Eπιδοτούμενα προγράμματα για 86 ανέργους σε Καστοριά και Άργος Ορεστικό

Η ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ Κ.Δ.Β.Μ. Α.Ε, ως Ανάδοχος Φορέας, έχει αναλάβει από το ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ (Δικαιούχος Φορέας) με την από 25/10/2022 Σύμβαση Ανάθεσης Έργου, την εκτέλεση του Υποέργου 2 «Κατάρτιση, Πιστοποίηση Γνώσεων και Δεξιοτήτων και Συμβουλευτική Επιχειρηματικότητας» της Πράξης «Συμβουλευτική Υποστήριξη και Αναβάθμιση Δεξιοτήτων Ανέργων στους Τομείς Μεταποιητικής Δραστηριότητας & Εξωστρέφειας Γουνοποιίας», με κωδικό ΟΠΣ 5030687 που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο – ΕΚΤ)

Απευθύνει Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος (1/2023) σε 86 άνεργους/ες ωφελούμενους/ες, από τους Δήμους Καστοριάς και Άργους Ορεστικού της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς για την υποβολή αιτήσεων συμμετοχής σε επιδοτούμενα προγράμματα κατάρτισης, συμβουλευτικής και πιστοποίησης.

Συγκεκριμένα το έργο περιλαμβάνει:

Κατάρτιση 162 ωρών στα παρακάτω αντικείμενα κατάρτισης:

  1. Σύγχρονες τεχνολογίες και τεχνοτροπίες στην παραγωγή προϊόντων γούνας
  2. Εξαγωγικό εμπόριο & ενίσχυση εξωστρέφειας επιχειρήσεων παραγωγής & εμπορίας προϊόντων γούνας
  3. Διασφάλιση ποιότητας στην παραγωγή προϊόντων γούνας

Πιστοποίηση: Συμμετοχή των καταρτισθέντων σε εξετάσεις πιστοποίησης από διαπιστευμένο φορέα πιστοποίησης προσώπων, σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο ISO /IEC 17024.

Συμβουλευτική Επιχειρηματικότητας : Υποστήριξη σε κάθε ωφελούμενο/η του έργου με πέντε (5) συνεδρίες συμβουλευτικής επιχειρηματικότητας (2 ομαδικές και 3 ατομικές).

Προϋποθέσεις συμμετοχής:

Οι υποψήφιοι, προκειμένου να ενταχθούν στο πρόγραμμα θα πρέπει να πληρούν τις κάτωθι προϋποθέσεις συμμετοχής:

  • Να είναι εγγεγραμμένοι/ες άνεργοι/ες στα Μητρώα Ανεργίας της ΔΥΠΑ, ανεξαρτήτως εάν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας ή όχι,
  • Να είναι κάτοικοι της περιοχής παρέμβασης, των Δήμων Καστοριάς και Άργους Ορεστικού της Περιφερειακής ενότητας Καστοριάς
  • Να είναι κάτοχοι τουλάχιστον απολυτήριου τίτλου Υποχρεωτικής εκπαίδευσης (δημοτικού σχολείου για τους αποφοιτήσαντες έως το 1980 και τριτάξιου Γυμνασίου για αποφοιτήσαντες από το 1981 και έπειτα).
  • Να μην έχουν τη μαθητική, σπουδαστική ή φοιτητική ιδιότητα

Εκπαιδευτικό Επίδομα: Οι Ωφελούμενοι θα λάβουν επίδομα 5€ μικτά/ ανά ώρα εκπαίδευσης εφόσον ολοκληρώσουν το πρόγραμμα κατάρτισης, συμμετέχουν στις εξετάσεις πιστοποίησης και ολοκληρώσουν τις 5 συνεδρίες συμβουλευτικής.

Υποβολή αιτήσεων: Αιτήσεις υποβάλλονται από 02/06/2023, έως και 21/06/2023 (23:59:59).

Η αίτηση συμμετοχής και τα δικαιολογητικά συμμετοχής υποβάλλονται ΜΟΝΟ ηλεκτρονικά στον ιστότοπο: www.epkastorias-katartisi.gr.

Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται:

στο e-mail: epkastorias.espa@gmail.com, και στα τηλέφωνα 24670-29895 // 24670-21213 // 24670-21216 (ώρες επικοινωνίας 10:00 – 19:00).

Τογκαρίδου Κωνσταντίνα
Διοικητική Προϊστάμενη ΕΒΕ Καστοριάς