι γονείς του είναι πολύ περήφανοι γι’αυτόν, τον εμπιστεύονται και βλέπουν στο πρόσωπό του έναν μελλοντικό επιτυχημένο επιχειρηματία.

Ο Τζόελ, όμως, αποφασίζει ότι έφτασε ο καιρός να κάνει μια αλλαγή…

Όταν, οι γονείς του φεύγουν για μερικές μέρες και τον αφήνουν μόνο, ο νεαρός αρχίζει να «αξιοποιεί» την ελευθερία του. Πρώτα κάνει μια επιδρομή στην κάβα του σπιτιού, μετά παίρνει την Πόρσε του μπαμπά και ύστερα αποφασίζει να περάσει μια νύχτα πάθους με μια πόρνη, τη Λάνα.

Η κατάσταση κάποια στιγμή θα ξεφύγει από τα χέρια του και ο Τζόελ θα συνειδητοποιήσει ότι πρέπει να βάλει τα πράγματα στη θέση τους.

Παίζουν: Τομ Κρουζ, Ρεμπεκα ντε Μονέ, Τζο παντολιάνο, Κέρτις Άρμστρογκ, Μπρόσνον Πίνκοτ, Ρίτσαρντ Μασουρ

*Star, Σάββατο 10/06 στις 01:30

«Καλωσήρθατε στη Ζούγκλα» (2003) σε σκηνοθεσία Πίτερ Μπεργκ

Περιπέτεια – Η καινούρια αποστολή του Μπεκ, κυνηγού επικηρυγμένων, τον στέλνει στα βάθη του Αμαζονίου, στη μικρή πόλη Ελντοράντο. Εκεί θα διαπιστώσει ότι ο στόχος του δεν είναι κάποιος δραπέτης, όπως νόμιζε, αλλά ο γιος μιας γνωστής οικογένειας, που ψάχνει για χρυσάφι. Οι δυο τους θα συνεργαστούν στην αναζήτηση ενός χαμένου χρυσωρυχείου, προκαλώντας την οργή του αδίστακτου «άρχοντα» της πόλης.

Παίζουν: Ντουέιν Τζόνσον (The Rock), Ροζάριο Ντόσον, Σον Γουίλιαμ Σκοτ, Κρίστοφερ Γουόκεν

*Mega, Σάββατο 10/06 στις 01:40