10 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Θες να δεις κάτι για να χαλαρώσεις; Βάλε μία από τις δέκα ταινίες που έχουμε να σου προτείνουμε.

«Η Μάχη της Επικράτησης» (2017) σκηνοθεσία Αλφόνζο Γκόμεζ-Ρεχόν

Δραματική – 1880. Ο εφευρέτης Τόμας Έντισον (Μπένεντικτ Κάμπερμπατς) και ο επιχειρηματίας Τζορτζ Γουέστινγκχαουζ (Μάικλ Σάνον) βρέθηκαν στο επίκεντρο μιας θρυλικής διαμάχης για την ηλεκτροδότηση του κόσμου που θα σηματοδοτούσε την έναρξη μιας νέας εποχής.

Ο Έντισον υποστήριζε την παροχή του συνεχούς ρεύματος, ενώ ο Γουέστινγκχαουζ το εναλλασσόμενο, με την υποστήριξη πολλών Ευρωπαίων βιομηχάνων και, φυσικά, με την ανεκτίμητη βοήθεια του Νίκολα Τέσλα (Νίκολας Χουλτ).

Παίζουν: Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, Μάικλ Σάνον, Νίκολας Χουλτ.

*Open, Κυριακή 11/06, στις 22:00

«Η Μούμια» (1999) σκηνοθεσία Στίβεν Σόμμερς

Δράσης Περιπέτεια Φαντασίας – Στις Θήβαις της Αίγυπτου το 1290 π.Χ., ο αρχιερέας Ιμχοτέπ Ιμούθης έχει μια ερωτική σχέση με την Ανάκ-Σου-Ναμόν, την ερωμένη του Φαραώ Σέτι Α.

Όταν ο Φαραώ ανακαλύπτει την υπόθεση, οι δύο εραστές τον δολοφονούν. Ο Ιμχοτέπ φεύγει, ενώ η Ανάκ-Σου-Ναμόν αυτοκτονεί περιμένοντας τον Ιμχοτέπ να την αναστήσει.

Ο Ιμχοτέπ και οι ιερείς του κλέβουν το πτώμα της και το πηγαίνουν στην Χαμουνάπτρα, την πόλη των νεκρών, αλλά το τελετουργικό της ανάστασης σταματάει από τους σωματοφύλακες του Σέτι, τους Μενττζάι.

Οι ιερείς του Ιμχοτέπ θάβονται ζωντανοί, ενώ ο ίδιος ο Ιμχοτέπ καταδικάστηκε να υποστεί την Χομ-Ντάι, τη χειρότερη αιγυπτιακή κατάρα. Μουμιοποιήθηκε ζωντανός και τον έβαλαν σε μια σαρκοφάγο με αιγυπτιακούς σαρκοφάγους σκαραβαίους.

Ο Ιμχοτέπ σφραγίζεται μακριά και διατηρείται υπό αυστηρή επιτήρηση από τους Μενττζάι, οι οποίοι έχουν αναλάβει να αποτρέψουν την επιστροφή του.

Τρεις χιλιάδες χρόνια αργότερα, μια ομάδα Αμερικανών ανακαλύπτει τον τάφο του και χωρίς να το ξέρουν τον ελευθερώνουν.
Εκείνος θα ζητήσει εκδίκηση και θα συνεχίσει να ψάχνει για τη χαμένη του αγάπη με κάθε κόστος.

Παίζουν: Μπρεντάν Φρεΐζερ, Ρέιτσελ Βάις, Τζον Χάννα, Άρνολντ Βοσλόου, Κέβιν Ο’Κόνορ, Πατρίσια Βελασίγκεζ.

*Ant1, Κυριακή 11/06, στις 22:00

«Το ξίφος του δράκου» (2015) σκηνοθεσία Ντάνιελ Λι

Δραματική Δράσης Περιπέτεια – Δύο μεγάλοι πολιτισμοί σε σύγκρουση. Αρχαία Κίνα εναντίον Ρώμης.

