Γυμνή διαμαρτυρία κατά της γούνας στη Βαρκελώνη

Δεκάδες ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων διαμαρτυρήθηκαν, χθες, γυμνοί σε πολυσύχναστη πλατεία της Βαρκελώνης, κατά της γούνας και των δερμάτινων ενδυμάτων.

Οι ακτιβιστές καλύφθηκαν με κόκκινη μπογιά που παρέπεμπε σε αίμα και ξάπλωσαν στην “Plaça de Catalunya” κρατώντας ένα πλακάτ με το μήνυμα «Πόσες ζωές για μία μόνο γούνα;»

Η διαμαρτυρία διοργανώθηκε από τη μη κερδοσκοπική οργάνωση Anima Naturalis, που αγωνίζεται για τα δικαιώματα των ζώων στην Ισπανία και στην λατινική Αμερική.

Στις φωτογραφίες που έκαναν τον γύρο του κόσμου, οι διαδηλωτές κείτονται στην πλατεία, στέλνοντας μήνυμα κατά της θανάτωσης των ζώων.

Σχετική εικόναΣύμφωνα με την PETA, πάνω από το 85% των γουνών που πωλούνται σε όλον τον κόσμο, προέρχονται από φάρμες όπου αλεπούδες, μινκ και άλλα ζώα περνούν ολόκληρη τη ζωή τους μέσα σε κλουβιά, πριν θανατωθούν από τους εκτροφείς για τη γούνα τους.

Η οργάνωση εκτιμά πως περισσότερα από ένα δισεκατομμύρια ζώα θανατώνονται κάθε χρόνο για την βιομηχανία του ρουχισμού.

Τα τελευταία χρόνια, αρκετοί οίκοι μόδας έχουν σταματήσει να πωλούν γούνες και δερμάτινα είδη και, στην εβδομάδα γούνας στο Λονδίνο τον Σεπτέμβριο, για πρώτη φορά δεν περπάτησε ούτε ένα μοντέλο με αληθινή γούνα.

Οι οίκοι Armani, Versace, Michael Kors, Gucci και Burberry είναι μόνο κάποιοι από τους κολοσσούς της βιομηχανίας που έχουν διακόψει εντελώς την γραμμή με αληθινές γούνες και δέρματα ζώων.

Σχετική εικόνα

Στις αρχές του Δεκεμβρίου, και η Chanel ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει να χρησιμοποιεί αληθινή γούνα και δέρματα εξωτικών ζώων όπως είναι οι κροκόδειλοι και τα φίδια.

«Δεν υπάρχει τίποτα “μοδάτο” στη χρήση κλεμμένων δερμάτων από βασανισμένα ζώα, για ρούχα και αξεσουάρ», τονίζει η PETA, σχολιάζοντας την απόφαση του οίκου Chanel.

Με πληροφορίες από Independent

 

Σχετική εικόνα

Σχετική εικόνα

Σχετική εικόνα