Φαντασμαγορικές μάχες στο Δρόμο του Μεταξιού. Όταν ο διεφθαρμένος Ρωμαίος αυτοκράτορας Τιβέριος καταφθάνει συνοδευόμενος από έναν πελώριο στρατό για να διεκδικήσει τον Δρόμο του Μεταξιού, ο Χούο Αν και η ομάδα του αποτελούμενη από εκπαιδευμένους πολεμιστές συνασπίζονται με μια επίλεκτη λεγεώνα λιποτακτών Ρωμαίων στρατιωτών με αρχηγό τον Στρατηγό Λούσιους, προκειμένου να διατηρήσουν την ευαίσθητη ισορροπία δυνάμεων στην περιοχή.

Ο Χουο Αν, παγιδεύεται και γίνεται σκλάβος για ένα έγκλημα που δεν διέπραξε ποτέ. Στη συνέχεια κι αφού καταφέρνει να δραπετεύσει, γνωρίζει έναν ρωμαίο στρατηγό, τον Τιβέριο, ο οποίος βρέθηκε κατά ανάγκη στην Κίνα αφού έσωσε έναν πρίγκιπα, και μαζί συνθέτουν μια αλλόκοτη συμμαχία.

Παίζουν: Τσάκι Τσαν, Τζον Κιούζακ, Άντριαν Μπρόντι, Λιν Πενγκ.

*Alpha, Κυριακή 11/06, στις 22:00

«Σελήνη, 66 Ερωτήσεις» (2021) σκηνοθεσία Ζακλίν Λέντζου

Δραματική – Μετά από μεγάλο διάστημα συναισθηματικής αποξένωσης, η Άρτεμις επιστρέφει στην Αθήνα λόγω σοβαρής ασθένειας του πατέρα της.
Η αποκάλυψη ενός μεγάλου μυστικού του, συντελεί στο να τον γνωρίσει καλύτερα και να τον καταλάβει με τρόπο που επί χρόνια αδυνατούσε.
Για πρώτη φορά, η Αρτεμις αγαπάει πραγματικά τον πατέρα της.

Παίζουν: Σοφία Κόκκαλη, Λάζαρος Γεωργακόπουλος, Μαρία Ζορμπά, Νικήτας Τσακίρογλου

*ΕΡΤ2, Κυριακή 11/06, στις 23:00

«Η Αποπλάνηση Ενός Ξένου» (2007) σκηνοθεσία Τζέιμς Φόλεϊ

Δράσης Μυστηρίου Τρόμου – ‘Οταν η ρεπόρτερ Ροβένα Πράις μαθαίνει ότι ο φόνος της φίλης της σχετίζεται με τον πανίσχυρο ιδιοκτήτη διαφημιστικής εταιρίας Χάρισον Χιλ,αποφασίζει να κινηθεί υπόγεια για να βρει την αλήθεια. Προσλαμβάνεται λοιπόν στην εταιρία του Χιλ και από την άλλη φλερτάρει μαζί του στο διαδίκτυο, περικυκλώνοντάς τον από παντού. Γρήγορα όμως συνειδητοποιεί ότι δεν είναι μόνη σε αυτό το παιχνίδι ταυτοτήτων. ‘Οσο πιο πολύ αγγίζει την αλήθεια, βλέπει τι μπορεί να κάνει κανείς για να την κρύψει.

Παίζουν: Χάλι Μπέρι, Μπρους Γουίλις, Τζιοβάνι Ριμπίζι.

*Mega, Κυριακή 11/06, στις 00:10

«Πρόσκληση σε Γάμο» (2018) σε σκηνοθεσία Βίκτορ Λέβιν

Κομεντί Ρομαντική – Ο Φρανκ (Κυάνου Ριβς) και η Λίντσεϊ (Γουινόνα Ράιντερ) γνωρίζονται καθοδόν για έναν γάμο στην εξοχή και μοιράζονται την αμοιβαία τους αντιπάθεια. Έχουν όμως μερικά κοινά: είναι κυνικοί, μισούν και οι δύο τον γάμο και, κυρίως, τον γαμπρό που εκτός από απεχθής ετεροθαλής αδερφός του Φρανκ, είναι και πρώην αρραβωνιαστικός της Λίντσεϊ.

Τα πράγματα γι’ αυτούς θα χειροτερέψουν όταν συνειδητοποιήσουν πως ο γαμπρός και η νύφη τούς έχουν «ζευγαρώσει» για το ρομαντικό Σαββατοκύριακο, βάζοντάς τους μαζί σε κάθε πιθανή δραστηριότητα που προορίζεται για δύο!

Αναγκασμένοι να ανεχτούν ο ένας τον άλλον για 72 ώρες, ο Φρανκ και η Λίντσεϊ θα έρθουν κοντά, σε μια αναπάντεχη «συμμαχία» κατά του έρωτα, και σύντομα θα πρέπει να αποφασίσουν αν θα ακολουθήσουν τον δρόμο της λογικής ή της καρδιάς.

Παίζουν: Κιάνου Ριβς, Γουινόνα Ράιντερ, Ντ. Τζ. Νταλενμπαχ

*Star, Κυριακή 11/06, στις 00:15

«Made in Italy» (2020) σκηνοθεσία Τζέιμς Ντ’ Άρσι 

Ρομαντική κομεντί – Ο Τζακ θα χρειαστεί να ταξιδέψει με τον απόμακρο πατέρα του, Ρόμπερτ, στη μαγευτική Τοσκάνη, προκειμένου να ανακαινίσουν το εξοχικό που έχουν κληρονομήσει από τη μητέρα του, που πέθανε πρόσφατα σε δυστύχημα. Ένα γεγονός που θα τους φέρει κοντά, καθώς η σχέση πατέρα-γιου μέχρι τώρα ήταν ανύπαρκτη, αλλά και αντιμέτωπους με διλήμματα και ανατροπές, όταν ο έρωτας χτυπήσει την πόρτα του… εξοχικού με τον πιο απρόβλεπτο τρόπο.

Παίζουν: Λίαμ Νίσον, Βαλέρια Μπιλέλιο, Μάικλ Ρίτσαρντσον, Λίντσεϊ Ντάνκαν

*Open, Κυριακή 11/06, στις 00:30

«Tolkien» (2019) σκηνοθεσία Ντόμε Καρουκόσκι

Βιογραφική – Η ταινία επικεντρώνεται σε μία σημαντική περίοδο της ζωής του διάσημου συγγραφέα Τζον Ρόναλντ Ρόιελ Τόλκιν, του σημαντικότερου συγγραφέα φαντασίας όλων των εποχών.

Ο Τόλκιν γνωρίζει τη φιλία, το κουράγιο, τον έρωτα και την έμπνευση, ως μέλος μιας παρέας περιθωριακών μαθητών. Η μεταξύ τους σύνδεση δυναμώνει καθώς ενηλικιώνονται και ωριμάζουν, μέχρι το ξέσπασμα του Α΄ παγκοσμίου πολέμου, που απειλεί να διαλύσει τη φιλία τους.

Αυτές οι αρχικές εμπειρίες του Τόλκιν θα αποτελέσουν για αυτόν την έμπνευση για τη συγγραφή της σειράς μυθιστορημάτων του «Ο άρχοντας των δακτυλιδιών»…

Παίζουν: Νίκολας Χουλτ, Λίλι Κόλινς, Κολμ Μίνι, Ντέρεκ Τζέικομπι, Άντονι Μπόιλ, Τομ Γκλιν Καρνεϊ, Κρεγκ Ρόμπερτς

*Star, Κυριακή 11/06, στις 02:00

«Με τα Μάτια του Enzo» (2019) σκηνοθεσία Σάιμον Κέρτις 

Κομεντί Ρομαντική – Η ταινία Με τα Μάτια του Enzo είναι μια συγκινητική ταινία για τον διαρκή δεσμό μεταξύ ενός ανθρώπου και του πιστού σκύλου-συντρόφου του.

Η πλοκή περιστρέφεται γύρω από τον Ντένι Σουίφτ, τον οποίο υποδύεται ο Μίλο Βεντιμίλια, ένας επίδοξος οδηγός αγώνων αυτοκινήτου, και τον πιστό και διαισθητικό σκύλο του, τον Enzo, στον οποίο δίνει φωνή ο Κέβιν Κόσνερ.

Καθώς ο Ντένι βιώνει τα σκαμπανεβάσματα της προσωπικής και επαγγελματικής του ζωής, ο Enzo του παρέχει ακλόνητη υποστήριξη και άνευ όρων αγάπη.

Ο Ντένι αντιμετωπίζει διάφορες προκλήσεις, όπως το να κάνει καριέρα στους αγώνες, το παθιασμένο ειδύλλιο με την Εύα, την οποία υποδύεται η Αμάντα Σέιφριντ, και τον καταστροφικό αντίκτυπο μιας προσωπικής τραγωδίας. Μέσα σε όλα αυτά, ο Enzo παραμένει μια σταθερή παρουσία, προσφέροντας συντροφιά και διορατικότητα στην πολυπλοκότητα της ζωής του Ντένι.

Οι παρατηρήσεις και οι προβληματισμοί του Enzo ενώ παρακολουθεί τι συμβαίνει, χρησιμεύουν ως μια οδυνηρή υπενθύμιση των μαθημάτων που έχει πάρει από τον ιδιοκτήτη του.

Με την όμορφη, συγκινιτική αφήγηση και τα ειλικρινή της θέματα, το “The Art of Racing in the Rain” είναι μια συγκινητική και εμπνευσμένη ταινία που υπενθυμίζει στους θεατές τον βαθύ αντίκτυπο που μπορούν να έχουν οι τετράποδοι σύντροφοί μας στη ζωή μας.

Παρουσιάζει την ακλόνητη αφοσίωση ενός σκύλου και τα μαθήματα που μας διδάσκουν για το πώς να ζούμε τη ζωή στο έπακρο, ακόμη και μπροστά στις αντιξοότητες.

Παίζουν: Κέβιν Κόστνερ (φωνή), Μίλο Βεντιμίλια, Αμάντα Σέιφριντ, Τζάκι Μινς, Μάρκους Οντρό.

*Alpha, Κυριακή 11/06, στις 02:15

«Σπίτι της Συμφοράς» (2007) σκηνοθεσία Στιβ Καρ

Κωμωδία – Ο Νικ Πέρσονς φέρνει τη νέα του σύζυγο και τα δυο της παιδιά να ζήσουν όλοι μαζί στο εργένικο διαμέρισμά του. Σύντομα καταλαβαίνει ότι δεν υπάρχει αρκετός χώρος εκεί για μια οικογένεια, κι έτσι με νέο μωρό στα σκαριά, η οικογένεια Πέρσονς αφήνει την πόλη και μετακομίζει στην εξοχή στο σπίτι των ονείρων τους.

Όταν όμως αυτό αποδεικνύεται πραγματικός εφιάλτης, αποφασίζει να προσλάβει έναν εργολάβο, τον Τσακ για να τους φτιάξει το σπίτι. Μόνο που αυτός είναι ένας θεότρελος κατασκευαστής, του οποίου οι ανορθόδοξες μέθοδοι θα φέρουν ακόμα μεγαλύτερη καταστροφή.

Παίζουν: Άις Κιουμπ, Νια Λονγκ, Τζον Μακ Γκίνλεϊ, Αλισα Άλλεν, Φίλιπ Ντάνιελ Μπόλντεν, Τζόναθαν Κατζ.

*Mega, Κυριακή 11/06, στις 02:30